E-Boardgaming

un fel de loc de dat cu capul, loc de vorbit verzi si uscate, batut campii, etc
Post Reply
criss

E-Boardgaming

24 Dec 2013, 14:06

Se tot adunasera jocuri pe care nu vroiam sa le cumpar considerind ca sunt prea scumpe. Asa ca am profitat de bunavointa Mosului, care mi-a cumparat o tableta ieftina Eboda (8 inchi, Dual-core 1.5, memorie 8G, 400 lei). Cu doua obiective majore:
1) sa citesc comic-book-uri (preferatele mele fiind cele politiste) - de aceea am ales ecranul de 8", sa incapa o pagina fara sa fac scoll;
2) sa joc acele boardgames de care vorbeam.

Ce am gasit/instalat interesant/bun pe ea (toate fiind free):
- un vizualizor excelent de comics: PerfectViewer;
- boardgames: Hive, Mijnlieff, NeuroshimaHex, RicochetRobots, San Juan;
- doua super-emulatoare de biliard (contin si Crokinole/Carrom);
- jocuri ce emuleaza fotbalul cu nasturi (Pocket Soccer, Finger Soccer); fotbal-programatic (RobotBall);
- jocuri distractive de indeminare: Archery, Basketball; sau de fizica: StupidZombies;
- alte jocuri de familie precum: Chess, Go, Backgammon, FiveInARow, Mahjong, Sudoku, Lines, Scrabble;
- screensavere animate: fireplace, aquarium.

Ar mai fi multe boardgames, unele free unele la citiva lei, dar inca nu am avut timp de sapat. O lista completa poate fi gasita pe BGG:
http://www.boardgamegeek.com/geeklist/7 ... mes/page/1?

Dintre boardgames am jucat (in 2 jucatori pe aceeasi tableta) citeva zeci de partide de Hive si Mijnlieff (simpatice ambele). Si RobotBall, dar acesta e semi-boardgame.

Dar "marele hit" e PerfectViewer-ul care imi permite sa citesc tone de comics, ce nu puteam cu Kindle Touch de 6". Momentan am inceput sa citesc seria "100 Bullets" scrisa de Brian Azzarello - 100 volume de paranoia curata, numai bune pentru sarbatori... :)

criss

Re: E-Boardgaming

24 Dec 2013, 16:28

Am uitat sa scriu, daca mai stiti aplicatii/jocuri frumoase pentru android, va rog sa le postati cu incerdere! :)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

24 Dec 2013, 17:03

Uite cateva recomadari gratis:

Go Droid - un client foarte bun de Go daca esti suficient de avansat, altfel o sa iei bataie constant
Quarto - un abstract dragutz si brainy
MindFeud - un fel de Qwirkle, cu mici diferente
Pentago - 5 in linie cu tabla miscatoare

Si cateva implementari reusite, dar care sunt pe bani - de multe ori au loc promotii si le poti cumpara pe bani mai putini:

Tigris & Euphrates
Hey! That's My Fish
Carcassonne
Ticket to Ride
Ingenious
Kingdom Builder
Arimaa
Red

criss

24 Dec 2013, 18:15

Multumesc, Daniel! Ma duc sa-mi incerc puterile cu Go Droid. :)

criss

24 Dec 2013, 19:06

Intre timp am descoperit un joc bestial: Mountain Climbing Impact Jump 8-)
https://play.google.com/store/apps/deta ... ios.jumper

Keyser
King Meeple
King Meeple

02 Jan 2014, 17:14

mie nu imi merge link-ul :(

Eu am pus pe tableta Ascension (0.99$), Small World 2 si cateva Gamebooks :)
Mai am de ceva vreme Eclipse care mi se pare ca e foarte bine implementat insa daca joci cu multi adversari e un pic mai greu de urmarit.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

criss

02 Jan 2014, 17:31

Jocul a fost disponibil pina la revelion.

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

02 Jan 2014, 20:06

De unde le cumparati???
Si daca sunt modele pt Android?

