Pentru ca tot s-a vorbit de Dungeons and Dragons pe forum am zis sa extind o invitatie pentru cei interesati. Momentan sunt 2 grupuri in care ar mai fi nevoie de oameni(unul in care sunt eu DM, si unul in care este MandrulDuce). Despre D&D sunt foarte multe de spus, dar gasiti o groaza de informatii online. Este un joc deosebit ,aparut prin anii 70, care iti testeaza imaginatia, gandirea tactica si beneficiaza si de o interactiune foarte mare intre jucatori. Este un joc complex, dar nu greu de invatat si iti ofera o libertate foarte mare...poti ataca un inamic cu forta bruta....sau poti incerca sa il impigi la fel de bine peste marginea unei prapastii.....sa il atragi intr-o capcana....sau orice altceva ce iti trece prin minte...poti sa o iei pe drumul prind padure....sau sa decizi ca ar fi mai bine sa calatoresti cu o carava....sau sa iei nava pana la destinatie....exista reguli....ca in orice joc, dar nu sunt la fel de stricte ca regulile unui boardgame...
Momentan planul este de macar o sesiune pe saptamana...in general vineri seara sau duminica la pranz, dar se poate schimba in fucntie de oameni....timpul unei sesiuni depinde de oamenii care joaca si de cat timp au, dar in general in jur de 3 -4 ore( nu am facut sesiune mai lunga pana acum), dar au fost si sesiuni mai scurte. Spre deosebire de un boardgame, D&D-ul este un joc care ofera o continuitate...DM-ul creaza o aventura....sau o campanie(mai multe aventuri legate intre ele)....creaza lumea jocului....locatii...personaje....firul epic......si Encountere, sau dificultatile cu care se confrunta jucatorii pe parcus. Pe parcurs ce jucatorii avanseaza in aventura/campanie.....pot creste in nivel si dobandi abilitati noi....pot dobandi obiecte noi care sa ii ajute.....relatii si persoane care sa le ofera ajutorul sau din contra sa ii incurce.....avansand mereu firul epic al jocului. Poate in 2 ore terminati o aventura....sau poate doar o parte din aceasta....poate un Combat Encounter....sau poate un Social Encounter sau Skill Challenge. D&D-ul nu se bazeaza doar pe lupte...si pe situatii de combat......ci si pe interactiunea intre jucatori si asa zisii NPC(Non-player characters) care vor aduce noi informatii....va vor oferi noi questuri....va vor pune bete in roate sau vor dori sa va urmeze....si de asemena pe folosirea abilitatilor fiecarui jucator in functie de clasa aleasa.
Sper ca am putut sa va fac o mica ideea despre D&D, desi cel mai bun mod este sa incercati....that's when it really shines
Daca e cineva interesat, fie postati aici, fie un PM si vorbim.