Concurs Twilight Struggle

Post Reply
AngelEye
King Meeple
King Meeple

Re: Concurs Twilight Struggle

16 Mar 2012, 09:31

Intru si eu apropo de incepatori :) am 2 partide la activ din care una jucata gresit dar sper sa mai rezolv 1 -2 partide pana la turneu

Chuckila
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 09:39

Bahaus wrote:Dezavantaje: e necesar sa se joace cu sistemul de bid, altfel se va incheia des 1-1.
Partida se poate incheia 1 la 1, insa castigator se determina. Este egalitate doar daca ambele partide se termina cu acelasi scor pentru USSR. In rest, castiga cel care a pierdut partida la cea mai mica diferenta cu USA. Si asta face jocul interesant, fiindca va trebui sa te lupti pentru fiecare punctulet, nu abandonezi partida prin runda a 6-a, ca "nu mai conteaza, si asa nu mai am nici o sansa".

Dar chiar si atunci cand ambele partide se termina (de exemplu) la +5 USSR, se pot face departajari. Cine a detinut cele mai multe battlegrounds la finalul celor doua jocuri, cine este primul care are diferenta in dominare/control luand regiunile in ordinea defcon-ului (Europa, Asia, Middle East, etc).

criss

16 Mar 2012, 10:52

Agree with Chuckila. Jucati doua partide si adunati rezultatele. Asa nimeni nu se va plinge ca a nimerit cu americanii. :)

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

16 Mar 2012, 12:38

Nu trebuie sa joace fiecare cu fiecare 2 partide deodata. Cate una fiecare cu fiecare iar apoi revansa fiecare cu fiecare.

Legat de sistemul propus de mine cu grupe de 5: nu jucam in fiecare saptamana. In primul rand sunt cinci etape, din care in una fiecare sta, deci oricum ar fi, o saptamana poti sa nu joci. Apoi eu as propune, un turneu la 2 luni, adica 5 sapt de turneu, 3 pauza. Nu cred ca e mult 2 meciuri pe luna si in plus, suntem flexibili cu datele, asta cred ca este util.
Avantajul la turneul de 5 oameni / 4 partide este ca joci echilibrat (2 cu fiecare super putere) si joci 4 jocuri cu 4 oameni diferiti.

Nu cred ca e cazul sa ne chinuim atata sa departajam victoriile. Propun o regula simpla: 1p o victorie, 50 puncte de "golaveraj" pentru victorie inainte de final si daca se ajunge la final se pune exact scorul de la final chiar daca depaseste 20.

Merg mai departe si zic sa se faca direct grupele valorice de la inceput, in functie de ce vreti voi - in afara de partide jucate nu am alt criteriu obiectiv. Eu nu am nicio problema sa fiu in ultima de exemplu. Sau putem trage pur si simplu la sorti. Inca o data va spun ca eu vreau doar sa joc cat mai multe partide cu cat mai multi oameni :)
Iar sistemul cu 5/4 asigura ca la fiecare turneu ulterior grupele se schimba complet deoarece doar locul 3 ramane (in afara de prima si ultima, unde se schimba doar 2).

Imi place si turneul fiecare cu fiecare tur-retur, dar ma tem ca va tine cam mult. In 8 oameni sunt 14 saptamani. In 12 oameni sunt 20 de saptamani... eu sunt pregatit pentru maraton, voi? :)

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

16 Mar 2012, 12:55

Daca primiti si oameni care n-au experienta, dar isi doresc foarte mult sa joace jocul sa vada cum e m-as baga si eu :D...bine poate pana atunci apuc sa il si incerc cu cineva de pe forum.

Daca nu....e de inteles si no hard feelings.

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 12:57

Te invat eu :) Mi-a venit jocul azi :) Ms Mihai.

