Intalnire nationala la munte - 28-30 Mai 2010

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
Post Reply
Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Intalnire nationala la munte - 28-30 Mai 2010

30 May 2010, 22:52

Numai ce am ajuns si noi acasa.

Ganduri pe scurt:
* A fost interesant sa cunosc persoanele din spatele userilor de pe forum. Cineva facuse o remarca la "prezentarile oficiale" (Hari, suna vreun clopotel? :) ), "Mi te imaginam mai .... brunet" :D :D. Inca odata salutari trupei din Bucuresti: Adixor/Criss, Dan/Ioana, Hari/Puf, Teox/Oli, Hadez. Va asteptam la (varza a la) Cluj.
* Board gamerii sunt persoane uber-cool
* Combat Commander: Europe se apropie vertiginos in topul personal de liderul Twilight Struggle
* Zona Bran/Cheile Gradistei/Moeciu e superba
* Nu am reusit sa joc SmallWorld?!?!?! (Ioanaaaaaaaaa !!!!!!!!!!)
* De abia astept pozele si montajul video de la Adixor

Atat pe ziua de azi, aveti microfonul.
Last edited by Chuckila on 31 May 2010, 12:34, edited 1 time in total.

adixor

30 May 2010, 23:12

asta da potrivire.. am intrat pe usa cam acum 20 minute (cam pe cand tu si fixpix ati dat post la mesaj :) ).
intr-adevar sunt de acord cu fixpix ca a fost SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS (desi strigatul lui e mai original ..)

It was better than my wildest dreams, am jucat de-am rupt tot ce-am prins, mi-am incarcat bateriile la maxim. Clujenii au fost la inaltime si sunt niste tovarasi de joaca extraordinari! De-abia astept sa-i revad! Am avut si invitati Brasoveni care au adus si niste jocuri speciale si ... ce sa mai .. am fost o mana de oameni unul si unul; a fost ca-n basme si nu credeam ca o sa ajung sa petrec un astfel de weekend in viitorul atat de apropiat.

In curand o sa scriu si un "wrap-up" pentru aceasta mega-intalnire si intre timp va rog sa-mi trimiteti private message daca aveti ceva filme sau poze, sa va dau un FTP pentru upload sa le avem frumos pe picasa/youtube (eventual facebook pe pagina noastra). Chuckila (care nu e brunet :D ) s-a oferit sa puna poze si pe BGG ca meritam sa aparem si acolo :) Sa speram ca sapt asta fac si un mix video sa avem si o amintire "animata" a acestor zile.

M-ati facut fericit. Multumesc tuturor.

p.s. l-am batut la Civitas pe taticul lui (de fapt a fost 1-1). sorry, nu m-am putut abtine sa nu va zic :)

haretel

30 May 2010, 23:14

haha
a fost super; ma bucur teribil ca ne-am vazut in carne si oase
la mai multe !

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 May 2010, 23:17

adixor wrote:p.s. l-am batut la Civitas pe taticul lui (de fapt a fost 1-1). sorry, nu m-am putut abtine sa nu va zic :)
Pentru a nu stiu cata oara. A fost un .... cadou, sa-i spunem asa :D.

adixor

30 May 2010, 23:25

Chuckila wrote:
adixor wrote:p.s. l-am batut la Civitas pe taticul lui (de fapt a fost 1-1). sorry, nu m-am putut abtine sa nu va zic :)
Pentru a nu stiu cata oara. A fost un .... cadou, sa-i spunem asa :D.
nu, nu intelegi. l-am BATUT la Civitas pe taticul lui. nu ma intereseaza "daca chiar" sau "de ce" sau "cum" :) don't take that away from me :)

chrislove

30 May 2010, 23:54

Ca prima impresie, m-am simtit f. bine. Am cunoscut oameni deosebiti si si am jucat jocuri noi sau vechi.M-am relaxat. M-am obosit placut. M-am oxigenat. Mi-am incantat ochiul cu vreo creasta de munte...

Si am jucat DUNGEN LORDS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! marea revelatie a serii (pt mine si inca 3 evilish jucatori :))

Multumesc tuturor celor care au venit !

had3z

31 May 2010, 10:04

fain, foarte fain

@chris: bun vinu? ^_^

adixor

31 May 2010, 11:57

Sa revenim.

Au fost 2 zile si putin de boardgameuri si distractie. Eu unul am dormit cam 7 ore de vineri pana duminica si in majoritatea restului timpului m-am jucat. Cei mai putin maniaci ca mine (boardgaming cam 35 ore in 2 zile nu e CHIAR bun pentru sanatate :) ) s-au mai plimbat prin imprejurimi sau pur si simplu relaxat la soare. Vremea a tinut in mare parte cu noi si nu am avut decat cateva momente de ploaie cand ne mutam inauntru. In cele ce urmeaza va voi spune povestea asa cum am vazut-o eu.

