Cate worker placement sunt de ajuns?

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Rautz

Cate worker placement sunt de ajuns?

25 Mar 2012, 07:09

Momentan unul din cele mai discutate jocuri este Lords of Waterdeep
Pare interesant jocul, mi se pare ca seamana mult cu Caylus
Totusi nu prea-mi vine sa-l cumpar dintr-un motiv simplu: mi se pare ca am deja prea multe worker placement si nu apuc sa le joc cat mi-as dori
Cate worker placement aveti? Va sunt de ajuns?
Poate ma ajutati sa triez putin din ele?

Lista mea actuala:

Shipyard - imi place tematica si cum se integreaza actiunile in cadrul tematicii - mutarile au sens pentru ceea ce faci, imi place ca toate jocurile sunt foarte stranse ca punctaj (singurul joc pe care l-am jucat in care am iesit la egalitate toti jucatorii la final), se joaca la fel de bine indiferent numarul de jucatori

Dominant Species - e listat ca avand worker placement dar mecanica mai importanta e area control, n-o sa-l comentez

Vinhos - imi place tematica, la fel ca la Shipyard totul are sens, imi place ca e greu, nu prea e random, jocul arata bine

Stone Age - imi plac componentele, accesibil pentru incepatori

Dungeon Petz - din nou componentele

Agricola - ii place prietenei, e un joc reusit ce e drept, cu decizii importante si variate, nu ma omor dupa tematica

Royal Palace - imi aminteste de vacantele din Franta, si se joaca excelent si rapid in 2 (poate cea mai placuta experienta in 2 dintre toate worker placement)

Sa scap de 1 sau mai multe din ele si sa iau si Lords of Waterdeep? Am deja destule, sa le joc si sa fiu fericit cu ce am? Decizii grele din viata unui boardgamer.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

Re: Cate worker placement sunt de ajuns?

25 Mar 2012, 09:16

Din pctul meu de vedere, LoW este la bataie "post pe post" cu Stone Age. Incercand o argumentare cat mai obiectiva( pt k mie SA numi place), as spune ca aici ai de tinut cont de 2 chestii:
A) ca SA si Agricola sunt jOcuri similare (worker pl cu tematica cam din aceeasi categorie).
B) ca Agricola cu al sau family game si multumita Farmville-ului de pe FB este destul de gateway (multa lume ar fi mult mai dispusa sa asculte reguli mai stufoase doar pt k seamana cu farmville, cu care prbl sunt familiari deja).
De asemenea, si Dungen Petzar putea fi un joc ce ar pute iesi pt a-i face loc lui LoW. Doar k asta e un pic mai diferit de restul jocurilor din colecia ta decat SA. Le poti tine si pe toate 3. Insa cred ca mai bn ar fi sa ramai cu 1 sau 2. Having games u never/rarely play is pointless.
De restul jocurilor nam zis nimic pt k sunt total alta liga.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Rautz

25 Mar 2012, 11:25

Cred ca ce ai spus in legatura cu Stone Age se aplica uneori, dar nu tot timpul.
Am jucat cu cineva Agricola care nu a apucat sa construiasca mai nimic. Mecanismul de a aduna mancare este mult mai neindurator si mai greoi decat in Stone Age (desi am prevenit-o)
Astfel ca dupa un joc mai lung decat Stone Age a ramas cu un gust amar, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata cu Stone Age. Orice ai face reusesti sa cresti continuu.

Dar s-ar putea sa ai dreptate si locul liber sa vina din zona asta (Dungeon Petz, Stone Age - Agricola)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

25 Mar 2012, 14:54

Eu zic sa pastrezi ce ai in materie de worker placement si sa nu cumperi Lords of Waterdeep. :)
Din ce am citit si vazut jocul e interesant, dar pare foarte simplu si fara multe subtilitati strategice.
Marele factor WOW e dat de faptul ca jocul e produs de Wizards of the Coast ca o incercare de a familiariza fanii D&D cu mecanismele Euro.