Rautz

16 Mar 2012, 16:47

Chuckila wrote:Partida se poate incheia 1 la 1, insa castigator se determina. Este egalitate doar daca ambele partide se termina cu acelasi scor pentru USSR. In rest, castiga cel care a pierdut partida la cea mai mica diferenta cu USA. Si asta face jocul interesant, fiindca va trebui sa te lupti pentru fiecare punctulet, nu abandonezi partida prin runda a 6-a, ca "nu mai conteaza, si asa nu mai am nici o sansa".
Punctajul nu poate fi niciodata folosit la departajare in TS dintr-un motiv simplu:
Daca tii in mana War Games si ai 7 puncte avans ce faci? Un astfel de sistem de departajare te forteaza sa joci partida suboptim. De asemenea genereaza avantaj celui care joaca USSR a doua partida(pentru ca el va stii exact ce sa faca cu War Games) Posibil sa existe si alte carti gen War Games care iti afecteaza jocul daca tragi neaparat pentru VP-uri, asta era cel mai simplu exemplu.
Sau daca ai castigat prima partida la +20VP, o sa joci singur War Games ca sa pierzi partida, dar la mai putin de 20VP

Momentan lumea s-a cam pus de acord sa se joaca 2 partide/meci si sistem de grupe+KO. Totul bine si frumos dar ganditi-va cum putem juca KO cu 2 partide, inca o data repet: punctajul nu poate fi folosit ca departajare

Daca primiti si oameni care n-au experienta, dar isi doresc foarte mult sa joace jocul sa vada cum e m-as baga si eu
Adaugat

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 17:12

Am vazut ca suntem 9 pe lista. Stiu sigur ca si Angel Eye doreste dar este timid. Hai sa-i dam drumul la 2 grupe de cate 5 cum am propus eu. Dam un termen si daca se mai strang 5 mai facem o grupa. Mi se pare mai bine decat sa dezbatem fiecare mic detaliu.

Referitor la punctaj, cred ca am dat eu solutia: daca se termina partida din orice motiv inainte de finalul "la termen" (inclusiv War Games) castigatorul are 50p. Nu se inchide cu 2-3-4p cate ar putea avea daca da 6p la inamic. E oricum mai mult decat ai putea scoate daca se face punctajul final.

Rautz

16 Mar 2012, 17:17

Mono wrote: Referitor la punctaj, cred ca am dat eu solutia: daca se termina partida din orice motiv inainte de finalul "la termen" (inclusiv War Games) castigatorul are 50p. Nu se inchide cu 2-3-4p cate ar putea avea daca da 6p la inamic. E oricum mai mult decat ai putea scoate daca se face punctajul final.
Daca se termina 1-1 ambele partide inainte de final? Cine castiga?
E amical, dar e totusi o competitie, trebuie sa avem niste criterii clare, nu 'lasa ca vedem noi'

Ce ai propus tu sunt 2 turnee paralele cu numar impar de jucatori. Pe langa ca e ineficient, nu mai e nici o competitie, nu genereaza un castigator, ci doar partide (partide amicale se pot juca oricum fara a mai fi nevoie de un cadru de competitie si a 'tine scorul')

In 10 oameni as zice ca cel mai bun sistem ar fi ce a propus Keyser, elvetian de 5 runde. Astfel ca nu mai trebuie nici o departajare.
5 runde inseamna 10 partide cu 5 adversari diferiti, 5 saptamani de joc.
Last edited by Rautz on 16 Mar 2012, 17:25, edited 1 time in total.

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 17:23

care ambele?

Rautz

16 Mar 2012, 17:27

Mono wrote:care ambele?
Scuze, m-am exprimat gresit, daca se termina ambele partide inainte de tura 10, iar rezultatul final e 1-1.

Sa-mi spuneti va rog daca va place sistemul asta, chiar nu gasesc dezavantaje pentru el momentan:

In 10 oameni as zice ca cel mai bun sistem ar fi ce a propus Keyser, elvetian de 5 runde. Astfel ca nu mai trebuie nici o departajare.
5 runde inseamna 10 partide cu 5 adversari diferiti, 5 saptamani de joc.

m4r1us

16 Mar 2012, 18:10

Elvetian de 5 runde a la Keyser imi pare si mie cea mai buna varianta

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 18:35

Dap, suna ok elvetian, desi si ideea lui Mono cu grupe valorice mi se pare seducatoare :D

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

16 Mar 2012, 18:37

E OK elvetianu

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 20:06

Ca sa nu avem problema cu 1-1 perfect egal, de-aia va propun un sistem cu nr. par de partide, astfel fiecare sa joace jumatate fix cu rusii si jumatate cu americanii. Dar toate partidele sa fie cu adversari diferiti. Nu e mai bine sa jucam n partide cu n adversari diferiti, n/2 cu fiecare putere decat n partide cu n/2 adversari?

