Ar mai fi astfel de reguli pe care mult timp le-am tratat incorect din neatentie, daca mai aveti si voi puteti posta aici for the world to know, si daca se strang mai multe le mut intr-un topic separat. Eu cred ca numai la Arkham Horror gasesc minim 5 astfel de reguli
Puerto Rico - numar de colonisti pe nava
Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
-
adixor
Puerto Rico - numar de colonisti pe nava
Mi-am amintit acum ca o mare perioada de timp am jucat incorect o chestie din Puerto Rico (in fiecare tur puneam pe ship un numar de colonisti = nr. jucatori). Asta pentru ca nu citisem corect regulile, am ramas cu setupul jocului si mi s-a parut ca asa se face tot timpul. Sper ca nu sunteti in situatia mea, sunt convins ca altfel ar fi decurs jocurile respective daca jucam cu regula corecta.
Ar mai fi astfel de reguli pe care mult timp le-am tratat incorect din neatentie, daca mai aveti si voi puteti posta aici for the world to know, si daca se strang mai multe le mut intr-un topic separat. Eu cred ca numai la Arkham Horror gasesc minim 5 astfel de reguli
- mariani29
- Chief Meeple

Re: Puerto Rico - numar de colonisti pe nava
multumesc mult adixor pentru post...acum am realizat ca si eu jucam cu aceeasi gresala. de fapt dupa ce am recitit manualul am mai descoperit cateva mici greseli
- 1. pe faza Capitanului uneori nu trimiteam obligatoriu toate bunurile daca capacitatea corabiei ne permitea...ex: mai pastram cate o cafea ca e buna la market
2. pe faza Settlerului dupa alegerea plantatiilor nu decartam cele nealese ca sa punem altele noi in loc
-
adixor
heh.. si care or mai fi
de-aia incerc sa citesc toate FAQ-urile care apar, de multe ori aflu chiar indirect lucruri pe care le faceam gresit. unele sunt game breaking. de exemplu punctul 1 de la tine e de foarte mare importanta si mare parte din strategia legata de capitan ne-o bazam fix pe faptul ca jucatorul e obligat sa trimita maxim.
- mariani29
- Chief Meeple

in seara aceasta am jucat cu un grup de prieteni Puerto Rico; cu toate ca am jucat de multe ori pana acum, totusi s-a ivit o dilema:
- beneficiul celui care alege Capitan sau Trader se primeste de acesta pentru fiecare vanzare/trimitere de bunuri pe acea tura? ex. cel care a ales Capitan trimite 3 tipuri de bunuri, primeste cate 1 VP bonus pentru fiecare trimitere de bun in parte sau VP-ul bonus se da o singura data?
- beneficiul celui care alege Capitan sau Trader se primeste de acesta pentru fiecare vanzare/trimitere de bunuri pe acea tura? ex. cel care a ales Capitan trimite 3 tipuri de bunuri, primeste cate 1 VP bonus pentru fiecare trimitere de bun in parte sau VP-ul bonus se da o singura data?
-
fixpix
Capitanul ia 1 singur punct bonus, indiferent cite tipuri de bunuri si cite butoaie trimite in total. Cine are Harbor in schimb primeste 1 punct pentru fiecare tip de bun trimis.
Trader nu ar putea sa ia bani in plus nici sa vrea pentru ca nu se poate vinde decit un singur butoi/jucator, asa ca e imposibil sa primeasca mai multi bani din vinzari multiple.
Trader nu ar putea sa ia bani in plus nici sa vrea pentru ca nu se poate vinde decit un singur butoi/jucator, asa ca e imposibil sa primeasca mai multi bani din vinzari multiple.
-
adixor
intaresc si eu cele spuse de fixpix:
si pentru trader:When loading his first kind of goods, the captain takes as his privilege one extra victory point. He does not get extra VPs for each kind he loads.
The trader phase ends when all players have had one turn to sell or when the trading house is full.
- mariani29
- Chief Meeple

- VickdaReaper
- Super Moderator

Am o nedumerire legata de Mayor phase... Este posibil sa aleg sa fiu Mayor si nimeni sa nu ia nici un colonist de pe nava?
Acel "may" din reguli este foarte buclucas, de aceea vreau o parere "avizata"...
Acel "may" din reguli este foarte buclucas, de aceea vreau o parere "avizata"...
-
fixpix
Nu, nu e posibil. Doar pentru ca cineva refuza sa faca actiunea respectiva, nu inseamna ca ceilalti nu au dreptul la ea. Asa ca poti sa alegi Mayor si sa nu-ti folosesti privilegiul, desi nu prea vad de ce ai face asta.
-
adixor
poti alege mayor si sa nu-ti iei colonistul in plus (vorba lui fixpix, de ce ai face asta?). pe de alta parte, nu e nici un "may" cand jucatorii iau colonisti, deci ei sunt obligati sa-i ia in ordine. "May" mai apare si in contextul in care in timpul acestei faze colonistii se pot muta intre cercurile de "productie" de pe tile-uri si san juan si iarasi, oricine isi poate reloca cum vrea colonistii dar nu e obligat.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Bun, am inteles pana acum... Next question:
In regulament exista urmatorul pasaj:
)
Si ca raspuns pentru intrebarea voastra "de ce nu mi-as folosii avantajul de Mayor": Maybe it's all about the Benjamins.
In regulament exista urmatorul pasaj:
Ce s-ar intampla daca nu am locuri de munca pentru colonisti, dar nu vreau sa-i pastrez in San Juan? (Intreb asta pentru ca "may" imi cam da voie la o asemenea optiune, cel putin din punct de vedere gramaticalThe All-mighty Rule Book wrote:If a player cannot place all his colonists, he may “store” them on the small city of San Juan on his player board.
Si ca raspuns pentru intrebarea voastra "de ce nu mi-as folosii avantajul de Mayor": Maybe it's all about the Benjamins.
-
adixor
heh. nu stiu ce sa raspund la asta. nu ai oricum alta varianta.