Caut joc de strategie (razboi) ....

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Keyser
King Meeple
King Meeple

Caut joc de strategie (razboi) ....

28 Jun 2011, 17:04

Salutare,

Cum spune si titlul caut un joc de strategie de razboi (daca pot spune asa). Insa cu niste amendamente: unul dintre oamenii cu care joc e tata, care nu prea se descurca cu limba engleza. Deci ar trebui un joc in care cunostintele de engleza sa fie minime sau zero. Am jucat cu el Civilization si i-a placut ideea (el jucand cu Bismark) insa l-a obosit/frustrat faptul ca nu intelegea ce fac toate cartile respective. Am jucat Agricola (varianta family, fara carti) si a mers mult mai bine insa tot bombanea ca el vrea sa atace pe cineva :))). Btw neaparat trebuie sa fie cu razboi, dar nu SF (cu toate ca nu e exclus), ci daca e posibil ceva istoric.

Ce imi recomandati?
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Caut joc de strategie (razboi) ....

28 Jun 2011, 17:21

Din categoria jocurilor strategice de razboi, eu am Rommel in the Desert si Hammer of the Scots, ambele considerate jocuri excelente introductive in lumea block wargames.

Rommel se pare ca nu are deloc dependinta de limba, iar HotS putina (eu nici nu imi aduc aminte unde este text in joc, ma pot uita acasa) - primul este inca in tipla, nu iti pot da prea multe detalii, al doilea l-am desfacut, m-am uitat putin la el, am citit din regulament, m-am consolat cu gandul ca nu am cu cine sa il joc si l-am pus la loc.

Ambele simuleaza "fog of war", prin faptul ca acele blocks le poate vedea adversarul, insa nu poate stii cu siguranta forta unitatilor ascunse in spatele fiecarui asemenea block.

Later edit: Acum am vazut si faptul ca vrei sa aibe si istorie in spate. Rommel .... well, cred ca multi au auzit de Erwin Rommel, celebrul general din Al Doilea Razboi Mondial.

Iar HotS, e Braveheart varianta Board Game :D

Daca esti interesat, da-mi un mesaj si sper sa iti pot oferi mai multe detalii despre ele.

Keyser
King Meeple
King Meeple

28 Jun 2011, 20:17

Ms de recomandari. Am vazut un (video) review la cel cu scotienii si pare foarte interesant. O sa incerc sa gasesc unul si pentru Rommel, cred ca ww2 e mai atragator.

Btw, nu trebuie sa fie neaparat 2 player games.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Rautz

28 Jun 2011, 21:06

Similar cu Hammer of the Scots este si Richard III

Un review foarte bun gasesti aici: http://www.boardgamegeek.com/thread/468 ... uctory-blo

Keyser
King Meeple
King Meeple

29 Jun 2011, 02:19

imi place mult Richard III (din ce am citit in review-ul de mai sus). insa nu prea stiu de unde sa-l iau, nu cunosc foarte multe magazine de boardgames iar cele pe care le stiu nu il au.

mai astept si alte sugestii (eventual si pentru mai multi jucatori).
#nambos

Rautz

29 Jun 2011, 02:28

Toate magazinele romanesti fac si comenzi speciale, tot ce trebuie sa faci e sa le dai mail sau sa-i contactezi pe forum prin PM si cu siguranta vei putea gasi aproape orice joc macar la unul din ei

Cativa din ei sunt convins ca vor citi chiar acest thread si-ti vor putea da un PM cu o oferta pentru Richard III daca-l vrei neaparat (apropo, jocul contine totusi cateva carti de event in engleza, dar foarte putine si pot fi traduse rapid)

Daca te uiti jos de tot in pagina de internet a acestui forum deja gasesti bannerele a cel putin 4 magazine de boardgames

Eu unul l-am pus pe masa, am stat vreo ora sa citesc regulile, mi s-a parut prea complicat si l-am pus la loc, insa data viitoare, cu ajutorul sesiunilor pas-cu-pas ale lui Ender(din linkul dat mai devreme) sunt convins ca-i vom da de cap si vom reusi sa facem un joc

criss

29 Jun 2011, 12:31

Am scris un articol despre cele mai bune jocuri strategice de razboi, in caz ca te intereseaza:
http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=6&t=377

Un alt joc excelent este Napoleon's Triumph:
http://forumboardgames.ro/viewtopic.php ... 419&p=5299

Aproape toate jocurile enumerate sunt disponibile in magazinele de profil din Romania.

Post Reply

Return to “Discutii generale”