Boardgames in Bacau?
- deeug
- King Meeple

- Custom Rank: Game Explorer
-
RaulZ
Re: Boardgames in Bacau?
In primul rand va anunt ca scriu de pe telefon asa ca ma scuzati daca am litere mancate, greseli de punctuatie etc. 
Sunt nou in boardgames, am vreo 6 luni de cand am aflat de aceste minunate jocuri
. Am comandat cateva jocuri si m.am apucat de treaba. Mi.am invatat 6-7 prieteni cum sta treaba cu catanul, carcassone, saboteur s.a si chiar ne.a prins. Intre timp tot cautam idei de afaceri ca vreau sa investesc niste banuti in ceva si nu stiu in ce...cand am vazut ca cei de la Red Goblin si.au deschis astazi inca un magazin in cluj.
Ideea e cam asa:
Pentru inceput as vrea sa deschid in Bacau o ceainarie/cafenea cu jocuri in genul Ceainariei Tabiet din Bucuresti de care am tot citit pe aici si pe bloguri de genu. Faza e ca nu stiu mai nimic despre asta si as avea nevoie de ceva ajutor...iar din cate am vazt aici e cel mai bun loc unde l.as putea primi. Deci repet, nu stiu nimic despre asta si as vrea sa stiu:
1. Buget? De cati bani cu aproximatie as avea nevoie?
2. Intrare ca la red goblin sau platit fiecare joc de fiecare jucator ca la Tabiet?
3. Nu prea am vazut lume din Bacau interesata de boardgames, este si sta ascunsa?
4. Ar fi un avantaj sa si vand jocuri?
5. Daca vand, de unde cumpar jocuri mai ieftine ca cele de pe site.urile romanesti?
6. E o afacere rentabila?
7. Ce spatiu ar trebui sa am?
8. As avea nevoie de vreo autorizatie in plus fata de o cafenea/ceainarie in care nu se joaca boardgames?
Sunt nou in boardgames, am vreo 6 luni de cand am aflat de aceste minunate jocuri
Ideea e cam asa:
Pentru inceput as vrea sa deschid in Bacau o ceainarie/cafenea cu jocuri in genul Ceainariei Tabiet din Bucuresti de care am tot citit pe aici si pe bloguri de genu. Faza e ca nu stiu mai nimic despre asta si as avea nevoie de ceva ajutor...iar din cate am vazt aici e cel mai bun loc unde l.as putea primi. Deci repet, nu stiu nimic despre asta si as vrea sa stiu:
2. Intrare ca la red goblin sau platit fiecare joc de fiecare jucator ca la Tabiet?
3. Nu prea am vazut lume din Bacau interesata de boardgames, este si sta ascunsa?
5. Daca vand, de unde cumpar jocuri mai ieftine ca cele de pe site.urile romanesti?
8. As avea nevoie de vreo autorizatie in plus fata de o cafenea/ceainarie in care nu se joaca boardgames?
-
criss
Nu cred, dar majoritatea de pe forum jucam jocuri si nu facem afaceri.RaulZ wrote:Sa inteleg ca e un subiect sensibil?
Nu stiu.
Nu stiu ce o sa alegi.
Nu stiu, eu sunt din Cluj.
Nu stiu, nu-s bun afacerist.
Direct de la distribuitorii din strainatate. Mai multe nu stiu, eu cumpar din magazine.
Nu stiu.
Nu stiu. Ceva similar cu cele amintite de tine.
Nu stiu.
-
RaulZ
criss wrote:Nu cred, dar majoritatea de pe forum jucam jocuri si nu facem afaceri.RaulZ wrote:Sa inteleg ca e un subiect sensibil?
Nu stiu.
Nu stiu ce o sa alegi.
Nu stiu, eu sunt din Cluj.
Nu stiu, nu-s bun afacerist.
Direct de la distribuitorii din strainatate. Mai multe nu stiu, eu cumpar din magazine.
Nu stiu.
Nu stiu. Ceva similar cu cele amintite de tine.
Nu stiu.
Decat sa raspunzi asa mai bine nu raspundeai.
Va plangeti ca acest "curent boardgames" nu e destul de dezvoltat si promovat in Romania dar cand cineva ca mine ca x sau ca y vrea sa deschida un asemenea centru in care se promoveaza si se joaca astfel de jocuri deveniti rautaciosi si faceti comentarii de genu "noi doar ne jucam nu facem afaceri".
Nimanui nu ii convine sa arunce cu zeci de mii de euro stransi cu greu pe fereastra ca sa promoveze boardgames`urile in Romania si pentru ca tu sau x sau y sa aveti unde sa va intalniti cu prietenii la un joc de dragul jocurilor fara sa isi scoata macar investitia sau poate si ceva in plus....poate daca nu are ce face cu banii, dar pana atunci traim in Romania si stim cum se castiga banul.
