Jocuri copii 7-10 reloaded

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
cristakke

Re: Jocuri copii 7-10 reloaded

05 Jun 2013, 13:39

Updates ....
Dupa multitudinea de optiuni ce s-au deschis din thread am mai cules cateva jocuri, Fearsome Floors, Sabouteur si in scurt timp vor mai urma Geistesblitz, Mutant Meeple ( Ricochet Robots ), Alhambra, MEMOIR '44, Isla Dorada si mai vedem.
Interesanta optiune a devenit pentru mine ( thx lui FlOP0 pt ca mi-a deschis ochii ) versiunea tableta a catorva jocuri, numai in conditii de deplasari lungi gen concedii si extraweekenduri, moment in care as mai salva din spatiu si posibilitatea de a distruge sau pierde din jocul original diverse, ca de... :roll: . Drept urmare as porta cateva dintre jocurile "fizice" in virtual, repet, numai in conditii de portabilitate, gandindu-ma la urmatoarele ( cele subliniate cu rosu le avem deja "fizic" in colectie) :

- Forbidden Island ( un joc intens trait de toti )
- Survive!Escape from Atlantis
- Can't stop
- Hey That's My Fish
- Smallworld
- Ticket to Ride
- Das Verrückte Labyrinth
- Catan
- Carcassone
- Dixit

- Geistesblitz
- Scotland Yard
- Agricola

Unele dintre jocurile de mai sus inca nu le-am achizitionat ( inca .. cele cu negru ) si ar fi un preview interesant pentru mine, iar daca devin interesante, ma obliga si la achizitia lor "nevirtuala". Aici am nevoie de cateva "hinturi" de la voi, pt ca din ce am citit unele dintre jocuri au reusit cu succes implementarea virtuala, altele mai putin si sunt curios de parerea voastra sau completarile voastre la aceasta lista virtuala. De exemplu Survive ! nu este implementat de cei care au publicat jocul boardgame si se pare ca nu este ca "originalul" si se cam poticneste. In schimb Scotland Yard ( de vreo 8 ani tot caut sa il cumpar ) si alte cateva merita din plin joaca in lumea virtuala. Aici mai pot fi discutii ale unor jocuri "mai grele" pe care le-am vazut translatate in virtual dar cred ca se poate deschide un alt thread cu si despre jocurile virtuale portate versus original boargame. Nu vreau sa fiu inteles gresit, sunt adeptul jocurilor pe tabla dar uneori virtualul isi castiga partea prin calitatile prin care si-a facut loc in viata noastra ( mai mult sau mai putin ).

Respect
Cristake

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

06 Jun 2013, 08:04

Dixit virtual suna a "blasfemie", n-are noima.
SmallWorld iarasi, mi se pare ca n-are noima, savoarea ti-o dau exact multitudinea de tokene si plimbatul lor pe tabla (in capul altora)
The aMAZEing labyrinth idem, se pierde feelingul de SLIDE.

Vezi ca e o mare diferenta intre mutant meeples si ricochet robots. iti recomand sa iei robotzeii, e simplu si elegant (in regulament simplu, I mean). meeplesii sunt un haos general, nostim, ce-i drept, insa daca incepi cu ei cred ca-i arunci de pe masa. ti-i recomand dupa cateva luni de "ricoseala" :-)

ca o rescoperire recenta, multumita lui Tudor care il are in stoc, iti mai spun de mama si tata jocurilor de deductie: Sleuth. Mi-am sters din wishlist tot ce era de deductie dupa ce mi-am luat Sleuth, e o bijuterie si nu incape loc de mai mult. In plus, e mult mai accesibil decat Scotland Yard. Incearca-l!

