Portie de 12 ore de jocuri

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

Portie de 12 ore de jocuri

04 Mar 2012, 10:56

Am fost ieri la bunul meu prieten A si la sotia lui C, bineinteles cu prietena mea, ii zic P de la pisi, sa nu se confunde cu C. E buna o sesiune de 12 ore in 4, asa zicea tata, ca norocul se schimba la 3 ore. Da, si tata juca jocuri acum 40 de ani, numai ca erau mai degraba cardgame-uri, Poker adica :)

Am inceput cu un Alien Frontiers. Cred ca e jocul care ne-a placut la toti 4 cel mai mult. P si cu mine il mai jucasem o data, dar la ei era la prima vedere :) Jocul a fost foarte strans, fiecare colonie pusa schimba ordinea jucatorilor. De data asta n-am folosit decat o singura Alien Tech, si mi-am pus Isolation Field pe teritoriul care ma lasa sa ma misc mai mult pe Colonist Hub. Chiar si asa A si cu P au avut constant mai multe zaruri, mai ales ca A a pus 2 colonii pe spatiul cu Relic Ship, asa ca a folosit-o juma de joc. S-a finalizat treaba cand A a resuit o tripla si si-a pus a 6-a colonie. Era la egalitate de puncte cu P, care controla 3 teritorii, versus 2 ale lui, dar pe langa tripla a avut si un 5 si 6, cu care si-a luat un Alien Tech, care ce sa vezi, ii dadea si un punct. Bravo A!

Apoi, pana sa vina Pizza, am zis sa facem ceva rapid, s-a bagat Martian Fluxx. Prima oara pentru mine si P. Un joc cam haotic, foarte greu sa faci vreo ordine in ce vrei sa faci si unde vrei sa ajungi :td: Fiindu-ne cam foame, C a decis sa inchida jocul, si fiind singurul care nu ma impiedicau creeperii sa castig, a pus un obiectiv de am castigat eu. Not fun...

Au bagat C si A inca un joc de-al lor, nou cumparat, Assyria. Va spun inca de la inceput ca jocul este mult peste ce ti se pare din prezentari si cred cam defavorizat pe BGG (loc 583). Nu cred ca este locul aici sa fac un review, ar fi si primul pt mine, dar este un joc foarte strategic, bazat pe un pic de noroc, la cartile de hrana, dar care ii dau sarea si piperul. A a luat o optiune serioasa de castig inca din prima runda, si in ciuda eforturilor mele supraomenesti, tot a avut 3p mai mult la final. Si P s-a apropiat mult pe ultima runda, dar a fost cu vreo 4p in spatele meu, scorurile fiind undeva in zona lui 80.

A urmat un joc adus de noi, Alhambra, pe care sunt convins ca il cunoasteti. Si aici A a luat o optiune serioasa de castig inca de la prima notare, avand cel mai lung zid. La ultima punctare insa, era tot in fata, cu mine un pic dupa, dar P a mea l-a intrecut la cel mai lung drum, 19 la 17, si cu asta ne-a dat clasa: P 129, A 125 eu 120, C 105.

Apoi au bagat ei Glory to Rome, un joc nou pentru mine si P, pe care n-am apucat sa-l jucam data trecuta. Mi-a placut foarte mult, i-as da un 10 cu felicitari. Pe BGG e cotat mai jos (75) decat Race for Galaxy (13) si 7 Wonders (12), dar este peste acestea doua. Si le-am jucat pe ambele, ba chiar pe 7W il am, iar Race for the Galaxy, urmeaza sa vina, depinde numai de Mihai :) Doar designul cartilor pare caricatura pentru sugari, in rest e foarte bun jocul. Cum necum de data asta am castigat eu. Pentru cei care au idee despre el, am pus mult marble in vault si mi-am luat multe puncte de victorie.

La final am jucat Puerto Rico, adus de noi, multumita lui Darkinson (high five!). Am jucat cu house rule: daca nu se consuma bulinele si locurile de pe plantatii/fabrici, jucam pana cand fiecare a fost Guvernator de 3 ori. Deci 12 guvernatori, 48 de roluri. De data asta ne-a batut C, practic ce a diferentiat-o a fost ca si-a facut harbor pe la mijlocul jocului, si a tot livrat bunuri cu bonus, ca n-am mai avut ce sa fac. Mi-am facut si eu in ultima runda, dar degeaba. Oricum, A si-a luat teapa cu cafeaua, ca tot n-apuca s-o puna pe nave. Desi si-a facut si o ghilda care i-a adus 8 VP, tot a terminat pe 3, cu mine pe 2.

Concluzia: daca vreti sa aflati cum este Glory to Rome si Assyria, ca de restul s-a tot vorbit pe aici, incerc sa fac o prezentare, desi ar fi prima...

