Posta Romana
-
bogdanpocol
Posta Romana
Acum 2 saptamani am trimis 2 colete cu Posta Romana (unul spre marcualecs si unul spre Scarface ). Pana aici toate bune si frumoase. Coletele trebuiau sa ajunga miercurea trecuta si ieri am primit un telefon de la Scarface ca nu i-a ajuns coletul. Ma gansdesc ca cei din capitala au o problema la posta care va fi rezolvata rapid. Mai spre seara primesc un mesaj si de la marcualecs ca nici lui nu i-a ajuns pachetul. Incep nervii si imi dau seama ca problema nu e la posta din Bucuresti ci la cei din Baia Mare. Vine dimineata si ma duc spre posta sa vad ce sa intamplat cu coletele. Stau frumos la rand, dupa vreo 15 minute ajung la ghiseu, si intreb ce e cu coletele alea. O doamna de acolo imi raspunde foarte senin ca ea nu e clarvazatoare si ca habar nu are. In clipa aceea iau foc si urmeaza un schimb de replici destul de urate. Dupa ce se linistesc apele doamna imi zice ca dupa ce ajunge coletul daca nu il ridica nimeni in 10 zile se intoarce, eu ii zic ca nu a ajuns, ea ca nu l-au ridicat cumparatorii. o tinem tot asa vreo 5 minute dupa care cedez eu si o intreb: Daca ati pierdut coletele ce facem ??? ea sta putin pe ganduri si ma intreaba daca sunt asigurate.... eu ii spun ca da.....iar ea zice: atunci o sa iti primesti banii de pe asigurarea coletelor. Ma enervez si mai tare si o intreb: dar cei care trebuie sa primeasca pachetele....ea raspunde din nou senin si sec : nu e treaba mea. timpul ma presa (trebuia sa ajung la servici) si dupa mai bine de o jumatate de ora de stat la posta doamna imi spune sa trec maine peacolo sa vad ce au rezolvat. sper sa se rezolve rapid deoarece nu vreau sa pic eu de fraier (nu pt bani pt ca aia ii recuperez) dar tin 2 oameni in sah, care isi tin baniii pt colete cand ar putea lua altceva, in plus eu pic de papagal pe acest forum. Imi cer scuze anticipat si sper sa se rezolve rapid.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Re: Posta Romana
Nasol cu Posta asta... Eu recunosc ca pana acum am avut incredere in ei si nu m-au dezamagit inca. Am trimis vreo 10 colete anul asta si toate au ajuns cu bine, majoritatea in 48h.
Chestiunea delicata legata de pierderea coletelor nu o rezolvi cu doamna de la ghiseu (cu atat mai putin cu un schimb de replici pe ton ridicat). Afla cine e autoritatea careia Posta Romana ii da socoteala - s-ar putea sa fie chiar OPC - si foloseste cuvantul asta magic si o sa vezi ca se inmoaie imediat. Sau cere sa vorbesti cu sefii ei pe loc si fa-le lor scandal. Doamna aia de la ghiseu are si asa un job nu foarte fericit, nu are rost sa-i facem ziua mai amara, in schimb daca te adresezi direct unui "shefutz" lucrurile se vor pune in miscare. Ah, foloseste cuvantul magic (OPC) si cu seful, neaparat.
Chestiunea delicata legata de pierderea coletelor nu o rezolvi cu doamna de la ghiseu (cu atat mai putin cu un schimb de replici pe ton ridicat). Afla cine e autoritatea careia Posta Romana ii da socoteala - s-ar putea sa fie chiar OPC - si foloseste cuvantul asta magic si o sa vezi ca se inmoaie imediat. Sau cere sa vorbesti cu sefii ei pe loc si fa-le lor scandal. Doamna aia de la ghiseu are si asa un job nu foarte fericit, nu are rost sa-i facem ziua mai amara, in schimb daca te adresezi direct unui "shefutz" lucrurile se vor pune in miscare. Ah, foloseste cuvantul magic (OPC) si cu seful, neaparat.
