Intalnire nationala la munte 2 - 23-25 Iulie - Moieciu

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
Otilia

Re: Intalnire nationala la munte 2 - 23-25 Iulie - Moieciu

26 Jul 2010, 14:58

Si uite asa intalnirea nationala no. 2 ma "obliga" sa postez si eu al doilea mesaj pe forum:)(de acum o sa incerc sa nu mai tin evidenta)

Trebuie sa spun si eu ca a fost totul la superlativ - si aici ma refer nu atat la locatie cat mai ales la toti cei care au participat si evident - jos palaria in fata organizatorilor!

As fi vrut sa joc mai multe jocuri, si eventual sa castig mai multe din cele pe care le-am jucat dar o sa imi iau revansa cu urmatoarele ocazii;) - btw, pe cand urmatoarea intalnire nationala/locala.

Si ca idee - (nu stiu daca am voie sa postez aici) - ma gandeam ca pentru pasionatii de un anumit joc (pentru mine ar fi Agricola si cu potential imens Through the Ages) am putea sa organizam o seara/zi in care sa se joace doar acel joc (ceva gen intalnirea celor care joaca Financial City).

adixor

26 Jul 2010, 15:05

ma bucur ca te-ai simtit bine, ca toata lumea s-a simtit bine (cine nu zice altfel intra in categoria "s-a simtit bine" :D) si incercam sa mai facem si alta data.

Cat despre ideea ta, nu am nimic impotriva sa o discutam pe larg, intr-adevar nu aici. Iti recomand sa deschizi un nou topic in forumul asta de Intalniri si sa vii cu aceasta idee, este posibil sa doreasca mai multi asta. Desi in alta ordine de idei asta implica sa avem mai multe copii ale jocului respectiv si asta e mai greu, dar vorbim acolo ce si cum. Si acela va fi al treilea mesaj al tau, multe-nainte! :)

Sigurros

26 Jul 2010, 20:30

iata ca vine feedbackul si de la mine ^^

1. i love chrislove <3 (suuuper draguta si amabila, a avut rabdare cu mine si alex, ne-a invatat mr. jack, ne-a explicat extensii la dominion etc, foarte sociabila si nice; adixor, misto nevasta ai)
2. trioul otilia + sebi + sora lui, ioana - foarte haiosi
3. same for paul si serena (coolest name ever)
4. mai sunt persoane in situatia celor de mai sus, dar ufff numele lor imi dau de furca
5. restul - fun people, din pacate n-am interactionat asa de mult ca sa pot sa spun mai multe
-ca o concluzie, misto lume am fost! :))

cu ce-am ramas dupa intalnirea asta:
1. cu mr. jack invatat
2. cu experimentat noi extensii la dominion
3. cu o mare dragoste pt dixit
4. cu simpatie pt blokus si ricochet robots
5. cu puerto rico pe lista de asteptare
6. cu regret ca nu va pot stoarce de bani facandu-va animale la agricola :))))

Last edited by Sigurros on 26 Jul 2010, 23:21, edited 1 time in total.

adixor

26 Jul 2010, 20:46

i love chrislove too :) (de fapt chrislove vine de la faptul ca, demult de tot, cand ne-am intalnit, nestiind cum sa o adaug in agenda telefonului am scris Chris Love si toata lumea a cunoscut-o asa :) ). si noi ne-am simtit tare bine cu voi si, desi nu vreti sa faceti animalute pt agricola, de-abia asteptam sa ne reintalnim :)

Diana

26 Jul 2010, 21:51

Un weekend excelent pentru boardgames intr-adevar! Am invatat (sau m-am familiarizat mai bine zis) cu cateva jocuri noi: Dixit, Blokus, Shipyard, Steam, Antike, am exersat: Tikal, Through the Ages, Mr Jack, Puerto Rico, as fi vrut sa incerc dar nu am reusit unul din jocurile cu tematica fantasy. Ramane pentru data viitoare.
Locatia a fost super si oamenii deosebiti! :)

Diana

26 Jul 2010, 21:53

Otilia wrote: ma gandeam ca pentru pasionatii de un anumit joc (pentru mine ar fi Agricola si cu potential imens Through the Ages) am putea sa organizam o seara/zi in care sa se joace doar acel joc (ceva gen intalnirea celor care joaca Financial City).

