Hai sa ne jucam 12 - 3 Octombrie 2010 - Ceainaria Tabiet

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
occhilupo

Re: Hai sa ne jucam 12 - 3 Octombrie 2010 - Ceainaria Tabiet

03 Oct 2010, 10:39

haretel wrote:Adi, poti sa le spui, te rog frumos, lui Teox si lui Oli sa aduca Shadows over Camelot (stiu ca ei au si extensia) ?
grupul meu ar juca din cate am inteles
Am si extensia,atunci il aduc daca sunt doritori.

Ioana

03 Oct 2010, 11:33

UPDATE

Participanti si jocuri:

Ioana + Dan - Blokus, Buzz It!, Cyclades, Dixit, Pandemic, The Name of the Rose
Chrislove + Adixor - Last Night on Earth
Mihai - ?
Dang + Diana - Through the Ages, Twilight Struggle
Haretel + Lavinia + 4 - Kuhandel
Teox + Oli
Dorian_Letu + 1- 2 pers.
VickdaReaper
- Tikal, Le Havre
had3z
mezak + 1
CostyBGB
- Samurai, Carcassonne
occhilupo - Shadows over Camelot + extensia

(aprox. 21-23 persoane)

Let the fun begin!!

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

04 Oct 2010, 00:04

Primul care comenteaza dupa intalnire !! :mrgreen:

Pe scurt, pentru ca nu prea am chef de review acuma, intalnirea a fost super. M-am simtit foarte bine, m-am distrat din plin, am jucat jocuri noi si vechi. Totul a fost foarte, foarte bine...

Iar in loc de final, o recomandare: Name of the Rose. Foarte misto jocul!! :)
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Mihnea

04 Oct 2010, 10:02

Al doilea care comenteaza dupa intilnire :)

Imi este imposibil sa comentez, sint foarte incompetent in domeniu :D. Asa ca pot doar sa va multumesc pentru participarea la intilnire (in sfirsit cu adixor, chris, dan si ioana) si va mai asteptam.

Dar ce va pot spune sigur este ca ne-am apucat sa jucam Starcraft, am lipit 3 mese :shock:, am inteles partial regulile (Vick parea foarte convingator cind le citea asa ca l-am crezut) dar ne-am luat tema pentru acasa sa citeasca fecare regulamentul pina miercuri, cind vom fi pregatiti pentru un joc complet, nu doar o tura.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

04 Oct 2010, 10:17

Si unde mai pui, ca la jocul de Starcraft mai era loc de 2 oameni, deci de cel putin inca o masa... ;) :twisted:

Colectie

mihai
Special Meeple
Special Meeple

04 Oct 2010, 10:23

Desi a fost o vizita scurta, vreau sa zic ca m-am simtit foarte bine, la fel ca la toate intalnirile de board games.

Inca o data LA MULTI ANI! Adixor.

@Mihnea si Vick: sper sa reusim sa facem un Starcraft impreuna la una din intalnirile viitoare.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

04 Oct 2010, 15:27

Dupa cum am promis, iata review-ul la intalnirea de ieri, 3.10. Nu o sa fie unul prea amplu, dar am sa incerc sa fiu cat mai cuprinzator...

Ora la care am ajuns, 14:30, a insemnat intalnirea la poarta (nu cu Ghita, cum v-ati astepta) cu Ioana, Dan si Octavian, impreuna cu care am intrat in magica locatie care avea sa ne fie gazda pentru urmatoarele ore. Noua si jocurilor noastre... :)

Pentru ca ora de "deschidere" a fost 14:00, in momentul in care am sosit lumea deja prezenta se asezase la "pacanele", jocurile jucate fiind Comunistii din Catan (unde se jucau cateva persoane pe care nu le cunosc), Twilight Struggle (Dang vs. Adixor), Quoridor si se incropea si un Dominion: Intrigue.

