Cautand eu un joc de societate de petrecut revelionul in ~10-15 oameni am dat de un episod din TableTop, care a dus la altul, care a dus la altul etc, si a fost de-ajuns sa ma 'virusez' cu board-game fever.
Adaugat la asta si tendinta mea de impulse shopping, am luat deja urmatoarele:
*catan +extensia de 5-6
*saboteur 1 + 2
*dixit [primul + oddisey]
*ubongo [mai mut de jucat de craciun, cu familia, fiindca avea pret redus mult la elefant.ro]
*story cubes [de 2 feluri - astea le-am luat mai mult pentru jucat cu copiii, dar acum ma gandesc ca poate a fost o prostie. A jucat cineva?]
si spargatorul de banca:
*munchkin 1-8 Sper sa nu fi fost o investitie proasta, abia dupa 2 zile am inceput sa regret, cand deja era pus pe posta. L-am luat din UK, acolo parea sa fie pretul cel mai mic, adunand si costurile de transport.
Nu stiu daca o sa am de fapt cu cine sa joc toate jocurile astea, cert este ca am dorinta si initiativa
Mai vreau musai neaparat sa iau Carcassonne. Dar, cu mintea cea de pe urma, realizez ca am cam exagerat cu cumparaturile si inainte sa ma arunc orbeste sa iau Big Box 2014, am zis sa intreb niste veterani. Ma intereseaza parerea voastra, luand in calcul urmatoarele:
In general, ma gandesc ca cu cat mai multi, cu atat mai distractiv, si de aceea am ales jocuri care se pot juca si cu mai multi jucatori, astfel ca, cu extensii, sa se poata ajunge pe la o medie de 8.
Eu am vazut pe TableTop ca jucau Carcassonne cu mini-extensia cu rauri si mi-a placut. Deci as vrea sa iau macar acea extensie.
M-a atras Big Box asta pentru ca avea meeples pt inca 2 jucatori, deci se putea ajunge la 8.
Dar, apoi mi-au venit ganduri: daca extensiile alea de fapt complica jocul ca devine prea stufos in reguli? Daca de fapt nu e deloc fun in 8, ca se strica dinamica? De ce am dat atatia bani pe Munchkin? Cu cine o sa ma joc eu atatea jocuri? Dar daca imi place tare si apoi o sa vreau extensiile? Nu mai bine sa le iau acum la pret mai mic?
Prin urmare, voi ce ma sfatuiti sa fac, re: Carcassonne?