Sugestie pentru filtrarea/definirea colectiei

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

Sugestie pentru filtrarea/definirea colectiei

07 Mar 2012, 10:04

Nu stiu exact daca sa fac o propunere anume, dar sa va povestesc ceva si poate folositi cumva.

Eu fac parte dintr-un grup de cetateni care jucam jocuri constant (ca toata lumea de pe forum, stiu :) ). 4 cumparam si avem multe jocuri si 13 ne jucam, ca sa fie clar. Normal nu ne intalnim toti de fiecare data si sigur nu era pentru toata lumea clar cine ce jocuri are si care le plac mai mult celorlalti. Asa ca, in primul rand am facut un grup secret pe FB ca sa ne fie mai usor sa ne strangem si, mai important, am facut un google docs in care avem lista cu jocurile avute, fiecare la cine se afla, si fiecare membru poate pune o nota unui joc si se fac medii. De asemenea tinem socoteala cate jocuri s-au jucat de fiecare joc (de cand s-a initiat grupul) si ultima jucare.

E neimportant cum folosim noi 13 aceasta baza de date, ce vreau sa va spun este ca daca s-ar putea implementa acest lucru cumva in site (nu-mi dau seama cat de greu este), ai putea sa intri in baza de date, sa dai note, sa te uiti la un anumit joc cine i-a dat nota mare, poate te combini la un joc. Multa lume se plange ca are jocuri care nu vad suprafata de joc. Intri frumos in baza de date, vezi cine a dat note mari acelui joc si intri intr-o discutie, poate se leaga ceva. Poate ti-ar place sa testezi ceva, poate au altii jocul si sunt de acord sa ii invete si pe altii. Poate se mai leaga si tranzactii asa. Astfel sunt foarte usor de facut topuri (marturisesc ca nu stiu cum le faceti acum, am vazut niste categorii, dar n-am parcurs tot forumul... bit by bit :)

Deci ca o parere :)

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

Re: Ce ati mai vrea sa vedeti implementat pe forum?

07 Mar 2012, 10:10

@ Mono Momentan cam de-aia se si incurajeaza sa iti faci un Collection si un Wishlist pe BGG si sa pui un link in semnatura...in felul asta eu pot vedea ce jocuri ai...si poate sunt interesat de unul din ele...iti pot pune o intrebare....sau sa propun o sesiune de joc :)....pe mine m-a ajutat mult sa vad la membrii mai vechi ai forumului cam ce jocuri au.....cam ce note au dat(si cam ce comentarii au pus pentru cei care au si scris cu privire la acel joc) si am si discutat cu unii din ei pe PM :).

suf
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 10:11

Asa ar fi frumos. Pana se [poate] face, cred ca poti, dupa ce te loghezi, sa dai back de vreo 2 ori si sa faci refresh :)

Mono
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 10:24

@Darksion
Nu sunt de acord cu tine din urmatoarele motive:
1. intr-o baza de date cauti exact de ai nevoie, cum zici tu pe liste, dau click la nu stiu cati oameni pana gasesc pe cineva? nu e bine.
2. nu m-am descurcat sa-mi fac lista pe BGG, cum are toata lumea
3. era vorba totusi de acest forum sa aiba lucruri, nu sa folosim alte site-uri, nu?

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

07 Mar 2012, 10:29

Mono wrote:@Darksion
Nu sunt de acord cu tine din urmatoarele motive:
1. intr-o baza de date cauti exact de ai nevoie, cum zici tu pe liste, dau click la nu stiu cati oameni pana gasesc pe cineva? nu e bine.
2. nu m-am descurcat sa-mi fac lista pe BGG, cum are toata lumea
3. era vorba totusi de acest forum sa aiba lucruri, nu sa folosim alte site-uri, nu?
Eu ziceam pana se poate implementa ceva aici....BGG-ul e o alternativa buna :). Cu privire la pct 1.....mie imi place sa vad ce mai are lumea prin colectii :)).....si cam ce ganduri/pareri au despre ele.