Pentru ca nu ne-am decis repede cam ce am vrea sa jucam, Dan ne-a ispitit cu noua sa achizitie, The Name of the Rose, care a ajuns sa fie, cel putin in opinia mea, revelatia serii. Ca o paranteza, n-am mai vazut asa bataie pe un joc de la prima aterizare a lui Dixit la o intalnire ForumBoardGames.ro. Dar cam cu ce se mananca aceasta adaptare a cartii lui Umberto Eco? Este un joc de-a v-ati ascunselea cu calugarii de la abatia benedicteana X. Este condimentat cu putina deductie, cu putin bluffing, dar si cu planificarea mutarilor. Scopul jocului este sa iti ascunzi calugarul tau de ochii suspiciosi ai lui William of Baskerville si sa-l tii cat mai departe de ochii lumii, ajutandu-l sa ridice cat mai putina suspiciune. Dar cum faci asta? Mutand nu numai calugarul pe care il aperi tu, dar pe oricare alt calugar, incercand sa pastrezi misterul identitatii tale pentru cat mai mult posibil. Actiunea jocului dureaza 6 zile, care sunt marcate de cate un eveniment special ce face ca fiecare zi sa fie diferita de cealalta. In tot acest timp, precum mentionam, ai sa muti calugarii dintr-o locatie intr-alta sau ai sa-i muti pe William ori pe ajutorul sau Adso pentru a interoga "calugarii". Si toate aceastea le vei face incercand sa-ti aperi personajul sau sa repari ceea ce adversarii au "stricat" pentru cel pe care il reprezinti. Una peste alta, ca sa nu intru in prea multe detalii tehnice, este un joc care mie mi-a placut foarte mult. Nu este greu de invatat, nu are un regulament extraordinar de complex, dar este foarte, foarte interesant si mai ales intrigant. Desi este un joc euro, este un candidat puternic pentru acele tipuri de jocuri a caror desfasurare poate tese o poveste in urma lor. Iar asta il face cu atat mai placut... Ah! Am uitat sa mentionez ca cei care au manipulat calugarii au fost in ordinea numerelor de la pantof: Eugen, Octavian, Dan si subsemnatul.

Dupa ce am terminat cu The Name of the Rose, dupa o bine meritata pauza de tigara (pentru cei care au prestat asa ceva), dar si pentru ca lumea deja se asezase la alte mese (Small World, Cyclades si un alt The Name of the Rose), ne-am stabilit la un joc de Blokus. Noi, adica Amia, Dan, Eugen si subsemnatul. Acest clasic al plasarii pieselor de varii lungimi, latimi si ordonari a patratelelor a fost la fel de interesant ca de obicei, fiind o lupta apriga de ocupare a spatiului, de utilizare a cator mai multe piese, dar si de blocare a adversarului (doar se cheama Blokus, nu). La sfarsitul lui s-a cerut o revansa, dar aceasta s-a derulat cu alte persoane la masa, cei dintai iesind ba la treaba, ba la tigari...

Ar trebui sa mai mentionez ca pe parcursul intalnirii s-au mai jucat si Kuhhandel Master, Ricochet Robots, Carcassonne, Samurai si cred ca si Dixit (daca nu am specificat deja)...

Iar la final de seara, pentru ca majoritatea persoanelor au fost grabite catre case de ora tarzie, de intuneric, de frig, de oboseala sau au primit un summoning de la grisuletul ce statea sa se raceasca, am ramas patru crai de la rasarit (Mihnea, Simi, Octavian si yo!) care nu aveam nimic altceva mai bun de facut, asa ca ne-am cautat-o cu lumanarea rau de tot si ne-am pus singuri un kilogram intreg de bomboane pe coliva. De ce spun asta? Pentru ca ne-am angajat la un Starcraft The Board Game. Cutia gargantuana nu ne-a speriat, asa ca am inceput sa sapam dupa unitati, dupa muncitori, dupa planete, dupa resurse, dupa evenimente, dupa transportoare, dupa token-uri care mai de care, dupa tablouri de joc, s.a.m.d. Dar setup-ul nu a fost tot (desi 1 ora pierduta, poate chiar mai mult, nu e de aruncat), pentru ca a urmat explicarea regulamentului, ceea ce s-a dovedit a fi o sarcina destul de Sisifica pentru mine, care mai jucasem o singura data jocul (cu vre-o 12 luni inainte) si care mai pierdusem deja 2 ore citind regulile jocului. Am trecut si peste aceast obstacol si am povestit regulile cat de bine am putut, fapt ce a mai insemnat 1 ora pierduta. Care era urmatorul pas? Sa jucam o tura de proba, ceea ce am si facut. Doar ca si tura asta, cu alte noi explicatii, cautari in regulament si interpretari si dari cu parerea, a insemnat inca 1 ora de joc. Sau, mai bine zis, inca un cui in propriile noastre stiti voi ce... Dar adevaratele impedimente impotriva finalizarii jocului au fost oboseala, ora tarzie si faptul ca a doua zi era luni. Iar pentru aceste motive am decis sa reluam jocul (dupa o mai buna pregatire a bazei de reguli) miercuri, in data de 6.10.2010. Zi in care avem cel putin 2 locuri libere pentru cei doritori (aviz pentru Mihai, dar si pentru altii).

