Sleevuri
- AngelEye
- King Meeple

- dmx85
- King Meeple

Re: Sleevuri
am si eu o intrebare legata de sleeve-uri:
Am luat niste sleeve-uri premium 63.5x88 de la Mayday si au fost perfecte pt jocuri ca Libertalia, Biblios sau 51st State, insa pentru Twilight Struggle sau 1989 sunt scurte. Stie cineva ce sleeve-uri ar trebui sa iau exact pt jocurile astea 2? Alea de la FFG cum sunt?
Am luat niste sleeve-uri premium 63.5x88 de la Mayday si au fost perfecte pt jocuri ca Libertalia, Biblios sau 51st State, insa pentru Twilight Struggle sau 1989 sunt scurte. Stie cineva ce sleeve-uri ar trebui sa iau exact pt jocurile astea 2? Alea de la FFG cum sunt?
- VickdaReaper
- Super Moderator

In general, cartile de la GMT sunt Card Game. Totusi, in timp ce cartile de la Twilight Struggle si Andean Abyss mi-au incaput perfect in sleeve-uri, cele de la Combat Commandere ies cu un varf de unghie (taiata) din sleeve. Dar nu creaza probleme...
- dmx85
- King Meeple

dar exista vreo diferenta intre sleeve-urile Mayday si cele FFG? La Twilight Struggle ce sleeve-uri ai pus?
- Chuckila
- King Meeple

Exista diferente intre sleevurile FFG si sleevurile FFGdmx85 wrote:dar exista vreo diferenta intre sleeve-urile Mayday si cele FFG?
-
Rautz
La wargameuri (TS, PoG) am folosit FFG si sunt foarte bune. In general sleevurile FFG sunt mai mari in toate directiile decat cartea, dar cartea se potriveste perfect inauntru, nu are joc.
Cele Mayday sunt fix cat cartea
- VickdaReaper
- Super Moderator

Sleeve-urile Mayday vin in 2 niveluri de calitate: Standard si Premium, unde cea de-a doua este mai buna calitativ (sleeve-uri mai groase). Sleeve-urile FFG sunt acelasi lucru cu cele Mayday Premium. Eu am folosit Mayday Premium la toate jocurile mele GMT.
- dmx85
- King Meeple

ma intereseaza doar cele de dimensiunea 63.5x88Chuckila wrote:
Exista diferente intre sleevurile FFG si sleevurile FFGDepinde care marime le folosesti. Exista MiniEuro, Euro, CardGame, Chimera, etc
mersi de raspuns. O sa incerc si eu sa pun la ele sleeve-uri FFG daca zici ca nu au joc inauntru.Bahaus wrote:La wargameuri (TS, PoG) am folosit FFG si sunt foarte bune. In general sleevurile FFG sunt mai mari in toate directiile decat cartea, dar cartea se potriveste perfect inauntru, nu are joc.
- suf
- King Meeple

Putin offtopic, pot vorbi doar despre Mayday Card Games Sleeves si Mayday Ultra-Fit™ “Almost-A-Penny” Card Sleeves. Ambele au aproape aceeasi marime, primele sunt in general mai mici cu juma' de mm. Unele pungi contin carti mai mici, altele mai mari, cum ai noroc
Am avut surpriza ca mai putin de jumatate din sleeves s-au potrivit la Ascension si Thunderstone: Advance, cealalta jumatate curband cartea (Mayday specifica aceasta incompatibilitate). In rest, am avut ghinionul unui pachet in care toate sleeves erau mai scurte cu 2mm.
- tasurinchi
- King Meeple

Nu stiu cum sunt cele Mayday Premium, insa FFG-urile sunt cu cel putin o clasa peste Mayday normale, dar si pretul e dublu. Na ca imi place si mie ceva de la FFG 
-
Rautz
La o prima vedere, da.
Dar la utilizari multe, 20+ jocuri, parca sunt mai multumit de Mayday decat FFG. Parca se murdaresc mai mult cele FFG si se amesteca mai greu.
Astfel incat acum incerc sa-mi sleevuiesc Android Netrunnerul mai degraba cu Mayday decat cu FFG (poate insa iau FFG cu spate colorat, pentru a putea fi folosite in competitii)
Dar la utilizari multe, 20+ jocuri, parca sunt mai multumit de Mayday decat FFG. Parca se murdaresc mai mult cele FFG si se amesteca mai greu.
Astfel incat acum incerc sa-mi sleevuiesc Android Netrunnerul mai degraba cu Mayday decat cu FFG (poate insa iau FFG cu spate colorat, pentru a putea fi folosite in competitii)
- tasurinchi
- King Meeple