Keyser
King Meeple
King Meeple

02 Jan 2014, 20:07

Eu le-am luat din app store pe toate. Nu pot spune 100% dar 90% sunt sigur ca sunt si pe android, sunt toate in lista aia de pe bgg postata mai sus.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Keyser
King Meeple
King Meeple

04 Jan 2014, 12:58

Mie imi mai place si Hero Academy
#nambos

Keyser
King Meeple
King Meeple

04 Jan 2014, 22:08

Daca va place Dominion, a aparut si varianta oficiala online: http://www.goko.com/games/Dominion. Nu sunt mare fan dar s-ar putea sa bag cateva jocuri :)
#nambos

Rautz

20 Jan 2014, 17:08

Ma rog, nu prea are treaba cu e-boardgaming, dar tot aici parca s-au discutat si celelalte joculete.

Dupa alte cateva incercari de joculete, am dat peste Rise of Mythos
Sunt abia la inceput dar primele semne par bune:
-nu este pay-to-win, dar cei care platesc primesc unele facilitati - e modelul de joc care in general imi place
-mod de joc cu carti cu abilitati, si auction-house(se pot schimba/tranzactiona cartile)
-sistem de combat extrem de elegant, bazat pe cooldown al cartilor, si lane-uri de atac (gen Scrolls sau Ironclad Tactics)
-surprinzator de multa strategie, deja incepand cu a 2-a sau a 3-a ora de joc nu mai e suficient sa joci cu cele mai puternice carti pe care le ai ci trebuie sa ai o strategie coerenta cu ele, in functie de oponent (sunt tot felul de strategii, gen rush, counter-rush, starve, balansat, carti de tanking, ranged, rapide, walluri etc). La inceput puneam in deck orice carte rara sau epica pe care o gaseam. Dupa foarte putin timp, nu mai e cazul.
-poti combina carti sa rezulte carti mai bune, poti sa le disenchantuiesti, sa construiesti carti noi etc.
-exista moduri de joc variate, PvE, PvP(1v1, 2v2, 4v4, assault), boss fights (imi aminteste de raidurile din WoW cu strategii si deckuri in functie de boss si unde trebuie sa lucrezi bine cu echipa)
-pune accentul pe lucrul in echipa in cadrul unei ghilde, fie sa faceti impreuna 2v2, fie un boss fight in 4.

Ca parti negative, ar fi clasicele butonase pentru orice (da like, share), questuri pentru absolut orice(ai facut nivel, ai construit x, ai fost offline 10 minute etc), tutorialul desi te invata bine, nu-ti ascunde acele butoane multe si iti vine prea multa informatie deodata.

Rautz

21 Jan 2014, 14:14

Cateva filmulete din joc, cu Guild Showdown, Dragon Lair Boss si 2v2 finals:

Keyser
King Meeple
King Meeple

21 Jan 2014, 14:55

E jocul asta preuspun: http://www.gamefuse.com/rise-of-mythos#. Apas pe Play for Free sau Sign Up si nu se intampla nimic. IN rest celelalte link-uri catre forum sau catre token shop merg. Folosesc Chrome, poate e de la browser?
#nambos

Rautz

21 Jan 2014, 14:58

Eu il joc de pe kongregate.com, nu direct de pe siteul lor.
Si e posibil sa conteze si de unde il accesezi, de exemplu mie la serviciu nu-mi merg multe astfel de jocuri flash.

(ca o nota, cred ca ar fi bine sa se creeze un thread mai mare, gen Jocuri Online, care sa cuprinda si asta, si Urban Rivals, CardHunter si ce alte discutii am avut, pentru ca pe de o parte nu mi se pare asta locul potrivit - se numeste e-boardgaming - dar pe de alta parte in sensul asta a luat-o discutia de cateva ori, nu-mi place nici sa deschidem topic nou pentru fiecare joc in parte, avand in vedere ca sunt destul de asemanatoare intre ele si se adreseaza aceluiasi public)

Post Reply

Return to “Offtopic - discutii libere”