Am mers entuziasmat acasa, sa castig in sfarsit(din a 4-a incercare), Castaways. Am pierdut mizerabil in tura 8-a, jocul m-a ingropat cu fata in noroi.
Se pare ca cheia succesului in acest joc e explorarea intensa a tile-urilor.
De ce va plac cooperativele?
-
Imago
- Administrator

-
Imago
- Administrator

Re: De ce va plac cooperativele?
Oh finally. M-am trezit dimineata la 6 si am jucat a 5-a oara Castaways. Am dat foc la gramada de lemne in runda a 10-a. In sfarsit!
Am citit undeva ca scenariul Castaways este cel mai usor din joc. Nu imi inchipui ce ma asteapta mai departe.
Jocul e foarte fun, si super tematic. Monologul meu in runda a 8-a era - "Trebuie sa ma concentrez pe supravietuire, sa imbunatatesc acoperisul, si sa nu ma aventurez nicaieri!". Foarte diferit de alte jocuri - acum mut cubul aici, dau cu zarul acolo ca sa obtin cifra 4 sau 5.
Insaa... imi dau seama de ce acest joc se plimba atat de mult in sectiunea de Vanzari. Jocul e complex, necesita dedicatie (serios, am avut nevoie de 5 partide ca sa castig primul, cel mai usor scenariu). Daca aveti o colectie mare si jucati multe titluri, insa de putine ori, nu ati obtine nimic din RC in 2-3 jocuri.
Am citit undeva ca scenariul Castaways este cel mai usor din joc. Nu imi inchipui ce ma asteapta mai departe.
Jocul e foarte fun, si super tematic. Monologul meu in runda a 8-a era - "Trebuie sa ma concentrez pe supravietuire, sa imbunatatesc acoperisul, si sa nu ma aventurez nicaieri!". Foarte diferit de alte jocuri - acum mut cubul aici, dau cu zarul acolo ca sa obtin cifra 4 sau 5.
Insaa... imi dau seama de ce acest joc se plimba atat de mult in sectiunea de Vanzari. Jocul e complex, necesita dedicatie (serios, am avut nevoie de 5 partide ca sa castig primul, cel mai usor scenariu). Daca aveti o colectie mare si jucati multe titluri, insa de putine ori, nu ati obtine nimic din RC in 2-3 jocuri.
-
lcosmin
Felicitări!BeatU wrote:Oh finally. M-am trezit dimineata la 6 si am jucat a 5-a oara Castaways. Am dat foc la gramada de lemne in runda a 10-a. In sfarsit!
Dap, așa e... și mă gândesc că din cauza complexității o să-mi fie greu să-i "păcălesc" pe alții (very casual gamers) să joace. Îi și văd, dacă m-apuc să le explic reguli: "bine bine, cum câștigăm, că m-am plitisit deja?"BeatU wrote:Insaa... imi dau seama de ce acest joc se plimba atat de mult in sectiunea de Vanzari. Jocul e complex, necesita dedicatie (serios, am avut nevoie de 5 partide ca sa castig primul, cel mai usor scenariu).
-
Imago
- Administrator

Cu Castaways a fost ceva la mijloc, probabil un pic de inexperienta la inceput si nesansa ulterior. Pentru ca apoi am castigat din prima scenariul 2 (Cursed Island, destul de light), apoi din 2 incercari "Jenny needs help" (desi a doua partida am avut mare noroc cu tile-urile, am descoperit al treilea totem in tura 1, si am putut folosi franghia din turul 2, ca sa o salvez inca in turul 3. Volcano Island a fost cel mai tare scenariu care l-am jucat, contra cronometru, iar regulile sunt dure. Insa l-am trecut din prima. Sincer cred ca am avut noroc, mai ales in tura 7, cand exploram 2 totemuri concomitent, dand cu zarul. Daca doar unul era insucces, pierdeam jocul, caci in tura 8 imi inghitea lava acele 2 tile-uri , si nu aveam alt tile pe care sa mut tabara. Scenariul asta cred ca l-as castiga 1 din 3 sau chiar 4 incercari. E dur.
Acum am un pic de burn-out de Robinson Crusoe (am jucat 9 partide in 7 zile). Il mai las un pic, si saptamana viitoare termin si scenariul 5 si 6.
Dupa aia, cred ca o sa-l joc si cu sotia
Acum am un pic de burn-out de Robinson Crusoe (am jucat 9 partide in 7 zile). Il mai las un pic, si saptamana viitoare termin si scenariul 5 si 6.
Dupa aia, cred ca o sa-l joc si cu sotia
- adelindumitru
- Super Moderator

Nu toate cooperativele sunt la fel..nu m-as apropia de battlestar galactica sau hanabi, la fel cum n-as putea sa nu am in colectie Eldritch Horror sau orice joc din Legendary.. cred ca mai degraba in cazul meu e mai mult legat de cat de mult imi plac mecanicile/tema decat de a-mi placea categoria jocurilor cooperative.