Cu privire la punctul 2.....iti faci user pe BGG...te duci pe mygeek...e in partea de sus a meniului..te duci la Collection si add game....si bagi jocurile pe care le ai.....pe urma la fel te duci pe wishlist si add game la jocurile pe care le vrei :)...in final.....bagi link-ul in semnatura ta de pe forum :).

Mono
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 10:40

Stai putin. Deci inteleg ca e complicat de facut. Dar nu am putea face ceva mai simplu, gen google docs, spre care sa linkuiesti de pe forum.

Saaaaaau

N-am putea face o rubrica cu ce am vrea sa jucam. Postezi jocul, si diversi vor putea comenta daca il au si daca vor sa joace.

Mono
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 10:41

"n-am putea" a se citi "n-ati putea", eu m-am autoinclus din solidaritate :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Sugestie pentru filtrarea/definirea colectiei

07 Mar 2012, 10:53

OK, am mutat discutia aici.

@Mono, se poate face orice, atat timp cat sunt oameni disponibili/capabili sa o faca. Sincer, daca ar fi printre noi cineva pasionat de PHP+MySQL si ar avea chef de munca pro bono, am putea sa ne facem forumul cum ne-ar placea noua, nu sa folosim un plugin phpBB deja existent. Sunt atatea lucruri utile pe care le-as vrea integrate pe forum, dar pana acest forum nu va produce absolut nimic, venit care la randul lui sa fie redirectionat catre dezvoltare ... cum se zice "asta avem, cu asta defilam" :)

Asadar, fa un Google docs daca vrei, insa tare imi este ca feature-urile existente pe BGG acopera ceea ce tu cauti. Si o acopera bine. Iti poti creea o lista de Geekbuddies, vezi ce le place, etc.

adixor
Special Meeple
Special Meeple

07 Mar 2012, 12:27

Lasand la o parte partea complet reala cu "nu are cine/nu exista resurse" cred ca nu am face decat sa reinventam roata, atat timp cand BGG are la dispozitie totul facut frumos, cu o baza de date cu tot ce vreti, moduri de marcare si notare a jocurilor, comentarii, geekbuddies, guilde, etc etc. Nu vad sensul pentru care ar duplica cineva asta aici sau in alta parte, sistemul BGG fiind cat se poate de functional si global, acesta fiind la baza doar un forum de discutii (chiar daca suna frumos bineinteles sa poata face si alte lucruri).

Ce s-ar putea face este un tutorial de lucru cu BGG, in stilul mini-tutorialului din ghidul incepatorului, care explica campurile importante din pagina de BGG a unui joc. Daca vrea cineva sa faca ceva de genul asta (BGG avansat, sa-i zicem, sa acopere partea de colectie, ghilde, geekbuddies, trades si ce-o mai fi interesant..) ar fi super si ar acoperi aceasta nevoie. Oricum problema de baza este faptul ca Mono "nu s-a descurcat sa-si faca lista pe BGG, cum are toata lumea" ceea ce implica o problema mai degraba personala si care poate fi rezolvata printr-un astfel de tutorial (sau sincer, prin vreo 10 minute de clicaiala prin BGG) fara a modifica ceva la nivel global.

Sumar: BGG este o resursa extraordinara care trebuie folosita, si nu duplicata in mod inutil si cu investitii serioase de resurse.

p.s. daca un google doc crezi ca este util (eu sunt fan google docs), il poti crea chiar tu Mono si pune la dispozitia comunitatii, nu are sens sa astepti sa-si faca Chuckila sau altcineva cont google, comunitatea se bazeaza pe toti membrii ei nu doar pe resurse centralizate (exemplu: listele lui suf, site-ul de comparatii online shops al lui bennu daca nu ma insel, etc). Dezavantajul este ca va trebui sa inviti pe fiecare in parte cand faci share la document, si cel mai important, necesita cong google si sunt convins ca nu toata lumea are sau vrea asta.

