Si ce minunatie de joc a iesit, Exploding Kittens asta. Daca designerii vor sa creeze doar asemenea jocuri atunci da, lasa-i sa-si faca o comunitate la fel de mare ca Elan Lee si cei de la Oatmeal si sa dea drumul la presa de tipar.dmx85 wrote:
Si designerii de la Exploding Kittens sunt la fel de straini cu fenomenul board games, dar asta nu i-a impiedicat sa realizeze cel mai de succes proiect Kickstarter in materie de board games din istorie. Nici marele Reiner Knizia am inteles ca nu prea joaca board game-uri, in afara de cele realizate de el.
Insa chiar si in cazul Exploding Kittens, Elan Lee a fost Chief Desing Officcer la Xbox, a creat cateva jocuri video, are un background fantastic in gaming si marketing. Cei de la Oatmeal sunt cunoscuti pentru sarcasmul lor, iar jocul Exploding Kittens se pliaza pe aceasta trasatura. Marketingul a fost fenomenal, oamenii au tras un tun si posibil ca il vor mulge in continuare, pentru ca sustin acest joc destul de puternic (devine un fel de stapple party game, are dezvoltate aplicatii, e in stock peste tot, oamenii il cumpara).
Cred ca compari categorii diferite de designeri. Acesti designeri, care nu au auzit inca de boardgamegeek si nu au habar ce ofera in acest moment industria, sunt in cel mai rau caz ignoranti idealisti. Ei au nevoie de cineva care sa le zica - "Stai domnule un pic, nu cheltui miile alea de euro pentru a-ti publica capodopera, intra mai intai intr-un magazin de boardgame-uri, vezi cate jocuri sunt acolo, si incearca apoi sa-ti dai seama cine o sa cumpere jocul tau."
Reiner Knizia are si el sute de design-uri nepublicate, nu scoate el pe piata ce vrea, cand vrea. Omul a publicat schite de jocuri timp de 5 ani in jurnale de specialitate pana sa tipareasca fizic primul joc. Asta e echivalentul a 5 ani de experimentat pe boardgamegeek cu concepte PnP. Ar fi super daca designerii despre care vorbim acum ar fi facut la fel, insa am impresia ca nu au auzit inca de acest site.