Daca deschizi un topic pe aceasta tema, count us in! (eu+dang) ;)

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

26 Jul 2010, 21:59

Hmmm... Review-ul meu pentru intalnire ar fi cam urmatorul:

Dupa vre-o cateva ore de mers pe ruta Bucuresti - (A1) - Pitesti - Campulung Muscel - Moieciu, iata-ne (pe chrislove, adixor si subsemnatul) ajunsi la destinatie, unde ne asteptau Ioana, Dan, Doina, Serban, Flash & co. In orele ce au urmat au ajuns rand pe rand si ceilalti participanti la intalnire. Daca la inceput ne-am rezumat la a ne alege camerele, la a sta la un pahar de barfa si unul de bere (sau sticla de bere, in functie de cum a vrut fiecare sa bea), dupa ce randurile de peeplesi sau marit, am inceput sa punem si jocuri pe masa. Yo! unul am inceput cu un joc pe care il rugasem pe Dan sa-l aduca, si anume The Spiecherstadt, joc in premiera la intalnirile noastre. Asa ca impreuna cu Doina, Dan si Serban ne-am apucat de schimbat bunuri, indeplinit contracte si stins focuri in cartierul comercial din Hamburg. The Spiecherstadt, joc creat de Stefan Feld, este un joc interesant, simplu ca reguli, dar si ca joc, foarte usor ca "greutate", dar nici party game. Este un euro mai light, cu o mecanica de plata a cartilor care mie mi-a placut... Urmatorul joc la care doar am asistat si la a carui intelegere am ajutat a fost Saboteur, jucat prin mine(le Moriei) de pitici in cautare de pepite de aur... Dar pentru ca oricarui "razboinic" ii sade bine cu "arma" in mana, m-am asezat la un razboi comercial impotriva Taticului si a varului sau, razboi repurtat in cadrul jocului Endeavor. Ne-am construit imperii colonizatoare si comerciale puternice, ne-am duelat pentru controlul oraselor, am punctat la cultura, politica si finante si ne-am stabilit cat mai adanc influenta asupra continentelor... Finalul serii a insemnat un joc "amical" de Buccaneer cu Costy, muck, Dang, adixor si amica lui Dang (scuze, n-am retinut decat porecla). Ne-am plimbat piratii de pe-o nava pe alta, am jefuit vapoare comerciale, ne-am impartit prazile si am baut mult, mult rom... Err! Bere... Si chiar daca ar fi fost normal sa avem pe buze numele unui Jack Sparrow sau a unui Blackbeard, totusi, in cazul nostru, un alt nume a tronat si ne-a amuzat la maxim (persoana care il pupa cu drag si dor pe muck :lol: ). Si cam aceasta a fost povestea zilei de vineri pe care pot sa vi-o redau yo!...