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Portie de 12 ore de jocuri

04 Mar 2012, 11:11

La cat mai multe sesiuni de 12 ore. Si la cat mai multe session reports dupa :)

Mono
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2012, 11:21

Chuckila wrote:La cat mai multe sesiuni de 12 ore. Si la cat mai multe session reports dupa :)
Depinde numai de A, care invata pentru CFA. Cand nu invata, am facut acest nou format: joc-pizza-joc-joc-joc-joc-joc-joc :lol:

alexddumitru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”

04 Mar 2012, 12:12

Frumoasa (si lunga) sesiune de jocuri, Mono. Nu stiu daca am ajuns vreodata sa joc 12 ore neintrerupte board games, e o performanta. Succesul vostru a venit si din faptul ca v-ati dozat jocuri usurele intre jocuri mai serioase :) Oricum, keep them coming, ca mi-a placut tare.

Apropo de Assyria, exact aceeasi impresie mi-a facut si mie, ca e absolut irelevant locul 500 si ceva pe care il ocupa pe BGG, ca e un joc chiar foarte bun (am facut un review pe blog, aici).

Spor la joaca!

sidryane

04 Mar 2012, 13:13

In primul rand, si tie iti era foame!:))
In al doilea rand, ai castigat din prima!
Deci n-am inteles care e problema:)

Mono
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2012, 13:31

alexddumitru wrote:Apropo de Assyria, exact aceeasi impresie mi-a facut si mie, ca e absolut irelevant locul 500 si ceva pe care il ocupa pe BGG, ca e un joc chiar foarte bun (am facut un review pe blog, aici).
M-a rugat C sa iti transmit ca a vazut acel review facut de tine si asa s-a decis sa-l ia.

alexddumitru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”

04 Mar 2012, 13:36

Ma bucur foarte tare sa aud asta, Mono!

Spor la cat mai multe jocuri in continuare!

Mono
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2012, 13:54

For disclosure, Sidryane este P din povestirea mea :)

Si multumesc la fel, Alex :)

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

05 Mar 2012, 11:56

Nice :D. Ati jucat ceva jocuri... Nice to share that with us :D

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

05 Mar 2012, 12:54

La final am jucat Puerto Rico, adus de noi, multumita lui Darkinson (high five!)
High Five :)). Ma bucur ca e jucat :D....din punctul meu de vedere Puerto Rico ramane un candidat solid pentru cel mai bun joc economic....pacat ca nu aveam cu cine sa il joc :(.

Frumoasa sesiune :)....nu cred ca am stat niciodata chiar 12 ore.....desi am ajuns cam pe la 9-10 ore cand am jucat Liberte + Dominant Species cu Vick, MandrulDuce, Marius, Cristina si Tasurinchi :D...... si tot asa intre 8-10 ore pe la cateva intalniri Taraba din Weekend :).

Sper sa mai prind si eu timp de o sesiune mai mare in care sa apuc mai multe jocuri.....sunt atatea care stau in raft si striga la mine cu glas hipnotic.....play me.....you know you want to... :P

Mono
King Meeple
King Meeple

05 Mar 2012, 13:18

12 ore si mai puteam :lol:

Daca vreti sa organizati un maraton, contati pe mine :)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

05 Mar 2012, 13:34

o sa organizez un maraton, dar undeva prin luna aprilie. O sa revin cu detalii...

cristianf
King Meeple
King Meeple

05 Mar 2012, 13:40

uuu...nice :tu:

acidutzu

05 Mar 2012, 13:50

Maraton suna foarte bine.

mihai
Special Meeple
Special Meeple

05 Mar 2012, 13:52

stiu...o sa definitivez in curand data ( o sa fie in luna aprilie sau cel tarziu inceput de mai, dar cred ca o sa fie in aprilie totusi...)

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

05 Mar 2012, 14:19

Super :)....let us know to free the calender :)))

deeug
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Game Explorer

05 Mar 2012, 14:33

Felicitari! Asa sesiuni mai rar! :)
Sunt curios de parerea ta in legatura cu Race dupa ce-ti vine, mai ales ca ai jucat Puerto Rico.
Dupa ca am jucat RftG cu extensii Puerto Rico a plecat de la mine din colectie. Glory to Rome l-am jucat de vreo 2-3 ori, mi-a placut dar inca nu mi-am facut o parere definitiva despre el. Deocamdatata Rftg e totin fata :)

Mono
King Meeple
King Meeple

05 Mar 2012, 16:43

Am jucat Race tot la A si C. Mi-a placut foarte mult. Dar Glory to Rome e un joc si mai inteligent, daca mai era loc.

Legat de Maraton, n-am putea sa ne organizam noi, sa jucam ce ne place si n-am mai apucat de mult, ce am vrea sa jucam dar nu ne-am riscat sa-l cumparam ca nu stiam daca avem cu cine si asa mai departe. Ori facem doua jocuri serioase de 4 ore, sau chiar 3 daca rezistati :) sau 4-5 jocuri mai scurte, de 2h. Fiecare are vreo 20 de jocuri pe acasa minim - deci daca suntem 4-5 vom avea o "biblioteca" vasta :) In functie de cati suntem aducem si jocurile potrivite.

Cine se baga? Uite acum sambata de exemplu.

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”