D&D - Wrath of Ashardalon
Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
-
Connoisseur
Re: D&D - Wrath of Ashardalon
Ii inteleg si ii simt entuziasmul lui Fixpix dar cred ca se exagereaza un pic. Am primit si eu Wrath of Ashardalon acum o saptamana, comanda de la Games Lore, UK. Dupa trei jocuri, unul solo si doua cu prietenii, concluzia e simpla. E exact Castle Ravenloft, sigur, cu cateva novelties dar the same thing pana la urma. Thanks gods, tile-urile sunt ceva mai variate ca design acum. Nice. In rest, un D&D watered down pana la cer, fara mare pasiune si fara mari strategii si tactici. Treaba misto e ca jocul iti da impresia ca la un moment dat e nevoie sa stai and think, sa iti faci o tactica, dar pana la urma, tot cu capu' inainte intri in camere si mai iesi cum poti. Sa il compari cu Descent sau sa zici ca Descent is dead e cam aiuristic, zic eu. Si eu sunt fan fantasy, D&D, Pen & Paper, deci ma gadil intens la jocul asta. Doar sa nu te astepti la cine stie ce experienta. Daca ai jucat Castle Ravenloft, poti sa spui pas la WoA.
Pana una alta, cel mai bun board-game fantasy EVER, cel mai tematic, cu cel mai dezvoltat sistem de campanie, etc ramane Warhammer Quest publicat de Games Workshop in 1995.
http://boardgamegeek.com/boardgame/1634/warhammer-quest
Dap, e chiar mai bun si decat Descent. Simplu si super complex in acelasi timp. Eu l-am cumparat anul asta de la un seller din Austria, de pe BGG. 340 Euro m-a costat. Worthy every penny.
Pana una alta, cel mai bun board-game fantasy EVER, cel mai tematic, cu cel mai dezvoltat sistem de campanie, etc ramane Warhammer Quest publicat de Games Workshop in 1995.
http://boardgamegeek.com/boardgame/1634/warhammer-quest
Dap, e chiar mai bun si decat Descent. Simplu si super complex in acelasi timp. Eu l-am cumparat anul asta de la un seller din Austria, de pe BGG. 340 Euro m-a costat. Worthy every penny.
-
Rautz
Oricum, jos palaria pentru fixpix, are talent la scris, am fost foarte foarte aproape sa-l cumpar
Intre timp e bine ca mi-am dat seama ca nu ma omor dupa acest tip de joc
Dar sunt convins ca jocul e frumos pentru cine apreciaza genul
Intre timp e bine ca mi-am dat seama ca nu ma omor dupa acest tip de joc
Dar sunt convins ca jocul e frumos pentru cine apreciaza genul
-
criss
Eu tocmai am cumparat Castle Ravenloft (se pare ca ultima bucata disponibila in RO). L-am luat pentru impresionanta cantitate de bunatati din pachet - ma refer mai ales la numarul mare de miniaturi (nepictate) si de tile'uri (bucati de tabla de joc).
Sunt de acord cu ce a spus Connoisseur. Wrath of Ashardalon nu-l voi lua, fiind la fel ca si CR. Am ales CR pentru ca monstrii din CR (spre deosebire de WoA) se pot folosi si in alte aventuri D&D 4e fiind ca tipologie foarte intilniti in scenarii: kobolzi, paianjeni, soareci, lupi etc. Monstrii din WoA se intilnesc extrem de rar (sau deloc) in campaniile D&D 4e.
Revenind la regulament (WoA si CR), in dorinta de a simplifica pina la extrem D&D 4e, designerii au ales ca monstrii sa nu mute ca eroii, ei "zboara" din tile in tile (din zona in zona) si se pozitioneaza unde le convine mai mult la eroi sa-i omoare - stupid ca realism! Lipseste LOS'ul si multe alte elemente tactice din D&D 4e. Astfel, numarul de decizii este foarte mic, dar asta nu ma deranjeaza, la fel ca la alte jocuri (ex. Talisman).
CR si WoA trebuie luate ca ceea ce sunt - simple "hack-and-slash" dungeon crawlere. Au avantajele de a se putea juca solo sau cooperativ, fara DM si ofera un setup si un joc rapid. Mai au avantajul - la fel ca Descent - ca se pot crea usor noi scenarii pentru ele. Descent insa nu "a murit", ramine un joc cu si mai multe miniaturi superbe si cu o bogatie tactica de invidiat.
