Loc de dat cu capul ---->

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

Re: Loc de dat cu capul ---->

25 Nov 2014, 14:27

Rautz wrote:Cumva iti gadila urechile daca nu stai sa analizezi ca mesajul nu spune absolut nimic din ce nu stiai deja.
Scopul nu a fost sa aduc ceva nou in aceasta discutie. Doar sa reamintesc unele aspecte pe care desi le cunoastem, de cele mai multe ori le uitam. (De altfel si tu atragi atentia asupra unor aspecte pe care le stim cu totii.) "Noutatea" nu cred ca trece drept "argument" sau "valoare" in discutia asta.
Rautz wrote:Cat despre evaluarea oamenilor ca 'avantaje potentiale' imi pare rau, dar e un aspect important al vietii, din nou, nu evaluarea avantajelor, ci recunoasterea dezavantajelor. ... Deci vrei nu vrei, si tu evaluezi in permanenta oamenii (si nu e nimic inerent rau in asta), chiar daca mesajul hippie e ca iubesti toti oamenii la fel, si toti oamenii sunt buni.
Intradevar, ne evaluam in permanenta semenii, dar o facem dupa criterii diferite. Cu siguranta scara mea de valori nu e mai buna decat a ta. E doar diferita. E o chestiune de respect elementar. Recunoasterea "dezavantajelor" vazute din perspectiva mea personala nu trebuie sa genereze actiuni care sa impuna "dezavantaje" altora, doar pentru ca eu nu pot sa trec cu vederea cateva randuri scrise intr-un topic. Inca o data, nu vorbim de chestii de viata si de moarte, e doar un forum. Atata timp cat nu se ajunge la insulte cred ca fiecare ar trebui sa scrie ce-l taie capul. Daca isi gaseste interlocutori e foarte bine pentru ei, daca nu lucrurile se vor regla de la sine oricum.
Iar pana la iubire e cale lunga. E suficient daca incepem cu toleranta si respect.

Rautz

25 Nov 2014, 14:36

Vorba aia, we agree to disagree
Nici macar la chestiile de baza nu suntem toti de acord:
adrim wrote:cat nu se ajunge la insulte cred ca fiecare ar trebui sa scrie ce-l taie capul
acidutzu wrote:Fiecare sa posteze cate ceva interesant, astfel incat sa se inroseasca doar paginile de jocuri, nu de offtopic-uri

pilif
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Nov 2014, 15:01

Si pana la urma problema era bursa. :) Vreau sa stiu cati useri noi sunt iteresati de discutia asta? Ultima postare la sesiuni de joc e din 18 iul, imi vine greu a crede ca nimeni n-a mai jucat nimic de atunci. Din cate vad problema forumului nu e piata... ci utilizatorii lui.

Pararea mea e ca piata second hand nu e asa distructiva pentru hobby cum lasati unii sa para, eu cred ca mai distructive sunt magazinele "online" care vand din apartamente/garaje, la acelas pret cu magazine fizice, aceste magazine "online" isi permit sa reduca preturile si sa negocieze. Sa nu intram in subiecte cum ar fi plata taxelor si a chiriei, angajati etc. (nu are rost o astfel de polemica, va rog nu ma citati, nu sunt interesat de opinii si dezbateri legate de acest subiect. Multumesc.)

Utilizatorii care troleaza tot si simt nevoia sa-si vada opinia lor imbratisata de toti, utilizatorii care sar la toate posturile cu replici similare "cat e halatul, cat e halatul, dincolo era mai ieftin" sunt cei care sperie persoanele noi pe forum.

Treaba cu VP-urile a fost hilara, Rautz sustii ca esti adult, dar te superi cand altul primeste mai multe VP-uri.... Fratilor va comportati ca niste copii care se supara ca au pierdut la un joc... Nu e un atac la adresa ta, dar m-ai distrat, si iti multumesc pt asta.

Revenind la bursa, persoanele care posteaza doar acolo sigur citesc si alte discutii, iar asta inseamna ca poate participa si la intalnirii sau la promotii etc. Nu cred ca toata lumea trebuie sa posteze si poate multi nu au ce spune, nu au timp sa faca un review etc. La fel cum sunt liberi sa cumpere si sa vanda la ce pret considera corect pe bursa, au si posibilitatea sa aleaga sa posteze sau doar sa citeasca.

