Jocuri PC tip adventure/quest/puzzle
-
adixor
Jocuri PC tip adventure/quest/puzzle
Salut
Sunt un mare fan jocuri PC tip adventure. Daca ati auzit sau jucat Monkey Island, Day of the Tentacle, Siberia, Sam & Max, Police Quest, Myst, Grim Fandango, stiti la ce ma refer. Am gasit un articol interesant despre istoria acestor jocuri ce in ultimii ani nu au dus-o prea bine. Si mi-am amintit cu nostalgie de vechile jocuri adventure din anii 80-90.
Mai sunt pe aici pasionati de acest gen? Ce jocuri v-au placut cel mai mult? Ce mai jucati zilele astea?
http://arstechnica.com/gaming/reviews/2 ... tures.ars/
Sunt un mare fan jocuri PC tip adventure. Daca ati auzit sau jucat Monkey Island, Day of the Tentacle, Siberia, Sam & Max, Police Quest, Myst, Grim Fandango, stiti la ce ma refer. Am gasit un articol interesant despre istoria acestor jocuri ce in ultimii ani nu au dus-o prea bine. Si mi-am amintit cu nostalgie de vechile jocuri adventure din anii 80-90.
Mai sunt pe aici pasionati de acest gen? Ce jocuri v-au placut cel mai mult? Ce mai jucati zilele astea?
http://arstechnica.com/gaming/reviews/2 ... tures.ars/
-
Rautz
Re: Jocuri PC tip adventure/quest/puzzle
The Longest Journey mi-a placut mult, am jucat si continuarea
In rest mi-a mai placut Siberia dar nu l-am terminat
Dar jocurile de genul asta ma atrag pentru cateva zile, dar dupa aia incep sa ma plictiseasca
In rest mi-a mai placut Siberia dar nu l-am terminat
Dar jocurile de genul asta ma atrag pentru cateva zile, dar dupa aia incep sa ma plictiseasca
-
adixor
Intr-adevar, TLJ si Siberia sunt 2 din cele mai frumoase questuri pe care le-am jucat. Quest-urile nu sunt jocuri pentru oricine, majoritatea prietenilor cu care mai vorbeam de ele aveau o problema cu faptul ca povestea e aceeasi, tu doar urmezi "filmul" pus de scenarist. Dar pe mine asta nu m-a denrajat niciodata, atmosfera insemna totul. Au mai aparut si quest-uri in care depindea finalul de anumite actiuni, dar astea (culmea) nu prea mi-au placut, pentru ca le terminam si ca sa aflu ce se mai putea intampla trebuia sa le joc din nou, ceea ce rar se intampla. Probabil si pe tine te plictiseau pentru ca iti dadeau variante si alternative.
-
Rautz
Mai degraba ma deranja faptul ca pentru a continua povestea trebuia sa incep sa revizitez din ce in ce mai multe locuri si sa combin din ce in ce mai multe obiecte stupide(vezi daca poti combina matura cu pestele)
Deci la inceput povestea merge frumos, dar apoi ca sa mai aflu elemente de poveste trebuia sa fac 'puzzleuri'. Imi placeau daca erau puzzleuri dificile, dar majoritatea nu erau dificile ci necesitau timp, sa stai sa incerci sa dai click pe tot ecranul ca ar putea sa se ascunda obiecte stupide care se combina cu alte obiecte stupide
Deci la inceput povestea merge frumos, dar apoi ca sa mai aflu elemente de poveste trebuia sa fac 'puzzleuri'. Imi placeau daca erau puzzleuri dificile, dar majoritatea nu erau dificile ci necesitau timp, sa stai sa incerci sa dai click pe tot ecranul ca ar putea sa se ascunda obiecte stupide care se combina cu alte obiecte stupide
- tasurinchi
- King Meeple