Asa ca, undeva pe la orele 23, am pus capat celei de-a 12-a intalniri a ForumBoardGames.ro. Una tare, tare placuta, distractiva, amuzanta si revigoranta. Cel putin dupa umila mea parere... Si pe care sper sa o repetam cat mai curand, in ciuda unor plecari... ;)

In loc de epilog, as vrea sa multumesc tuturor celor care au participat pentru prezenta, pentru jocurile jucate, dar si pentru cele aduse si puse la dispozitia maselor. Sper ca v-ati simtit bine si ca nu ati regretat venirea la intalnire. Altfel, multumim si gazdelor noastre atat de prietenoase (as usual) si de prompte in a raspunde solicitarilor noastre de (cam) orice natura...

Dar cel mai important punct al acestui review este urmatorul, lasat special pentru sfarsit: La multi ani, Adi !! :D

Colectie

CostyBGB
Special Meeple
Special Meeple

04 Oct 2010, 15:38

Aveti mai sus un "mic review" al intalnirii: by Vick. :D
Costy de la BoardGames BLOG (primul blog de boardgames din Romania)
Colectia de jocuri BGB

nuk3r

04 Oct 2010, 15:54

VickdaReaper wrote:Dupa cum am promis, iata review-ul la intalnirea de ieri, 3.10. Nu o sa fie unul prea amplu, dar am sa incerc sa fiu cat mai cuprinzator...

Ora la care am ajuns, 14:30, a insemnat intalnirea la poarta (nu cu Ghita, cum v-ati astepta) cu Ioana, Dan si Octavian, impreuna cu care am intrat in magica locatie care avea sa ne fie gazda pentru urmatoarele ore. Noua si jocurilor noastre... :)

Pentru ca ora de "deschidere" a fost 14:00, in momentul in care am sosit lumea deja prezenta se asezase la "pacanele", jocurile jucate fiind Comunistii din Catan (unde se jucau cateva persoane pe care nu le cunosc), Twilight Struggle (Dang vs. Adixor), Quoridor si se incropea si un Dominion: Intrigue.

Pentru ca nu ne-am decis repede cam ce am vrea sa jucam, Dan ne-a ispitit cu noua sa achizitie, The Name of the Rose, care a ajuns sa fie, cel putin in opinia mea, revelatia serii. Ca o paranteza, n-am mai vazut asa bataie pe un joc de la prima aterizare a lui Dixit la o intalnire ForumBoardGames.ro. Dar cam cu ce se mananca aceasta adaptare a cartii lui Umberto Eco? Este un joc de-a v-ati ascunselea cu calugarii de la abatia benedicteana X. Este condimentat cu putina deductie, cu putin bluffing, dar si cu planificarea mutarilor. Scopul jocului este sa iti ascunzi calugarul tau de ochii suspiciosi ai lui William of Baskerville si sa-l tii cat mai departe de ochii lumii, ajutandu-l sa ridice cat mai putina suspiciune. Dar cum faci asta? Mutand nu numai calugarul pe care il aperi tu, dar pe oricare alt calugar, incercand sa pastrezi misterul identitatii tale pentru cat mai mult posibil. Actiunea jocului dureaza 6 zile, care sunt marcate de cate un eveniment special ce face ca fiecare zi sa fie diferita de cealalta. In tot acest timp, precum mentionam, ai sa muti calugarii dintr-o locatie intr-alta sau ai sa-i muti pe William ori pe ajutorul sau Adso pentru a interoga "calugarii". Si toate aceastea le vei face incercand sa-ti aperi personajul sau sa repari ceea ce adversarii au "stricat" pentru cel pe care il reprezinti. Una peste alta, ca sa nu intru in prea multe detalii tehnice, este un joc care mie mi-a placut foarte mult. Nu este greu de invatat, nu are un regulament extraordinar de complex, dar este foarte, foarte interesant si mai ales intrigant. Desi este un joc euro, este un candidat puternic pentru acele tipuri de jocuri a caror desfasurare poate tese o poveste in urma lor. Iar asta il face cu atat mai placut... Ah! Am uitat sa mentionez ca cei care au manipulat calugarii au fost in ordinea numerelor de la pantof: Eugen, Octavian, Dan si subsemnatul.