Stima.

Rautz

25 Nov 2014, 15:44

pilif wrote: Treaba cu VP-urile a fost hilara, Rautz sustii ca esti adult, dar te superi cand altul primeste mai multe VP-uri.... Fratilor va comportati ca niste copii care se supara ca au pierdut la un joc... Nu e un atac la adresa ta, dar m-ai distrat, si iti multumesc pt asta.
Tocmai, nu am zis niciodata ca ma supara, ci ca ma amuza (E ca la intrunirile de partid, toata lumea aplauda, inclusiv cel care a vorbit, dar nimeni nu stie exact de ce sau ce s-a zis concret in discurs). Deci din partea mea dati VP-uri cat mai multe.
pilif wrote:simt nevoia sa-si vada opinia lor imbratisata de toti
Nu stiu altii cum sunt, dar eu ma simt cel mai bine cand exista divergente de opinie, si rezulta discutii interesante. Nimic nu ma plictiseste mai mult decat subiectele in care toti sunt de acord unii cu altii.

Hint: poate si de asta se scriu asa putine reviewuri si impresii de joc. Scrie cineva un review frumos, i se dau 20 VP-uri, cativa se inghesuie sa-i zica ce genial e reviewul si cam gata. Totul e frumos. Dar e plictisitor. Si putini se intorc sa scrie prea multe.
Prefer sa-mi zica cineva ca are alta parere asupra unui subiect, discutam, poate ajungem la o concluzie, poate nu. Daca-mi zice cineva doar 'mi-a placut reviewul', e fix pix.

Daemian1981
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Nov 2014, 16:39

Buuuun...

Deci dupa ce-mi vine Dungeon Petz-ul de la suf, bag un topic la Ultima cucerire sa moara dujmanii de ciuda ca eu are si ei nu pentru ca eu a fost mai rapid.
Apoi bag un review despre cum mi-a schimbat Catanu' viata (nu de alta dar despre restul au apucat altii sa scrie inainte :( ).
Mai bag un clip la off-topic (ceva cu o pisiCA CAlare pe un caine sarind cu coarda din elicopter ca sa multumesc pe toata lumea) si hop! la bursa cu mine.

A, stai da' io nu vand (pentru cine o sa caute - in caz ca cineva chiar n-are ce face - "El Grande" a fost exceptia pt ca mai aveam unu' )
Da' lasa ca-mi fac ratie pt viitor ca nu se stie. ;) Cumpararile oricum le cam fac prin PM si n-are cine sa ma crucifice pt ele.
Si ete asa am fentat sistemul, iar cruciada impotriva magazinelor de boardgames poate continua! Bwahahaha! :twisted:

Acum, vis-a-vis de ce a spus adrim: jos palaria! Si nu pt cat de hippie si non-combat e replica ci pt ca e unul dintre putinii care a spus ceva inteligent p-aci (myself not included), chit ca mai multi o gandesc.
Oricum, e mult mai simplu sa te oftici, sa ataci si sa-ti impui parerea decat sa incerci sa rezolvi ceva intr-un mod respectuos si care sa multumeasca majoritatea, nu?
Adicatelea cititi cateva randuri mai sus: gargara, refulare si mistouri (eftine, ca n-am bani de mai scumpe) fara nici o solutie concreta. :D
Da' macar am fost on topic la off topic si am dat cu capu' (scuze Teddy ca ti-am umplut de sange semnu' :D )

No one important (blacked)out!

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

25 Nov 2014, 18:07

Rautz wrote:
pilif wrote: Treaba cu VP-urile a fost hilara, Rautz sustii ca esti adult, dar te superi cand altul primeste mai multe VP-uri.... Fratilor va comportati ca niste copii care se supara ca au pierdut la un joc... Nu e un atac la adresa ta, dar m-ai distrat, si iti multumesc pt asta.
Tocmai, nu am zis niciodata ca ma supara, ci ca ma amuza (E ca la intrunirile de partid, toata lumea aplauda, inclusiv cel care a vorbit, dar nimeni nu stie exact de ce sau ce s-a zis concret in discurs). Deci din partea mea dati VP-uri cat mai multe.
ba nu e. eu nu dau vpuri ca la intalnirile de partid, si am dubii ca altii ar face-o. Adrim a avut cea mai de bun-simt abordare, a spus tot ce merita spus legat de subiect si a punctat exact ce conteaza: ca ar trebui sa existe respect si toleranta. nu trebuie sa fii belicos pentru a fi cool, de cele mai multe ori ingaduinta si respectul sunt singurele ingrediente necesare.