O alternativa viabila la CR si WoA sunt jocurile de tip boardgame: D&D Basic Game, aparute din doi in doi ani. Eu am cumparat versiunile 2006 si 2010. Ele au un regulament mult superior celui din CR sau WoA si te invata si D&D 4e. CR sau WoA sunt mai bune doar in ceea ce priveste continutul de bunatati amintit. D&D Basic Game 2006 contine 12 miniaturi pictate, countere, 6 zaruri (D4, D6, D8, D10, D12 si D12), 4 tileuri mari cu doua fete (din care se pot obtine o multime de table de joc), cartile de joc si 6 manuale (pentru jucatori si DM + campanie cu scenarii). D&D Roleplaying Fantasy Game 2010 aka "The Red Box" contine in loc de miniaturi o mare cantitate de tokens pentru toti monstrii si caracterele intilnite in jocuri D&D 4e - absolut superbe, pentru cei ce vor sa joace cu tokenuri si nu cu miniaturi. In rest, cam aceleasi bunatati. Contine si un manual pentru invatat si jucat solo D&D 4e.
@Bahaus: sa nu confunzi ceea ce ati jucat pe forum cu CR sau WoA. Sunt jocuri complet diferite. Dar probabil ca o sa-ti placa mai mult Descent-ul. Mie imi plac foarte mult jocurile Ameritrash, in special dungeon crawlerele, asa ca le-am cumparat pe toate, cu exceptia WoA pe care nu intentionez sa-l cumpar vreodata (fiind doar o dublura a lui CR).
Sunt de acord cu ce a spus Connoisseur. Wrath of Ashardalon nu-l voi lua, fiind la fel ca si CR. Am ales CR pentru ca monstrii din CR (spre deosebire de WoA) se pot folosi si in alte aventuri D&D 4e fiind ca tipologie foarte intilniti in scenarii: kobolzi, paianjeni, soareci, lupi etc. Monstrii din WoA se intilnesc extrem de rar (sau deloc) in campaniile D&D 4e.
Revenind la regulament (WoA si CR), in dorinta de a simplifica pina la extrem D&D 4e, designerii au ales ca monstrii sa nu mute ca eroii, ei "zboara" din tile in tile (din zona in zona) si se pozitioneaza unde le convine mai mult la eroi sa-i omoare - stupid ca realism! Lipseste LOS'ul si multe alte elemente tactice din D&D 4e. Astfel, numarul de decizii este foarte mic, dar asta nu ma deranjeaza, la fel ca la alte jocuri (ex. Talisman).
CR si WoA trebuie luate ca ceea ce sunt - simple "hack-and-slash" dungeon crawlere. Au avantajele de a se putea juca solo sau cooperativ, fara DM si ofera un setup si un joc rapid. Mai au avantajul - la fel ca Descent - ca se pot crea usor noi scenarii pentru ele. Descent insa nu "a murit", ramine un joc cu si mai multe miniaturi superbe si cu o bogatie tactica de invidiat.
O alternativa viabila la CR si WoA sunt jocurile de tip boardgame: D&D Basic Game, aparute din doi in doi ani. Eu am cumparat versiunile 2006 si 2010. Ele au un regulament mult superior celui din CR sau WoA si te invata si D&D 4e. CR sau WoA sunt mai bune doar in ceea ce priveste continutul de bunatati amintit. D&D Basic Game 2006 contine 12 miniaturi pictate, countere, 6 zaruri (D4, D6, D8, D10, D12 si D12), 4 tileuri mari cu doua fete (din care se pot obtine o multime de table de joc), cartile de joc si 6 manuale (pentru jucatori si DM + campanie cu scenarii). D&D Roleplaying Fantasy Game 2010 aka "The Red Box" contine in loc de miniaturi o mare cantitate de tokens pentru toti monstrii si caracterele intilnite in jocuri D&D 4e - absolut superbe, pentru cei ce vor sa joace cu tokenuri si nu cu miniaturi. In rest, cam aceleasi bunatati. Contine si un manual pentru invatat si jucat solo D&D 4e.