Sambata mea a inceput pe la ora 10 cand am deschis ochisorii si am coborat lipa-lipa catre terasa pensiunii, unde lumea manca si se bucura de razele matinale ale Soarelui. Dupa mici discutii, povestioare si glume, dar si dupa ce am urmarit desfasurarea a doua jocuri de Blokus, am decis sa accept invitatia lui Dan de a merge la cules de ciuperci pe munte... Doar ca aceasta mica excursie s-a transformat intr-o povestioara care implica culesul de ciupercute enuntat anterior, dar si cules de fragi, flirt cu vacute, urcat pe munte, urcat la viteza mare pe munte in cursa dupa luminisuri si stalpi de indrumare, adapare din raurile tarii, suflat in vuvuzele si fotografii facute in varf de munte. Nu mi-o luati in nume de rau, nu mi-a displacut deloc aceasta mica aventura, ba din contra, chiar ma bucur ca am avut parte de ea, in conditiile in care, desi eram la munte, singura excursie pe care ma asteptam sa o fac era pana la Craiasa Muntilor si innapoi la pensiune... La intoarcere, dupa o bine meritata pauza (marcata prin urmarirea unui joc de Shipyard), m-am inhamat la doua jocuri de A Game of Thrones, in care am ezitat prea mult cu Baratheon si am luptat eroic pentru supravietuire cu Lannister. S-au dat lupte grele, s-au facut si greseli tactice, dar a fost interesant, solicitant, dar si distractiv... A urmat o lupta nu chiar epica pentru Arkham Horror. Iar prin lupta vreau sa spun: extrasul componentelor din expansiuni, pregatit jocul pe masa, explicatul regulilor, discutii pentru evolutia in joc si jucatul in sine. Desi a fost indeajuns de obositor, m-am multumit cu ideea ca am jucat un joc care mie imi place mult. Si daca toate astea nu au fost indeajuns, nici nu prea am avut sanse mari sa-l invingem pe Hastur, regele galben fiind prea puternic pentru noi. Oricum, a fost o experienta interesanta, plina de iz de aventura (care aproape l-a adormit pe Marius - Taticu) si care s-a lasat cu trofee de monstrii, vizite la Arkham Asylum si la domnul doctor Batman... A urmat apoi un joc de Ga... Bang! la care am participat doar ca supervizor delegat de la forurile superioare pentru a ma asigura ca lupta pentru supravietuire in sudul/nordul salbatic se da dupa litera legii. Asa ca am urmarit gloantele cum zburau, berile cum curgeau, armele cum apareau si dispareau, dar si cowboy cum mureau. A fost un joc placut, chiar savuros as spune (asta si datorita glumelor pe care le faceam), iar amintile de la acest G...g Bang! sunt foarte, foarte placute... Seara mea board game-istica am incheiat-o cu un nou joc de The Spiecherstadt impreuna cu adixor si SarToTo, dupa ce costy si Dang ne-au parasit...

Duminica am fost ceva mai somnoros (ca si ceilalti, de altfel) si am aparut pe terasa abia la orele 11. Era ziua plecarilor, asa ca se anunta ca fiind ceva mai secetoasa in ceea ce priveste jocurile. Am inceput cu Dungeon Lords impreuna cu Ioana, adixor si SarToTo, ne-am (re)initiat in acest joc, am incercat sa fim "temnicieri" cat mai rai, dar nu ne-am luptat cu fortele binelui decat un singur an, pentru ca apoi sa ne lasam temnitele in paragina... Imediat dupa acest joc, dar nu chiat imediat-imediat, ne-am strans cu totii pentru poza de grup pe care o stiti deja, pentru ca apoi sa ne luam ramas bun de la unii dintre jucatori. Dar pentru ca nu era inca ora plecarii pentru toti, ne-am inscris la un nou joc de ...ng Bang!, in care serif a fost Dan, asistenti (sau "deputati" cum le-am zis noi) au fost Ioana si adixor, certatii cu legea fiind Cristinele si Adi - SarToTo, in timp ce yo! eram cartita de serviciu, renegatul. Ne-am impuscat din nou, am mai baut bere (in special Dan), ne-am mai pacalit adversarii, dar ne-am si distrat de minune... Apoi, dupa o tentativa esuata de plecare impreuna cu adixor & co., am mai ramas pentru inca un joc. Dupa ce am refuzat pe rand Runewars, Endeavor sau Le Havre (ghiciti cine le-a propus), dar si Richocet Robots si Carcassonne, m-am asezat cu Ioana si Dan la un joc amical de Race for the Galaxy. Ce pot sa va spun cu siguranta este ca galaxia asta pentru care ne-am intrecut noi nu este una tocmai prietenoasa. Lupta pentru resurse, pentru comertul cu acestea, dar si pentru explorare si colonizare este cu adevarat acerba. Fiecare dintre noi s-a axat pe o anumita directie: Ioana s-a preocupat sa-si dezvolte micul babilon comercial, marcat de lumi cu bunuri de toate felurile, yo! am mers pe futurism si m-am bazat pe novelty goods si pe comertul cu acestea, in timp ce Dan (care cred k lucra in ascuns pentru SETI) s-a ocupat de lumile extraterestre si de relicvele lasate in urma de acestia... Si pentru ca niciodata (sau foarte, foarte rar) timpul nu tine cu noi, ne-am vazut nevoiti sa parasim pensiunea si Moieciu, aceasta Nirvana a board games-urilor timp de 2 zile, si sa ne intoarcem la Bucuresti, pastrand cu noi amintirile mai mult decat placute de la aceasta evadare din cotidian...