A fost o data ca niciodata, mai recent decat credeti si mai posibil in viitor decat majoritatea povestilor, o mana de oameni cu aceeasi pasiune: board games. Restul introducerii o stiti asa ca ...

<fast forward>

... am ajuns (adixor, chrislove, teox, oli) vineri pe la ora 23:00. Ne asteptau deja acolo fixpix, cosmin, dan si ioana si deja intinsesera Endeavor care nu a avut insa viata lunga :) Dupa ce ne-am cazat am coborat si am inceput un Cyclades foarte foarte dragut, cu schimbari de situatie dese si "la mustata". Din pacate eu nu am ajuns prea departe, fiind probabil undeva pe ultimul loc desi imi amintesc cu placere cum am trimis Krakenul peste corabiile lui teox. Din pacate nu ne-a ajutat prea mult manevra asta..

Al doilea joc a fost Dixit, cand cristina deja facea nani, un dixit care a fost ca de obicei foarte distractiv (sunt mandru de hintul meu "ce-o zice musca" la o imagine ce avea o fereastra - nu a ghicit insa nimeni :D ). Intre timp au sosit si restul prietenilor din Cluj, Chuckila si compania.

A urmat o scurta perioada de somn (4-8 am) si a inceput ziua "principala" a intalnirii, the full day saturday.

Vremea fiind extrem de frumoasa si calduroasa am inceput-o afara la soare cu 2 Civitas cu fixpix urmate apoi de Call of Cthulhu intre fixpix si cosmin (asistati de teox care a invatat si el jocul.. prea bine chiar). Intre timp au sosit si prieteni noi din Brasov (Terry & Company) care au adus pe langa o masa de un fel de fotbal cu nasturi (terry-help-nu-mai-stiu-cum-se-numeste) si un joc foarte deosebit, un fel de sah in care piesele contin oglinzi si dupa mutare se apasa pe un laser care trebuie sa ajunga pe regele (de fapt faraonul) adversarului. Jocul se numeste Khet (www.khet.com) si mi s-a parut foarte original dar si foarte complex.

Undeva dupa pranz au aparut si Hari, Puf si Had3z si ziua a continuat, nu intr-o ordine anume, cu:
- A Game of Thrones
- Combat Commander: Europe jucat de mine si chuckila. Un wargame deosebit care mi-a placut foarte mult si care este cu un ordin de marime peste ce am mai jucat pana in acest moment. Mai mult, desi l-am jucat undeva dupa 12 noaptea nu m-a adormit deloc si am si reusit sa castig desi nu suntem convinsi ca am aplicat toate regulile corecte. A fost una din revelatiile intalnirii pentru mine.
- Dungeon Lords (dupa un somnic de 1 ora dupa-amiaza) a fost a doua revelatie: l-am jucat cu ioana, cristina, teox si fixpix care l-a si explicat foarte foarte bine! Un joc deosebit marca Vlaada pe care abia astept sa-l joc din nou cat mai repede.
- Citadels
- Thunderstone
- alte Dixit-uri
- Ricochet Robots
- Mystery of the Abbey in care am ratat acuzatia si am invatat ca daca am 2 posibili criminali nu trebuie sa ma grabesc sa acuz pentru ca daca nu nimeresc cel mai probabil am ajutat pe altcineva sa afle cine este adevaratul criminal. ceea ce s-a intamplat :)
- Bang - jucat la restarant printre ciorbe si mici si gogosi cu gem si smantana (din acelea de care iti lasa gura apa doar cand iti povesteste Puf cum sunt :D ). Bang a fost o alta revelatie, un joc f. f. simpatic si rapid de carti. Un fel de cash and guns dar putin altfel.
- Collosseum - care a durat destul de mult si mi se pare ca nu a fost terminat.. dealtfel nu a fost chiar primul joc care a fost lasat neterminat si nici ultimul desi per total apreciez ca nu au fost foarte multe cazuri de astfel de jocuri si am incercat pe cat posibil sa nu se intample asta
- Dominion (Intrigue daca nu ma insel). Multumiri oli pentru sleevuirea a 2 Dominioane in masina pe drum. You're my Hero!
- Mr. Jack
- Pandemic
- Shadows Over Camelot ("nesfarsit" ca filmul California Dreamin')

Dupa Combat Commanderul nocturn si inca vreo ora de discutii cu Chuckila am mai avut vreo 4 ore de somn si am inceput duminica dis de dimineata cu fixpix, had3z si cosmin (ulterior putin chuckila) la un Tales of the Arabian Nights foarte foarte haios. In paralel s-a inceput un Mystery Express halucinant de lung (4-5 ore) care a fost dus la bun sfarsit desi Hari nu a mai rezistat si a facut schimb cu Cosmin :) Am incercat un Thunderstone cu chrislove dar a trebuit sa plece Chuckila si l-am lasat asa, impresia ramasa fiind de un joc pe care as vrea sa-l joc neaparat, un Dominion mult mai tematic.

