Pentru mine lista ar fi asta (fara o ordine speciala):
- Cooper Island - Harta 3d si multitudinea de actiuni secundare inseamna ca ai o tona de optiuni, si e greu sa vezi care-i cea mai buna.
- Agricola - E atat de important chiar si sa devii first player la momentul potrivit, ca ma termina jocul ala. Cumva din cauza asta prefer acum A Feast for Odin, desi nu as refuza nici Agricola (in max 3 jucatori).
- Underwater Cities - L-am jucat de 5 ori, dar imi e foarte greu sa imi dau seama de valoarea relativa a diverselor moduri de a te dezvolta. Am partide in care imi iese tot, altele in care mi se pare ca nu am facut mai nimic. Si altele in care cred ca am jucat bine, dar termin mult in spatele castigatorului. What gives?!

- Madeira - Am inceput jocul, nu prea stiam ce fac. L-am terminat, nici atat. L-am mai jucat de doua ori online si inca nu stiu cu ce se mananca.
- Kanban - Desi incet incet l-am inteles, m-am decis sa-l vand pentru ca mi se pare ca diversele moduri de a face puncte sunt prea alambicate. Trebuie sa ai design-ul X si masina Y in locul Z stand in maini si band o Cola printr-un furtun fara sa-ti iasa pe nas. Sigur.
- Five Tribes - efectiv m-am blocat la jocul ala; pe de alta parte l-am jucat o singura data, si incepand de la 2 noaptea...
- Black Angel - tot o partida. Zicea lumea de scoruri de 50-70, eu am facut sub 30...
As putea adauga si Terra Mystica si Gaia Project, dar le-am jucat de atatea ori ca deja cunosc inclusiv metagame-ul din jurul lor (mai ales TMystica), asa ca nu ma simt pierdut cand le joc.