- Chuckila
- King Meeple

Nici eu nu am avut nici o problema pana acum cu Posta Romana, spre marea mea bucurie (si de ce sa nu recunosc, surprindere). Initial am insistat in tranzactii sa ii evit, insa dupa ce unii din cei cu care am tranzactionat au insistat pentru a-i folosi ca metoda de transport in dauna Curieratului Rapid, am vazut ca pachetele ajung relativ repede (2,3 ... maxim 5 zile lucratoare). Si de atunci, ca si djdano, cred ca am cel putin 15-20 de pachete trimise cu ei, fara incidente.
Cat despre faptul ca unele pachete s-au pierdut (sau exista o sansa sa fie pierdute) ... nu cred ca are sens sa iti faci griji din cauza ca "pici de papagal pe acest forum". Cu siguranta nu este vina ta daca pachetele sunt pierdute de catre transportator (atat timp cat ai acea chitanta de la Oficiul Postal care sa ateste faptul ca pachetul a fost trimis pe adresa specificata de cumparator - eu nu o arunc absolut niciodata inainte de a primii confirmare scrisa/telefonica de la cumparator ca pachetul a ajuns si este in conditii bune). Si in plus, nu recomand nimanui sa trimita pachete fara valoare asigurata declarata. De exemplu, daca am cazut de acord cu un cumparator sa ii dau un joc la 150 RON, pe valoarea asigurata a pachetului pun 160-170 RON, tocmai pentru a acoperi destul in cazul in care pachetul se pierde si va trebui sa returnez banii cumparatorului (minus taxe de transfer, etc).
Ce iti recomand este sa mergi din nou la Oficiul Postal unde ai pus coletele, cu cele 2 chitante de trimitere. Si sa intrebi cu cine poti vorbi pentru a afla locatia/starea celor 2 pachete trimise. Pe un ton calm, fiindca vei avea surpriza ca lucrurile sa se miste mai repede decat daca ai folosi un ton mai ... agitat. Si daca lumea nu conlucreaza, vorba lui djdano, vezi cine este seful, ia-le numele (multa lume de la ghiseele companiilor sustinute din banii contribuabililor se inmoaie ca untul cand le ceri numele sa le faci plangere, mai ales ca vin restructurarile peste ei) si daca nici asa nu rezolvi, plangere la OPC in care sa dai cat mai multe detalii (nume, date, destinatari, chitantele, etc).
Si cel mai important, sa ii tii pe cei 2 cumparatori la curent cu tot ceea ce faci. Din simplul motiv ca tuturor ne-ar face placere sa stim ce se intampla cu produsele noastre, atat timp cat le-am platit.
Oricum, v-as recomanda sa acordati cel putin o luna Postei Romane inainte de a face orice alti pasi. Nu de alta, insa uneori pachetele pot sa ramana "agatate" cine stie pe unde pret de cateva zile/saptamani. Si cand cineva le gaseste, sa ajunga in final la destinatie. Asa am patit eu cu un pachet trimis din Germania - in general imi ajungeau in maxim 3 saptamani, insa a fost si unul care dupa aproape 2 luni nu venise. Chiar vorbeam cu vanzatorul ce am putea face, stabilisem faptul ca imi returneaza plata facuta prin PayPal si jumatate din transport; eram aproape sa finalizam totul cand a aparut si fiul ratacitor. Probabil in acea dupa-masa, cel tarziu a doua zi faceam pasii pentru a-l declara pierdut
Putina rabdare nu strica. De ambele parti.
Cat despre faptul ca unele pachete s-au pierdut (sau exista o sansa sa fie pierdute) ... nu cred ca are sens sa iti faci griji din cauza ca "pici de papagal pe acest forum". Cu siguranta nu este vina ta daca pachetele sunt pierdute de catre transportator (atat timp cat ai acea chitanta de la Oficiul Postal care sa ateste faptul ca pachetul a fost trimis pe adresa specificata de cumparator - eu nu o arunc absolut niciodata inainte de a primii confirmare scrisa/telefonica de la cumparator ca pachetul a ajuns si este in conditii bune). Si in plus, nu recomand nimanui sa trimita pachete fara valoare asigurata declarata. De exemplu, daca am cazut de acord cu un cumparator sa ii dau un joc la 150 RON, pe valoarea asigurata a pachetului pun 160-170 RON, tocmai pentru a acoperi destul in cazul in care pachetul se pierde si va trebui sa returnez banii cumparatorului (minus taxe de transfer, etc).