Si-am incalecat pe-o sha si v-am spus povestea asa!!

Iar pentru ca la sfarsitul oricarui rezumat trebuie sa avem si o rubrica de bune si de rele, va prezint pe foarte scurt aceasta rubrica in ceea ce ma priveste...

The Good:
* the peeples (sau cum ar spune Eddie Watta: "I love my people!")
* jocurile
* intreaga excursie
* catararea pe munte
* berea
* Ga... Bang!-ul
* vuvuzela si flirtul cu vacile
* apa din rau
* the people again

The Bad:
* timpul prea scurt avut la dispozitie
* oboseala de dupa catararea de pe munte
* gratarul (pe care nu l-am facut)
* lipsa timpului pentru jucat
* faptul ca a trebuit sa mai si dormim sau sa mancam
* lipsa unei mai bune organizari
* faptul ca nu am putut sa stam mai mult, deci iarsi lipsa timpului de jucat

The Ugly:
* clar, yo!, k prea v-ati uitat urat la mine si ati plans dupa (defuncta mea) coada...

Cam asta reprezinta cam 70% din parerea mea. Restul inseamna cam tot ce am uitat sa mentionez pe aici si despre care poate ca o sa amintesc in posturi viitoare.
Va multumesc inca o data tuturor pentru toate cele pe care le-ati facut, pentru un week-end tare placut si pentru ca o sa mai vreti sa mai facem astfel de intalniri. :D (Or else!! :twisted:)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

26 Jul 2010, 22:04

Diana wrote:Un weekend excelent pentru boardgames intr-adevar! Am invatat (sau m-am familiarizat mai bine zis) cu cateva jocuri noi: Dixit, Blokus, Shipyard, Steam, Antike, am exersat: Tikal, Through the Ages, Mr Jack, Puerto Rico, as fi vrut sa incerc dar nu am reusit unul din jocurile cu tematica fantasy. Ramane pentru data viitoare.
Locatia a fost super si oamenii deosebiti! :)
Imi place ce aud :) Bine ai venit si pe forum, by the way.. de cand te asteptam :)

adixor

26 Jul 2010, 22:09

@vick.. No comment si multumesc mult pentru mega-session-review ... Esti beneficiarul primului VP (victory point) pe care il ofer public pe forum. Detalii in seara asta...

Mihnea

26 Jul 2010, 23:56

salut,

pentru cine nu stie nickul anterior este "andrei" si poreclele uzuale sint Flash si Japo (probabil d-aia mi-a placut Samurai :D ). in fine...eu sint acel personaj dubios care vorbeste tare, porcos, maninca tigari si joaca game of thrones.

imi este imposibil sa comentez mai bine decit cei dinainte asa ca ma bag si eu in seama putin de tot: ma bucur ca ne-am intilnit si sper sa continue aceste intilniri, cit mai des posibil. Nu de alta, dar avem nevoie de jucatori la A game of Thrones :D (Vick, imi pare rau ca am calculat gresit niste mutari si nu te-am macelarit mai devreme asa ca a contiuat jocul inca juma de ora in care se pare ca nimeni nu vroia sa renunte :twisted: )

Si mii de scuze catre adixor, pe care l-am intrerupt din jocul de Dungeon Lords (aprecierea intilnirii ca fiind importanta nu poate decit sa ma bucure).

Ce sa mai zic...habar n-am...va pricepeti voi mai bine. A fost bine...dar nu mai merg si data viitoare cu taxiul de la Brasov la Moeciu (daaaa....stiu...dar mi-a fost rusine sa il sun pe adixor sa ma puna in legatura cu cineva care sa vina sa ne ia si pe noi). Acu ce sa zic...smecherii de Bucuresti care vin cu ciinele in locatii mai greu accesibile...sa imi fie de bine.

