Enumerate:
The Red Cathedral
Yokohama
DreamscapeKashgar: Merchants of the Silk Road
Automobiles
Conspiracy: Abyss Universe
Tranquility
Quantum
Tobago

The Red Cathedral
Yokohama
Dreamscape

Nu as recomanda niciodata asa ceva.adelindumitru wrote: ↑01 Jul 2021, 11:31Evenimentele noi sunt ok și ele, dar cred că o să încerc și varianta de a ne uita la cele 18 pe care le alegem înainte să începem jocul

Eu tocmai pentru varianta cu 2 actiuni pe runda il joc. Mi se pare mult mai strategica varianta asta, ca-ti poti pregati singur combouri, si celalalt trebuie sa fie mai atent sa nu fie lasat complet pe dinafara.adelindumitru wrote: ↑01 Jul 2021, 11:312. Race for the Galaxy. Un joc care poate nu mai are nevoie de nici o introducere. Din păcate, încă nu a făcut click cu noi (dar menționez că l-am jucat doar de 2 ori). Recomand how to play-ul de la Nights Around a Table, este mult mai util decât regulamentul. Iconografia nu mi s-a părut chiar așa de speriat, ne-a luat cam o jumătate de partidă până să nu mai avem nevoie să ne uităm la unele cărți pe regulament. S-ar putea să fie genul de joc la care e foarte util să cunoști bine cărțile - până acum nici măcar nu am văzut toate cărțile, darămite să le și știm. De asemenea, am jucat varianta basic, și nu cea de avansați în care fiecare joacă 2 cărți de acțiuni. Îmi place partea de action-selection și sunt curios să o văd explorată și în Ares Expedition de altfel. E un joc interesant, dar încă aștept să mă impresioneze.

Yep, e foarte bună varianta asta, mai ales dacă știți că în grupul vostru unele persoane tind să meargă spre aceleași strategii mereu. Noi încă n-am încercat-o pentru că am mers de fiecare dată pe alte clădiri, dar e pe lista de încercat de îndată ce o să ni se pară că facem cam aceleași lucruri în joc (până acum după 4 partide încă nu e cazul din fericire)

Care-i varianta lui rahdo? Noi am mai jucat una in care fiecare jucator poate exclude o cladire, nu stiu daca despre aia e vorba sau altceva.

Villagers (yucata) - un joc cu drafting + chains + ceva interactiune intre jucatori prin carti care "deblocheaza" alte carti. Am o partida terminata si cateva in curs pe yucata, si poate mai incerc si (mini?) extensiile disponibile pe yucata, dar nu pot sa spun ca m-a uimit. 7
Space Base (BGA) - o "mizerie" ™, in stilul Machi Koro, unde dai cu zaruri si primesti resurse in functie de valoarile separate sau adunate ale zarurilor. Ai locatii de carti de la 1 la 12 care la inceput iti dau un efect pe tura ta, apoi mai poti cumpara si adauga pe anumite locatii, facand cartile vechi de acolo sa devina activabile pe tura celorlalti. In general efectele sunt bani, income (nivelul minim la care ti se reseteaza banii dupa ce cumperi o carte), si puncte, dar mai ai si alte efecte, inclusiv o carte pe care daca acumulezi trei cuburi de activare le poti folosi pentru a castiga instant. Am reusit o data, e foarte satisfacator. Nu cred ca il voi juca foarte des, dar e dragut, si e chiar posibil sa-l cumpar ca gateway game. 8
Carnegie (BGA) - nu pot sa zic ca aveam asteptari mari de la jocul asta. A fost ceva buzz legat de el, dar nu extraordinar, si desi Troyes imi place de la acest designer, alte jocuri ale lui ma lasa rece. E un joc cu multe mecanisme, foarte putina tematica, si chiar daca nu ma dau in vant dupa tematica faptul ca mecanismele nu se prea leaga e cam enervant. E si destul de sandbox game, cu schimbari medii spre mici la setup, si nu ma prea incanta astfel de jocuri. Parca as vrea sa-l mai rejoc o data, dar nu ma grabesc. 8
Android: Netrunner (face to face) - am jucat doua partide, si desi combina jucatul de carti "in secret" cu bluffing, mi se pare superb. Probabil si pentru ca o partida e chiar scurta, si pentru ca per total imi da un feeling foarte diferit de alte jocuri de carti 1v1 cum sunt Magic, KeyForge, sau multele deckbuildere ca Star Realms, Ascension, etc. Sper sa-l mai rejoc curand. 9
Food Chain Magnate (face to face) - dupa cat am auzit despre el ca e unforgiving, ma asteptam la altceva. E insa mai degraba tipul de joc la care nu te intereseaza neaparat scorul final, cat faptul ca ai castigat, terminat pe 2, etc. Gameplayul e foarte exploziv, imi inchipui chiar mai mult in 4 decat in 2. In fiecare tura angajezi si/sau upgradezi oameni care muncesc pentru restaurantul tau, producand mancare, cumparand bautura, facand marketing, etc. Oamenii upgradati sunt din ce in ce mai puternici, dar si costa bani runda de runda sa-i folosesti. Harta orasului variaza de la partida la partida, si poate determina strategii foarte diferite in functie de plasarea drumurilor, a caselor, si apoi a restaurantelor jucatorilor, ceea ce mi se pare ca face jocul foarte rejucabil. Abia astept sa-l mai joc, si sper chiar si in 3 sau 4 jucatori, pentru ca unele aspecte sunt putin atenuate in 2. 10 

Arboretum este un card game avand ca mecanisme de baza set collection si hand management, care se prezinta sub forma unui deck de 80 de carti cu arbori, respectiv 10 seturi (10 specii) de 8 carti, numerotate de la 1 la 8.
Continuand tematica verde aleasa pentru luna iunie, am incercat si Herbaceous, un alt joc de carti bazat de set collection si card drafting + o mare de doza de ”push your luck”.
Si ajungem la jocul lunii, Meadow, un set collection/hand management/tableau building de dificultate medium-light, care arata SUPERB. 
daca-mi aduc aminte, se scoteau random 4 cladiri ( cred ca doua din stack II si doua din stack III ). Nu mai tin bine minte, ca a trecut ceva timp de cand l-am jucat ultima data.

Wow, nu îmi amintesc să te fi văzut vreodată să zici de nota 6…te-au supărat tare

Da, chiar asta mi-a atras si mie atentia. De Marcado inteleg, dar de Four Gardens... Eu l-am jucat si chiar ne-a placut.sergiunastrut wrote: ↑03 Jul 2021, 19:23Wow, nu îmi amintesc să te fi văzut vreodată să zici de nota 6…te-au supărat tare![]()