New boardgamer in town

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
jakkal

Re: New boardgamer in town

23 Feb 2011, 23:50

Chicago Express exceleaza in 4-5 si este ok in 3 si in 6. Lucru cel mai bun este ca poate si explicat/inteles f usor si se misca repede.

haretel

24 Feb 2011, 00:30

...si cu toate astea, e un joc destept :)

Rautz

28 Feb 2011, 13:46

Dungeon Twister 2 am tot incercat sa-mi conving prietena sa-l incercam, am reusit de 2 ori dar pur si simplu nu e pe gustul ei. Avand atatea jocuri economice care-i plac nu cred ca va mai vedea lumina zilei prea curand :(
Mie imi place, e stilul Mr Jack mult mai complex si mai 'de bataie', fara pic de noroc dar cu multa gandire si planificare. Problema jocului e atmosfera sumbra si faptul ca fetelor nu prea le place acest joc in general
E ca la sah: regulile nu-s prea dificile dar strategia e destul de complexa, miniaturile sunt superbe si jocul curge rapid si frumos daca folositi si un timer pentru mutari

Tinand cont ca nu o sa mai am cu cine sa-l joc o sa-l vand/schimb, sunt deschis la orice propuneri din wishlistul meu
from http://www.boardgamegeek.com/image/933312

acidutzu

28 Feb 2011, 14:44

La fel am patit si eu si pe la mijlocul scenariilor introductive ea a decretat ca e plictisitor
Dar are un mod solo foarte bun si imi place mult mecanica jocului deci ramane in cufarul meu

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 14:52

Si eu imi fac curaj sa deschid jocul si sa il incerc cu ea...

acidutzu

28 Feb 2011, 15:06

A treia oara cica e cu noroc!

pfinix

28 Feb 2011, 15:16

hmm... se pare ca sunt singura "ea" care se uita inca la el :). intr-adevar primul sau primele scenarii tutoriale sunt facute sa inveti sa te misti, ataci etc, deci e logic sa fie plictisitoare. ma astept ca mai incolo sa fie mai palpitant.

Rautz

28 Feb 2011, 15:19

Imi cam dau seama unde am gresit, dar nu sunt genul de om care sa o faca: trebuia sa ma las batut macar o data :D

acidutzu

28 Feb 2011, 16:02

Pai nu asta este regula de aur la toate jocurile?

suf
King Meeple
King Meeple

28 Feb 2011, 16:20

Aualeu, la mine daca miroase un pic ca o las mai moale mi se imbufneaza :lol:

Rautz

28 Feb 2011, 16:25

Da, pai e o arta pe care eu nu o stapanesc: intr-adevar, e mult mai rau daca se prinde, secretul e sa o faci dar sa nu se prinda ca o faci :D

Rautz

01 Mar 2011, 00:13

Mai am 10 jocuri comandate deja care trebuie sa vina in Martie + ce voi mai comanda(luna abia a inceput) asa ca tineti aproape :tu:

suf
King Meeple
King Meeple

01 Mar 2011, 09:13

Pfuai ce cresc colectiile! Imediat deschidem o fabrica de jocuri :D
Interesante cele 10 titluri, abia astept sa vad ce parere iti fac. Eu am deschis Manhattan-ul si nu m-a impresionat, insa nu l-am jucat deloc asa ca se poate schimba parerea. In 2 jucatori fiecare joaca cu 2 culori, deci practic joci tot in 4 si n-am vrut sa-l incerc asa :)

Rautz

01 Mar 2011, 11:15

Primul din ele a si sosit

Carcassonne e jocul pe care l-am incercat la intalnirea de la Tabiet si ne-a placut.
Pana acum m-am concentrat in principal pe cumpararea unor jocuri pentru mine si prietena mea dar cum se pare ca avem din ce in ce mai mult succes cu boardgames in cercul nostru de prieteni, trebuie sa cumparam si niste jocuri mai simplute si dragute pentru a initia oameni in acest univers. Tocmai de aceea m-am concentrat acum pe cumpararea unor jocuri gateway si/sau jocuri de 5-6 persoane
Totodata am decis sa cumpar cateva titluri de la toate marile magazine de la noi, sa impac pe toata lumea. Favoritii mei raman insa in continuare Regina
from http://www.boardgamegeek.com/image/934081