La mine Mayday-urile devin lipicioase după un timp si se prind cartile unele de altele. Cu FFG-urile pare sa nu se intample astfel, desi, ce-i drept, nu am FFG-uri decat la Mage Knight, pe care nu l-am jucat de foarte multe ori.
-
acidutzu
Eu am Mayday standard la TS si cartile vin perfect.
Prefer Mayday, nu numai pentru ca sunt de doua ori mai multe la jumatate de pret (lucru care se simte la cele peste 4500 de carti imbracate), dar si pentru ca sunt mai subtiri. Unora le place FFG tocmai pentru ca sunt mai groase, dar, pentru mine, le face mai greu de stivuit, amestecat, pastrat si manevrat.
Prefer Mayday, nu numai pentru ca sunt de doua ori mai multe la jumatate de pret (lucru care se simte la cele peste 4500 de carti imbracate), dar si pentru ca sunt mai subtiri. Unora le place FFG tocmai pentru ca sunt mai groase, dar, pentru mine, le face mai greu de stivuit, amestecat, pastrat si manevrat.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Mie mi s-a intamplat ca ambele tipuri de sleeve-uri sa fie lipicioase. Nu pot sa spun ca FFG sunt mai lipicioase decat Mayday sau invers.
- Mono
- King Meeple

- Custom Rank: Cylon Leader
Eu am la toate jocurile Mayday, marea majoritate premium, in special cele verzi. Sunt foarte multumit de ele, mai ales la RTFG, unde am foarte multe jocuri jucate si nu se lipesc deloc. Ma refer la premium, ca cele subtiri nu le recomand unde este necesara multa amestecare de carti. Problema principala este ca Mayday nu sunt in stare sa faca 2 seturi de sleevuri la fel 
-
acidutzu
Poate sleeveurile devin lipicioase pentru ca intra in contact cu snacksuri? Singurul joc in care mi se mai lipesc cartile e dixit, dar acolo am indesat o tona de carti intr-o cutie de jumatate de tona de carti nesleeveuite.
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
Caz real:
biblios + imprumut catre coleg + masa bucatarie + popcorn + sleevuri thick Ultra Pro = inlocuire sleevuri ( se lipeau si miroseau a tigaie). Deci lipeala nu tine de brandul sleevurilor, tine de cat de uleios/transpirat/scarpinat in nas-par-ureche s.a.m.d este brandul celor care se joaca ( brand - a se citi mana). Pentru impatimiti MTG - a nu se citi mana...ci mânã.
Operatiunea monstru zicea"jur ca nu mai vin in Delta decat singur".... nu pot sa jur ca ma voi juca decat singur...dar jur ca nu mai imprumut nimanui nici macar un zar!
biblios + imprumut catre coleg + masa bucatarie + popcorn + sleevuri thick Ultra Pro = inlocuire sleevuri ( se lipeau si miroseau a tigaie). Deci lipeala nu tine de brandul sleevurilor, tine de cat de uleios/transpirat/scarpinat in nas-par-ureche s.a.m.d este brandul celor care se joaca ( brand - a se citi mana). Pentru impatimiti MTG - a nu se citi mana...ci mânã.
Operatiunea monstru zicea"jur ca nu mai vin in Delta decat singur".... nu pot sa jur ca ma voi juca decat singur...dar jur ca nu mai imprumut nimanui nici macar un zar!
HACK OR GET WHACKED!
-
acidutzu
Trebuie sa militam mai mult ca carte+sleeve inseamna ca vrem sa avem cartile ca noi si peste 5 ani, nu ca pot sa fie folosite ca servetel pentru sufleul de sunca tavalita prin ciocolata alba.
Si pe ai mei i-am auzit "Acum putem sa mancam X? Doar ai scos jocul cu cartile sleeveuite."
Si pe ai mei i-am auzit "Acum putem sa mancam X? Doar ai scos jocul cu cartile sleeveuite."
- fl0po
- King Meeple

- Custom Rank: iOS Netrunner
la cat suntem de disperati sa avem jocurile ca si noi dupa nush cati ani ne vom cumpara niste sleevuri mai ieftine pentru a ne proteja sleevurile scumpe. stai sa scoata astia sleevuri pentru sleevuri sa vezi iar cati bani se vor cheltui. Stiu ca deja exista ceva de genul asta pentru MTG. Isi protejeaza astia cartile mai ceva decat e protejata Gioconda la Luvru.
HACK OR GET WHACKED!