Despre plata jocurilor in contul proprietarilor.

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
danutzek
Chief Meeple
Chief Meeple

Despre plata jocurilor in contul proprietarilor.

17 Jul 2019, 17:41

Salut.

Am incercat sa cumpar un joc de forum si in momentul cand am fost la 2 banci din Iasi ( Raiffesen si ING ) pentru a face plata in cont , nu am putut datorita faptului ca cei de acolo mi-au spus ca nu mai e posibil genul asta de tranzactie decat doar imi fac cont la ei,ceea ce eu am considerat absurd. Lucrul e cu atat mai dubios cu cat am incercat si acum cateva luni sa fac o alta tranzactie intr-un cont si la fel m-am lovit de acelasi refuz. Recunosc ca e frustrant pentru mine sa vreau sa cumpar jocuri de pe acest forum si sa nu le pot plati pntru ca mi se refuza plata. Eu de cateva luni am un card Revolut. Am reusit sa fac o astfel de cumparare cu el cu cineva de aici. Cum vi se pare aceasta varianta? Sau cum considerati sa fac o plata direct la posta trimisa prin plic asemenea unui colet ?

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

Re: Despre plata jocurilor in contul proprietarilor.

17 Jul 2019, 17:47

Eu folosesc Transferwise, am si revolut, comisioanele sunt mai mici si cursul mult mult mai bun.
Poti transfera din conturi canti bani vrei nu e nevoie sa transferi suma minima de 50 lei. Cardul vine in 7 zile.

danyelb
King Meeple
King Meeple

17 Jul 2019, 17:51

Cea mai simpla varianta e Revolut, daca ai noroc si nu esti la o banca ca Transilvania sau BCR. Apoi Internet Banking de la banca ta. Si a treia varianta nu cred ca exista, ca nu stiu cine se mai duce la ghiseu sa stea la coada, ca am remarcat ca in fiecare dimineata e coada pe la banci,sta lumea aliniata de pe la 9 fara ceva, nu prea inteleg de ce.
Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.

Adrian
Chief Meeple
Chief Meeple

17 Jul 2019, 18:07

Intr-adevar e super dubios ceea ce spui despre obligativitatea de a avea conturi la bancile respective pentru a face transferuri...
Revolut nu au prea multi din ce am observat, unii chiar se plangeau de comisioane maricele. Banuiesc ca depinde si de contractele incheiate cu bancile. Alas, am reusit sa fac o plata chiar saptamana asta prin revolut catre cineva de pe forum si bineinteles a fost instant. Deci poate incepe sa prinda incet incet la cat mai multi:).
In ceea ce priveste trimisul banilor prin posta, nu am auzit pe nimeni dispus sa faca asta, dar daca ii trimiti intr-un plic ca pe colet cum ai zis, nu vad sa fie vreo problema. O sa dureze cateva zile pana ajung, dar ar trebui sa soseasca direct la usa respectivului, nu e nevoie sa mearga sa-i ridice de la posta. Bineinteles va trebui sa minti cand declari continuturile plicului. Trimiterea banilor prin posta romana "legal" se face doar prin mandate postale la care comisionul e condimentat.

danyelb
King Meeple
King Meeple

17 Jul 2019, 18:11

Vazusem acum vreo luna la Raiffeisen un anunt despre cursul valutar, ca la fel nu il mai poti face la ghiseu decat daca esti client al bancii, ca si cum e asa de avantajos cursul la banci incat aveau prea multi doritori
Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.

mihnea_1309
Wizard Meeple
Wizard Meeple

17 Jul 2019, 18:16

Revolut asta e un Paypal romanesc presupun? De ce sa nu folosesti originalul atunci? Trebuie sa aiba si beneficiarul cont dar na...oricum au mai multi Paypal decat Revolut imi inchipui. Comisioanele sunt decente, atata timp cat ai grija ca la conversia valutara (daca e cazul) sa il setezi sa foloseasca rata de schimb a bancii tale, nu cursul lor. Mai e si o optiune pe undeva sa setezi transferul ca fiind catre prieteni/familie, te scapa de acel 3.5% pe care ti-l opresc ei.

Eu unul n-as avea incredere sa trimit bani in plic cu Posta. Caz ca dispar, n-ai ce face pt. ca e ilegal sa ii trimiti ca pe o simpla scrisoare.

Adrian
Chief Meeple
Chief Meeple

17 Jul 2019, 18:31

Daca nu ai cont in euro, imi inchipui ca te arde la buzunar cand schimbi lei in euro cu paypal. Aici intervine revolut, fiind perfect pentru leii nostri...

Miţã
King Meeple
King Meeple

17 Jul 2019, 18:34

Adrian wrote:
17 Jul 2019, 18:31
Daca nu ai cont in euro, imi inchipui ca te arde la buzunar cand schimbi lei in euro cu paypal. Aici intervine revolut, fiind perfect pentru leii nostri...
De asta eu recomand Transferwise puteti intra la ei pe site sa verificati cursul.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

17 Jul 2019, 19:23

mihnea_1309 wrote:
17 Jul 2019, 18:16
Revolut asta e un Paypal romanesc presupun?
e un startup din UK facut de niste rusi/ucrainieni ceva.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

17 Jul 2019, 23:58

Nu inteleg de ce nu folosesti Internet banking, sigur ai un cont la o banca, oricare. Eu asa fac plati pentru orice, utilitati, magazine, prieteni. La Raiffeisen e supersimplu, la fel si la BCR. Comisioanele sunt minime sau chiar 0, depinde de contractul incheiat cu banca.

