Impresii 2014 - Russian Railroads

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
suf
King Meeple
King Meeple

Impresii 2014 - Russian Railroads

04 Jan 2014, 15:25

Cu 7 titluri noi jucate in primele 3 zile, anul incepe bine.

Unul din titluri pe care l-am cunoscut cu ajutorul maestrulul djdano, Russian Railroads, mi-a lasat o impresie foarte buna. Suficient de buna incat sa-l cumpar, si asta nu se intampla in fiecare luna. Am jucat un singur joc, asa ca e vorba mai mult de entuziasm decat de cunostinta de cauza. Cred, insa, ca va vedea pentru mult timp masa de joc.

Desi aparent complicat, dupa intelegerea regulilor lucrurile se leaga repede in mintea jucatorului. Jocul e un euro "standard" de optimizare cu worker placement. Senzatia constanta pe parcursul jocului a fost ca poate nu am masurat destul de bine multele optiuni, iar calea catre victorie pare sa se ramifice la fiecare pas, jocul fiind foarte strans. Jucat in 4, jocul a mers destul de repede pentru gustul meu, iar scorul a fost foarte strans (mai putin cel al lui djdano care a luat-o razna si ne-a lasat in urma; clar a facut ceva gresit :P). Primul titlu care mi-a venit in minte la sfarsitul jocului (fara vreo legatura tematica sau mecanica) a fost Agricola. Dupa o partida jocul promite multe strategii de incercat, desi la prima vedere simt o mica teama ca ar putea fi "rezolvabil". Partea de setup promite multa varietate, fara a debalansa insa jocul. Tema constructiei de cai ferate e acoperita binisor, iar componentele si grafica sunt exceptionale.

Il recomand cu caldura jucatorilor care prefera jocuri de strategie mai grele si competitive.

Spor la joaca!

from http://www.boardgamegeek.com/image/1818578

alia
Special Meeple
Special Meeple

Re: Impresii 2014 - Russian Railroads

04 Jan 2014, 15:51

Fain inceput de an:)
O sa fim cu ochii pe Russian Railroads, poate reusim sa-l jucam la vreo intalnire.
Noi tocmai am terminat prima partida de Caverna si ne-a placut. Evident am facut o mie si una de greseli dar cred ca vom incepe a doua partida in scurt timp. Singurul lucru care m-a nemultumit (dar care consider ca face jocul mai bun) este ca partida dureaza foarte putin! una doua am ajuns la final si mai aveam un milion de cincinale de indeplinit cota la hectar:( Nici macar setup-ul nu a durat prea mult dar asta nu pot trece la dezamagiri. Una peste alta mai avem multe partide pana sa ajungem la ceva optimizare. Un inceput de an bun si pt. noi:D

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Impresii 2014 - Russian Railroads

04 Jan 2014, 21:15

alia wrote: O sa fim cu ochii pe Russian Railroads, poate reusim sa-l jucam la vreo intalnire
Il jucam la RedGoblin cu prima ocazie. Doar sa veniti. Si sa il invete cineva :)

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”