Neata'!
Vad ca v-am dat tema de elaborat si threadul a avut un oarecare impact! Bun sau rau, acum fiecare analizeaza dupa bunul plac.
DanielIndru wrote:Punctul 2 mai bine il trimiteai intr-un PM lui fl0po, asa cum la randul lui trebuia sa faca cu mesajul propriu de la bursa.
Cat despre punctul 1, n-as zice ca sunt de acord.
Incurajarea pentru userii noi a venit din belsug din partea forumului, am simtit-o pe pielea mea in 2011 si sunt convins ca multi altii au simtit acelasi lucru.
Dar aceasta incurajare se manifesta atunci cand noul venit posteaza intr-una din sectiunile grupului JOCURI (reviewuri si impresii, sesiuni de joc, discutii reguli si variante, etc)
Pentru ca este un forum de jocuri, nu de vanzari.
Daca vii si zici ca vinzi sau cumperi, nu cred ca ai nevoie sa fii incurajat in vreun fel.
Bun, deci nu esti de acord nici cu punctul 1) nici cu 2)
Nici o problema! Apreciez interventia, opinia si timpul pentru "a da cu capul aici".
Dar...
In primul rand punctul 1) nu are legatura cu punctul 2). Sunt independente.
Ma bucur pentru tine ca ai avut o primire/incurajare exemplara in 2011. Ceea ce probabil te-a facut sa revii din ce in ce mai des pe forum. Spun doar ca nu este cazul tuturor.
Nu cred ca ai fost atent, dar nu-i bai.
De ce spun asta?
In primul rand userii noi care isi iau inima in dinti sa posteze si prin alte sectiuni ale forumului nu sunt mereu incurajati
Cred ca trebuia sa specific: alte sectiunui ale forumului in afara de Bursa.
Revin imediat cu un exemplu concret asta ca sa nu facem filozofie.
Rautz wrote:
De ce? Si cum?
Cei noi nu sunt copii, sunt adulti, si vor fi tratati ca adulti. Daca sunt interesati si pun intrebari, li se va raspunde intotdeauna si li se vor da sfaturi pertinente.
Mai mult de atat nu stiu, poate vrei sa dezvolti, ce masuri speciale crezi tu ca trebuie luate cu cei noi.
Ar fi oare greu sa-i tratam pe cei noi ca niste copii? Asa macar de dragul incurajarii fenomenului de boardgames, sa revina cu postari si data viitoare. Asta e singurul motiv pentru care am si deschis acest topic, am sperat ca poate ajuta forumul.
Iar acum exemplu atat pentru Daniel cat si pentru Rautz:
Sa luam cel mai recent si vehiculat exemplu.
Carcotas222
Scurta analiza a profilului sau:
11 postari pe forum, 12 VP-uri (nu ca ar avea cine stie ce valoare, dar asa ca idee)
Cel mai activ in subiectul:Tutorial Homemade Board Games: Coloniștii din Catan-3-4 juc.
0 postari la bursa !!!
Dupa parerea mea, omul a facut o treaba extraordinara. S-a ambitionat, si-a facut singur un joc pe care si-l dorea, iar rezultatul a fost de nota 10. Jos palaria!
A avut 2-3 aprecieri din partea altor persoane dupa care a fost banat!
Acum exista cel putin 2 variante prin a interpreta totul:
1) A incalcat regulile forumului si a fost sanctionat! Fara alte comentarii.
2) Ok, a incalcat regulamentul, dar vrem sa incurajam si sa sustinem comunitatea? Pai nu o facem printr-o banare. Cati dintre voi credeti ca il veti revedea pe Carcotas? Sincer. La asta ma refer prin incurajarea celor noi. Cred ca o alta abordare mai calda nu l-ar fi descurajat.
carcotas222: ce mare tămbălău am creat, imi pare rau ca am facut un asa mare rau comunitatii, haide nu va mai suparati ca nu voi mai posta nimic legat de blogul meu.
Ideea era ca nu castig nimic din asta (imi pare rau daca cineve pierde din asta), dar chiar vreau sa ajut oamenii care chiar nu au bani de un joc
Deci omul are chiar si blog pentru creatia lui. Chiar l-a prins microbul. Iar pe langa toate astea nu a venit sa spuna ca vinde boardgames home made la preturi bomba!
Daca majoritatea au un venit si nu se uita la bani cand vine vorba de a-si lua un nou joc pe luna, vreau sa va spun ca am intalnit 2 persoane carora le-am vandut cate un joc si mi-am schimbat perceptia lucrurilor. Erau amandoi studenti. Descoperisera recent ce inseamna un boardgame. Au incercat sa negocieze (cu bun simt) cat de mult au putut. Apoi cand ne-am intalnit au numarat toate piesele si s-au uitat la fiecare componenta in parte, desi jocul era vandut la un pret de 50 de lei. Am discutat cu ei despre acest aspect si mi-au spus ca nu au inca un job, venitul lor este limitat, stau la camin si cu toate astea decat sa-si ia tigari sau sa iasa in club, vor sa-si ia un boardgame.
Am ramas impresionat, iar cu unul dintre ei am mai pastrat putin legatura cu cateva mesaje private si sfaturi/recomandari.
In cazul acesta, cred ca tot ce a postat Carcotas a fost foarte util pentru cei 2 studenti pe care i-am cunoscut. Putem sa interpretam ca asta va afecta vanzarea magazinelor sau putem sa ne gandim ca am mai "corupt" cativa oameni spre boardgames.
La sfarsitul zilei totul se rezuma la perceptia fiecaruia.