Daca nu, in cel mai rau caz, daca iei un joc de la cineva poti alege cu plata la livrare si i se duc banii inapoi (platesti nitel mai mult, dar in lipsa de alte solutii...)Hope it helps

Miţã
King Meeple
King Meeple

18 Jul 2019, 00:19

26octombrie wrote:
Nu inteleg de ce nu folosesti Internet banking, sigur ai un cont la o banca, oricare. Eu asa fac plati pentru orice, utilitati, magazine, prieteni. La Raiffeisen e supersimplu, la fel si la BCR. Comisioanele sunt minime sau chiar 0, depinde de contractul incheiat cu banca.

Daca nu, in cel mai rau caz, daca iei un joc de la cineva poti alege cu plata la livrare si i se duc banii inapoi (platesti nitel mai mult, dar in lipsa de alte solutii...)Hope it helps
Eu daca cumpar online din Europa Ing imi da un schimb de 4,93 lei/E la transferwise platesc cursul bnr si un comision de 0,2% din tranzactie, cu cat tranzactia este mai mare cu atat comisionul scade.

Adrian
Chief Meeple
Chief Meeple

18 Jul 2019, 00:34

26octombrie wrote:
Transportul se cam plateste in avans... altfel nu trimite nimeni nimic. Deci tot trebuie facut un trasfer/plata inaintea rambursului.

danutzek
Chief Meeple
Chief Meeple

18 Jul 2019, 00:48

Nu am folosit internet banking pentru ca pana acum cateva luni nu era nevoie sa o fac. Nu ma deranja deloc sa ma duc sa depun banii intr-un cont,dar se pare ca de acum voi fi nevoit sa fac acest lucru.

nqq
King Meeple
King Meeple

18 Jul 2019, 09:12

INg home bank priceless - mai ales si cu plata catre un prieten prin numarul de telefon
Revolut e ceva ce devine un must mai ales intr.un grup mare de prieteni/comunitati- transferuri instante

Teddy
King Meeple
King Meeple

18 Jul 2019, 09:37

nqq wrote:
INg home bank priceless - mai ales si cu plata catre un prieten prin numarul de telefon
Revolut e ceva ce devine un must mai ales intr.un grup mare de prieteni/comunitati- transferuri instante
Lasa gargara.. ti-a venit cardul?

nqq
King Meeple
King Meeple

18 Jul 2019, 10:31

Teddy wrote:
18 Jul 2019, 09:37
nqq wrote:
Lasa gargara.. ti-a venit cardul?
:roll:

andreipaul82
Teen Meeple
Teen Meeple

18 Jul 2019, 13:15

Legat de revolut, atentie la transferuri bancare in lei facute catre un cont din afara revolut. Am avut "surpriza" ca la un transfer din contul revolut in LEI catre un cont la Unicredit, plata sa imi fie in "pending" cu banii blocati mai mult de o saptamana din cauza unor probleme tehnice de-ale lor. Acest lucru nu mi s-a intamplat la transferuri din contul revolut in EUR in alte conturi externe EUR (transferul e confirmat maxim a 2-a zi). In rest numai de bine, transferuri intre membrii revolut sunt instante, conversia e la curs super bun in intervalul L-V (in orele de functionare ale forex), in week-end au un comision la cursul de schimb. Platile cu cardul revolut sunt iarasi ok, mai ales daca plecati des prin afara.

DeeDee
King Meeple
King Meeple

19 Jul 2019, 13:53

Eu sunt mare fan revolut, am 'convertit' pe cat mai multi la el. Dar il folosesc pt sume relativ mici, niciodata nu am avut mai mult de 500 lei in contul lor. Si nu trebuie sa bagi conturi IBAN si sa verifici de 30 ori ca nu ai gresit. Un nr de telefon e verificabil instant, il ai in agend. Transferuri instante, comision zero, ce poate fi mai bine de atat? Nu vad de ce a zis cineva ca nu e o combinatie buna Revolut cu BT, eu asa am si nu am de ce sa ma plang. E inca un produs nou, si mai au cate un bug pe ici pe colo.

Am patit insa pe net la mai multe magazine sa nu se acepte plata cu cardul revolut.

andreipaul82
Teen Meeple
Teen Meeple

19 Jul 2019, 15:13

DeeDee wrote:
19 Jul 2019, 13:53
Am patit insa pe net la mai multe magazine sa nu se acepte plata cu cardul revolut.
Acele magazine verifica si daca codul cardului corespunde cu regiunea trecuta la billing, in cazul revolut daca dai billing adress de RO nu va fi acceptat. Incearca cu un billing address de UK (card issuer e din UK)

Daemian1981
Wizard Meeple
Wizard Meeple

26 Jul 2019, 13:23

Eu pana acum n-am avut nici un fel de problema cu Revolut. N-am platit nici un extra comision indiferent unde am transferat banii (plata online, transfer catre alt cont Revolut sau catre un cont al unei banci) insa am auzit si eu ca sunt anumite banci de la noi care s-au ofticat ca lumea tot foloseste Revolut pentru tranferuri si plati online asa ca s-au gandit sa comisioneze tranzactiile din/catre ei prin Revolut. Din ce am inteles, acest lucru nu ar fi tocmai legal dar nu ma pricep suficient cat sa confim sau sa infirm acest aspect. Eu am la ING cardul de debit si nu mi-a luat niciodata comision pentru alimentarea contului Revolut, aceasta operatie facandu-se in 99% din cazuri instant (au fost vreo 2 cazuri in care a durat vreo 10 minute alimentarea - probleme ale serviciului ING). Am platit cu Revolut cam peste tot: localuri, benzinarii, KS, Steam, transferuri catre alte conturi Revolut etc. si n-am avut nici o problema pana in prezent. Mentionez si ca am contul free la ei. Recomand cu caldura!

Post Reply

Return to “Discutii generale”