Si totusi...cum o convingem sa lanseze productia de purcei si dovlecei pentru agricola?

adixor

27 Jul 2010, 00:15

Mihnea wrote:salut,

imi este imposibil sa comentez mai bine decit cei dinainte asa ca ma bag si eu in seama putin de tot: ma bucur ca ne-am intilnit si sper sa continue aceste intilniri, cit mai des posibil. Nu de alta, dar avem nevoie de jucatori la A game of Thrones :D (Vick, imi pare rau ca am calculat gresit niste mutari si nu te-am macelarit mai devreme asa ca a contiuat jocul inca juma de ora in care se pare ca nimeni nu vroia sa renunte :twisted: )
se pare ca a prins GoT la vick, deci puteti sta linistiti, cred ca o sa mai vrea :)
Ce sa mai zic...habar n-am...va pricepeti voi mai bine. A fost bine...dar nu mai merg si data viitoare cu taxiul de la Brasov la Moeciu (daaaa....stiu...dar mi-a fost rusine sa il sun pe adixor sa ma puna in legatura cu cineva care sa vina sa ne ia si pe noi). Acu ce sa zic...smecherii de Bucuresti care vin cu ciinele in locatii mai greu accesibile...sa imi fie de bine.
vorbisem deja dar nu avea cine si mi-a fost rusine sa-ti zic :), ai vazut ca toti am ajuns dupa voi si dan/ioana nu au stat acolo in ziua respectiva.
Si totusi...cum o convingem sa lanseze productia de purcei si dovlecei pentru agricola?
i don't think that's gonna happen....

adixor

27 Jul 2010, 00:17

VickdaReaper wrote: * lipsa unei mai bune organizari
ar fi super sa detaliezi (pentru ca sunt convins ca apoi mai apar si alte idei) ca sa stim cu totii ce sa facem/nu mai facem data viitoare. te referi la organizarea cazarii, locatiei, etc? sau organizarea noastra interna (cine ce jocuri joaca sau incepe si nu termina sau altceva de genul asta)?

chrislove

27 Jul 2010, 01:04

Vick: ai un VP de la mine pt talentul artistic de povestitor

Sigurros: multumesc de aprecieri, si eu m-am simtit bine cu voi. ma bucur ca ati intrat in lumea boargames si va asteptam la intalniri (mai aveti muuuulte jocuri de descoperit :) )

Otilia: super ideea ta. si eu m-am gandit mai de mult,, desi e diferit de cum am gandit intalnirile pana acum.

Ce am jucat:
la venire, jocuri mai usoare....vorba aia, eram mai obositi de pe drum
- Dixit 2: e la fel de bun ca si primul, nu ma decid care din ele imi place mai tare.
- Blokus: revelatia serii pt mine--simplu, inteligent, rapid
- Buzz it!: haios ca de obicei
- Saboteur: pt ca imi doream de mult sa vad cum e acest joc, am asistat la cei cativa pitici voinici care am jucat acest joc. e simpatic ca party-game

sambata, dupa o dimineata de refacere mai lunga :)
-Gloom: am am asistat la joc. m-au impresionat cartile de joc transparente :)
- Mr jack demostrativ pt Diana si Alex
- Blokus again
- Shipyard: am ajutat in faza de amintire de reguli
- Dominion intrigue cu Diana si Alex: ca de obicei mi-a placut. ca de obicei am iesit pe locul 2-3
- Werewolf de 3 ori = punctul forte al zilei: multe acuzatii, multe divagatii, multe banuieli
- Dixit 2 iar, in faza de pre somn

duminica
- Dungeon Lords: un joc care mie imi place f tare,( l-am descoperit la cealalta intalnire de la munte). doar ca la aceea ora matinala 12.00 :D nu eram in stare sa ma bat cu monstrii in tunele, asa ca am asistat doar.
- Carcassone: o codita de joc doar(am inlocuit pe nu stiu cine plecase), deci nu ma pot plange de locul meu 2-3
- Blokus again and again
- Ricochet nelipsit
- Mow: care ne-a invartit ca in hora (se schimba f des sensul de joc, in disperarea Dianei si lui Alex)
- Bang: evident, nu trebuia sa lipseasca. f provocator, eu avand rolul de bandit. din pacate, seriful Dan a fost cam superman si a castigat jocul, desi ajutoarele lui de serif erau moarte de mult.