Dupa ce am terminat cu The Name of the Rose, dupa o bine meritata pauza de tigara (pentru cei care au prestat asa ceva), dar si pentru ca lumea deja se asezase la alte mese (Small World, Cyclades si un alt The Name of the Rose), ne-am stabilit la un joc de Blokus. Noi, adica Amia, Dan, Eugen si subsemnatul. Acest clasic al plasarii pieselor de varii lungimi, latimi si ordonari a patratelelor a fost la fel de interesant ca de obicei, fiind o lupta apriga de ocupare a spatiului, de utilizare a cator mai multe piese, dar si de blocare a adversarului (doar se cheama Blokus, nu). La sfarsitul lui s-a cerut o revansa, dar aceasta s-a derulat cu alte persoane la masa, cei dintai iesind ba la treaba, ba la tigari...

Ar trebui sa mai mentionez ca pe parcursul intalnirii s-au mai jucat si Kuhhandel Master, Ricochet Robots, Carcassonne, Samurai si cred ca si Dixit (daca nu am specificat deja)...

Iar la final de seara, pentru ca majoritatea persoanelor au fost grabite catre case de ora tarzie, de intuneric, de frig, de oboseala sau au primit un summoning de la grisuletul ce statea sa se raceasca, am ramas patru crai de la rasarit (Mihnea, Simi, Octavian si yo!) care nu aveam nimic altceva mai bun de facut, asa ca ne-am cautat-o cu lumanarea rau de tot si ne-am pus singuri un kilogram intreg de bomboane pe coliva. De ce spun asta? Pentru ca ne-am angajat la un Starcraft The Board Game. Cutia gargantuana nu ne-a speriat, asa ca am inceput sa sapam dupa unitati, dupa muncitori, dupa planete, dupa resurse, dupa evenimente, dupa transportoare, dupa token-uri care mai de care, dupa tablouri de joc, s.a.m.d. Dar setup-ul nu a fost tot (desi 1 ora pierduta, poate chiar mai mult, nu e de aruncat), pentru ca a urmat explicarea regulamentului, ceea ce s-a dovedit a fi o sarcina destul de Sisifica pentru mine, care mai jucasem o singura data jocul (cu vre-o 12 luni inainte) si care mai pierdusem deja 2 ore citind regulile jocului. Am trecut si peste aceast obstacol si am povestit regulile cat de bine am putut, fapt ce a mai insemnat 1 ora pierduta. Care era urmatorul pas? Sa jucam o tura de proba, ceea ce am si facut. Doar ca si tura asta, cu alte noi explicatii, cautari in regulament si interpretari si dari cu parerea, a insemnat inca 1 ora de joc. Sau, mai bine zis, inca un cui in propriile noastre stiti voi ce... Dar adevaratele impedimente impotriva finalizarii jocului au fost oboseala, ora tarzie si faptul ca a doua zi era luni. Iar pentru aceste motive am decis sa reluam jocul (dupa o mai buna pregatire a bazei de reguli) miercuri, in data de 6.10.2010. Zi in care avem cel putin 2 locuri libere pentru cei doritori (aviz pentru Mihai, dar si pentru altii).

Asa ca, undeva pe la orele 23, am pus capat celei de-a 12-a intalniri a ForumBoardGames.ro. Una tare, tare placuta, distractiva, amuzanta si revigoranta. Cel putin dupa umila mea parere... Si pe care sper sa o repetam cat mai curand, in ciuda unor plecari... ;)

In loc de epilog, as vrea sa multumesc tuturor celor care au participat pentru prezenta, pentru jocurile jucate, dar si pentru cele aduse si puse la dispozitia maselor. Sper ca v-ati simtit bine si ca nu ati regretat venirea la intalnire. Altfel, multumim si gazdelor noastre atat de prietenoase (as usual) si de prompte in a raspunde solicitarilor noastre de (cam) orice natura...

