LCG STUFF

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

LCG STUFF

06 Nov 2014, 19:10

pentru cine nu a vazut deja, check this out
http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... ?eidn=5179

in plus, RIP AGOT, long live AGOT Second Edition
http://www.fantasyflightgames.com/edge_ ... ?eidn=5184
HACK OR GET WHACKED!

suf
King Meeple
King Meeple

Re: LCG STUFF

07 Nov 2014, 02:39

Haha, trebuia sa vina. AGOT-ul curent mai e "valabil" inca un an. Ieri mi-am comandat ultimele pack-uri lipsa :(.

fl0po
King Meeple
King Meeple

07 Nov 2014, 06:36

pai, mai sunt 'valabile' 1an :lol: . baga mare! ;)
HACK OR GET WHACKED!

misu

07 Nov 2014, 11:09

Cu anuntul despre AGOT, pentru mine au pus RIP pentru toate LCG-urile.
Dincolo de faptul ca eram un jucator de AGOT care a investit o gramada de timp si bani in acel joc, anuntul de ieri mi se pare o recunoastere a esecului formatului LCG.
AGOT era cel mai mare LCG la zi, insa a ajuns atat de stufos , iar sansele de a atrage jucatori noi ajunsesera aproape nule, incat trebuiau sa faca ceva.
Nu stiu daca 'reboot'-ul este cea ma buna solutie, deoarece cred ca creat un precedent, iar viitorul celorlate LCG-uri va fi mereu amenintat de aceeasi problema.

fl0po
King Meeple
King Meeple

07 Nov 2014, 14:08

ai si nu ai dreptate. avand in vedere ca era asa de avansat probabil ca faza cu "scoaterea din circuit" a extensiilor mici avea un impact mare asupra jocului care nu era gandit pentru asa ceva. deci, clar nu se putea aplica povestea asta la AGOT. pe langa asta, vechimea lui si totodata kilogramele de carti, pentru ca nu mai putem sa le numaram...hehe, speriau din start toti posibilii noi jucatori, care se duceau direct dracu cand vedeau cum sta treaba. sau, daca nu se duceau dracu, se duceau la vreun FNM si ramaneau acolo...pe viata. toate astea au dus la decizia de a-l reseta, cu riscul sa ii supere pe fanii care probabil urmau sa se plictiseasca mai repede sau mai tarziu. motivele de plictiseala sunt multiple. posibil ca unii dintre ei sa isi ia Xbox si sa vanda imediat toata colectia de AGOT. am spus "posibil", nu ca asta s-ar fi intamplat....hehe :evil:
a stat fefegeu' si s-a gandit. ce facem? riscam sa se aleaga praful de noi?...sau de ei? fuck 'em all - asta a fost concluzia. pleaca nijte prosti...dar vor veni altii mai insetati de AGOT. pe scurt, dl misu, in orice varianta - lcg, tcg, ccg - ei sunt jmekerii, noi suntem oagarii...
cand facem un warhammer conquest? dar un android?....muahahahahha
HACK OR GET WHACKED!

misu

07 Nov 2014, 14:46

Pe mine ma atragea formatul LCG tocmai pt ca stiam ca orice extensie/booster/pack as cumpara , il voi putea folosi mereu si nu va deveni obsolete intr-un an, doi.
Acum nu mai e cazul, prin rotatie LCG-ul se transforma in MTG, mai rau , intr-un MTG mai dezorganizat si fara experienta.
Mai mult, e posibil peste 3 ani sa decida FFG-ul ca jocul X ''s-a imputit'' si vom face un 'reboot'', deci va puteti baga undeva toate cartile de pana la mom respectiv.

E pacat, pt ca Imi place tematica si designul jocurilor celor de la FFG, insa cred ca s-au inhamat la prea multe jocuri in format LCG, inainte de a deslusi tainele acestui design de jocuri.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

07 Nov 2014, 17:53

ma bag si eu ca blonda, cu o intrebare, sa-nteleg. cei care au jocul cu 1, 2...x extensii, pana acum il jucau, asa-i? si de-acum incolo nu-l mai pot juca? nu prea pricep cum vine...
am inteles ca incep din nou sa scoata o generatie noua din jocul asta. te impiedica cu ceva sa te mai joci cu cel pe care-l ai? chiar vreau sa inteleg daca pierd eu din vedere ceva, pliz explicati-mi :?

acidutzu

07 Nov 2014, 18:07

Eu cred ca se exagereaza. Cate concursuri de agot, android sau altele sunt intr-un an? Sunt mai mult de doua? Nu ca la magic in care ai FNM de 3 ori pe saptamana :). Ai 365 de zile sa te joci cu orice carte si 2 zile in care-ti faci alt deck.
Mie mi se pare corect ca sa pastreze echilibrul si legatura intre cicluri, altfel ajungem ca la pokemon cu atac 98765435489+fire

