intrebare cont paypal

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Post Reply
danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

intrebare cont paypal

07 Jul 2013, 11:24

Am de cumparat ceva de pe un site de afara care accepta numai plata din cont paypal; pentru ca nu este vorba de o suma mare ( aproximativ 20 euro) , nu as vrea sa imi mai deschid un cont in euro ( am doar unul in lei ) . Intrebarea este: am un card in lei de la garanti bank, master card; din ce am inteles,in momentul in care platesti prin paypal, contul pp iti trage din contul tau suma respectiva, in cazul de fata,facand conversia automat. Din cate stiti, se percepe vreun comision pentru treaba asta, sau rata de conversie este ''exagerat'' de neavantajoasa incat sa fiu nevoit sa deschid un cont in euro? (din cate am gasit pe net, raspunsul ar fi nu, dar mi-ar fi de ajutor un raspuns exact din partea cuiva care a folosit un cont in lei )
Multumesc!

suf
King Meeple
King Meeple

Re: intrebare cont paypal

07 Jul 2013, 11:34

Nu am stat sa calculez exact, insa impresia mea (dupa multe cumparaturi) e ca PayPal are o conversie mai buna decat cea a bancii.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

07 Jul 2013, 11:49

Comision nu este, insa, cursul e, de obicei, mai dezavantajos decat cel oficial si decat cel de la banci. Spre exemplu pe 16 iunie paypal mi-a luat pe Euro 4,64 RON in conditiile in care cursul oficial era in jur de 4,45, iar cel de la banci probabil in jur de 4,5-4,55 (de obicei e cu 5-10 bani mai mare). Acum depinde si de sumele pe care vrei sa le invarti pe paypal. Nu cred ca se merita sa faci cont in euro pentru sume mici. In plus, daca nu primesti bani direct in euro in cont si o sa trebuiasca sa faci conversii din lei in euro intre conturile tale, probabil ca o sa pierzi si pe acolo pe comisioane...

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

07 Jul 2013, 11:49

Asa cum zice si Suf folaoseste moneda vanzatorului Paypal are un sistem de conversie mai bun decat banca mie mereu mi-a luat aproape de BNR.
Si nu se percepe comision daca vanzatorul plateste comisioanele. Daca te pune sa platesti comisioane iti apare pe invoice la Vanzator.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

07 Jul 2013, 12:03

Nu stiu cum e la altii, dar ma gandesc ca nu o aplica paypal cursuri diferite pentru fiecare user. La mine intotdeauna cursul e cam departe de cel BNR.

pe 12 iunie 4,68 fata de 4,49
15 martie 4,58 fata de 4,39

Se pare ca percep în jur de 20 de bani in plus fata de cursul oficial.

danielM
King Meeple
King Meeple

07 Jul 2013, 12:18

Multumesc pentru raspunsuri ! :)
Atunci nu o sa ma mai complic cu cont in euro din moment ce ,asa cum am spus , este vorba de o comanda in valoare de aproximativ 20 de euro.

m4r1us

07 Jul 2013, 12:19

Treaba funcţionează cam aşa:

Ai un cont de lei şi cumperi ceva in euro (prin paypal sau nu - e irelevant). La banca ta apare solicitarea sumei respective in euro şi banca face conversia la cursul ei.

Ai cont de lei şi cumperi in altă valută. Iniţial se face o conversie la un curs interbancar (foarte avantajos) din valuta respectivă in euro şi apoi este trimisă solicitarea către banca ta, care va face conversia in lei la cursul ei din ziua plăţii.

Ai cont in euro şi cumperi in altă valută? Se face doar conversia directă între valute, independent de voinţa băncii tale. Pare avantajos dar, cum spune Tasurinchi, dacă nu ai încasări in euro, vei plăti comisioane ca să pui banii in cont (exchange, transfer).

Sper să-ti fie de folos!

cristianf
King Meeple
King Meeple

07 Jul 2013, 12:21

Eu din cate tin minte am mers intotdeauna pe conversia bancii (Transilvania). Paypalul avea parca un curs mai dezavantajos.

getodacu

12 Jul 2013, 13:49

Din ce am vazut eu la sume mici (<10 euro) te cam ard la curs fata de cursul bancii. Daca ajungi la sume mai mari incepe sa fie curs mai bun la paypal.

danielM
King Meeple
King Meeple

12 Jul 2013, 13:59

Am inteles; suma se invarte pe la 25-30 euro. Astept sa primesc pin-ul pe extrasul de cont pentru validarea cardului; ati avut careva probleme cu afisarea acestuia pe extrasul de cont? Am vazut ca unii spuneau ca au avut probleme si ca nu le-a aparut pe extras acel pin.
Multumesc pentru ajutor tuturor :)

getodacu

12 Jul 2013, 15:01

La mine a fost o problema in sensul ca nu am vazut acel pin decat dupa ce s-a definitivat tranzactia (cand a aparut in istoricul tranzactiilor). Cat a fost tranzactie in asteptare aparea acolo un cod dar nu era cel bun si dupa ce l-am bagat de doua ori si am fost refuzat de doua ori a existat riscul sa nu mai pot folosi acel card. Dar dupa cateva zile, dupa ce s-a efectuat tranzactia a aparut si un cod pe care l-am putut folosi pentru vaildare.
Oricum poti folosi cardul si fara validare dar ai limita de 500 euro in total. Daca totalul tranzactiilor a depasit aceasta suma trebuie sa schimbi cardul sau sa il validezi.

danielM
King Meeple
King Meeple

12 Jul 2013, 16:13

Sa inteleg ca as putea folosi cardul sa platesc prin paypal chiar daca nu am trimis inca pinul de pe ex.de cont (atat ca deocamdata as fi limitat la suma totala de 500 euro)? La status imi apare ''unverified'' .

getodacu

12 Jul 2013, 17:06

Exact. Poti sa il folosesti in limita aceea.

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”