Pasiunea mea pentru comics este la fel de mare ca si cea pentru boardgames. Cam in perioada in care am descoperit jocurile si BGG am gasit pe un raft din libraria Carturesti cartea "5 is the Perfect Number" de Igort. A fost dragoste la prima vedere... si in anii ce au urmat, cu ajutorul librariei bookdepository, colectia mea a ajuns la cca 200 de titluri alese "cu grija". In mare parte carti de tip noir - preferatele mele. Am evitat literatura americana cu super-eroi, pe care le consider puerile, cumparind doar citeva titluri apreciate si mature, cum ar fi "Watchmen"-ul lui Moore, "V for Vendetta" sau "Batman: The Dark Knight Returns". Prefer autorii europeni (Tardi, Bilal, Schuiten-Peeters etc.) sau editurile americane "fara super-eroi" (Image, Vertigo etc.).
In ultimii ani au aparut incercari timide de a tipari comic si la noi in tara, in limba romana, prin celebrele carti "Maus" de Spiegelman, "Persepolis" sau "Stigmata". Voi reveni - in caz de interes pe forum - cu impresii despre toate aceste carti si mai ales despre multe alte carti preferate si cu multe recomandari.
Sa revin la prima carte citita (exceptind cartile din copilarie/adolescenta gen Tintin, Pif, Rahan etc.), "5 is the Perfect Number" de Igort, cartea care m-a virusat definitiv.

O carte politista placuta, ce te tine permanent conectat, cu rasturnari de situatie, suficient de lunga. Autorul italian Igort este atit scriitorul cit si desenatorul. Este desenata si conceputa in stil noir, cu doar trei culori (negru, alb si albastru) ce redau perfect o atmosfera apasatoare, plina de mister.

Textele sunt putine si simple, accesibile si acelora dintre noi care nu sunt asi ai limbii engleze.
As nota-o cu un 9 (din 10) si abia astept sa o recitesc.
Va invit sa scrieti si voi despre cartile de acest gen citite. Orice recomandare este bine-venita!