1. Numar jocuri = 6
2. Componente
Impresia din imaginile cu jocul a fost ca are componente banale, ca in orice alt euro. Impresia a fost falsa insa, resursele au forma resurselor, tabla de joc este superba iar calitatea in general este foarte buna. Mare mare plus pentru paharul din piele, pe care-l folosesc la absolut orice joc cu zaruri(chiar si la Twilight Struggle care foloseste un singur zar)
3. Regulament
Usor de inteles jocul, are putine pagini regulamentul dar din pacate are informatii suplimentare pe o pagina aditionala fata de informatiile din regulament, deci nu e tocmai complet
4. Mecanica/Desfasurarea jocului
Worker placement, fiecare jucator detine meeples pe care ii trimite dupa resurse(mancare/lemn/argila/piatra/aur) Cu resursele se pot cumpara casute care ofera victory points, sau carti de joc care ofera victory points+diverse resurse.
5. Complexitate / Fun factor
Usor de invatat si e foarte amuzant. Jocul nu este extrem de complex dar are multe strategii diferite pentru castig. Trebuie sa-ti calculezi mutarile bine dar nu dureaza foarte mult mutarile
6.Factor noroc
Moderat; E cu zaruri, influenteaza intr-o masura numarul de resurse pe care-l primesti dar exista diverse metode de mitigare(unelte, mai multi meeples) si e mult mai important sa ai o strategie
7. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate
E interesant in orice numar de jucatori, in 2 sunt reguli putin schimbate in care poti nega accesul adversarului la resurse mult mai usor, in 4 acest lucru se intampla numai din cauza faptului ca fiecare are multi meeples si numar limitat de locuri pentru diversele resurse. Cred ca e mult mai amuzant in mai multi, in 2 e mai strategic. Rejucabilitatea e mare datorita cartilor+zarurilor, si datorita faptului ca in general toata lumea se distreaza jucandu-l
8. PRO
Tematica buna care se integreaza in joc, strategii diverse pentru castig, joc bun si cu gameri si cu non-gameri, paharul din piele
9. CONTRA
Are un factor noroc putin mai mare decat alte jocuri similare
10. Alte observatii si consideratii
Unul din jocurile mele preferate, m-am distrat jucandu-l de fiecare data, cu oricine, din pacate inca nu l-am jucat cat mi-as fi dorit pentru a da o sansa tuturor celorlalte jocuri cumparate
11. Nota mea: 9/10