Abația - o viitoare bandă desenată românească, isi cauta finantarea pe We Are Here. We are here e o platforma romaneasca de crowdfunding (un fel de kickstarter autohton). Banda desenata e bazata pe romanul cu acelasi nume, scris de Dan Dobos, roman considerat unul din cele mai bune romane SF romanesti. Eu am facut pledge la nivelul de 25 euro, sper sa prinda finantarea, lansarea se va face la Comic Con. Sunt un devorator de orice inseamna banda desenata romaneasca si ma bucur ca se diversifica un pic piata.
Aveti aici linkul si toate informatiile necesare. Trebuie sa faca 1500 euro (e campanie flexibila, sper sa ajunga la valoare, vad ca misca destul de greu)
Abația - bandă desenată românească
- omucu
- King Meeple

- Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro
-
criss
Re: Abația - bandă desenată românească
Sper sa le reuseasca proiectul (pe pagina cu link-ul scrie ca le trebuie 5000 euro), pentru ca au ales un roman bun si desenele arata bine. Dar nu cred ca o sa atinga suma propusa cita vreme nu exista un nivel la care primesti toate numerele revistei.
-
andreimic
Pare fain, dar nu găsesc exemple de desene. Mi se par destul de puține exemplele de ilustrații, care sunt, de fapt, schițe. Nici n-am citit nici romanul încă și probabil că și asta mă trage înapoi.
Proiectele susținute pe KS au fost doar jocuri, iar acolo de obicei au mai multe de arătat, deci probabil că de asta sunt puțin reticent. E drept că la jocuri e nevoie de prototipuri funcționale și altele, pe când la banda desenată probabil că nu, dar ar fi fost fain să pună niște mostre de lucru ale artistului.
Proiectele susținute pe KS au fost doar jocuri, iar acolo de obicei au mai multe de arătat, deci probabil că de asta sunt puțin reticent. E drept că la jocuri e nevoie de prototipuri funcționale și altele, pe când la banda desenată probabil că nu, dar ar fi fost fain să pună niște mostre de lucru ale artistului.
- omucu
- King Meeple

Ei au cerut 5000 euro dar fiind finantare flexibila e suficient sa se adune 30% din suma, deci 1500. E in lucru primul numar al revistei, sperantele mele sunt mari. Acum lucreaza la primul numar, sper ca pe masura ce avanseaza sa ne arate si noua mai mult decat filmuletul de prezentare. Nu au cum sa dea toate numerele revistei avand in vedere ca nu le au facute inca. Da, cred ca e greu sa le reuseasca, dar asta nu ma face sa nu pot sa sper 
-
criss
Pai tot asa cum dau primul numar, fara sa-l aiba inca facut. Ma asteptam la ceva gen 50 Euro pentru toate numerele si sa le trimita pe rind dupa aparitia fiecaruia. Asa cum au pus ei nu cred sa fie multi care sa dea asa de multi bani pentru un singur numar, fara nici o garantie ca toate numerele vor vedea lumina tiparului. Eu le tin pumnii, dar o sa cumpar doar dupa ce ies toate numerele, de preferinta varianta Omnibus.omucu wrote:Nu au cum sa dea toate numerele revistei avand in vedere ca nu le au facute inca.
- omucu
- King Meeple

Primul album The Walking Dead a trebuit amanat in limba romana, din cauza vanzarilor sub asteptari la numerele individuale, nu stiu Harap Alb cum se vinde la album (au facut cate 1000 din fiecare si se pare ca mai au destule inca). Din pacate cred ca tot pe numere individuale isi bazeaza vanzarile producatorii autohtoni de BD. Ai dreptate, un abonament la pledge le-ar da sanse mai mari de finantare.
- omucu
- King Meeple

Se pare ca Abația are 1511 euro, peste 30% din suma ceruta, si finantarea e realizata. Eu ma bucur ca se diversifica oferta de banda desenata autohtona.