Ce ati zice de video'uri axate mai mult pe cum se joaca un joc decit ca review'uri?
Pe BGG sunt destule review'uri dar tutoriale video despre cum se joaca un joc sunt putine si foarte apreciate.
Review-uri Video vs Tutoriale
-
adixor
Re: Video-review Roma
eu inainte de runewars am urmarit un video excelent introductiv. nu m-a invatat tot (nu ar fi avut cum!) dar m-a invatat suficient de mult cat sa salvez minim o ora de citit reguli. Eu unul nu cred ca as vrea mai mult decat nivelul din acel review sau nivelul la care am ajuns in reviewul Roma, sunt curios cum vedeti si voi asta. Pe de alta parte, riscul este sa incurajam lenea (doar eu stiu cata lene e in cei cu care joc, de am ajuns sa fiu eu cel care citeste mereu regulamentele
). E posibil ca multi sa se limiteze la aceste video-uri si sa joace gresit sau cu reguli incomplete. Ar fi foarte interesant sa avem un barometru cat mai exact al acestui lucru pus in discutie de criss.
-
George
-
fixpix
-
criss
Re: Review-uri Video vs Tutoriale
Dupa vizionarea unui review, daca ma asez in fata jocului nu voi stii cum se joaca.fixpix wrote:Aveti cumva exemple de review video in care nu se explica jocul?
Ai vazut tutorialul video care explica cum se joaca jocul Caylus (in limba daneza)? Ai vazut cite cereri sunt pentru un tutorial asemanator in limba engleza?
-
criss
Multumesc pentru link.
Eu am constatat ca invat mult mai repede un joc daca mi-l explica cineva decit citind manualul. Un video tutorial ar simula un partener care ne invata jocul. Cine realizeaza tutorialul trebuie sa-si imagineze ca are in fata lui citiva prieteni pe care vrea sa-i invete jocul. In opinia mea aceste tutoriale ar fi mult mai practice decit review'urile video traditionale.
Eu am constatat ca invat mult mai repede un joc daca mi-l explica cineva decit citind manualul. Un video tutorial ar simula un partener care ne invata jocul. Cine realizeaza tutorialul trebuie sa-si imagineze ca are in fata lui citiva prieteni pe care vrea sa-i invete jocul. In opinia mea aceste tutoriale ar fi mult mai practice decit review'urile video traditionale.
-
coco
corect si eu sunt de acord, insa ar trebuii experimental sa se inceapa cu jocurile mai....usurele