Parerea mea

Rautz

07 Nov 2014, 18:30

26octombrie wrote:ma bag si eu ca blonda, cu o intrebare, sa-nteleg. cei care au jocul cu 1, 2...x extensii, pana acum il jucau, asa-i? si de-acum incolo nu-l mai pot juca? nu prea pricep cum vine...
am inteles ca incep din nou sa scoata o generatie noua din jocul asta. te impiedica cu ceva sa te mai joci cu cel pe care-l ai? chiar vreau sa inteleg daca pierd eu din vedere ceva, pliz explicati-mi :?
Unora le place doar sa joace, altora le place si competitia.
Se desfasoara competitii de AGOT, si peste putin timp nu se vor mai desfasura (1st edition), deci cei care au achizitionat cartile pentru a participa in competitii raman cu buza umflata.

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

07 Nov 2014, 18:35

Poate e off-topic, dar sunt curios de ce ai renuntat la Android:Netrunner, @Rautz? (am vazut ca l-ai pus la vanzare)

Rautz

07 Nov 2014, 19:06

Pentru mine LCG-urile sunt mult prea stufoase. Mi-a placut la inceput cand a fost jocul de baza, apoi cateva extensii. Puteai sa faci deck building, si mai important in opinia mea, puteai sa gandesti partidele.
O data cu aparitia prea multor carti, deck buildingul e foarte greu, iar in timpul partidelor nu mai pot anticipa nimic, sunt prea multe carti deja de retinut, cu prea multe efecte, plus prea multe combinatii pe care le pot avea adversarii. Probabil cine are suficient timp sa-si dedice jocului, se descurca mai bine.

De aceea imi place acum MtG, pentru ca pot gandi partidele, stiu ce carti exista in ciclul curent, deci pot calcula mutari.
Dar tot din acest considerent imi plac mai mult drafturi sau sealeduri dintr-un singur set decat formaturile cu seturi multiple in joc.

Cred ca Android e un joc excelent, dar pur si simplu competitiv nu mai pot sa joc, iar amical mi-e suficient jocul de baza, poate pastrez cateva extensii.

suf
King Meeple
King Meeple

07 Nov 2014, 20:13

26octombrie wrote:ma bag si eu ca blonda, cu o intrebare, sa-nteleg. cei care au jocul cu 1, 2...x extensii, pana acum il jucau, asa-i? si de-acum incolo nu-l mai pot juca? nu prea pricep cum vine...
Normal ca se poate juca in continuare (cu exceptia concursurilor din 2016 incolo). Pe de alta parte e un collectible, asa ca nenea colectionaru' se intristeaza ca-i expira colectia.

fl0po
King Meeple
King Meeple

07 Nov 2014, 22:20

fix ca blonda. .... nu pierzi nimic, chiar nu pierzi nimic. deci, nu iti bate capul... :lol:
pierd astia cu dulapu plin de AGOT....restul vor pierde peste ceva timp. jocul competitiv implica ceva cheltuieli in orice format. vrei sa fii in carti...wtf, cumpara carti!!! -asta spun ei. noi, nu spunem nimic, noi cumparam. unii dintre noi cumparam carti, altii cubulete, altii miniaturi si altii de toate.

e prea multa opareala cu rotatia asta. sunt convins ca multi dintre noi am cumparat carti pe care nu le-am mai folosit de nush cand, sau nici macar o data. acum, suntem ofuscati ca zice ffg ca scoate 2 cicluri peste 2 ani in cazu lu Android . vai, apocalipsa. sa zicem ca nu se intampla asta. dar vine nea dizainaru cu nijte carti care kiar nu ai de ce sa le combini cu carti vechi, pentru ca mecanici noi, pentru ca sinergii, pt ca meta, etc. nici nu te vei atinge de ciclurile de pe vremea pubertatii. nu o sa te deranjeze deloc asta. zic si eu.
int-adevar, faza cu AGOT e nasoala pt cei care au ceva vekime. agotenii, adica. nu ma afecteaza, deci e ok. :twisted:
ne mai vedem pe aici cand vor da reboot la android...haha, sa vezi doliu atunci.
HACK OR GET WHACKED!