Chuckila si prietenii din Cluj au mai jucat un Tobago dupa care cu parere de rau au purces spre casa.

Ulterior am mai invatat Endeavor cu chrislove de care eram foarte curios si am jucat cateva ture. Mi s-a parut, cel putin atat cat am vazut, foarte foarte dragut (desi nu pot sa-mi dau cu parerea mai mult pentru ca am jucat in 2 si jocul e de minim 3, lucru pe care l-am simtit). A urmat strangerea jocurilor (sa ne fi vazut in fiecare noapte cum luam ca furnicutele cutioaiele si le duceam in camera ca dimineata sa le caram inapoi :D ) si dupa o plimbare mica prin natura am plecat acasa.

Restul parerii e in postul meu de mai sus.
2 cuvinte: mai vreau.

Ioana

31 May 2010, 15:46

A fost SUPERB la munte, un adevarat maraton de joaca! Mi-a facut foarte mare placere sa va intalnesc pe voi, cei din Cluj! Voi, cei din Brasov ne-ati facut o surpriza tare placuta venind sambata la joaca. Sper ca v-ati simtit bine cu totii in compania noastra, a celor din Bucuresti, care ne cunosteam dinainte. Toti sunteti de nota 10+!

N-am apucat sa joc prea multe jocuri pentru ca timpul a zburat cu o viteza ametitoare. Mi-am dat seama ca nici macar o saptamana intreaga nu ne-ar ajunge ca sa simtim ca ne-am saturat de jocuri :), asa ca ne-am gandit ca urmatoarea intalnire nationala sa dureze cel putin vreo 2 saptamani :D. Glumesc, ar fi ideal, dar aproape imposibil sa participam toti :)

Abia maine ajung acasa asa ca pana atunci va voi delecta cu o singura poza, superba de altfel, care ne va aduce aminte de acest minunat weekend la Moeciu. Enjoy!
Moeciu-grup.jpg
@Chuckila: imi pare nespus de rau ca n-ati apucat sa jucati Small World :( Promit sa ma revansez cu prima ocazie. Intre timp poti juca cu noi pe forum. :P

Chuckila
King Meeple
King Meeple

31 May 2010, 16:07

Ioana,

Mersi mult de poza, e demetiala. O voi scoate pe hartie zilele astea si o voi pune in rama, la loc de cinste in viitorul "game shelf". Cat despre SmallWorld, nu-ti fa nici o grija, ramane pe data viitoare - la cate jocuri au fost, era imposibil sa reusim sa le scoate pe toate pe masa. :D

PS: Ma uit la poza si imi dau seama ca este reprezentativa pentru tot weekendul. Cateva zile de poveste alaturi de gameri A++++. Celor care ati ratat asa ceva, pacat. Va asteptam la urmatorul.

Dang

31 May 2010, 16:11

Superbe povestiri.
Mor de oftica ca n-am fost acolo.
Hai cu pozele ca vreau sa ma oftic mai tare.

adixor

31 May 2010, 16:12

mai bine nu le vezi. really :)

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

31 May 2010, 17:02

Dang wrote:Superbe povestiri.
Mor de oftica ca n-am fost acolo.
Hai cu pozele ca vreau sa ma oftic mai tare.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. This was a fresh cup of SPAM brought to you by your one and only...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Ioana

31 May 2010, 17:11

Apropo de poze, m-am uitat pe ele si imi pare rau ca nu-s mai multe... Sunt fff frumoase :)

Inca una si ma duc :)
Mormanul-de-jocuri.jpg

adixor

31 May 2010, 17:26

pozele vor veni probabil pe miercuri. a long wait dar o sa merite.

badeamarius83

31 May 2010, 18:11

excelenta poza cu jocurile...comparabila cu cea a unui raft de dulciuri (le-ai incerca pe toate dar nu sti cu care sa incepi...)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

31 May 2010, 18:13

Ioana, Ioana, de ce ne chinui?

Vrem poze multe, toate, repede :D. No bine, no! Stiu ca nu esti in Bucuresti si e cam greu cu uploadul, dar suntem toti nerabdatori.

adixor

31 May 2010, 19:27

badeamarius83 wrote:excelenta poza cu jocurile...comparabila cu cea a unui raft de dulciuri (le-ai incerca pe toate dar nu sti cu care sa incepi...)
pai cam asa si era.. nu stiam cu care sa incepem :) oricum jumatate au ramas nejucate dar am avut de unde sa alegem.

bibicu

31 May 2010, 20:50

Atasez si eu 2 poze de la intalnirea nationala a boardgamerilor de la refugiul Iezer (2165m) din acest weekend.

In loc de caldurica si bauturica cum a fost la voi, noi ne-am murat de la ploaie si ne-am gandit la jocul de "Battle line" ce-l aveam la noi, ca energie sa-l jucam nu am mai avut.

haretel

31 May 2010, 21:00

superb! de cand n-am mai fost intr-o drumetie...

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”