A continuat cu un raliu spre si mai ales prin Brasov, ceea ce nu ne sta in fire dar am avut mare satifsactie sa il plasam pe SarToTo la locatie la ora exacta :)

Ce as fi vrut sa joc si nu am apucat:
Agricola
Arkham horror
Race for the galaxy

Acum ca am tras linie am vazut ca nu am jucat nimic serios. Dar macar m-am relaxat si am socializat :)

PS Un cuvant pt Paka: sper ca e totul ok! Ne pare rau ca nu ati putut ramane.

Dang

27 Jul 2010, 09:23

adixor wrote:
VickdaReaper wrote: * lipsa unei mai bune organizari
ar fi super sa detaliezi (pentru ca sunt convins ca apoi mai apar si alte idei) ca sa stim cu totii ce sa facem/nu mai facem data viitoare. te referi la organizarea cazarii, locatiei, etc? sau organizarea noastra interna (cine ce jocuri joaca sau incepe si nu termina sau altceva de genul asta)?
Da, si mie mi s-a parut ca ar fi lipsit un pic organizarea la jocuri.
In sensul ca a fost desul de mult downtime intre jocuri (jocurile mari), aparut mai ales din asteptatul (stransul) jucatorilor. Adica 3 oameni vor sa joace jocul A, mai trebuie un al 4lea, care vrea sa joace, dar trebuie sa termine jocul B. Asa ca il asteptam pe X sa termine. Intre timp apare propunerea jocului C, unde ar fi 2-3 doritori, dar il vrea si Y, care joaca acum D, unde mai are de jucat o ora. Deci iar asteptam. Pana la urma jucam E cu Z, pentru ca X, care era asteptat pentru A, a ales sa joace F, pentru ca pentru F nu trebuia sa mai astepte, dupa ce terminase B, iar Y nu terminase D.

Evident, vorbesc in general, nu despre un anume joc si sunt sigur ca aceasta situatie s-a intamplat mai multora pe parcursul celor 2 zile.

Pentru mine s-a intamplat sambata, cand desi treaz, mancat si apt de jocuri de la ora 11, am inceput sa joc Shipyard pe la ora 14, dupa ce in discutie mai fusesera Through the Ages, Steam si Le Havre parca. Nu ma plang, dorisem de mult sa incerc Shipyard (care, desi l-am castigat la puncte, nu m-a impresionat asa cum credeam, probabil aveam eu asteptari prea mari de la el) si ma bucur ca l-am jucat, dar parca ar mai fi mers un joc mare intre 11-14.

Dar nu am nici o idee cum s-ar putea face o organizare cand suntem 30 de oameni, 50 de jocuri si doar 2 zile.
Last edited by Dang on 27 Jul 2010, 09:37, edited 1 time in total.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

27 Jul 2010, 09:32

Cat de frumoase sunt pozele. Super tare...deja daca ati fost 30-35 inseamna cam dublu fata de prima intalnire (17-18 dk tin minte bine). Super dragut. In ritmul asta, peste 5 intalniri se va inchiria hotel si se va juca in masa de conferinte :D.

Imi pare tare rau ca nu am putut ajunge... mi-e dor de un boardgaming mic...din pacate nu prea sunt avail pt asa ceva in per asta :( ...inspre toamna incolo va merge bine o iersire de genul... cand nu va mai avea nimeni chef de altceva decat boardgaming :D (no more mountain-climbing :D)...a si evident vin fiert :D

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

adixor

27 Jul 2010, 09:49

si stai ca nu au venit pozele de la Ioana ... (ca restul nu m-au contactat sa-mi dea din poze :( ). de data asta nu am mai filmat nimic: in primul rand fiind aceeasi locatie nu prea ar fi fost nimic diferit si mai mult, nu am gasit nici o idee interesanta pt film, asa ca am lasat-o pe alta data.

sa vedem cand mai putem sa facem o intalnire de genul.

