Cand e de cumparat?
-
DeeDee
- King Meeple

Cand e de cumparat?
Vin si eu ca n00b-ii cu intrebari, ca am.
Boardgame-urile astea, daca vrei mai mult de 2-3, se dovedesc a fi scumpe, dom'le. Nu-s de cumparat asa, cum iti vine cheful. Si atunci, presupunand ca am pe wishlist cateva jocuri dar nu ma grabesc foarte tare caci prefer sa astept un pic ca sa obtin cel mai bun pret:
In afara de Black Friday, exista o perioada recunoscuta de reduceri pentru jocuri? Cum de exemplu se gasesc masini mai ieftine pre-Craciun, sau haine ieftine prin februarie. Perioade cand se elibereaza stocurile, si se reduc cu 20-30 % (sau doamne-ajuta, mai mult) preturile. Am vazut ca la lex shop au o reducere 20% zilnica la cate un joc, dar ma gandesc ca pana ajunge ce-mi doresc eu la reducere, pot astepta si 10 ani.
Boardgame-urile astea, daca vrei mai mult de 2-3, se dovedesc a fi scumpe, dom'le. Nu-s de cumparat asa, cum iti vine cheful. Si atunci, presupunand ca am pe wishlist cateva jocuri dar nu ma grabesc foarte tare caci prefer sa astept un pic ca sa obtin cel mai bun pret:
In afara de Black Friday, exista o perioada recunoscuta de reduceri pentru jocuri? Cum de exemplu se gasesc masini mai ieftine pre-Craciun, sau haine ieftine prin februarie. Perioade cand se elibereaza stocurile, si se reduc cu 20-30 % (sau doamne-ajuta, mai mult) preturile. Am vazut ca la lex shop au o reducere 20% zilnica la cate un joc, dar ma gandesc ca pana ajunge ce-mi doresc eu la reducere, pot astepta si 10 ani.
-
Rautz
Re: Cand e de cumparat?
Nu stiu sa fie perioade anume, dar mai apar lichidari de stocuri sau tot felul de promotii:
-Regina si Nebunul au avut de cateva ori deja lichidari de stocuri cu reduceri de pret semnificative, pe la -50%
-Din cate stiu Regatul Jocurilor au permanent -12% pentru forumisti
-Lex au zile in care au totul redus, si mai au si programul de fidelizare cu -5% de la al 5-lea joc incolo
-LOTB au chiar acum oferte excelente, cu reduceri 50-80%
-Creative Board Games au 15% reduceri in perioada asta de iarna.
In general toate ofera un program de fidelizare.
In plus daca vrei neaparat se poate negocia cu fiecare magazin in parte. Unora nu le place acest aspect, dar cum spunea Flopo recent, cam orice pret din orice magazin se poate negocia.
Poti sa vorbesti deschis si direct cu proprietarul vreunuia din magazine(in cazul tau Lex) si sa-i spui exact acest lucru, ca in mod normal astepti, dar poate daca-ti face o 'oferta de nerefuzat' esti dispusa sa le cumperi acum.
Bafta!
-Regina si Nebunul au avut de cateva ori deja lichidari de stocuri cu reduceri de pret semnificative, pe la -50%
-Din cate stiu Regatul Jocurilor au permanent -12% pentru forumisti
-Lex au zile in care au totul redus, si mai au si programul de fidelizare cu -5% de la al 5-lea joc incolo
-LOTB au chiar acum oferte excelente, cu reduceri 50-80%
-Creative Board Games au 15% reduceri in perioada asta de iarna.
In general toate ofera un program de fidelizare.
In plus daca vrei neaparat se poate negocia cu fiecare magazin in parte. Unora nu le place acest aspect, dar cum spunea Flopo recent, cam orice pret din orice magazin se poate negocia.
Poti sa vorbesti deschis si direct cu proprietarul vreunuia din magazine(in cazul tau Lex) si sa-i spui exact acest lucru, ca in mod normal astepti, dar poate daca-ti face o 'oferta de nerefuzat' esti dispusa sa le cumperi acum.
Bafta!
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
Jocurile de societate se cumpara in momente cheie, atunci cand ai pierderi de constiintadeevinnula wrote:Vin si eu ca n00b-ii cu intrebari, ca am.
Boardgame-urile astea, daca vrei mai mult de 2-3, se dovedesc a fi scumpe, dom'le. Nu-s de cumparat asa, cum iti vine cheful. Si atunci, presupunand ca am pe wishlist cateva jocuri dar nu ma grabesc foarte tare caci prefer sa astept un pic ca sa obtin cel mai bun pret.
Eu am lunar oadata sau de mai multe ori si imi aduc gauri in buget de la 300-1000 de ron.
P.S
Sunt cele mai frumoase momente din luna
- Miţã
- King Meeple

- Custom Rank: Zombie Killer
Anul trecut in ianuarie am cheltuit la Lex pe Zombicide 1230 ron. Daca il cumparam de Black friday castigam circa 60 sau 80 ron.deevinnula wrote: In afara de Black Friday, exista o perioada recunoscuta de reduceri pentru jocuri? Cum de exemplu se gasesc masini mai ieftine pre-Craciun, sau haine ieftine prin februarie. Perioade cand se elibereaza stocurile, si se reduc cu 20-30 % (sau doamne-ajuta, mai mult) preturile. Am vazut ca la lex shop au o reducere 20% zilnica la cate un joc, dar ma gandesc ca pana ajunge ce-mi doresc eu la reducere, pot astepta si 10 ani.
Ar fi meritat asteptarea......Nuuuu
Ca de atunci pana acum l-am jucat de 6 ori
- Corwin
- King Meeple

