The Pillars of the Earth reprint late'17

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
pejte
Teen Meeple
Teen Meeple

The Pillars of the Earth reprint late'17

11 Jan 2017, 22:37

Se pare ca va aparea un reprint pentru The Pillars of the Earth la sfarsit de 2017 sau inceput de 2018.
Odata cu acest anunt o sa scada bine de tot preturile super umflate la SH.

Twitter link: https://twitter.com/BoardGameGeek/statu ... 1417875456

Pareri? Il asteapta cineva?

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

Re: The Pillars of the Earth reprint late'17

12 Jan 2017, 01:16

A jucat cineva originalul? Știu că e un fel de Holy Grail al multora dar Rahdo l-a considerat foarte greoi și plicticos. Ehiar genul de joc la care review-urile lui Rahdo merită să fie luate în seamă (spre deosebire la încercările lui de a face review la ameritrash games :td: ) și am fost surprins să aud cât de mult i-a displăcut. S-ar putea ca oamenii să fie atât de interesați de el tocmai pentru că era f greu de obținut...să vedem dacă reprintul de acum o să fie bine primit.

cristianf
King Meeple
King Meeple

12 Jan 2017, 10:44

Eu l-am avut cu tot cu extensie. L-am si jucat. Nu e rau. Dar cred ca isi cam arata varsta. Nu cred ca poti sa scoti un joc ca asta in 2017-2018 si sa ai succes cu el. S-ar putea sa se vanda totusi, tocmai din cauza ca scrie Pillars of the Earth pe coperta si pentru ca e out of print de multa vreme.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

12 Jan 2017, 12:32

Si eu l-am jucat, atat pe el cat si World Without End. Mi s-au parut jocuri interesante la vremea aia. Nu mi s-au parut chiar asa greoi sincer si nici nu m-a plictisit, dar nici nu m-a facut sa-l cumpar. M-a facut in schimb sa ma interesez de serial si de carte and I'm glad I did :))

Blackbane

12 Jan 2017, 15:14

Mie nu mi-a placut. Nici macar nostalgia value ( e primul joc cumparat ), nu m-a determinat sa-l pastrez. Mi se pare ca exista o singura strategie care iti asigura victoria si cam atat.

Teddy
King Meeple
King Meeple

12 Jan 2017, 17:32

L-am jucat si eu anul trecut si sincer mi s-a parut foarte slab.
Mi s-a recomandat pt ca sunt fan stone age si mi-a fost prezentat ca fiind mai bun. M-am convins ca nu e de mine. Mai ales dupa ce incerci mult jocuri cu mult peste.

Parerea mea ar fi sa nu ti-l iei. Poate doar sa-l incerci la cineva care il are, dar si aia mi s-ar parea pierdere de timp.

mihnea_1309
Wizard Meeple
Wizard Meeple

14 Jan 2017, 10:45

Hm...n-am auzit de reprint. Si la mine a fost unul din primele boardgames, acum vreo 4 ani. A fost vandut dupa vreun an* si in jur de 20 de partide (ce vremuri, sa ai timp si o colectie suficient de redusa ca sa poti juca un singur joc de 20 de ori).

Rau nu este, dar devine repetitiv. Nu e foarte multa strategie de explorat. Board-ul e o opera de arta (e cel mai frumos pe care l-am vazut vreodata, sper sa il pastreze si pt. editia a 2-a) si catedrala din piese de lemn, desi e un gimmick fara rost il face sa arate si mai bine. Legat de gameplay, nu-s foarte multe cai de abordat. In principiu ori te axezi pe tactica "schimba nisip pt. puncte" sau "schimba lemn pt. puncte" sau "schimba fier pt. puncte" sau "schimba piatra pt puncte". Daca asta suna ca aceeasi Marie cu alta palarie, asta pt. ca asa si este :D . Exagerez putin, sunt carti care iti dau abilitati speciale (nu foarte multe ce-i drept), diverse modalitati de a-ti asigura un influx de aur (care e f. important) etc. Cea mai interesanta chestie dupa mine (si situatia unde apar cele mai agonizante decizii) e sistemul de turn order. Fiecare are 3 muncitori, care la inceputul turei se introduc intr-o punga neagra, de unde se trage cate unul pe rand. Daca pionul tau e tras primul, perfect! Ai ocazia sa il plasezi. Fiind un joc worker placement, va dati seama ce important e sa il plasezi cat mai repede. Problema e ca trebuie sa platesti o gramada de bani, sau sa renunti la plata, caz in care il vei plasa ultimul. Cu cat unul din muncitorii tai e tras mai tarziu din punga ai de platit mai putin, dar optiunile de plasare vor fi mai limitate. E un sistem foarte interesant pe care (spre marea mea surprindere) nu l-am gasit copiat in alt joc (inca).

Pe scurt: daca pretul e unul decent si ai o colectie mare de jocuri (in ideea ca nu o sa fie jucat foarte des), eu nu l-as ocoli. Daca intentionezi sa il joci de zeci de ori, look elsewhere. Dar nu merita o suma mare. Eu unul nu l-as achizitiona din nou, dar daca as avea ocazia sa il rejoc as face-o cu placere.

* marele regret e ca nu stiam ca out of print si l-am pus pe ebay la pretul de MSRP (se vindea si la pret dublu). Am fost foarte surprins ca imediat a fost cumparat tocmai din State, cu o suma mare de transport (in jur de 30 de USD daca tin bine minte). De fapt, surprins cred ca a fost cumparatorul ca a gasit asa un chilipir. Oh well...

Post Reply

Return to “Discutii generale”