mi s-a facut lehamite de toata povestea asta, dar, ca sa lamurim un lucru: din ce am inteles eu, din toti oamenii de pe forumul asta care au avut ceva de spus (sau au decis s-o faca), Flopo e singurul deranjat de bursa; eu n-am citit de nimeni altcineva care sa-si fi facut cunoscuta opinia in acest sens; mai mult, vine un magazin de jocuri si zice ca nu-i bai. so, what's the problem? n-avem cu cine ne certa acasa? da, ma intereseaza mult unde duce toata povestea asta, pentru mine bursa si intalnirile sunt cele mai importante subiecte, ca altele nu prea sunt vii, so, daca incepe cenzura la bursa o sa am mai mult timp si trafic de net mai mic, o sa incep sa ma-ntreb cine a zis ca ar avea disponibilitatea de a hosta o pagina de bursa si mai departe om vedea...

Rautz

25 Nov 2014, 19:01

26octombrie wrote:din toti oamenii de pe forumul asta care au avut ceva de spus (sau au decis s-o faca), Flopo e singurul deranjat de bursa;
Bursa a ajuns un punct negativ al forumului.
Cu 3 exceptii, toti userii din primele 20 anunturi de vanzari au Cel mai activ în forumul:Vanzari

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

25 Nov 2014, 19:04

@26octombrie
"Flopo e singurul deranjat de bursa"
nu sunt deranjat de bursa; as dori sa existe niste reguli suplimentare. e diferenta.

"vine un magazin de jocuri si zice ca nu-i bai"
cine e magazinul de jocuri care vine? sa inteleg ca Aciduzzu este magazinul? nu stiu daca Aciduzzu a postat in numele unui magazin. eu cred ca daca Aciduzzu era proprietarul magazinului ar fi pus problema diferit. nu vreau sa adaug kestii aici, las proprietarii magazinelor sa spuna ceva, dar nu cred ca se va intampla sa se bage vreunul. ei au o afacere de condus, nu isi pierd timpul cu o mana de belicosi nemultumiti de pe fbg.ro si nici nu cred ca au vreun interes sa isi strice relatiile cu belicosii care, cateodata, sunt clientii lor. le dau dreptate, nici eu nu m-as baga. in cazul in care Aciduzzu este altceva decat angajat al magazinului, imi retrag cuvintele si il rog sa posteze ca si magazin, nu ca si muritor de rand, ca noi ceilalti.

"daca incepe cenzura la bursa o sa am mai mult timp si trafic de net mai mic, o sa incep sa ma-ntreb cine a zis ca ar avea disponibilitatea de a hosta o pagina de bursa si mai departe om vedea..."
vezi? despre asta e vorba! mai jos cineva se intreba unde este forumul de acum doi ani. eu ma intreb: unde va ajunge forumul peste doi ani? bursa sustine forumul? daca oameni pasionati cauta sa plece de pe forum doar pentru asa si pe dincolo cu bursa, sa inteleg ca bursa este nucleul in jurul careia ne invartim? trist, dar se pare ca da...

In rest, vorbele frumoase ale lui Adrim m-au induiosat. Este bine ca Daemian ii impartaseste perfect parerea si ii sustine inteligenta unica pe acest topic. Restul sunteti niste prosti....asa, in spiritul pe care incerca sa ni-l transmita Adrim.
HACK OR GET WHACKED!