- Custom Rank: Terraformer
Nu stiam de asta. Cum se poate "activa" aceasta reducere, ai vreo idee?Rautz wrote: -Din cate stiu Regatul Jocurilor au permanent -12% pentru forumisti
-
DeeDee
- King Meeple

Cine e LOTB? La o cautare scurta ma duce la boardgameshub care nu e magazin.Rautz wrote: -LOTB au chiar acum oferte excelente, cu reduceri 50-80%
-
Rautz
Nu stiu exact, trebuie sa ne spuna ei, nu stiam nici eu de aceasta oferta, am aflat recent, nu stiu precis cum/cand se aplica.Corwin wrote:Nu stiam de asta. Cum se poate "activa" aceasta reducere, ai vreo idee?Rautz wrote: -Din cate stiu Regatul Jocurilor au permanent -12% pentru forumisti
Asa am primit informatia, asa am transmis-o mai departe.
Vezi aici: http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=8&t=5140deevinnula wrote:Cine e LOTB? La o cautare scurta ma duce la boardgameshub care nu e magazin.Rautz wrote: -LOTB au chiar acum oferte excelente, cu reduceri 50-80%
Ieri a fost pusa oferta, deci ar trebui sa mai fie disponibile aproape toate.
-
HolyGigi
Daca vrei jocuri care nu se gasesc in Romania, unii producatori au niste oferte speciale. De exemplu, GMT Games au programul P500 (un fel de pre-comanda). Cumperi jocul cu 50% reducere si chiar si cu transport + vama tot iesi mai bine decat daca l-ai lua din europa.
Singura problema e ca dureaza ceva timp. Alt avantaj ar fi ca fac de vreo 2 ori pe an reduceri de 50% la orice joc in stoc si poti cumpara mai multe jocuri daca ai participat la P500 inainte. Eu de exemplu am luat toata seria de Command and Colors Ancients cu vreo 8 milioane, cu vama cu tot. La noi doar jocu de baza e cam 2.5 -3 mil. La fel si pentru Napoleonics.
Altfel mai ai kickstarter, de unde mai iei jocuri la pret redus. Eu am luat Alhambra Big Box, Thebes, Thebes Dice game si Maharani cu ~330 de lei. La noi, doar Alhambra big Box e 310.
Te poti abona la lista asta pe BGG http://www.boardgamegeek.com/geeklist/1 ... tem3572251 si sa vezi cand apar jocuri pe kickstarter.
Alt exemplu ar mai fi bookdepository.com sau amazon.co.uk. Dupa bookdepository mi-am luat Tide of Iron si toate expansiunile cu ~9mil. La noi, doar jocu de baza era vreo 4mil si fiecare expansiune cam 2 -2.5 (4 expansiuni).
Vin coletele din EU deci nu platesti nici vama. Daca intelegi germana, poti incerca si amazon.de, acolo marea majoritate a jocurilor sunt in germana direct, asa ca trebuie sa ai putina atentie.
Singura problema e ca dureaza ceva timp. Alt avantaj ar fi ca fac de vreo 2 ori pe an reduceri de 50% la orice joc in stoc si poti cumpara mai multe jocuri daca ai participat la P500 inainte. Eu de exemplu am luat toata seria de Command and Colors Ancients cu vreo 8 milioane, cu vama cu tot. La noi doar jocu de baza e cam 2.5 -3 mil. La fel si pentru Napoleonics.
Altfel mai ai kickstarter, de unde mai iei jocuri la pret redus. Eu am luat Alhambra Big Box, Thebes, Thebes Dice game si Maharani cu ~330 de lei. La noi, doar Alhambra big Box e 310.
Te poti abona la lista asta pe BGG http://www.boardgamegeek.com/geeklist/1 ... tem3572251 si sa vezi cand apar jocuri pe kickstarter.
Alt exemplu ar mai fi bookdepository.com sau amazon.co.uk. Dupa bookdepository mi-am luat Tide of Iron si toate expansiunile cu ~9mil. La noi, doar jocu de baza era vreo 4mil si fiecare expansiune cam 2 -2.5 (4 expansiuni).
Vin coletele din EU deci nu platesti nici vama. Daca intelegi germana, poti incerca si amazon.de, acolo marea majoritate a jocurilor sunt in germana direct, asa ca trebuie sa ai putina atentie.
-
Rautz
Cand a devenit Kickstarter locul de unde sa cumperi jocuri vechi la pret redus?
-
criss
Raspunsul corect la intrebarea topicului este:
ACUM! Comanda acum de unde vrei si plateste Mos Craciun!
ACUM! Comanda acum de unde vrei si plateste Mos Craciun!
-
HolyGigi
Multe jocuri au re-print runs pe Kickstarter. Twilight Struggle de exemplu, Thebes, Among the Stars, etc.Rautz wrote:Cand a devenit Kickstarter locul de unde sa cumperi jocuri vechi la pret redus?
Multi producatori prefera sa foloseasca kickstarter pentru pre-comenzi inainte sa isi refaca stocul cu jocuri vechi. Sunt siguri ca o sa iasa pe profit si ca o sa aiba si isi fac si reclama
-
DeeDee
- King Meeple

Multumesc HolyGigi pentru idei! Intre timp am cumparat pt craciun de la cutia si regatul jocurilor ceea ce cautam. pe elefant disparusera din stoc jocurile ce ma interesau.
Am cautat acolo acu' mai multa vreme in legatura cu altceva, dar nu am gasit 'rubrica' de jocuri. Chiar ma gandeam ca ar putea sa extinda biznisul in aceasta directie, cum au facut carturesti si okian.HolyGigi wrote: Alt exemplu ar mai fi bookdepository.com
-
HolyGigi
Cauta direct jocu, nu au categorie de boardgames... nu inteleg de ce atata timp cat le vand dar n-au