Nu am vrut sa deranjez pe nimeni, mi-a venit o idee (pe care o sa o realizez intr-un viitor apropiat), aveam nevoie doar de niste sfaturi si pareri de la o comunitate ce se dadea primitoare...puteti sterge topicul.
O seara buna,
Multumes!
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
Nu cred ca a fost intentia lui Criss sa fie rautacios. Sunt convinsa ca toata lumea de aici ar intampina cu bucurie orice asemenea demers. Singura problema este ca tu ai pus intrebari legate, in principal, de partea de managementul afacerii, iar noi nu prea avem habar de asa ceva.
Noi mergem sa ne jucam si atat. Platim o consumatie, nu stim nimic despre politica carciumii respective.
Cei de la magazinele de jocuri care ne dau intalnire intr-o zi sau alta, intr-o carciuma sau alta, sunt cam la fel de informati ca noi. Ei nu sunt proprietarii afacerii respective, tot ceea ce au de facut e sa sune si sa faca rezervari pentru un anumit numar de mese. Poate patronilor le convine sa aiba o zi de jocuri pentru ca au vanzarea asigurata pentru acea zi. Zic si eu. Cam atata informatie poti primi de aici.
Daca vrei mai multe informatii, poate e mai bine sa-i contactezi pe cei de la Lente sau din Mystic, sa-i intrebi in ce masura renteaza.
Oricum ai face, iti doresc succes in continuare si cred ca toata lumea de aici iti tine pumnii sa reusesti
Noi mergem sa ne jucam si atat. Platim o consumatie, nu stim nimic despre politica carciumii respective.
Cei de la magazinele de jocuri care ne dau intalnire intr-o zi sau alta, intr-o carciuma sau alta, sunt cam la fel de informati ca noi. Ei nu sunt proprietarii afacerii respective, tot ceea ce au de facut e sa sune si sa faca rezervari pentru un anumit numar de mese. Poate patronilor le convine sa aiba o zi de jocuri pentru ca au vanzarea asigurata pentru acea zi. Zic si eu. Cam atata informatie poti primi de aici.
Daca vrei mai multe informatii, poate e mai bine sa-i contactezi pe cei de la Lente sau din Mystic, sa-i intrebi in ce masura renteaza.
Oricum ai face, iti doresc succes in continuare si cred ca toata lumea de aici iti tine pumnii sa reusesti
-
criss
Intr-adevar, am vrut doar sa-ti arat de ce nu ti s-a raspuns. Majoritatea dintre noi cred ca nu ne pricepem la management. Apoi ai fost putin rautacios in ambele posturi, cu "subiectul sensibil", "s-au ascuns cei din Bacau" etc. Fii si tu ceva mai prietenos.
Iti spun si parerea mea sincera, nu cred ca ar renta afacerea cit timp inca nu exista o comunitate de boardgameri stabila in Bacau. Dar cine poate sa stie ceva sigur? In toate a fost un inceput...
Iti spun si parerea mea sincera, nu cred ca ar renta afacerea cit timp inca nu exista o comunitate de boardgameri stabila in Bacau. Dar cine poate sa stie ceva sigur? In toate a fost un inceput...
- Plu
- King Meeple

- Custom Rank: Mind Reader
Nimeni nu vrea sa fie rautacios... eu iti apreciez demersul si chiar te incurajez sa incerci sa faci o afacere pe acest domeniu insa pt informatii de acest tip trebuie sa apelezi la cei ce stii ca sunt in business... acum nu vreau sa te supar si eu prea tare dar pt niste raspunsuri la intrebarile tale unele firme platesc bani grei pt research de piata etc.
Acum tu incearca sa apelezi la mihai, jakkal, alia, tudro sau ceilalti reprezentanti ai magazinelor noastre de profil si vezi poate te pot ajuta
orice ar fi nu te supara asa... intr-un business succesul e adaptarea la piata, flexibilitatea si perseverenta
Acum tu incearca sa apelezi la mihai, jakkal, alia, tudro sau ceilalti reprezentanti ai magazinelor noastre de profil si vezi poate te pot ajuta
orice ar fi nu te supara asa... intr-un business succesul e adaptarea la piata, flexibilitatea si perseverenta
-
RaulZ
Mi-a dat cineva de aici un mesaj privat si m-a ajutat destul pentru inceput.
Multumesc!
Multumesc!
-
tudro
Tabiet si Ludic cred ca sunt mai potriviti26octombrie wrote: Daca vrei mai multe informatii, poate e mai bine sa-i contactezi pe cei de la Lente sau din Mystic, sa-i intrebi in ce masura renteaza.