@Bahaus: sa nu confunzi ceea ce ati jucat pe forum cu CR sau WoA. Sunt jocuri complet diferite. Dar probabil ca o sa-ti placa mai mult Descent-ul. Mie imi plac foarte mult jocurile Ameritrash, in special dungeon crawlerele, asa ca le-am cumparat pe toate, cu exceptia WoA pe care nu intentionez sa-l cumpar vreodata (fiind doar o dublura a lui CR).
-
acidutzu
Nimic nu te impiedica sa ii pui cum ii avantajeaza pe ei. Dar si pus cum te avantajeaza tot e criminal (cel putin in jocurile noastreRevenind la regulament (WoA si CR), in dorinta de a simplifica pina la extrem D&D 4e, designerii au ales ca monstrii sa nu mute ca eroii, ei "zboara" din tile in tile (din zona in zona) si se pozitioneaza unde le convine mai mult la eroi sa-i omoare - stupid ca realism!
-
Connoisseur
Criss: "Contine si un manual pentru invatat si jucat solo D&D 4e."
Scuze daca sunt omul cu contrele pe ziua de azi, sau asaaa, de obicei
, dar D&D Red Box nu contine niciun manual pentru solo play. Ah, da, e acolo o mica aventura, de fapt mica de tot, care te ajuta sa iti creezi personajul, dar atata tot. Nici pomeneala reguli pentru D&D Solo. Sunt niste reguli pe Net sa joci Dungeons & Dragons de unul singur dar sincer, sunt cam dude.
Pentru oricine are the D&D bug si nu gaseste grup, oameni dispusi sa se intalneasca saptamanal sau lunar pentru cateva ore bune, recomand cartile Fighting Fantasy ale lui Livingstone si Steve Jackson. Aventuri la 200-300 de pagini, cu ilustratii and stuff, care se pot juca solo. Nu ai nevoie decat de un creion si niste zaruri. Probabil ca unii de pe aici isi mai aduc aminte de ele. The Warlock of Firetop Mountain, anyone?
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_nos ... y+fighting
Scuze daca sunt omul cu contrele pe ziua de azi, sau asaaa, de obicei
Pentru oricine are the D&D bug si nu gaseste grup, oameni dispusi sa se intalneasca saptamanal sau lunar pentru cateva ore bune, recomand cartile Fighting Fantasy ale lui Livingstone si Steve Jackson. Aventuri la 200-300 de pagini, cu ilustratii and stuff, care se pot juca solo. Nu ai nevoie decat de un creion si niste zaruri. Probabil ca unii de pe aici isi mai aduc aminte de ele. The Warlock of Firetop Mountain, anyone?
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_nos ... y+fighting
-
criss
Nope. Aia "mica de tot" are 32 pagini format A4, mai ai un manual + aventuri de inca 64 pagini, mai ai inca o aventura solo suplimentara pe care o primesti cu cuponul din cutia jocului (de "n" pagini - mi-e lene sa ma uit in cutia jocului). Trei manuale din care doua sunt pentru solo si invatat.Connoisseur wrote:D&D Red Box nu contine niciun manual pentru solo play. Ah, da, e acolo o mica aventura, de fapt mica de tot, care te ajuta sa iti creezi personajul, dar atata tot.
-
Connoisseur
Hmm, bai, am treaba in fata, eu nu vad ce aventura solo smechera e aici in afara de un TUTORIAL solo, prin care iti creezi alter ego-ul. Anyways, ce vroiam sa spun ca e in cutie nu gasesti reguli pentru solo-play. Solo aventura aceea e un simulacru. Sunt si reguli pentru solo play, un manual ceva? O sa ma uit mai bine.
Mi-a fost lene sa bag cuponul pe siteul oficial pentru aventura solo suplimentara. Nu stiu daca am pierdut ceva. M-ai facut curios.
Mi-a fost lene sa bag cuponul pe siteul oficial pentru aventura solo suplimentara. Nu stiu daca am pierdut ceva. M-ai facut curios.
-
criss
Prima aventura este mai mult pentru invatarea regulilor (customizarea caracterului, skilluri, fighting). Aventura pe care o iei cu cuponul continua din punctul unde te lasa primul manual (tot solo), am terminat-o si mi-a placut. Apoi vin aventurile din celalalt manual mai mare.
Am cam deviat de la topic (WoA)...
Am cam deviat de la topic (WoA)...
-
Connoisseur
Apoi vin aventurile din celalalt manual mai mare.
Care nu sunt solo.
Gata, ne-am inteles.
Care nu sunt solo.