Dar cel mai important punct al acestui review este urmatorul, lasat special pentru sfarsit: La multi ani, Adi !! :D
Am zis!

Mihnea

04 Oct 2010, 21:11

mda, eu nici macar nu stiu sa citesc atit de mult :?

adixor

04 Oct 2010, 21:42

la cam 24 ore de la finalizarea intalnirii 12, hop si eu :)

in primul rand multumesc tuturor pentru super atmosfera de acolo (la care nu m-as fi gandit!) si pentru cadouri, si vin, si tort, si zambete, si urari, si va urasc ca nu m-ati lasat sa castig nici la Cyclades nici la Twilight Struggle. Si vi s-a zis "e ziua lui, lasati-l sa castige .." voi nimic.. ne mai vedem noi... :D

Ma bucur ca v-am revazut dupa (aparent) ani de zile de pauza, si mi-a parut bine sa-mi amintesc de zilele de inceput ale intalnirilor, transpuse acum in locatia cu totul si cu totul friendly de la Tabiet. Multumesc Mihnea si Amia pentru sandwichurile care mi-au placut foarte mult, si nu numai!

Dupa cum stiti in curand voi cauta un club de jocuri prin Amsterdam (cum ziceam, poate fac un forumboardgames.nl :D) dar despre asta vom mai vorbi cand mai apar informatii noi. Mi-ar fi parut rau totusi sa nu am inca o intalnire cu voi asa frumoasa ca cea de duminica.

.. si as fi nebun sa mai fac un review acum la intalnire dupa ce Vick a spus tot ce trebuia spus si inca pe deasupra. thanks vick si distractie placuta tuturor la urmatoarele intalniri!

p.s. in curand vin si pozele seria Ioana dar acum, citez, "le face frumoase". cum ar veni, modifica in Photoshop sa fiu eu pe partea tablei cu US care a castigat la Twilight Struggle de exemplu ... :D

chrislove

05 Oct 2010, 11:01

Si eu m-am simtit foarte bine, m-am relaxat, m-am bucurat ca am revazut atatia prieteni. Imi place mult la Tabiet, mi se pare locatia perfecta. Multumesc lui Mihnea si Amiei pt ca ne-au facut sa ne simtim ca acasa.
Multumesc Ioanei si lui Dan pentru surpriza frumoasa :)

Revelatia serii a fost intr-adevar In the name of the rose. Mi-a placut jocul pt ca e simplu, arata simpatic, gandesti mult, si e cu deductie :). Am mai jucat o parte de Dixit.

PS: sa stiti ca intru zinic pe forum sa citesc (in special de pe mobil), dar imi este mai greu sa raspund asa des.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

05 Oct 2010, 11:55

@adixor: Ai putea sa prezinti un mic rezumat al jocurilor pe care le-ai jucat. Si, eventual, sa te "photoshopezi" singur in postura americanilor la Twilight Struggle... :D

Colectie

adixor

05 Oct 2010, 12:12

mic rezumat: a inceput jocul si dupa ceva timp am luat bataie. asta la twilight struggle.
la cyclades a durat mai mult. Am explicat jocul intai, apoi a inceput si dupa ceva timp am luat bataie.
:)

mihai
Special Meeple
Special Meeple

05 Oct 2010, 12:15

deci, concluzia, indiferent de durata unui joc, ai luat...bataie?:)hmmmmmm

nuk3r

05 Oct 2010, 13:26

Concluzia trista este: si batut si cu tortu mancat.

adixor

05 Oct 2010, 21:51

aaaand the pictures!

tzumulmim ioana!

Ioana

05 Oct 2010, 22:25

Super super frumoasa intalnirea! M-am simtit excelent, mi-a facut o deosebita placere sa va (re)vad pe toti si sa joc impreuna cu voi jocuri bune!
Din pacate abia acum am apucat sa intru pe forum, mi-a fost rau in ultimele zile, cred ca de la torturile lui Adixor - just kidding, torturile au fost foarte yummy :P. Sper sa revin maine cu un mini-review al intalnirii de duminica.

P.S. Adixor, cam putine (da' bune) comentariile pozelor... mai era loc de cateva.

Toata lumea in cor: La multi ani Adixor!!

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”