Ce iti recomand este sa mergi din nou la Oficiul Postal unde ai pus coletele, cu cele 2 chitante de trimitere. Si sa intrebi cu cine poti vorbi pentru a afla locatia/starea celor 2 pachete trimise. Pe un ton calm, fiindca vei avea surpriza ca lucrurile sa se miste mai repede decat daca ai folosi un ton mai ... agitat. Si daca lumea nu conlucreaza, vorba lui djdano, vezi cine este seful, ia-le numele (multa lume de la ghiseele companiilor sustinute din banii contribuabililor se inmoaie ca untul cand le ceri numele sa le faci plangere, mai ales ca vin restructurarile peste ei) si daca nici asa nu rezolvi, plangere la OPC in care sa dai cat mai multe detalii (nume, date, destinatari, chitantele, etc).
Si cel mai important, sa ii tii pe cei 2 cumparatori la curent cu tot ceea ce faci. Din simplul motiv ca tuturor ne-ar face placere sa stim ce se intampla cu produsele noastre, atat timp cat le-am platit.
Oricum, v-as recomanda sa acordati cel putin o luna Postei Romane inainte de a face orice alti pasi. Nu de alta, insa uneori pachetele pot sa ramana "agatate" cine stie pe unde pret de cateva zile/saptamani. Si cand cineva le gaseste, sa ajunga in final la destinatie. Asa am patit eu cu un pachet trimis din Germania - in general imi ajungeau in maxim 3 saptamani, insa a fost si unul care dupa aproape 2 luni nu venise. Chiar vorbeam cu vanzatorul ce am putea face, stabilisem faptul ca imi returneaza plata facuta prin PayPal si jumatate din transport; eram aproape sa finalizam totul cand a aparut si fiul ratacitor. Probabil in acea dupa-masa, cel tarziu a doua zi faceam pasii pentru a-l declara pierdut
- suf
- King Meeple

Surprinzator, nici eu n-am avut probleme cu posta interna. La coletele internationale uneori nu imi veneau toate avizurile, si candva a disparut complet un colet, noroc ca vanzatorul a trimis altul de la el
In ultima vreme am folosit posta doar pentru a trimite cate un joculet in tara si n-au fost probleme. As adauga ca uneori si curieratul rapid lasa de dorit.
-
Obisnuitu
Salut
NU am avut niciodata probleme cu posta romana.
Odata am trimis un colet la ora 10 din Suceava si a ajuns in aceeasi zi la ora 14 in Iasi
( glumesc )
Serios vorbind a ajuns in Iasi a doua zi ( gen curier rapid ) .
numai bine
NU am avut niciodata probleme cu posta romana.
Odata am trimis un colet la ora 10 din Suceava si a ajuns in aceeasi zi la ora 14 in Iasi
Serios vorbind a ajuns in Iasi a doua zi ( gen curier rapid ) .
numai bine
-
Sigurros
Si eu am avut probleme destul de recent cu Posta: trebuia sa primesc un bilet la un concert de la un tip din Hunedoara, cu plata la ramburs. Trecuse aproape o saptamana de cand persoana respectiva imi zisese ca a pus biletul la Posta, insa eu nu gasisem niciun aviz in casuta postala, asa ca primul gand a fost ca mi-a tras teapa de fapt. I-am dat mail si i-am zis, iar el a fost si s-a interesat la Posta din Hunedoara unde, pe baza chitantei de trimitere, i s-a dat un cod cu care se putea urmari coletul pe situl Postei Romane (vezi, poate poti incerca si asa).
