Exact la asta ma duce si pe mine cu gandul. Eu vreau de mult sa iau Mombasa, insa daca va fi un cu totul alt joc, facut doar ca sa fie politically correct (si pe sistemul asta - "let's pretend history never happened") voi zice pas.DanielIndru wrote: ↑19 Feb 2021, 12:09Probabil si el cedeaza presiunilor de a elimina colonialismul si referintele istorice din jocuri.
Daca nu vorbim despre ele, poate-poate ca nu s-au intamplat.

Merci, Daniel! De multe ori mă chinuiam să exprim distincția asta - pentru că eu o percepeam - și nu știam cum, acum știu. Cred că în ultima vreme cam greu se mai abordează teme noi, aș zice că mai degrabă se caută settings mai puțin utilizate pentru o senzație de prospețime - ori asta caut eu când filtrez noutățile. Și cred că de asta las nume grele de designeri pe dinafară, pentru că rămân la aceleași lucruri.DanielIndru wrote: ↑19 Feb 2021, 12:09EDIT: In plus, Pfister face aceeasi greseala pe care o facem multi dintre noi, confunda tema unui joc cu <setting>, adica locatia in timp si spatiu unde se petrec evenimentele.
Renasterea, al doilea razboi mondial, perioada coloniala, evul mediu, utopiile si distopiile => acestea sunt <settings>.
Temele sunt lucrurile despre care jocurile vorbesc: gestionarea unei afaceri, lupta dintre bine si rau, relatiile intre oameni, razboiul, conflictele, iubirea, visurile, explorarea spatiala, etc.

sergiunastrut wrote: ↑19 Feb 2021, 12:33Merci, Daniel! De multe ori mă chinuiam să exprim distincția asta - pentru că eu o percepeam - și nu știam cum, acum știu. Cred că în ultima vreme cam greu se mai abordează teme noi, aș zice că mai degrabă se caută settings mai puțin utilizate pentru o senzație de prospețime - ori asta caut eu când filtrez noutățile. Și cred că de asta las nume grele de designeri pe dinafară, pentru că rămân la aceleași lucruri.DanielIndru wrote: ↑19 Feb 2021, 12:09EDIT: In plus, Pfister face aceeasi greseala pe care o facem multi dintre noi, confunda tema unui joc cu <setting>, adica locatia in timp si spatiu unde se petrec evenimentele.
Renasterea, al doilea razboi mondial, perioada coloniala, evul mediu, utopiile si distopiile => acestea sunt <settings>.
Temele sunt lucrurile despre care jocurile vorbesc: gestionarea unei afaceri, lupta dintre bine si rau, relatiile intre oameni, razboiul, conflictele, iubirea, visurile, explorarea spatiala, etc.

N-am jucat Arnak, dar la Dune de care ori mai vezi o carte scumpă pe care o cumperi? Sau ce șanse ai sa-ți vina in mâna un combo după ce reusesti sa cumperi cărțile?