ProfessorChaos wrote:Mi se pare mie sau in ultima vreme ducem lipsa mare de a atrage noi oameni in comunitate?
Cateva efecte:
- Ne intalnim rar si cam aceiasi oameni (in afara intalnirilor nationale)
[...]
Potential mic de a incerca jocuri noi in afara grupurilor deja stabilite
Mai mult uitat la reviewuri decat jucat
Daca sunteti de acord cu aceasta opinie voi ce idei aveti sa mai invioram putin comunitatea?
De exemplu, exista vreo sansa sa facem mai vizibila sectiunea de discutii preliminare pt intalniri?
Aici nu ma refer la intalnirile nationale organizate lunar sau trimestrial, si nici la eventurile Lente sau alti colaboratori. Ma refer la indivizii care vor sa se joace ceva si n-au cu cine sau cauta sa incerce un anumit joc. Ma gandesc ca ar merita incercarea ca sa mai revitalizam putin comunitatea mai ales pentru userii mai noi. Pe langa faptul ca-s putini si timizi, probabil nici nu gasesc sectiunea de "discutii intalniri preliminare".
Se vede că nu prea stau pe forum, dar hai să răspund și eu după grămadă de vreme
La mine boardgaming-ul e o pasiune sezonieră: vine, trece, vine iar, și ca mulți oameni de pe-aici, nu prea am cu cine să joc atunci când mă apucă cheful

. Atunci intru pe forum, văd ce se discută, cine cu cine se întâlnește, etc. La unele seri de boardgames am fost tentat să merg, dar: mie, ca outsider, comunitatea fbg mi se pare destul de neprimitoare, cel puțin în ceea ce privește întâlnirile, fiindcă mereu veneau aceeași oameni (care se cunosc între ei), se propunea un joc și din 2-3 postări grupul era aranjat și masa rezervată. Și-atunci eu de ce să vin, să mă uit la ei? Nu se anunțau oameni noi, nu întreba nimeni dacă vine altcineva (cel puțin așa era când citeam secțiunea cu întâlniri, acum nu știu

).
Cele câteva dăți când totuși am ieșit, au fost cu Alex (cred că jackall e/era pe forum), când organiza în Deja Vu, fiindcă acolo mi s-a părut mai prietenoasă invitația (de genul "toată lumea e binevenită, vedem ce jucăm în funcție de câți veniți").
Mă gândesc că asta e o cauză a lipsei de interes, probabil sunt mai mulți care gândesc similar cu mine