Mie mi-a placut la Syberia faptul ca ambele jocuri din serie sunt ca niste filme/carti. De abia asteptam sa trec mai departe sa aflu ce se mai intampla. In plus, povestea din seria Syberia e foarte misto.
Am mai jucat un Monkey Island nu mai stiu care, dar mi-a placut, a fost amuzant si tembel in acelasi timp.
In rest m-am mai apucat de unul, doua, fara sa le duc la capat (stau prost cu rabdarea).
Am mai jucat un Monkey Island nu mai stiu care, dar mi-a placut, a fost amuzant si tembel in acelasi timp.
In rest m-am mai apucat de unul, doua, fara sa le duc la capat (stau prost cu rabdarea).
- suf
- King Meeple

Din ce am jucat pana la sfarsit: Indiana Jones and the Faith of Atlantis si primul meu joc pe PC, Loom.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Ufff... Jocuri de aventura! Desi nu am fost intotdeauna cel mai bun detectiv, mi-au placut mereu jocurile acestea in care trebuia sa cauti o sumedenie de chestii pe care sa le combini ca sa rezolvi o ghicitoare sau un puzzle. Stiu, poate ca nu ai multe de facut intr-un asemenea joc, dar le gasesc asemanatoare cartilor. Iar o poveste buna cantareste cu atat mai greu...
Am jucat multe la viata mea, unele nici nu mai tin minte cum se numesc (in special cele jucate pe o platforma pe care o gasisem la un momentdat sau cele jucate pe net), altele nu am cum sa nu mi le amintesc: seria Myst, Day of the Tentacle, Sam % Max, Grim Fandango, Phantasmagoria sau Syberia.
Si as mai pune "pe tapet" si alte jocuri, unele dintre care poate ca nu erau adventure 100%, dar care contineau partile lor importante de quest: King's Quest, Leisure Suit Larry, Maniac Mansion, Space Quest, Quest for Camelot, seria Silent Hill, seria Resident Evil. Asta ca sa nu pomenesc si alte jocuri marca Lucas Arts sau Sierra.
Si as mai face o mentiune si pentru "bijuaru noberu" (visual novel -
), jocurile japoneze de aventura (chiar daca nu se prea aseamana cu clasici mentionati anterior), pomenind doar de cateva: Kanon, Rumbling Hearts sau iubirea mea Clannad.
Am jucat multe la viata mea, unele nici nu mai tin minte cum se numesc (in special cele jucate pe o platforma pe care o gasisem la un momentdat sau cele jucate pe net), altele nu am cum sa nu mi le amintesc: seria Myst, Day of the Tentacle, Sam % Max, Grim Fandango, Phantasmagoria sau Syberia.
Si as mai pune "pe tapet" si alte jocuri, unele dintre care poate ca nu erau adventure 100%, dar care contineau partile lor importante de quest: King's Quest, Leisure Suit Larry, Maniac Mansion, Space Quest, Quest for Camelot, seria Silent Hill, seria Resident Evil. Asta ca sa nu pomenesc si alte jocuri marca Lucas Arts sau Sierra.
Si as mai face o mentiune si pentru "bijuaru noberu" (visual novel -
-
haretel
am jucat si eu Monkey Island 2, 3 si 4 ; superbe!
Larry intra aici ?
Larry intra aici ?
-
adixor
intra, mai ales Larry
@suf: te-ai oprit repede, fate of atlantis il jucam prin 95 cred
si loom cam tot pe atunci.
@vickdareaper: da, clannad parca l-am jucat si parca mi-a placut, dar nu mai tin minte mare lucru. Phantasmagoria nu am dus-o pana la capat din ce tin minte, dar restul sunt "checked"
good times...
@suf: te-ai oprit repede, fate of atlantis il jucam prin 95 cred
@vickdareaper: da, clannad parca l-am jucat si parca mi-a placut, dar nu mai tin minte mare lucru. Phantasmagoria nu am dus-o pana la capat din ce tin minte, dar restul sunt "checked"
- suf
- King Meeple