cat despre organizarea jocurilor, am facut aceleasi greseli pe care le facem mereu si de aici a aparut faptul ca nu am optimizat orele jucate. si mie imi pare rau de niste jocuri pe care nu am apucat sa le joc, si nu stiu cum am putea rezolva asta, dar e foarte posibil sa trebuiasca sa ne obisnuim cu fenomenul. oricum, cel mai daunator lucru este sa astepti pe cineva sa joace un joc doar pentru ca a zis ca vrea sa-l joace. Am patit-o de mai multe ori si asa am pierdut timp. Trebuie sa fim putin mai egoisti, daca vrem sa jucam un joc, il jucam si asta e, cine nu a putut veni are o sansa mai tarziu. Cam asta este problema cea mai mare care trebuie sa ne intre in cap. In rest, e normal sa fie timpi morti, nu toti prefera acelasi jocuri, uneori trebuie sa joci si ceva care nu este preferinta ta de moment, dar nu cred ca se poate altfel, nu putem programa mai mult jocurile pentru nu au durate de joc fixe.

Inca o chestie (note to self): sa nu joc jocuri noi noaptea, le percep diferit si posibil negativ datorita oboselii. Am invatat la 3 noaptea Speicherstadt si de oboseala nu prea l-am apreciat la momentul respectiv dar privind retrospectiv acum are o mecanica inovatoare (cel putin eu nu o stiu din alta parte) si e foarte simpatic si rapid de jucat.

Si ultima chestie, care ni se intampla mereu: suntem entuziasmati de un joc mare si complex, vrem sa-l jucam, ii facem setup-ul si apoi ne trece si il strangem. Mare pierdere de timp, ar trebui sa ne controlam mai bine entuziasmul si sa fie mai constructiv totul.

oricum, pe mine m-a ajutat in mod special faptul ca desi am dormit super putin (si inca dorm pe mine) a fost culmea o relaxare excelenta, si am uitat de orice problema de la munca/casa/etc. in mod special nu o sa uit prea curand serile/jocurile cu muck in care am ras o gramada. muck, scrie ceva sa-ti dau un VP :)

paka
King Meeple
King Meeple

27 Jul 2010, 10:16

A fost intr-adevar o experienta pe care eu n-am sa o uit niciodata. Am fost pana la Moieciu si inapoi la Cluj pentru o jumatate de ora de Runewars (am facut harta). In rest, toate bune :( :shock: :? :x :cry: :arrow: :|
@Mihnea - tre sa facem cumva sa ne intalnim pentru AGOT.

Ioana

28 Jul 2010, 00:52

Pentru ca am lipsit patru zile de-acasa, timp in care Liviuta a stat la bunici, de cand ne-am revazut am fost numai a ei si n-am apucat sa intru pe forum sa va comunic impresiile mele legate de weekendul ce tocmai s-a incheiat.

A fost MAGNIFIC! Minunat, excelent, mirific, splendid, totul (ma rog, aproape totul) la superlativ!

Sa detaliez:

Vineri

Cum vremea era excelenta pentru o plimbare pe munte, vineri ne-am aventurat (eu, Dan, Serban si Doina) catre Plaiul Foii unde ni s-a alaturat si Sebi din Brasov, dupa un drum de 42 km de dat la pedale :shock:. A ajuns la momentul potrivit, tocmai cand ne pregateam sa mancam. Intre doua feluri de mancare am incins un Dixit 2 si ne-am distrat de minune incercand sa ghicim cartile povestitorilor.

Pe seara ne-am intors la pensiune si, in timp ce asteptam sa soseasca marele grup, ne-am apucat sa facem setup-ul Speicherstadt-ului. Dar jocul n-a avut viata lunga, pentru ca la scurt timp au sosit Mihnea (aka Andrei/Flash/Japo) si Dragos impreuna cu doua doamne board gamer-ite. N-am apucat sa socializam foarte mult cu ei ca au sosit Adixor, Chrislove si Vick si deja incepusera discutiile despre ce joc sa jucam. Fiind un mic fan al jocurilor de razboi, am inceput un Memoir '44 alaturi de Adixor. Dupa o lupta stransa si apriga pentru medalii, nemtii lui Adixor s-au dus infranti la culcare :D, insa nu pentru mult timp.