acidutzu

25 Nov 2014, 19:56

As vrea sa fie considerat mai mult ca venind din partea unui membru al forumului, cu pisica lenesa, decat ca venind de la un goblin, care e pus de pisica lenesa sa-si bombardeze clientii cu jocuri scumpe si greu de invatat, dar fiecare poate sa-l primeasca cum vrea.
Am mentionat de la inceput ca vreau sa fie privit ca o opinie personala.
In continuare cred ca bursa e benefica, ca nu trebuie sa consideram noii useri care pun un joc la vanzare ca vor sa ne smechereasca (sau sa-i fortam sa vanda la cel mai mic pret de pe piata) si ca mai bine nu vindem noi, ca magazin, un saboteur, dar descopera alti 6 non-gameri boardgame-urile.
Si in continuare consider ca popularizarea fenomenului, chiar si prin bursa, ne va fi benefica ca magazin. Dar asta vom vedea in timp, daca am dreptate sau nu.
Desi mi-au trecut pe la ureche niste zvonuri cum ca un mare magazin s-ar fi zburlit la un mare user vanzator ca ii strica piata cu preturile lui mici.
Ceea ce mi se pare o idiotenie.
Vezi de ce nu se baga in vorba. Daca parerea lor e o idiotenie atunci de ce sa se bage in vorba? De ce este mai putin pertinenta parerea lor, care vorbesc din interiorul sistemului? Nu cred ca se vorbea de o diferenta de 2 lei, ci de preturi apropiate de pretul de achizitie, care nu sunt sustenabile.

Cat despre relatii n-am ce sa zic. Am zis ca eu vad respectul client-magazin mergand in ambele directii. Nu doar ca "nu ne supara, ca nu venim!".

pilif
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Nov 2014, 20:34

:o :o

fl0po
King Meeple
King Meeple

25 Nov 2014, 20:55

acidutzu wrote:Am mentionat de la inceput ca vreau sa fie privit ca o opinie personala.
stiam cum ai inceput sa postezi, si eu am considerat de la inceput ca tot ceea ce scrii vin din partea userului Aciduzzu.
acidutzu wrote:In continuare cred ca bursa e benefica, ca nu trebuie sa consideram noii useri care pun un joc la vanzare ca vor sa ne smechereasca (sau sa-i fortam sa vanda la cel mai mic pret de pe piata) si ca mai bine nu vindem noi, ca magazin, un saboteur, dar descopera alti 6 non-gameri boardgame-urile.
Si in continuare consider ca popularizarea fenomenului, chiar si prin bursa, ne va fi benefica ca magazin.
Magazinul Aciduzzu nu ar face afirmatia asta. Nu e vorba de fro jmekereala. Tocmai d-aia am facut remarca legata de sfaturile in legatura cu preturile la care ar trebui cineva sa vanda pe bursa. Exista vreun cod al bunelor maniere bursiere? Suntem noi un grup elitist plin de principii si de valori? N-ash preash crede. Suntem oameni. Flower power!!! Magazinul Aciduzzu ar trebui sa faca pe dracu in patru sa vanda acel Saboteur care va aduce tot la magazinul Aciduzzu alti 6 non gameri. Nici pe departe sa stea relaxat si sa ma astepte pe mine sa vand un Saboteur pe bursa in speranta ca ii vor intra 6 non gameri in magazin. Magazinul Aciduzzu trebuie sa promoveze jocurile nu sa astepte vanzari pe piata SH care sa ii faca treaba. Posibil ca cei 6 sa vina tot pe bursa si magazinul sa stea si sa se uite lung pana cand se intampla o minune. Cred ca ar trebui sa te framante orice Saboteur pe care nu il vinzi. Sincer.
Boardgameurile nu se vand singure. Daca asteptam asta, ori supravietuim din inertie sau lipsa de concurenta, ori punem lacatul pe usa. Repet! Magazinul nu e hobby! Magazinul este afacere si trebuie tratat ca atare. Ca si paranteza, nu cred ca e bine sa pui Xwingul la vanzare pe bursa, lasa-l in magazin sa se joace clientii cu el. Fa-l cunoscut, nu il tine pe raft in spatele preturilor. Nu lua in calcul ce am zis mai devreme daca esti doar angajat la Red Goblin. Nu tre sa iti pui colectia personala la bataie in situatia asta.

Respecta clientul, chiar daca iti vine sa ii dai o flegma intre ochi. Nu ai ce sa faci. Asta e comertul, plin de curvasaraie. Nu trebuie sa iti pese ca el nu te respecta. Scopul tau este sa vinzi nu sa iti faci prieteni. Ideal este sa fii inconjurat de oameni ok, sa ai toti clientii prieteni, dar nu se poate.

Nu vreau sa iti dau sfaturi. Probabil ca stii mai bine ce ai de facut. Eu doar am vazut niste kestii si imi exprim parerea. Injura-ma. E OK.