Daca chiar vrei un worker placement nou, eu ti-as recomanda altele:

Dungeon Lords - pentru mecanismul de selectare al actiunilor si pentru luptele de la final de an

Tribune - pentru multitudinea de alegeri interesante care ti se pun la dispozitie, pentru licitatiile interesante si interactiunea intre jucatori

Luna - pentru ca e deosebit, inovator si ofera multe alegeri grele

Pret-a-Porter - pentru ca e cel mai bun worker placement economic pe care l-am vazut pana acum

Iar dintre jocurile foarte noi am pus ochii pe Manhattan Project, are o tema interesanta si se lauda a fi foarte agresiv.

Rautz

25 Mar 2012, 15:51

Pe mine m-a atras asemanarea cu Caylus. Prietenei mele nu-i place Caylus dar mie imi place. Poate un joc cu tematica mai interesanta ar atrage-o.
Dar pare destul de light intr-adevar, eu unul caut chestii mai complexe.

Pret-a-Porter m-a atras, doar ca pentru mine mi se pare ca ar umple acelasi gol pe care-l umple si Vinhos, un worker placement bazat pe economie, fara mult noroc si complex.
Tribune si Luna mi se pare ca ar dura prea mult sa explic jocul altora, dar ambele mi se par interesante.

criss

25 Mar 2012, 17:42

Dupa parerea mea doar Caylus si Agricola merita pastrate in colectie. Si probabil Le Havre, pe care nu l-am incercat inca.
Stone Age e bunicel pina apuci sa joci Agricola. Dungeon Lords e mai reusit ca DP dar are probleme de scalabilitate (straluceste in 4 jucatori). Luna este considerat pe BGG un joc mediocru, cu complicatii de mecanica inutile.

Minel

25 Mar 2012, 18:00

Dar de Alien Frontiers nu zice nimeni nimic? :)
Un prieten de-al meu, care joaca boardgames de multi ani, a zis la sfarsitul primei partide ca e noul lui joc preferat. :)

cristianf
King Meeple
King Meeple

26 Mar 2012, 00:54

Alien Frontiers este un worker placement foarte bun in opinia mea. De abia astept extensia, sa vad cum se comporta cu 5 jucatori.

In ce priveste Luna, cred ca depinde foarte mult de la persoana la persoana. Nu-l consider un joc extraordinar, dar imi face nespus de multa placere sa-l joc si chiar nu as renunta la el.

Magnum Sal merita incercat, a prins foarte bine la grupul meu.

Belfort si Manhattan Project sunt worker placement-urile pe care vreau neaparat sa le joc si probabil sa le si adaug la colectie.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

26 Mar 2012, 10:26

D.p meu de vedere Troyes este peste Alien Frontiers....Alien Frontiers e bun, si merge bine si cu oameni noi, dar Troyes ofera mult mai multe optiuni pentru plasarea zarurilor si deci pentru actiunile pe care le poti lua in joc.

Parerea mea e ca poti sa ai cate worker placement-uri vrei cat timp le joci si iti plac si cred ca ai jucat destule incat sa iti faci o idee ce tip te atrag mai mult :).

Din cele mentionate de tine....

Dominant Species mi-a placut mult cand l-am jucat, motiv si pentru care l-am adaugat la colectie....dar adevarat este un joc care o sa fie jucat ceva mai rar ca altele datorita duratei de joc relativ mari.

Agricola am jucat cam de 3 ori.....chiar mi-a placut si desi nu il am in colectie, l-as juca oricand cu placere...nu ma deranjeaza tema asa de tare.

Dungeon Lords este foarte fun din punctul meu de vedere....si desi este un worker placement e destul de tematic...ceea ce din punctul meu de vedere este un mare bonus :).

Ti-as fi recomandat si Caylus cu caldura, dar nah :)....fiecare joc tine de gusturi.

Belfort imi doresc si eu mult sa il incerc si sper sa apuc sa fac asta cat de curand :), pare foarte interesant :D si Lords of Waterdeep cu siguranta voi vrea sa il joc, sunt un mare fun al universului Forgotten Realms :D.

Post Reply

Return to “Discutii generale”