Este adevarat ca in acest caz nu are sens sistemul elvetian. Mai degraba facem un campionat normal fiecare cu fiecare, din care jucam doar primele n etape, asa cum stabilim, fiecare sa joace alternativ cu SUA si URSS. Si o facem prin tragere la sorti. Si nu mai avem problema ca se termina doua partide fix la fel.

Rautz

16 Mar 2012, 20:21

Mono, in teorie suna bine ceea ce zici, dar in practica e putin altfel:
n partide cu n/2 adversari inseamna n/2 intalniri. Adica in sistemul cu 5 runde asta inseamna 5 deplasari la Ceainarie sau oriunde.
n partide cu n adversari inseamna n intalniri. Adica 10 deplasari. Sa zicem ca se mai nimeresc in aceeasi locatie jucatorii, dar tot inseamna mai multe deplasari si/sau asteptat dupa alti jucatori sa-si termine partida.

In sistemul elvetian nu mai exista absolut nici o grija in privinta departajarii la 1-1. Pur si simplu unii vor avea 2 puncte, altii 1, altii 0, se face imperecherea mai departe foarte frumos tinand cont de asta, nu trebuie deloc sa ne mai batem capul in ce tura s-a castigat sau la cate VP-uri distanta.

Din partea mea e OK si sistem turneu, fiecare cu fiecare, asta inseamna 9 partide, fiecare va juca 5 partide cu o superputere si 4 cu alta. (jumate vor avea 5 USSR, altii 5 USA)

In definitiv se pare ca am ramas cu cele 2 sisteme care nu implica KO, deci va rog din nou sa alegeti in poll intre
1. Sistem elvetian de 5 runde = 10 partide - 5 saptamani
2. Sistem turneu de 9 partide (fiecare cu fiecare) - 9 saptamani, cu posibilitate de reducere, daca se nimeresc jucatori in acelasi timp in acelasi loc

Ambele sisteme nu necesita departajari decat la final de tot, iar acelea sunt usor de facut.

Vom opri inscrierile in momentul in care avem 10 jucatori, deci mai avem un loc pentru cine doreste (in caz ca e AngelEye trebuie sa confirme daca vrea sau nu sa participe)

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 20:42

Am jucat joi cu Keyser o partida de 4 ore jumatate. Sunteti siguri ca vreti 2 una dupa alta?

AngelEye
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 20:50

AngelEye wrote:Intru si eu apropo de incepatori :) am 2 partide la activ din care una jucata gresit dar sper sa mai rezolv 1 -2 partide pana la turneu
Mai confirm odata sa fiu sigur ca ma vedeti :D

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 20:51

De fapt ce propun eu dureaza mai putin pentru ca sunt mai putine partide. Adica la 9 de exemplu: fiecare joaca cu fiecare sunt 8 jocuri X 2 = 16 jocuri.
Eu v-as propune doar 8 jocuri, adica unul pe partida. Daca vreti si puteti sa faceti 2 intr-o zi, perfect ne intalnim mai multe perechi de oponenti si schimbam dupa primul meci, conform programului. Poate chiar reusim sa finalizam mai repede de 8 saptamani cat ar fi standard.

Acuma poate m-am facut inteles. Si nici in cazul asta nu ti-ar trebui departajare, decat eventual la final. Dar si daca sunt mai multi cu acelasi numar de puncte, nu stiu de ce trebuie neaparat sa fie unul mai sus si unul mai jos. In sporturile cu multi bani se fac 3-4 criterii de departajare ca una se duce in nush ce Liga, alta nu stiu pe unde, 3 retrogradeaza, si in orice caz se impart multi bani. Noi nu avem ce imparti, poate doar experienta.

Mono
King Meeple
King Meeple

16 Mar 2012, 20:54

V-am spus ca Angel Eye e de baza :)

Daca suntem 10 si avem de facut 9 partide propun ca cei cu mai multa experienta sa joace 5 cu SUA iar ceilalti 5 cu URSS. Conform listei de inscrisi de la inceput.

Post Reply

Return to “Concursuri ForumBoardGames.ro si parteneri”