Mercennarius - Arena (Roma 2)

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
Dang

Mercennarius - Arena (Roma 2)

01 Feb 2010, 07:29

Salutari.

Pentru cei care au jucat Arena:

Voi cum interpretati cartea urmatoare?
pic588179_lg.jpg
Maresti valoarea zarului de lupta (platind 3 tzechini pentru fiecare punct in plus) inainte sau dupa ce arunci cu zarul?

Platind dupa ai foarte mari sanse sa distrugi cartea atacata (daca ai destui bani).
Platind inainte ajungi sa te oftici c-ai dat banii degeaba cand dai 6 pe zar :).

Voi cum o jucati?

adixor

Re: Mercennarius - Arena (Roma 2)

01 Feb 2010, 10:06

nu stiu daca e oficial dar conform unui forum de pe BGG:

"First you roll the battle die and after that you can pay to increase the result of the battle die; 3 Sestertii per 1 increase."

pana la urma mi se pare ok, ai risca mult prea multi bani altfel, si asa oricum e mult sa dai de exemplu 6 bani pe 2 puncte ca sa distrugi o carte.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

01 Feb 2010, 10:59

Exista o vorba in board games. Daca nu este vreo mentiune care sa modifice textul cartii, atunci cartea se joaca asa cum este ea.

Iar aceasta carte pare destul de logica.

* Primul pas: "You attack the opposite card" - asta implica dat cu zarul. Deci actiunea 1 este datul cu zarul.
* Al doilea pas: "For each 3 Sestertii you pay you may increase your battle die roll by 1". Bun; dupa pasul 1, nu esti multumit de roll, ai dreptul (nu si obligatia) de a plati 3 Sestertii pentru a creste rezultatul zarului cu 1.
* Al treilea pas: Probabil daca ai platit, ai platit ca sa reusesti sa distrugi cartea, deci cartea se distruge :D

Asta era fain si la Combat Commander: Europe. Textul de pe carte se juca mot-a-mot; daca se intampla sa apara eventul care aducea trupe de pe casualties track pe harta, iar tu nu aveai nici o trupa scoasa din joc, ii faceai un mare si frumos cadou adversarului.

Dang

01 Feb 2010, 17:29

Am inteles, multumesc.

Si logica mea ducea tot spre plata dupa ce dai cu zarul, desi eu personal consider ca e mult mai fun invers. Si de aceea aveam o mica "speranta" la voi. :D

Din partea mea, topic closed.

Post Reply

Return to “Discutii reguli si variante”