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

06 Jun 2013, 08:20

26octombrie wrote:Dixit virtual suna a "blasfemie", n-are noima.
SmallWorld iarasi, mi se pare ca n-are noima, savoarea ti-o dau exact multitudinea de tokene si plimbatul lor pe tabla (in capul altora)
The aMAZEing labyrinth idem, se pierde feelingul de SLIDE.
Dixit - l-am incercat pe iPhone (nu cred ca exista mai multe variante). E misto ca poti sa iti inregistrezi indiciul si ceilalti il pot asculta. E OK daca vrei sa il joci la distanta. Fiecare trebuie sa il aibe instalat deci ai nevoie de atatea device-uri cati jucatori sunt. Clar nu e de jucat cand sunt toti la un loc. Buy the boardgame! Personal prefer Dixit 3 - addon sau Dixit Journey - standalone. Grafica e mult mai pe placul meu.

Small World - e super misto pe tableta. In 2 minute incepi jocul, si il dai gata tot super repede. Normal ca daca iti place sa manevrezi cartoane e OK sa joci varianta de masa, dar din lipsa de timp prefer tableta in cazul SmallWorld pentru jocul de 1 vs tabla sau 1 vs 1. Daca sunt mai multi jucatori e anormal sa folosesti tabla indiferent de joc.

Labirintul e super OK pe masa. Pe tabla este fad, dar e bun in calatorii.
HACK OR GET WHACKED!

acidutzu

06 Jun 2013, 09:04

Pentru mine orice board game in format electronic este o blasfemie.

Cum sa le mai consideram o varianta la calculator, daca mai multe paride se joaca in format digital decat fizic? Board game-urile sunt mai greoaie, necesita piese miscate, amestecate, impartite, sortate, au timpi morti, neceita parteneri de joc, etc.. Si ce? Nu sunt destul de mici dezavantajele in comparatie cu interactiunea cu mediu, cu partenerii de joc. Nu click, click, click, click.

Si de ce sa ne ascundem dupa meeple, zicandu-le board game-uri, cand ele devin turn-based-orice. Ne pacalim zicand ca nu ne jucam jocuri video. :lol:

In cazul de fata, mergem in concediu(sa ne relaxam), cu copiii(sa ia o gura de aer) ca sa stam in fata unui ecran? Nu mai bine deschid geamul in balcon in timp ce ma uit la tv si, cu banii economisiti, imi iau alte trei jocuri?

Urmeaza sa ne intalnim la un joc, fiecare cu telefonul in fata, sa jucam Dominant Species in format electronic, ca este mai putin fiddly.

Parerea mea...gresita.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

06 Jun 2013, 10:00

Nesuferitule, pot sa-mi mai fac un cont, sa-ti dau 2 VPuri? :roll:

Pe noi ne-au ajutat board gameurile, nu numai cu creierasul, ci si cu organizarea. Am incetat sa mai caram tone de haine in concediu, pe principiul "fiecare tinuta cu pantofi asortati", haine pe care, de cele mai multe ori, nu le-am scos din bagaj. Acum iau doua carpe per cap de participant, la Hora trei, ca-s mai mici, un sapun de rufe si trei valize de jocuri. Much better :D
Decat pe computer (sau tableta, the same), mai bine lipsa.

Am vazut pe bgg poze cu jocuri intinse in cele mai bizare si aparent incomode locuri cu putinta; pe varful muntelui, pe prosopul plin de nisip etc. Deci, se poate...

acidutzu

06 Jun 2013, 10:32

Voia Oana anul asta sa ne facem concediu in afara. Cum asa, i-am zis, nu realizezi ca nu putem lua decat mijnlieff cu noi daca iesim din tara. :ugeek: Si daca tot vrea sa vizitam strainataturile, un octombrie prin Germania de ce nu e bun? Vizitez cu ea cate standuri vrea si o sprijin la cat shopping ne duc portofelele si bratele.

Ioana Mocanu
Baby Meeple
Baby Meeple

15 Jun 2013, 00:25

Iti recomand jocurile de la Smart Games, care sunt foarte atractive pentru copii si sunt special gandite pentru a le dezvolta diverse aptitudini: memorie, gandire in spatiu, etc.

cristakke

08 Aug 2013, 14:43

Multumesc Ioana and others de sfaturi ...

Ar fi trebuit poate sa denumesc threadul ... " Nu da mama cu biciu-n mine" ....

