Chicago Express de vineri

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
Puf

Chicago Express de vineri

11 Jan 2010, 18:05

Ne-am vorbitara de miercuri sa dam un joc pe vineri...am lasat pitica cu soacra si am mers sa dam un joc.
Mai jucasem Chicago Express in 4 pana atunci...insa vineri seara eram deja 6 - devenise serioasa treaba. Mai aveam la noi si Shadows over Camelot pe care il mai jucasem in formatia asta si a fost tare distractiv.
A explicat Haretel regulile si am inceput jocul. Cea mai interesanta parte sunt evident licitatiile si strategia la licitatii pentru ca de fapt acolo se castiga sau pierde jocul. Unul dintre prieteni inca nu a prins ideea ca de fapt companiile feroviare nu devin proprietate personala daca cumperi o actiune - doua la ele si se axa pe o companie baga bani in ea o dezvolta si se trezea la un moment dat ca mai aparea unul din noi si incepea sa cumpere actiuni la compania respectiva :D shinny!!!
In principiu scopul unei companii feroviare e sa ajunga la Chicago cu numarul de trenuri in stoc si cu banii pe care ii primeste in urma licitatiilor si a vanzarii actiunilor. Se poate intampla ca o companie care s-a dezvoltat prea mult sa ramana la un moment dat fara bani si atunci e nevoie sa vanda actiuni ca sa poata continua dezvoltarea.
S-a intamplat chiar in jocul acesta si se vede in prima poza ca rosu a ramas fara vagoane si deci nu a putut ajunge la Chicago - acolo primesti 7 puncte care cresc valoarea companiei in joc. 7 puncte pot face diferenta la bani...in functie de cate puncte are o companie actionarii isi iau bani pe actiunile lor in faza de dividente cand se imparte valoarea companiei la numarul de actiuni vandute si se rotunjeste suma in sus.
Eu de obicei cumpar cam din toate, nu sunt economista si nu prea ma pricep dar imi place tare mult chiar daca pierd constant - Hari a castigat vineri seara :D
Oricum un sfat bun e sa nu mai cumperi actiuni spre sfarsitul jocului (care vine atunci cand 3 din cele 5 companii nu mai au actiuni, sau cand 3 din cele 5 companii au ramas fara vagoane). Eu personal la primul joc m-am prins de treaba asta si am tot intins capcane celorlati scotand actiuni la vanzare - trebuie sa calculezi cat dai pe o actiune ca sa iti scoti tot atat - adica exact care e suma limita pe care o poti oferi ca sa nu iesi in pierdere. Am observat ca de data asta si Hari s-a prins de faza si tot arunca cu actiuni in joc la sfarsit ;)
In fine - un joc placut, activ si interactiv care te tine in suspans pana la final cand se numara banii.

adixor

Re: Chicago Express de vineri

11 Jan 2010, 20:45

Sunt curios de o comparatie cu Railroad Tycoon. Eu pe acela l-am jucat de vreo 2 ori in 2 jucatori, dar am dat de problema cu Runaway Leader (cand se distanteaza un jucator, nu mai poate fi ajuns, sau poate fi ajuns foarte greu). Are vreo legatura cu jocul asta ? Mai toti mi-au zis ca Chicago Express e mult mai tare.

haretel

11 Jan 2010, 20:54

Sincer, n-am jucal RT... CE e un joc destul de interactiv si rapid, in care situatia se poate schimba pana in ultima clipa..

Puf

11 Jan 2010, 21:03

daca toti ti-au spus ca e mult mai tare chicago express nici nu ma gandesc sa imi bat capul cu RT...tot ce iti pot spune e ca noua ne place tare mult interactiunea la licitatii...se fac grupuri de interese intre cei care au actiuni la aceasi companie si isi planifica mutarile ptr compania respectiva - fiecare cu planul lui in cap evident ;)

adixor

11 Jan 2010, 21:06

La RT mi-a placut ca e mai putin economic, si mai mult building. Adica iti faci calea ferata, transporti bunuri (cuburi) de la o gara la alta, etc. Are si o parte de licitatie dar parca mica din ce tin minte, insa partea de track building si transportation mi-a placut mult (cum dealtfel mi-a placut si in jocul de pe PC cu acelasi nume). Ar merita sa incercam un Chicago Express dar SUNT ATATEA DE JUCAT!

Puf

11 Jan 2010, 21:08

deci...RT pe calc mi-a placut si mie...dar nu l-as incerca pe carton.
Chicago express merge repejor daca stii ce ai de facut si e usurel.
Iti dau dreptate cu multitudinea de optiuni de joc - io as juca un ticket to ride in seara asta de ex...sa vedem cum il pacalesc pe haretel - si mai ales pe aia mica sa doarma ;)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”