Am avut un an deosebit de incarcat din punct de vedere profesional,iar cu timpul liber am stat mai prost.Cu toate astea,cand am prins momentul oportun,nu am ezitat sa intindem pe masa,ori la un gratar in aer liber,o parte din jocurile din colectia proprie.Am jucat cateva partide de TTR:Europe,6 nimmt,Bluff,Camel Up,Las Vegas,Telestrations,in principiu jocuri de dificultate scazuta.La un moment dat grupul meu a-nceput sa-si doreasca mai mult.Ca niciodata,au cerut ceva mai strategic.Jucasem in trecut cateva jocuri abstracte dintre care doar Battle Sheep a prins(exceptand tablele),iar atunci am zis ca-i momentul sa dau lovitura si sa-i aduc oarecum la un nivel mai ridicat.Din ce aveam eu,
Castles of Burgundy merge mai bine in 2,iar
Puerto Rico ma gandeam ca oricat ar fi de bun,tile-urile acelea seci,doar cu scris pe ele pe un fundal roz sters(imi aduce aminte de chenarele din albumurile Panini,unde trebuia sa lipesti abtibilduri cu jucatori pe ele

),nu-i va atrage.Astfel,am rasfoit un pic BGG,iar din numeroasele review-uri si clipuri am ajuns la concluzia ca
Five Tribes era ceea ce putea multumi 'rebelii"mei.Nu m-am inselat deloc,saptamana trecuta trecand in palmares 8 partide super incitante de Five Tribes.Toata lumea a fost multumita,iar satisfactia mea era mare.Intrebarea e urmatoarea: daca au fost entuziasmati de Triburi,cu ce as putea sa-i surprind mai departe? Acum ma gandesc la o noua achizitie in materie de joc strategic.Am luat in calcul:
- Tigris & Euphrates - am inteles ca merge cel mai bine in 4
-Terra Mystica- e interesant,doar ca sunt foarte multe natiuni
-Tzolk'in - chiar l-as incerca
-Imperial 2030- se gaseste cam greu la noi in momentul de fata
-Vikings- pare cam usurel
-Samurai - l-am avut si l-am dat .Ramane un mister de ce am renuntat la el,acum astept retiparirea de la FFG
- Trajan - are la baza sistemul Mancala,asemanator cu cel din Five Tribes.
Orice alte sugestii sunt binevenite,atata vreme cat voi ati jucat o sumedenie de jocuri din aceasta categorie.