Surpriza, coletul ajunsese la Bucuresti, la un alt oficiu postal decat cel de care apartin eu, desi adresa pe colet era scrisa bine. Am mers la acel oficiu postal si am aflat ca toate coletele cu plata la ramburs trec mai intai pe acolo, si abia de acolo sunt trimise la oficiile postale de care apartin destinatarii. Chestia asta e noua (implementata acum 6 luni) si ingreuneaza sever procesul de expediere-primire. I-am intrebat cand aveau de gand sa mi-l trimita, iar dupa raspunsul lor, am ajuns la concluzia ca as fi ratat linistita concertul la care urma sa merg. L-am ridicat direct de acolo. Problema e ca ar fi trebuit ca cineva de la Posta sa ne anunte (ori pe tipul respectiv, ori pe mine), ca procesul s-a schimbat, nu sa ne lase sa asteptam disperati bilete si bani.
In concluzie, exista multe firme de curierat. Dai mai mult, dar stii o treaba.
Surpriza, coletul ajunsese la Bucuresti, la un alt oficiu postal decat cel de care apartin eu, desi adresa pe colet era scrisa bine. Am mers la acel oficiu postal si am aflat ca toate coletele cu plata la ramburs trec mai intai pe acolo, si abia de acolo sunt trimise la oficiile postale de care apartin destinatarii. Chestia asta e noua (implementata acum 6 luni) si ingreuneaza sever procesul de expediere-primire. I-am intrebat cand aveau de gand sa mi-l trimita, iar dupa raspunsul lor, am ajuns la concluzia ca as fi ratat linistita concertul la care urma sa merg. L-am ridicat direct de acolo. Problema e ca ar fi trebuit ca cineva de la Posta sa ne anunte (ori pe tipul respectiv, ori pe mine), ca procesul s-a schimbat, nu sa ne lase sa asteptam disperati bilete si bani.
In concluzie, exista multe firme de curierat. Dai mai mult, dar stii o treaba.
-
bogdanpocol
In mare parte s-a rezolvat. M-au sunat ieri cei de la POSTA ca au gasit coletele. Dospeau linistite in depozitul mama din Baia Mare. Azi trebuia sa vin in Bucuresti si ii inmanam personal jocul lui Scarface, dar am ratat trenul (ala de la ora 11 seara nu mai circula pfffffffff). Asadar intreb aici daca cei care au vrut coletele le mai vor. Nu de alta dar dupa atata asteptat eu unu, nu l-as mai vrea.Si daca le mai vor sa imi comunice din nou daca vor posta sau curier. Multumesc. Imi cer scuze pt neplacerile cauzate datorita"baietilor si fetelor" de la Posta Romana
-
mogobel
- Chief Meeple

Si eu am patit-o recent cu Posta Romana.
Trebuia sa primesc cateva carti de la Rivals for Catan de la MayFair Games din State. Mi-au promis ca imi inlocuiesc cartile cu probleme, le-am dat adresa si, dupa ce am primit instiintarea de expediere, m-am pus pe asteptat, caci drumul este lung.
Dupa vreo luna le-am scris. Si-au cerut scuze ca nu au ajuns si s-au oferit sa mi le trimita din nou. Am crezut ca sunt gogosi pentru unul de la capatul pamantului, dar spre surprinderea mea au sosit intr-o saptamana.
Iar toate banuielile mele s-au indreptat spre Posta Romana.
Trebuia sa primesc cateva carti de la Rivals for Catan de la MayFair Games din State. Mi-au promis ca imi inlocuiesc cartile cu probleme, le-am dat adresa si, dupa ce am primit instiintarea de expediere, m-am pus pe asteptat, caci drumul este lung.
Dupa vreo luna le-am scris. Si-au cerut scuze ca nu au ajuns si s-au oferit sa mi le trimita din nou. Am crezut ca sunt gogosi pentru unul de la capatul pamantului, dar spre surprinderea mea au sosit intr-o saptamana.
Iar toate banuielile mele s-au indreptat spre Posta Romana.