Rautz

02 Mar 2011, 10:28

Dezamagit total de livrarea de la cutia.ro, mai precis de firma lor de curierat(GLS)
Dupa ce sun curierul sa-i zic special sa aiba rest, imi zice ca e prima livrare pe azi, de parca cerandu-mi mie sa ma duc sa caut bani.
In fine, imi zice ca bine, schimba el, de parca cine stie ce favor imi face. Cand colo, cand vine, nu are sa-mi dea rest, se scormoneste el prin toate buzunarele si reuseste sa-mi dea cu 4 lei in minus.
Pentru mine ideea conteaza, nu banii, a avut totusi noroc ca m-a prins in toane bune si l-am lasat, dar in mod normal i-as fi zis sa se care cu respectivul colect, si nu-l mai luam deloc
Daca esti curier cat de prost/nesimtit sa fii sa nu ai sa dai rest? E banal: tii la tine mereu cateva hartii de 1 si 5 lei, nici nu trebuie prea multe

Chiar aseara ma gandeam fix la chestia asta, vazand un documentar cu niste kenieni, si aia sunt fix la fel, incearca sa profite cat mai mult pe termen scurt, cu orice pret, chiar daca-si taie singuri craca de sub picioare si pe termen lung pierd

Vina lor e indirecta, dar nu voi mai cumpara nimic de la cutia.ro

Chuckila
King Meeple
King Meeple

02 Mar 2011, 10:38

Si nu ne zici ce ti-ai luat? :)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

02 Mar 2011, 10:44

Eu as zice ca Cutia nu are nici o vina, nici macar indirecta. E adevarat, trebuie sa-ti alegi cu grija partenerii de afaceri, dar daca comanda ta a fost trimisa la timp si in conditiile stablilite initial, atunci Cutia si-a facut treaba.

Parerea mea e ca daca nu mai comanzi nimic de la ei nu se va rezolva nimic, chiar dimpotriva, si tu si ei veti avea de pierdut. Cel mai bine ar fi sa le dai un telefon si sa le explici ce s-a intamplat; poate si mai bine ar fi doua telefoane, unul la Cutia si unul direct la firma de curierat, ca sa vina "iuresul" peste ei din doua parti. ;)

Ideea e ca daca nu trimitem feedback despre ce se intampla, nu se va schimba nimic.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

02 Mar 2011, 10:50

Da, zi-ne ce ti-ai luat :D

P.S. Si eu as proceda la fel si nu as mai da comanda la Cutia. Este o pierdere de vreme si nervi sa stai sa faci reclamatii. Nu poti schimba nimic oricum, dar din fericire ai posibilitatea de a fi selectiv.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Rautz

02 Mar 2011, 10:54

Feedbackul meu e sa nu mai cumpar, nu e problema mea sa stau sa pierd timpul cu telefoane(realizez ca teoretic si aici pierd timpul, scriind, dar aici macar ma distrez, cu telefoane ma enervez)
Deci nu e cazul sa pierd timp si nervi pentru feedback
E o vina clar indirecta, ca si-au ales sa-si trimita pachetele printr-o firma obscura. Desi se mai intampla si pe la firme mai mari, sunt mai grijulii pentru ca un feedback negativ lasa urme adanci

Eu n-am de pierdut nimic, eu dupa cum am spus am vrut sa fiu baiat gigel sa comand de la toate firmele mai mari de boardgames, in conditiile in care am luat oricum mai scump Battlestar Galactica cu 8 lei decat din alta parte. In mod normal n-am de ce sa mai comand de la cutia.ro, au preturile cele mai mari

Cumparat Manhattan + Battlestar Galactica dar o sa treaca ceva timp pana apuc sa le joc pentru ca le voi incerca in 4-5 jucatori

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

02 Mar 2011, 11:10

Bahaus wrote:Feedbackul meu e sa nu mai cumpar, nu e problema mea sa stau sa pierd timpul cu telefoane(realizez ca teoretic si aici pierd timpul, scriind, dar aici macar ma distrez, cu telefoane ma enervez)
Deci nu e cazul sa pierd timp si nervi pentru feedback
E o vina clar indirecta, ca si-au ales sa-si trimita pachetele printr-o firma obscura. Desi se mai intampla si pe la firme mai mari, sunt mai grijulii pentru ca un feedback negativ lasa urme adanci
Tocmai asta incerc si eu sa zic. Daca ne tinem gura atunci cand se intampla ceva ce nu ne convine si doar reactionam fara a spune nimic, nu cred ca se vor schimba multe lucruri.
Trebuie sa fim "in their face" si sa ne spunem durerea.
Nu sunt de acord cu "nu poti schimba nimic oricum", pentru ca lucrurile se pot schimba, trebuie doar sa le spunem ce nu ne convine.

Si nu ca as lua apararea Cutia, dar nu au cele mai mai preturi. La cateva titluri au cele mai bune preturi de pe piata. Poate nu sunt titlurile care te intereseaza, dar nu despre asta e vorba.

Sper sa nu mi-o luati in nume da rau ca ma bag in seama si am deviat discutia, dar mi se pare ca e timpul sa fim mai tari in clantza decat "ei" si sa nu mai stam cu capul plecat.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”