Cine vrea sa fie mai destept?

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
deeug
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Game Explorer

Cine vrea sa fie mai destept?

14 Apr 2012, 10:44

Stateam aseara si, spre deosebire de majoritatea datilor in care doar stau (nu cuget), de data asta eram cazut rau pe ganduri (noroc ca nu mi-am rupt nimic).
Si ma gandeam la comunitatea asta a noastra, a jucatorilor de boardgames: cat de eterogena este si ca varsta(24->40 + ani)si ca preocupari/ocupatii; cum cei mai multi dintre noi sunt deschisi la nou (incercarea de jocuri noi, relationarea cu oameni necunoscuti pana atunci); cum am cunoscut eu o gramada de oameni din Bucuresti si din tara de cand cu aceasta pasiune a mea peste care (probabil) n-as fi dat altfel. Cu alte cuvinte, despre cum m-am "imbogatit" :D(nu mai spuneti la nimeni, ca poate afla hotii si-mi pun gand rau; de fapt, cum iau "bogatia" cu mine de cate ori plec de acasa, nu e nici un pericol...:) ).

Si ma gandeam ca am putea profita la modul intentionat de aceasta stare de fapt: adica inainte de o sesiune de jocuri (nu putem sa le uitam chiar asa, nu? :) ) ar putea fi o tema de discutie/domeniu/pasiune la care cineva (sau mai multi) se pricep foarte bine pe care s-o explice, sa raspunda la intrebari conexe etc
Am citit undeva ca"nu e nici o rusine sa te nasti prost; rusine e sa mori asa" :). Ma gandesc ca ar fi o modalitate buna sa "ne cultivam la cap"...Eu, de ex. as putea vorbi despre fotografie/film/ televiziune

Ce ziceti? Ar fi cineva interesat? sau e o propunere prosteasca?

suf
King Meeple
King Meeple

Re: Cine vrea sa fie mai destept?

14 Apr 2012, 12:05

Eu sustin ideea ta, deeug. Ma gandesc ca intr-o oarecare masura lucrul asta deja se intampla, insa poate nu intr-un mod constient. Ma gandesc la small talk-ul de la inceputul sesiunilor de jocuri in care joci cu oameni noi. Cum am facut cu deeug cand l-am intalnit. Cristina (doamna suf) de multe ori povesteste cum functioneaza invatamantul Step by Step.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

14 Apr 2012, 12:15

@deeug Eu as fi foarte interesat de fotografie :D......ma atrage foarte mult si as aprecia pe cineva care ar putea sa imi dea niste pointers sau tips cu DSLR-ul achizitionat anul trecut :D(e un EOS 550D). Deci cand ne mai vedem, feel free to share :D

deeug
King Meeple
King Meeple

14 Apr 2012, 12:59

@suf
Se intampla si s-a intamplat. Numai ca era oarecum o discutie introductiva, de genul "hai sa vorbim un pic pana ajungem la felul principal" :).
Eu propun o treaba premeditata, in care sa poti sa-l iei pe omul cu subiectul de interes la intrebari mai detaliate despre ce te intereseaza.

@darksion
simte-te liber sa intrebi orice (adica despre fotografie): eu o sa te lamuresc cat imi sta in puteri :)

suf
King Meeple
King Meeple

14 Apr 2012, 14:03

@deeug: Sugerez inceperea capitolului foto introductiv cu un link spre o expozitie proprie (virtuala) ;)

deeug
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 07:17

Iata si link-ul
http://photo.net/photos/deeug
imaginile sunt destul de vechi, astea mai noi nu prea le-am mai postat....

Chuckila
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 08:38

Absolut superb dom' Eugen, sunt unele imagini care m-au uns pe suflet. Si asta inseamna o poza reusita; sa reusesti sa starnesti sentimente in privitor.

Si daca imi este permis. Voi pune poza care, dintre multele care au facut-o, a rezonat cel mai tare cu al meu corazon. Au fost multe poze foarte bune, asta este insa extraordinara - si e cu atat mai intriganta cu cat nu pot spune de ce imi place atat de mult.
Image
Te rog sa mai pui poze.

PS: Oare intind prea tare coarda daca as cere poza de mai sus intr-o rezolutie putin mai mare, pentru a o folosi pe post de desktop background? :roll: :roll:

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

18 Apr 2012, 09:01

Sa stii ca asta mi-a placut si mie cel mai mult :)

cristianf
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 09:05

Foarte reusite unele dintre imagini, in special cele in care te-ai jucat cu lumina. Sunt curios daca ai incercat vreodata sa ai vreo expozitie cu vanzare, fie si la o galerie micuta sau ceainarie, etc. Si daca nu, atunci de ce.

adixor
Special Meeple
Special Meeple

18 Apr 2012, 09:38

Chuckila wrote: PS: Oare intind prea tare coarda daca as cere poza de mai sus intr-o rezolutie putin mai mare, pentru a o folosi pe post de desktop background? :roll: :roll:
+1

imba
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 12:27

Si eu vreau sa invat sa fac poze asa... Cu ce m-am jucat eu pana acum, se vede aici.