Nu puteam incheia seara fara un party game asa ca am scos Buzz It (din maneca) si, impreuna cu Dan, Paul, Chrislove, Adixor, Creata, Mihnea & co., am ras copios ascultand toate raspunsurile traznite!

Sambata

De dimineata, cu gandul ca avem toata ziua la dispozitie, am incercat sa jucam un Runewars (eu, Adixor, SarToTo si Paka) insa nu prea s-a lipit de noi. Coplesiti de multitudinea de piese si reguli si de viteza cu care vantul zbura cartile de joc, eu si Adixor am inceput sa ne cautam inlocuitori. Dragos si Mihnea s-au oferit cu mare entuziasm sa joace in locul nostru insa Paka tocmai ce-a aflat ca trebuie sa plece acasa :(. Pana la urma i-am convins sa nu mai joace Runewars, ca-i lung si stufos.. ;)

Dupa ce Adixor a explicat Antike (pentru a x-a oara), i-am oferit ocazia sa-si ia revansa la Memoir. A fost o batalie frumoasa si foarte stransa, pe care spre sfarsit eram sigura ca o voi castiga, dar de data aceasta zarurile au tinut cu nemtii! Scor 1-1. Chrislove a asistat cu mult interes la batalia finala.

Tot sambata am invatat Gloom pe care l-am jucat impreuna cu Alexddumitru, Diana, Cristina, Otilia si Chrislove. Jocul are o tematica interesanta iar cartile transparente fac tot deliciul. Spre seara m-am relaxat jucand un Carcassonne impreuna cu Dan, Serban si Doina. Light si simpatic, un joc de care mi se facuse tare dor in ultima vreme. Apoi au urmat trei runde de Werewolves of Millers Hollow foarte distractive, in care n-am reusit sa fiu mai mult decat o simpla sateanca. Cu putin timp inainte de culcare am mai jucat un Dixit 2, savuros ca de fiecare data :).

Duminica

In ziua plecarii ne-am mobilizat mai greu la joaca dar, intr-un final, impreuna cu SarToTo, Vick si Adixor ne-am apucat sa angajam monstri si sa ne luptam cu eroi, in incercarea de a absolvi cu brio scoala de lorzi ai temnitelor. N-am jucat decat primul an din Dungeon Lords insa a fost suficient pentru ca nu prea eram in dispozitia de sustinut examene :D.

Putin dupa pranz incepuse sa ploua linistit dar noi ne distram numarand mustele din jurul vacilor din Mow, care erau si ele vrajite de Vick. La scurt timp ne-am mutat in sala de mese si-am inceput un Bang in care Dan era seriful, Vick renegatul, Adixor si subsemnata ajutoare de serif iar Chrislove, Cristina si SarToTo nelegiuiti din estul salbatic (sau vestul domestic, cum vreti sa-i spuneti). Foarte mult mi-a placut jocul, excelent. Nu ma asteptam sa reziste seriful pana la sfarsit dar se pare ca berea are puteri magice in acest joc.

La putin timp dupa plecarea lui Adixor, Chrislove si SarToTo am jucat un ultim joc al acestei intalniri, Race for the Galaxy, iar Vick ne-a batut mar (pe mine si pe Dan). Cu greu ne-am despartit de aceasta Mecca a board game-urilor si am reusit sa plecam spre casa pe la 18:30.

taticu

28 Jul 2010, 10:44

locatia excelenta, facuta pentru board games parca, as reveni oricand... ca sa iasa si mai bine trebuie sa ne vedem mai des la bucuresti chiar si in timpul saptamanii o ora-doua, sa invatam jocurile si la intalnirile astea de weekend sa jucam cat mai mult, fara timpi morti... eu unul ma bucur ca am invatat jocuri noi, am cunoscut oameni faini si acum sa trecem la urmatorul nivel, specializarea :D
multumesc organizatorilor si felicitari...

Chuckila
King Meeple
King Meeple

28 Jul 2010, 11:39

Foarte faine povestirile voastre. Parca am trecut si eu putin pe acolo.

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”