26octombrie
King Meeple
King Meeple

08 Nov 2014, 00:31

ee, uite, asa blonda cum sunt (fix), io am inteles asa: ca intratul asta in lumea board games are trei coordonate principale (credeam, pana acum, ca sunt doua, am mai invatat ceva)
- ca sa te joci;
- ca sa iti canalizezi tendintele de achizitie compusive date de societatea de consum in care traim si sa colectionezi (si) jocuri;
- ca sa iti satisfaci nevoia de competitie in ... competitii, duh. la asta nu ma gandisem, mie nu-mi plac competitiile de board game, pentru ca http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=61&t=5003, cum preabine a spus-o rautz

eu ma focusez pe prima, am inceput in forta si cu a doua, insa am obosit si prefer sa ma joc decat sa sterg praful lately; presupun ca pentru cei carora le place e extremely rewarding si partea competitionala, asa ca-mi pare rau ca li s-a stricat jucaria :cry: (dar, in cazul asta concret, cu LCG, asumand ca si partea cu compulsive buying e valabila - altfel cum?! - jumatatea plina a paharului e ca poti incepe o noua colectie, iar cea veche va deveni vintage soon :D )

Tarmyniatur

08 Nov 2014, 01:52

Noi ne jucam LCG-uri ca sa ne jucam jocuri care permit competitia in format 1v1.

Pentru a avea varietate intr-un joc de tipul asta sunt necesare niste expansionuri care sa mentina balans-ul si sa aduca un feeling fresh, altfel jucam casual un joc banal de 2 persoane care nu era nici balansat nici interesant (cum sunt majoritatea jocurilor de 2 persoane non-LCG si o parte din card-game-uri).

Problema intervine de fapt in contextul in care jocurile respective nu se prea joaca in Romania. Deci nu prea are rost sa iei expansionuri. Si daca nu iei expansionuri, jocul isi pierde foarte repede din "polish".

Rautz

08 Nov 2014, 01:57

26octombrie wrote:ee, uite, asa blonda cum sunt (fix), io am inteles asa: ca intratul asta in lumea board games are trei coordonate principale (credeam, pana acum, ca sunt doua, am mai invatat ceva)
- ca sa te joci;
- ca sa iti canalizezi tendintele de achizitie compusive date de societatea de consum in care traim si sa colectionezi (si) jocuri;
- ca sa iti satisfaci nevoia de competitie in ... competitii, duh. la asta nu ma gandisem, mie nu-mi plac competitiile de board game, pentru ca http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=61&t=5003, cum preabine a spus-o rautz

eu ma focusez pe prima, am inceput in forta si cu a doua, insa am obosit si prefer sa ma joc decat sa sterg praful lately; presupun ca pentru cei carora le place e extremely rewarding si partea competitionala, asa ca-mi pare rau ca li s-a stricat jucaria :cry: (dar, in cazul asta concret, cu LCG, asumand ca si partea cu compulsive buying e valabila - altfel cum?! - jumatatea plina a paharului e ca poti incepe o noua colectie, iar cea veche va deveni vintage soon :D )
Cat de cat cred ca intelegi si tu care e chestia cu competitiile, cred ca Horei ii face placere sa participe in diversele competitii sportive, si parca stii cate ceva si despre cele de bridge.

Prima parte nu e adevarata, nu poti sa intri in lumea boardgames direct colectionar (sau cine stie?). Intai joci, abia apoi vine si mania colectiilor. Poti insa sa o inlocuiesti cu socializarea, sunt multi care intra in acest fel.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

08 Nov 2014, 02:12

mi-ai amintit de bridge...
competitiile de bridge cred ca sunt singurul loc unde m-am simtit confortabil in mediul competitional. acolo da, n-am avut niciodata senzatii neplacute, doar "the rush" (ce done frumoase vin?!) si o stare de bine.
poate pentru ca acolo nu exista nicio farama de noroc de o parte sau de alta, tine doar de cum iti folosesti creierul (si de cat de bine cimentata e relatia cu partenerul).
la orice alt concurs exista o doza, mai mare sau mai mica, de hazard, ceea ce unora le place, altora nu. mie nu :cry:
deci inteleg, chiar daca nu rezonez in momentul asta. amintindu-mi de bridge m-ai ajutat sa ma raportez la fiorul altora ;)

am vazut ca s-a tot vehiculat pe forum propunerea de a organiza jocuri tip liga. iata, e un motiv bun pentru a folosi deckurile (soon) obsolete, nu? :D

si scuze de off-topic, a dat Rautz cu nostalgia in mine..

Tarmyniatur

09 Nov 2014, 01:27

26octombrie wrote:am vazut ca s-a tot vehiculat pe forum propunerea de a organiza jocuri tip liga. iata, e un motiv bun pentru a folosi deckurile (soon) obsolete, nu? :D
Problema evidenta intr-o liga e faptul ca unii jucatori au disponibilitate mai mare sa invete jocul decat ceilalti si ajung in situatia in care cativa domina jocul si restul iau bataie constant, chiar daca se rezolva celelalte probleme.

Post Reply

Return to “Discutii generale”