Sunt de acord intru totul cu cei care considera varianta digitala a boardgamingului o balsfemie, este si opinia mea... chiar as spune ca exista o contradictie clara, dar apare un mare DAR....Una peste alta si eu sunt impotriva celor care asculta mp3-uri pe telefon, dispozitive portabile si chiar pe cd playere dedicate, sau chiar mergand la extrem, prefera varianta audio ( de cele mai multe ori proasta) in locul unui "Live", sau folosesc programe de prelucrare digitala a pozei, mascarind poza originala facuta prost din nestiinta aparatului si a lor, de a fi setat numai pe "automat" combiant cu nestiinta utilizatorului de a seta manual si apoi a prelucra fotografia dupa legi ale cromaticii, compozitiei, echilibrului ( etc) si nu in ultimul rand de a fi in stare sa deseneze macar bine si corect o perspectiva, volumetrie(etc ) ...

Revenind la acel mare DAR exista conditii si momente cand mp3-ul se poate asculta in lipsa originalului sau o auditie corecta pe cd / computer ( flac) daca nu avem posibilitatea unui live sau macar de a invata un pic de Photoshop / Corel / Ilustrator //// ...pt ca sunt mii de tutoriale pe net inclusiv cu setari pentru o poza corecta si bine echilibrata.... iar acel mare DAR aplicat in lumea boardgamului poate fi o solutie de moment pentru unele jocuri pe o perioada de timp scurta in lipsa de altele si asta pentru a compensa anumite constrangeri care apar in conditii date....

Nu pot merge UNICELE 3 saptamani in concediu cu 2 tricouri / 3 chiloti / o galetusa si un colac.... asta pentru ca trebuie sa car 10 cutii de jocuri numai ca sa nu distrug cultul boargamingului ... 8-) ... si nici nu pot sa ma tavalesc in nisip dupa cele 1000 de token-uri ale jocurilor gen Smallworld and others de dragul "jocului in natura" ... Nu , nu mergem in concediu sa stam cu ochii in ecrane, tocmai ca sa fugim de ele si daca vrei de civilizatie, asta nu inseamna ca ne rupem de lume, stam pe o paturica din fan, infasurati in frunze si mancam mere padurete dar am in rucsac cele mai tari jocuri care se pot juca ....Cred ca totul tine de un echilibru care trebuie mentinut si aici fiecare isi stabileste limita in functie de necesitati....Deci ca sa inchid discutia cu privire la "Digiboargaming", consider ca este util in anumite conditii pe care si le stabileste fiecare si pot spune ca implementarea lor digitala lasa de dorit in multe cazuri, lipsind exact cireasa de tort pe care boardgamingul o aduce dar in acelasi timp am vazut si implementari decente care pentru o perioada scurta de timp pot face fata distractiei, surogat care sa ne faca sa ne dorim cu mare bucurie sa ajungem "acasa" la masa de joc cu prietenii si cei care au lipsit in perioda evadarii urbane.... ;)

As vrea sa mentionez ca in mare majoritate (in cazul meu), jocurile achizitionate "digital" se regasesc si in colectia personala de boardgames.

Sa auzim numai de bine
Cristake

cristakke

08 Aug 2013, 15:24

Ca sa nu para totul "foarte dark" m-am gandit sa fac o lista ( for everyone) de jocuri care pot fi luate cu usurinta in concediu chiar "pachet" cu ceva bunovointa si fara prea multe schimbari decat poate de ambalaj. Am ales din jocurile mele dar in general zarurile si cartile sunt cel mai usor de transportat si depozitat fara cutiile din dotare.

