Recomandare joc

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
tenny

Recomandare joc

12 Oct 2015, 10:25

Salut!
Ma gandeam sa imi adaug un joc nou in colectie, lucru pe care nu l-am mai facut de foarte mult timp si recunosc ca nu mai sunt la curent cu ce a mai aparut si ce ar merita cumparat, asa ca m-am gandit sa apelez la forum pentru niste recomandari.
De cand am mai postat pe aici grupul meu a suferit modificari, ne intalnim rar si deobicei suntem cam max. 5 pers. printre care si incepatori sau persoane care au jucat foarte rar un boardgame.

M-ar interesa ceva care sa se explice usor, sa nu aibe foarte multe reguli mici si importante, sa dureze max. 90 min. si sa te tina cat de cat in priza.

In ultima vreme la noi au prins bine: Carcassonne, Power Grid, 7 Wonders, Citadels, 6 nimmt!, Bohnanza, Glory to Rome (mai rar), Hansa Teutonica (mai rar - sunt multe de tinut minte), Caylus (si mai rar, din cauza regulamentului).

cristianf
King Meeple
King Meeple

Re: Recomandare joc

12 Oct 2015, 10:45

Daca e si pentru incepatori, fara doar si poate Isle of Skye. Nu de alta dar merge foarte bine si la avansati.

omucu
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Meeple-șef la boardgamers.ro

12 Oct 2015, 10:55

Istanbul e excelent pentru ce aveti voi nevoie (2-4 jucatori), Tzolk'in (tot 2-4 jucatori), ambele au si extensii daca aveti nevoie de mai mult de la ele. Cacao (tot 2-4 jucatori) e bun si el pentru incepatori si depinde un pic mai putin de noroc decat Carcassonne

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

12 Oct 2015, 11:02

Sugestia mea e sa va uitati aici si sa gasiti cateva care va atrag ca tema si mecanici: https://www.boardgamegeek.com/familygam ... /boardgame
Apoi sa faceti trecerea inspre jocurile de strategie.

tenny

12 Oct 2015, 11:05

Arata bine Isle of Skye si nici nu e scump. O sa ma uit si la cele de 2-4 jucatori, dar ma atrag mai mult cele care accepta 5-6 (just in case).

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

12 Oct 2015, 11:10

La categoria light & fun: Friese's Landlord, Bluff, Dobble

La categoria reguli simple, joc scurt: Biblios, China

Si daca vrei sa incerci limita noilor jucatori si cu ceva usor mai complex: Vikings (2007), Wiz-War, Yspahan, Francis Drake, Village, Concordia

LookyRo
King Meeple
King Meeple

12 Oct 2015, 12:14

Jocuri de petrecere:
- Spyfall (merge mai greu in grupuri mici si daca jucatorii nu sunt foarte creativi, dar e distractiv si stresant (pentru spion) in acelasi timp)
- Cheating Moth (am ras foarte bine vazand cum zboara cartile din mana altora)
- Dobble (distractiv, stresant si te tine in priza tot jocul; dar rundele sunt scurte)
- Cash n Guns (pentru ca intotdeauna e amuzant sa iti amentinti prietenii cu un pistol de jucarie)

Jocuri casual (implica putin mai multa strategie decat cele mentionate mai sus):
- Takenoko (pentru ca panda)
- Survive: Escape from Atlantis! (n-am jucat de foarte multe ori, dar ne-a placut)
- River Dragons (pana cand te enervezi ca tot cad placile de pe pietre)
- King of Tokyo (toata lumea e implicata pe tot parcursul jocului)
- Mord im Arosa (mecanica de joc interesanta)

Toate astea au reguli relativ putine, downtime scazut, si pun zambetul pe buze... Dar nu implica prea multa strategie.

dmx85
King Meeple
King Meeple

12 Oct 2015, 14:21

Sheriff of Nottingham - bluff, fun - 4-5 jucatori
Libertalia - sistem oarecum similar cu cel de la Citadels, dar e un joc mult mai bun - 2-6 jucatori
Cyclades - frumos, spectaculos, miniaturi, zei etc - 4-5 jucatori
High Society - licitatie, tensionat, rapid, pac-pac! - 4-5 jucatori

Blackbane

12 Oct 2015, 16:29

Post Reply

Return to “Discutii generale”