Am discutat cu mai multe magazine de-a lungul timpului. Nu sunt foarte fericiti cu bursa sa stii. Tu esti primul. Baga-ti toti banii in magazin, traieste din asta si spune-mi pe urma daca mai esti asa de relaxat ca eu vand zeci de jocuri pe bursa, jocuri pe care nu le-am luat oricum de la tine ci de la un magazin online cu care nu ai cum sa te bati la preturi.

Pe langa asta as mai adauga inca o poveste care nu are legatura nici cu Aciduzzu, nici cu vreun magazin dar se intampla pe bursa: "Vand NUSHCEJOC. Este deosebit, imi place de mor, plang in fiecare zi ca trebuie sa il vand dar nu a prins in grupul meu. De fapt, abia ma despart de el, asa de mijto e" SAU "Datorita nu stiu carei situatii ma vad fortat sa dau NUSTIUCEJOC". Stim ca faci kk pe el de joc si d-aia il dai si tu ar trebui sa stii ca noi ne kk pe motivele si povestile invocate de tine. Ce dracu e aici? Din dragoste, Iarta-ma sau Surprize Surprize...
HACK OR GET WHACKED!

m4r1us

25 Nov 2014, 21:34

Magazinul Aciduzzu trebuie sa promoveze jocurile
Interesant... totusi nu am auzit pana acum de nici un magazin care sa promoveze jocuri (in RO, UK sau DE).
Doar cele care au spatii de joaca pot spune ca 'promoveaza' jocuri, permitandu-ti sa le incerci pe cele deschise. Faptul ca ai o promotie la un joc nu insemna ca il promovezi.
In plus, daca un magazin se teme de bursa atunci nu e afacere ci hobby. In fine...

Acum, despre celelalte probleme...
Unde a disparut respectul fata de parerea celuilalt?
Ce te face sa crezi ca parerea ta e cea mai buna/corecta/de urmat...? (nu ma refer la fl0po ci in general)
De cand a devenit carcoteala constructiva?
S-au expus pareri si pareri...cine se ocupa de forum are la ce sa se gandeasca si va veni, mai devreme sau mai tarziu, cu o solutie.
La urma urmei, toti folosim locul asta moca, iar cei care l-au facut au gandit un set de reguli pt el.
E normal sa faci schimbari cu trecerea timpului, daca sunt necesare, dar asta e hotararea celor care au facut/se ocupa de forum.
'Calul de dar nu se cauta la dinti'
Da, forumul nu e perfect, dar nu cu cearta se face treaba.
'Dar nu se cearta nimeni!!!' o sa vina un raspuns... oare?
Oare ce parere isi fac cei care vin pe forum pt prima oara si citesc threadul asta?

Din punctul meu de vedere FBG e util pt 3 chestii: reviewuri(inclusiv sesiuni de joc), intalniri si bursa.
Orice altceva e de umplutura... Exista un loc special pt sugestii. Nu cred ca sunt necesare mai multe.
Last edited by m4r1us on 25 Nov 2014, 21:41, edited 1 time in total.

Daemian1981
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Nov 2014, 21:41

fl0po wrote:In rest, vorbele frumoase ale lui Adrim m-au induiosat. Este bine ca Daemian ii impartaseste perfect parerea si ii sustine inteligenta unica pe acest topic. Restul sunteti niste prosti....asa, in spiritul pe care incerca sa ni-l transmita Adrim.
Iezact! Ma bucur nespus sa vad ca vorbele-mi sunt apreciate. (Adrim tre sa dai o bere... stii tu, cum am stabilit ;) )

Chestiunea e ca nu prea inteleg (deh, fac si eu parte din "restul") de ce e asa problematic faptul ca-s multi useri "cei mai activi in forumul: vanzari". Poate nu au un aport demn de luat in seama in discutiile care nu-s legate de vanzari. La urma urmei, tot mana aia de oameni pasionati va fi prezenta in restul discutiilor. Si chiar daca se pune "taxa" de postare pt a putea vinde / cumpara pe bursa tot n-o sa fie revolutie: cine chiar o sa vrea sa vinda o sa-fi faca "norma" si apoi o sa revina la specula; iar cine chiar vrea sa se implice, o s-o faca indiferent daca e taxa sau nu. Nu se cerne nimic... la creme de la creme tot aia ramane. A, iar "norma" o sa fie de genul "jmecher clipu".
Chiar s-ar dori toate ineptiile (this one included) peste tot de dragul de a anima forumul si in alta parte decat la bursa? Cantitatea poate fi fortata, da' calitatea nu. (cine vrea sa ma citeze, 5$ sau un joc de pe bursa - cum a fost o data)