@adixor: Da, asa imi amintesc si eu. Din pacate pe-acolo am terminat cu quest-urile si am dat-o pe strategie si vreo doua shootere. Asta pana sa vina board games si sa uit de toate.
-
fixpix
Indigo Prophecy mi-a placut cel mai mult. Seria Monkey Island a fost nostima dar acum nu as mai avea rabdare de ea. Am incercat una din versiunile remasterizate si m-am plictisit urgent.
-
nqq
- King Meeple

de Sanitarium a auzit cineva ceva ?
jocul ala m-a fascinat cand eram mai mic:D
era chiar horror pt mine la unele misiuni !
pt mine e nr 1.
jocul ala m-a fascinat cand eram mai mic:D
era chiar horror pt mine la unele misiuni !
pt mine e nr 1.
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Sanitarium a fost genial, l-am terminat iara acum cateva luni...il recomand cu caldura.....mintea care a nascut jocul cred ca a fost tulburata bine, dar produsul merita atentia
).
Si pentru ca nu am vazut pomenit....as recomanda si Little Big Adventure(Twinsen;s Odyssei) care mi-a placut mult....sau....Dink Smallwood
.
Si pentru ca nu am vazut pomenit....as recomanda si Little Big Adventure(Twinsen;s Odyssei) care mi-a placut mult....sau....Dink Smallwood
-
adixor
- Special Meeple

Sanitarium - superb. check out Gog.com, am cumparat de acolo cam toate adventure-urile clasice.
- Shaikan
- King Meeple

Am Cont pe GoG si vreo 25 de jocuri in colectie care asteapta sa fie jucate
)....si pe Steam am vreo 70 in library....need to find time to game
.
Dar de acord, GoG este o platforma foarte buna, imi place mai mult ca Steam pentru ca este completely DRM free....nu trebuie sa ai nimic instalat sau care sa ruleze in background pentru a putea juca ceva din ludoteca personala
.
Dar de acord, GoG este o platforma foarte buna, imi place mai mult ca Steam pentru ca este completely DRM free....nu trebuie sa ai nimic instalat sau care sa ruleze in background pentru a putea juca ceva din ludoteca personala
- VickdaReaper
- Super Moderator

Subscriu si eu pentru Sanitarium si Dink Smallwood. Doua jocuri traznet...
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
SIngurele jocuri pe computer pe care le iubesc.
TOP 3:
Machinarium. N-am cuvinte pentru cat imi place. O bijuterie (adica mai multe
);
Samorost
Botanicula
Sanitarium
... si au iesit 4, ce sa-i faci...
TOP 3:
Machinarium. N-am cuvinte pentru cat imi place. O bijuterie (adica mai multe
Samorost
Botanicula
Sanitarium
... si au iesit 4, ce sa-i faci...
- Shaikan
- King Meeple

Apropo am uitat unul vechi, dar care mi-a incantat copilaria
- Lost Vikings....loved that gamed 
-
criss
Si eu am terminat Sanitarium, mi-a placut foarte mult (exceptind partea spre final cind o ia razna si da in SF). Am cumparat de curind versiunea GOG a lui.
In continuare preferatele mele sunt Broken Sword 1, Broken Sword 2, The Longest Journey, Machinarium, Myst & Riven, Blade Runner.
In continuare preferatele mele sunt Broken Sword 1, Broken Sword 2, The Longest Journey, Machinarium, Myst & Riven, Blade Runner.
- danielM
- King Meeple

- Custom Rank: general de sufragerie
si la mine Broken sword 1 si 2 raman favoritele mele ( niciodata nu mi-au placut jocurile de tip adventure in 3D, farmecul acestor jocuri e tocmai acea atmosfera colorata si desenata 2D ,dupa mine )criss wrote:Si eu am terminat Sanitarium, mi-a placut foarte mult (exceptind partea spre final cind o ia razna si da in SF). Am cumparat de curind versiunea GOG a lui.![]()