Mono
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 12:45

Nu va suparati pe mine, era categoria de propuneri, am facut si eu o propunere, nu am de unde sa stiu cat de complicat este. Iar daca aici este de baza sa stii sa folosesti BGG, o sa vad cum o sa fac si o sa-l deprind.

Mono
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 12:47

De altfel rog administratorii sa stearga toate mesajele mele care au fost mutate. Multumesc.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 13:13

Stai linistit, nu s-a suparat nimeni pe tine si nu are nici un sens sa se stearga mesajele. Sunt referinte bune daca vreodata vom avea finantele si know-how-ul sa ne permitem sa facem design forumului asa cum vom vrea noi.

ririmia

07 Mar 2012, 13:45

http://boardgamegeek.com/ nu este chiar atit de greu de utilizat.
Daca stii site-ul www.imdb.com iti poti face o idee.

Ca sa iti faci "colectia" nu trebuie decat sa:

1. Iti faci cont la ei pe site
2. Cauti jocul pe care il ai/doresti
3. In pagina cu detalii despre joc gasesti in partea de jos un frame "User Information".
Acolo ai 'buton' cu "Add a copy to your collection"

Asta este tot.

Mai simplu de atat nu vad cum s-ar putea face.

Ca sa iti accesezi colectia folosesti linkul: http://www.boardgamegeek.com/collection/user/ririmia
(in loc de 'ririmia' pui userul tau de BGG)
sau in partea de sus gasesti "My Geek" si alegi "Collection"

adixor
Special Meeple
Special Meeple

07 Mar 2012, 14:30

@Mono: nu s-a suparat nimeni pe tine, faptul ca discutam uneori in contradictoriu sau venim cu alte idei si ganduri nu ar trebui sa fie motiv de suparare pentru nimeni. Eu am incercat doar sa clarific faptul ca BGG este o resursa extrem de buna si ar trebui folosita de toata lumea chiar daca la inceput este ametitoare prin cantitatea de informatie de pe ecran. Nici eu nu le stiu pe toate desi am ceva experienta pe BGG si mereu aflu cate ceva nou. Nu mai am timpul de pe vremuri, altfel as fi venit eu cu un tutorial pentru asta, dar ce-ti spune ririmia e un inceput bun.

Mono
King Meeple
King Meeple

07 Mar 2012, 15:03

Oki doki, s-a notat.

Intrebare pentru administratori, care au mai multa experienta: o fi bine sa deschid grupul nostru secret de pe FB, cu tot cu google doc, si pentru altii?

cosmin.alex

07 Mar 2012, 16:03

Uite un google doc facut de suf (asa mi se pare mie) : http://bit.ly/RO-FBG-stats. Cred ca de la varianta asta putem merge sa imbunatatim lista si cu cei care nu au cont pe BGG sau nu este pus la punct (fiecare sa puna nu doar cineva anume) . Si daca te intereseaza un joc anume intri si vezi cine il are si poti sa-l intrebi.

Mono
King Meeple
King Meeple

10 Mar 2012, 17:23

@ Chuckila, Adixor, Ririmia

E bine cu semnatura, cu colectia, cu linkurile?

adixor
Special Meeple
Special Meeple

10 Mar 2012, 20:01

:tu:

adixor
Special Meeple
Special Meeple

10 Mar 2012, 20:02

ca veni vorba, intotdeauna m-am intrebat cum sa da note la extensii.. vad ca ai dat 9.5 lu BSG dar 10 extensiilor. Eu mereu am dat aceeasi nota jocului de baza si extensiilor.

Voi cum faceti?

Chuckila
King Meeple
King Meeple

10 Mar 2012, 21:11

Pai simplu. Daca extensia imbunatateste jocul de baza, primeste nota mai mare. Daca extensia nu aduce multa valoare sau mai rau, e degeaba, la recycle bin cu ea.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”