Da' poate ca totusi, daca n-are vreo impunere o sa mai citeasca si alte sectiuni si uneori sa mai posteze chit ca e doar ca sa mai arunce un misto ieftin sau sa ridice in slavi postarea inteligenta a unui alt user. :roll:

pilif
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Nov 2014, 21:44

Intr-o parte spui cat de mult iti doresti sa crească comunitatea, iar in alt post spui ca iti e indiferenta problema altor persoane, mai mult "te caci pe ele de motive". Sincer... Din acest motiv forumul asta se stinge, comunitatea oricum e mica... Nu cred ca ne ajuta atitudinea asta.

Imi vine greu sa cred ca doresti binele comunitatii.

Stima .

fl0po
King Meeple
King Meeple

25 Nov 2014, 22:12

pai daca tot ne dam cu capul...hai sa ne dam pana ne umplem de sange.
Domnule "Stima", astia ca mine, care nu dau doi bani pe comunitate, impreuna cu altii tot ca mine, la un moment dat ne-am gandit sa stangem niste bani si sa dam un Android Netrunner gratis cuiva care kiar sa isi doreasca sa vina si sa se joace cu noi, in dorinta de a creste comunitatea, evident era vorba de comunitatea Android Netrunner in cazul asta, dar e aceeasi branza. A dat fiecare dintre noi o parte, a contribuit la povestea asta si LEX Hobby Store cu un discount si am cumparat jocul. Nu am comentat nimic pana acum, dar deja cand vad ca tocmai tu te-ai gasit sa imi tii morala am zis ca ar fi frumos sa iti intorc morala. De ce ai luat Androidul de la noi? De ce te-ai sters la cur..sau de ce te-ai cacat pe dorinta noastra de a avea un partener de joaca? Ai vrut pur si simplu un joc moca? Trebuia sa spui dinainte. Iti luam un joc si ti-l faceam cadou cu ocazia niciunei ocazii. Era mult mai corect asa decat cum ai procedat. Banuiesc ca l-ai si vandut intre timp. Deci, sa nu mai ai tupeul sa imi tii mie morala ca de moralisti suntem satui. Nici macar nu ai avut bunul simt sa vii macar o singura data, asa de mila pentru noi, sa joci macar o carte cu unul dintre noi dupa care sa pleci si sa razi de cat de prosti suntem si de felul in care ne-ai pacalit. Noi nu suntem magazine, suntem pasionati si atat. Nu am cautat sa avem vreun profit, nu am avut niciun plan ascuns.

Multumesc ca mi-ai dat ocazia sa iti transmit mesajul asta. Vreau sa spun ca am vrut sa ti-l transmit mai demult, dar co-fraierii care ti-am dat jocul au zis sa o lasam asa, sa nu ne facem de cacat ca nu e cazul.

Stima. :td: :td: :td:
HACK OR GET WHACKED!

Teddy
King Meeple
King Meeple

25 Nov 2014, 22:23

Neata'!

Vad ca v-am dat tema de elaborat si threadul a avut un oarecare impact! Bun sau rau, acum fiecare analizeaza dupa bunul plac.

DanielIndru wrote:Punctul 2 mai bine il trimiteai intr-un PM lui fl0po, asa cum la randul lui trebuia sa faca cu mesajul propriu de la bursa. :)

Cat despre punctul 1, n-as zice ca sunt de acord.
Incurajarea pentru userii noi a venit din belsug din partea forumului, am simtit-o pe pielea mea in 2011 si sunt convins ca multi altii au simtit acelasi lucru.
Dar aceasta incurajare se manifesta atunci cand noul venit posteaza intr-una din sectiunile grupului JOCURI (reviewuri si impresii, sesiuni de joc, discutii reguli si variante, etc)
Pentru ca este un forum de jocuri, nu de vanzari.

Daca vii si zici ca vinzi sau cumperi, nu cred ca ai nevoie sa fii incurajat in vreun fel.
Bun, deci nu esti de acord nici cu punctul 1) nici cu 2) :lol:
Nici o problema! Apreciez interventia, opinia si timpul pentru "a da cu capul aici".

