In ultimele luni a crescut peste asteptarile mele prezenta la intalniri lucru foarte imbucurator! Inca nu avem pe forum activitatea pe care o visez eu in ceea ce priveste discutiile despre jocuri (reviews, sesiuni, discutii despre jocuri, reguli, etc) dar incet incet vor aparea toate pentru ca, cel mai important, comunitatea creste. Si face foarte bine.
Desi acum e vara si teoretic vine mai putina lume la intalniri (sunt plecati multi), odata cu venirea toamnei ma astept la un Boom in ceea ce priveste prezenta. Oricat as vrea (la modul ideal) sa fim 100 la o intalnire intr-un spatiu ideal cu mese ideale, jocuri ideale si parteneri ideali, nu totul este posibil. De aici pot aparea frustrari, oameni noi care vor sa joace ceva ca au tot auzit si nu au unde ca nu mai e loc, oameni care au venit de fiecare data si cu care am inchegat prietenii foarte frumoase care sa nu mai aiba loc la intalniri, etc. Trebuie sa rezolvam acest lucru si solutia cu o intalnire la 1-2 saptamani organizata de noi NU este scalabila si incepe sa-si arate defectele.
Astfel propunerea merge spre cei mai "vioi" dintre voi care au timpul si energia sa se ocupe de o astfel de intalnire (care presupune o parte stres ca nu gasim loc, o parte de stat pe forum aranjat lista de invitati, lista de jocuri astfel incat sa nu fie prea mare sau prea mica, o oarecare organizare la respectivele intalniri pentru ca toata lumea sa se simta bine, etc). Propunerea este deci sa se organizeze intalniri si de catre alte persoane decat staff-ul forumboardgames.ro.
In prima instanta impresia este ca se vor separa anumite "bisericute" si asta este inevitabil dar cum spuneam, daca stati bine si va ganditi, nu se poate altfel la numarul mare de interesati pe care il prevad peste cateva luni. In bucuresti sigur peste un an vor fi mult mai mult de 100 de gameri si nu cred ca putem organiza o astfel de intalnire decat pe stadion
Rugamintea merge momentan in mod direct catre TarabaDeJocuri (mihai) care si-a organizat prima intalnire saptaman trecuta si spre Flash care de asemenea are o locatie unde am vazut ca organizeaza intalniri cu grupul sau (cafe Tabiet). Dar ei nu sunt singurii! Oricine poate face asta. Singurele rugaminti ar fi urmatoarele:
- fiecare isi deschide un topic separat, nu folositi topicul altei intalniri pentru discutii despre intalnirea voastra
- ar fi ideale cateva poze de la fiecare intalnire pe care sa mi le dati (va pot pune la dispozitie un ftp pentru asta) pentru "albumul" pe care il tot tin la curent intalnire de intalnire si ale carui link-uri sunt in toolbarul de jos.
- threadurile create se pot numi in stilul celor de pana acum: "Intalnire Taraba De Jocuri -02- X Iunie 20XX" sau "Intalnire Tabiet -05- X Sept 2XXX" sau ceva de genul asta.
- este acceptabil ca organizatorul sa aiba o lista de locuri deja ocupate de grupul sau de prieteni (ma gandesc la Flash care are deja un grup) dar sa anunte cate locuri sunt libere pentru oricine altcineva doreste sa participe in functie de spatiul disponibil.
- alte chestii care o sa-mi treaca prin cap exact dupa ce apas "Submit"
Cred ca aceasta deschidere si extindere nu poate decat sa faca bine comunitatii. Si noi in paralel vom continua seria de intalniri in limita timpului desi probabil cu un numar maxim de 20 persoane de fiecare data (e un proiect asta) pentru ca cele mai frumoase intalniri au fost cele in care am fost in jur de 15-20. Putem incapea 30 undeva dar va fi haos... Cred ca avand si alternative, toata lumea va fi fericita. De exemplu unii dintre noi poate sunt la inceput si se pot alatura unei intalniri unde se joaca si jocuri mai light, cei care au deja experienta pot incerca o alta intalnire tematica pe o tema placuta tuturor etc. Astfel, ajutati de forum, puteti organiza propriile voastre intalniri si sa va mandriti cu faptul ca a iesit totul ok si lumea a plecat multumita. Si bineinteles, noi putem merge la mihai sau mihai la flash, etc (in limita locurilor).
Ce ziceti? Parerile voastre sunt foarte importante! (si nu doar asa cum suna textul de on-hold de la call-centere).