deeug
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 12:52

Sar'mana pentru privit si pentru ganduri! :)

@Chuckila & Adixor
cred ca se rezolva: e scanata de pe film si sper sa dau peste fisierul original

@cristianf
Ma supun interogatoriului:am si avut expozitie (si cu vanzare) si am mai si vandut cate ceva
N-am mai facut din cauza ca te costa ceva daca vrei un pic de calitate si...de lene

@imba
Poti sa le faci asa sau si mai bine!
Numai ca tre' sa sezi pe sujet, sa mai intrebi in stanga in dreapta(eu deja m-am afirmat aici ca si apt de raspuns la intrebarile pe care le stiu :) )sa FACI FOTOGRAFII cat de multe si sa inveti din experienta :)

Rautz

18 Apr 2012, 13:05

Poze reusite, si intr-adevar multe ar merita premii/sa fie cumparate.

Am 3 prieteni care au incercat fotografie la nivel profesionist, adica sa treaca de la hobby mancator de bani la serviciu castigator de bani. Desi au avut si ateliere foto, poze publicate in reviste celebre pe la noi, n-a reusit nici unul.
Intrebare: de ce e nevoie pentru a putea fi fotograf profesionist, la noi in Romania?

Cat ma priveste, stiu ca sunt cel putin 2 pasionati de poker pe forum, daca aveti orice intrebari legate de subiect, shoot.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 13:29

Bahaus wrote:Cat ma priveste, stiu ca sunt cel putin 2 pasionati de poker pe forum, daca aveti orice intrebari legate de subiect, shoot.
Cred ca ar fi corect "unul doar pasionat iar celalalt pasionat si un pic mai mult" :) Chestia buna este ca din astia doi, se acopera destul de mult: NLHE, LHE, PLO, Lowball, Razz. Mai toate prostiile :lol: :lol:

Rautz

18 Apr 2012, 13:33

Chuckila wrote:
Bahaus wrote:Cat ma priveste, stiu ca sunt cel putin 2 pasionati de poker pe forum, daca aveti orice intrebari legate de subiect, shoot.
Cred ca ar fi corect "unul doar pasionat iar celalalt pasionat si un pic mai mult" :) Chestia buna este ca din astia doi, se acopera destul de mult: NLHE, LHE, PLO, Lowball, Razz. Mai toate prostiile :lol: :lol:
Nu ma refeream la noi 2, mai e cineva, chiar cu un mic blog(btw am redeschis temporar blogul, dar va fi ceva light, fara multe detalii)
Si nu ma refer la intrebari specifice de tip de joc, ci si intrebari generale, pentru ca multa lume are doar o idee vaga ce inseamna poker-ul

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 14:24

Eu joc cam o data pe luna cu prietenii turnee de NLHE, dar n-as putea spune ca sunt pasionat. Imi place, dar, in ultimul timp, nu prea mai am rabdare la poker, motiv pentru care pierd in mod constant. Noroc ca nu jucam pe sume mari :)

deeug
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 14:48

@Bahaus
Multumesc!
Raspunsul meu la intrebarea ta (presupunand ca stii tehnica fotografica, ca ai scule pentru orice situatie iti propui sa faci fotografii si ca ai si un pic simt artistic): relatii! (pe care sa le cultivi si sa le inmultesti).
Poti sa fii oricat de bun, daca nu cunosti pe cine trebuie/ n-are cine sa te promoveze e degeaba

Cat despre poker, nu sunt pasionat(de fapt pot sa zic ca nu stiu mai nimic) dar poate ne vedem la un mom. dat la vreun joc sa-mi povestesti despre el la modul general, nu de alta, dar chiar sunt tare curios :D

imba
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 14:58

@deeug astept pe cand pui de un seminar. :)

Rautz

18 Apr 2012, 14:58

deeug wrote:@Bahaus
Cat despre poker, nu sunt pasionat(de fapt pot sa zic ca nu stiu mai nimic) dar poate ne vedem la un mom. dat la vreun joc sa-mi povestesti despre el la modul general, nu de alta, dar chiar sunt tare curios :D
Nu de asta ai creat threadul? Sa afli lucruri noi?
Ti-am zis, poti sa intrebi orice

Cat priveste relatiile, e adevarat, dar o data ce le ai, tot nu cad banii din cer, trebuie sa vina de undeva, cel putin in cazul lor, nu au venit nici din poze in reviste, nici din atelier foto, desi par genul de oameni cu relatii.
Din ce s-ar putea crea o profesie mai exact? Nu ma pricep deloc la fenomen, dar asa din afara mie mi s-ar parea ca s-ar putea face ceva in Romania doar din nunti, si acolo cu batai de cap si bani relativ putini.

deeug
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2012, 21:13

pai cand dam un joc? :D

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”