Dar...

In primul rand punctul 1) nu are legatura cu punctul 2). Sunt independente.
Ma bucur pentru tine ca ai avut o primire/incurajare exemplara in 2011. Ceea ce probabil te-a facut sa revii din ce in ce mai des pe forum. Spun doar ca nu este cazul tuturor.

Nu cred ca ai fost atent, dar nu-i bai.
De ce spun asta?
In primul rand userii noi care isi iau inima in dinti sa posteze si prin alte sectiuni ale forumului nu sunt mereu incurajati
Cred ca trebuia sa specific: alte sectiunui ale forumului in afara de Bursa.
Revin imediat cu un exemplu concret asta ca sa nu facem filozofie.
Rautz wrote: De ce? Si cum?
Cei noi nu sunt copii, sunt adulti, si vor fi tratati ca adulti. Daca sunt interesati si pun intrebari, li se va raspunde intotdeauna si li se vor da sfaturi pertinente.

Mai mult de atat nu stiu, poate vrei sa dezvolti, ce masuri speciale crezi tu ca trebuie luate cu cei noi.
Ar fi oare greu sa-i tratam pe cei noi ca niste copii? Asa macar de dragul incurajarii fenomenului de boardgames, sa revina cu postari si data viitoare. Asta e singurul motiv pentru care am si deschis acest topic, am sperat ca poate ajuta forumul.

Iar acum exemplu atat pentru Daniel cat si pentru Rautz:
Sa luam cel mai recent si vehiculat exemplu.
Carcotas222

Scurta analiza a profilului sau:
11 postari pe forum, 12 VP-uri (nu ca ar avea cine stie ce valoare, dar asa ca idee)
Cel mai activ in subiectul:Tutorial Homemade Board Games: Coloniștii din Catan-3-4 juc.
0 postari la bursa !!! :o :shock:

Dupa parerea mea, omul a facut o treaba extraordinara. S-a ambitionat, si-a facut singur un joc pe care si-l dorea, iar rezultatul a fost de nota 10. Jos palaria!
A avut 2-3 aprecieri din partea altor persoane dupa care a fost banat!

Acum exista cel putin 2 variante prin a interpreta totul:
1) A incalcat regulile forumului si a fost sanctionat! Fara alte comentarii.
2) Ok, a incalcat regulamentul, dar vrem sa incurajam si sa sustinem comunitatea? Pai nu o facem printr-o banare. Cati dintre voi credeti ca il veti revedea pe Carcotas? Sincer. La asta ma refer prin incurajarea celor noi. Cred ca o alta abordare mai calda nu l-ar fi descurajat.
carcotas222: ce mare tămbălău am creat, imi pare rau ca am facut un asa mare rau comunitatii, haide nu va mai suparati ca nu voi mai posta nimic legat de blogul meu.
Ideea era ca nu castig nimic din asta (imi pare rau daca cineve pierde din asta), dar chiar vreau sa ajut oamenii care chiar nu au bani de un joc
Deci omul are chiar si blog pentru creatia lui. Chiar l-a prins microbul. Iar pe langa toate astea nu a venit sa spuna ca vinde boardgames home made la preturi bomba!

Daca majoritatea au un venit si nu se uita la bani cand vine vorba de a-si lua un nou joc pe luna, vreau sa va spun ca am intalnit 2 persoane carora le-am vandut cate un joc si mi-am schimbat perceptia lucrurilor. Erau amandoi studenti. Descoperisera recent ce inseamna un boardgame. Au incercat sa negocieze (cu bun simt) cat de mult au putut. Apoi cand ne-am intalnit au numarat toate piesele si s-au uitat la fiecare componenta in parte, desi jocul era vandut la un pret de 50 de lei. Am discutat cu ei despre acest aspect si mi-au spus ca nu au inca un job, venitul lor este limitat, stau la camin si cu toate astea decat sa-si ia tigari sau sa iasa in club, vor sa-si ia un boardgame.
Am ramas impresionat, iar cu unul dintre ei am mai pastrat putin legatura cu cateva mesaje private si sfaturi/recomandari.
In cazul acesta, cred ca tot ce a postat Carcotas a fost foarte util pentru cei 2 studenti pe care i-am cunoscut. Putem sa interpretam ca asta va afecta vanzarea magazinelor sau putem sa ne gandim ca am mai "corupt" cativa oameni spre boardgames.