- Hive
- Carcassone
- Martian Dice
- Dixit
- Clue - travel edition
- Forbidden Island (Desert)
- No thanks
- Onirim
- Saboteur
- Rory's story cubes

Free update pls
Enjoy
Cristake

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

08 Aug 2013, 15:41

As mai adauga:
Race for the Galaxy
The Resistance / Avalon
The New Era
Ascension in toate formele (fara tabla de joc)
Fairy Tale
Set
Hanabi
Munchkin
Tichu

Si pentru strict 2 jucatori:
Battle Line
Famiglia
Triles
Agricola: All Creatures Big and Small
Morels
Micropul
Revolver
The Convoy

cristakke

08 Aug 2013, 16:51

DA corect djdano... sunt foarte interesante optiunile tale mai ales ca am vazut ca a aparut si Qwirkle Travel, HANABI este pe val acum, Love letter de care pomenea si 26 octombrie plus altele care au umplut raftul dupa recomandarile sale ....se pare ca nu e dracul asa de negru, se pot strange jocuri cat de un rucsac pentru a le juca pe o insula pustie :lol:

cristakke

08 Aug 2013, 17:02

In viitor ma gandesc sa deschid o discutie depre pretul jocurilor, care mie personal imi pare ca uneori cam sar calul la ce ofera, discutie atinsa si de Vasel prin reviwe-urile lui .... Nu de alta dar probabil ati fi surprinsi sa stiti ca un joc ( in general ) costa 1 euro pret productie si de fapt platiti de 100 de ori mai mult cu tot cu profit distribuitor, design, copywright si toate cele... Nu-i cam mult ?

tudro

08 Aug 2013, 18:31

Intra in bagaje chiar si in cutie :)
Image

cristakke

08 Aug 2013, 18:45

He He .. super haios ... o sa iau frame by frame sa vad jocurile de se potrivesc asa de bine sau mai bine lansam un jc sa vedem cine ghiceste cele mai multe :lol:

- Citadels
- Fluxx-
- Saboteur
- Crooks
- Hey thats my fish
- Mamma Mia
- Onirim
- Bonanza
- Gloom
- Catan
- Dooble
- Bottle Imp
- Munchkin
- Tichu
- Wizard
- Cherokee

O fi bine ? N-o fi bine ?

tudro

08 Aug 2013, 18:53

Click pe poza :P

cristakke

08 Aug 2013, 19:00

Era de fun ... oricum multumesc de idei ...Una peste alta prefer sa nu iau cutiile de la joc dupa mine numai pentru faptul ca ocupa loc mai mult si se pot deteriora destul de serios iar unle dintre artwork-uri sunt exceptionale, artwork-uri care de fapt vand si jocul din cand in cand ... alta discutie aici si poate cei de la "Vlad" sa traga vreo concluzie ....

fl0po
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2014, 12:31

Din ciclul "jocuri pentru copii se intoarce" recomand maxim Voodoo Mania.
from http://www.boardgamegeek.com/image/1530801

Il avem de ieri si deja are 10+ partide cu copii intre 5 si 12 ani. Si cateva partide cu adulti retarzi cu ceva brain damage dupa o saptamana de forja.....printre care ma includ, bineinteles. Voodoo Mania il inlocuieste rapid pe Geistesblitz. Ai numai carti, deci intra mai rapid in buzunar. Mecanica este aceeasi, in sensul ca trebuie sa urmaresti 5 culori si 5 simboluri si sa joci cartea care contine simbolul si culoarea care lipsesc de pe cartea activa. Calitatea produsului e super ok si artworkul e net superior celui de la Geistesblitz. Pe scurt face toti banii.
(il gasiti la https://www.lexshop.ro/produse/4842/voodoo-mania.html)
HACK OR GET WHACKED!

fl0po
King Meeple
King Meeple

18 May 2014, 11:55

completez lista cu NOX. Contine: matematica la sfarsitul rundelor si ceva nervi in timpul acestora....hehe. Pe langa astea este super mic si super fun. Artwork magnetic pt copii....pret magnetic pt parinti.
Desi scrie 8+ la varsta fii-mea (cea mica, 5ani) l-a prins in 5 min. si ne cam bate....
from http://www.boardgamegeek.com/image/1283648
HACK OR GET WHACKED!

omucu
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro

18 May 2014, 22:48

Cei trei purcelusi e excelent pentru copii, dar noi il jucam cu cea mai mare placere pe terase cu oameni de 30 ani :)

from http://www.boardgamegeek.com/image/1880356

Post Reply

Return to “Discutii generale”