La sfarsitul zilei totul se rezuma la perceptia fiecaruia.

fl0po
King Meeple
King Meeple

25 Nov 2014, 22:30

m4r1us wrote:Interesant... totusi nu am auzit pana acum de nici un magazin care sa promoveze jocuri (in RO, UK sau DE).
Doar cele care au spatii de joaca pot spune ca 'promoveaza' jocuri, permitandu-ti sa le incerci pe cele deschise. Faptul ca ai o promotie la un joc nu insemna ca il promovezi.
In plus, daca un magazin se teme de bursa atunci nu e afacere ci hobby. In fine....
cei cu sala de joaca sunt intr-adevar avantajati. in plus, jocurile se pot promova si in afara magazinului (conventii, mall, scoli)...etc. nu are nicio legatura promotia cu promovarea, asa cum bine zici. sunt magazine care promoveaza fenomenul. nu stiu cum de nu ai auzit de asta pana acum si sunt si magazine care sustin diverse trebuiri legate de boardgames. fara sa existe un castig imediat...sau, fara sa existe vreun castig. Poti sa te uiti in sectiunea Concursuri, de exemplu, unde vei vedea turneele de Android Netrunner. Au existat gamenight kituri, produse, etc primite gratis...pentru sustinerea comunitatii. Profit nu a existat...te asigur 100%
m4r1us wrote: Ce te face sa crezi ca parerea ta e cea mai buna/corecta/de urmat...? (nu ma refer la fl0po ci in general)
Da, forumul nu e perfect, dar nu cu cearta se face treaba.
'Dar nu se cearta nimeni!!!' o sa vina un raspuns... oare?
Oare ce parere isi fac cei care vin pe forum pt prima oara si citesc threadul asta?

Din punctul meu de vedere FBG e util pt 3 chestii: reviewuri(inclusiv sesiuni de joc), intalniri si bursa.
Orice altceva e de umplutura... Exista un loc special pt sugestii. Nu cred ca sunt necesare mai multe.
Eu imi expun parerea nu o impun si nici nu ma supar ca ma "cert" cu cineva daca scopul merita efortul. nu iti face griji despre ce vor spune noii veniti pe forum despre balacareala de aici. toti noii veniti sunt pe bursa, deci e safe! haha. nu vede nici dracu ce vorbim noi p-aici.
HACK OR GET WHACKED!

Rautz

25 Nov 2014, 22:33

Nu stiu daca ti-ai ales bine exemplul. Userul respectiv chiar a fost incurajat. I s-au dat VP-uri si cuvinte de lauda de catre mai multi useri.
A fost o problema ca a facut o chestie la limita regulamentului, a primit ban doar o zi, poate merita doar avertisment, nu stiu.

Si ceilalti useri noi, care cer sfaturi cu jocurile pe care sa le cumpere la inceput, sunt indrumati si ajutati; din cate stiu n-a fost vreodata un user(nou sau vechi) care sa nu fie ajutat cand a cerut sfaturi.

pilif
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Nov 2014, 22:36

Amice sa sti ca varsta ta nu ma impresionează. Vreau sa te rog sa nu mai fi ironic, eu nu te-am poreclit in nici un fel. Vad ca ti-ai gasit alta tinta, iti recomand sa citesti nickurile si sa le folosesti, am observat ca si cu acidutzu ai avut greutati in a ii citi numele.
Si ca sa iti raspund legat de android, am fost de mai multe ori la deja vu si n-a fost loc, n-am insistat m-am jucat altceva.

Consider ca ti-am oferit deja prea mult din timpul meu, nu ma astept la un răspuns pentru ca oricum nu te voi gratifica cu alt post. Daca pana acum n-ai inteles, cred ca nici nu o sa pricepi.

Ti-as ura o seara buna, dar vad ca nu apreciezi bunul simt.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

25 Nov 2014, 23:08

As prefera sa las discutia libera, sa nu inchid topicul pentru cuvinte gen "cacat", "prosti", "fraieri". In general discutiile in care le folosim aluneca incet incet inspre cearta si jigniri.

Ne putem argumenta parerile si fara sa recurgem la aceste cuvinte.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”