Jocuri noi 2019

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Re: Jocuri noi 2019

04 Mar 2019, 09:09

Eu sunt ingrijorat de adaugarea hartii.

Cei care au incercat Race for the Galaxy cu Alien Artifacts si acea harta cu explorare stiu despre ce vorbesc.
Un joc de carti rapid de 30 minute s-a transformat intr-o poveste plicticoasa de 60+.

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

04 Mar 2019, 10:11

Terraforming Mars: Turmoil
Turmoil, the fifth expansion to Terraforming Mars, takes players back to Mars, and the struggle for control and progress of human society on a big and dangerous planet.

The expansion includes new corporations, new projects, and a new type of cards: The Global Events - from dust storms to riots to raising alloy demand, that gives you something to plan for.
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

VZQ
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 11:59

DanielIndru wrote:
04 Mar 2019, 09:09
Eu sunt ingrijorat de adaugarea hartii.

Cei care au incercat Race for the Galaxy cu Alien Artifacts si acea harta cu explorare stiu despre ce vorbesc.
Un joc de carti rapid de 30 minute s-a transformat intr-o poveste plicticoasa de 60+.
Este (probabil) efectul Clank! - ideea ca deck buildingu' in sine este cam anost, si ca reteta succesului este sa-l combini cu alte mecanici, ca sa devina produsul incitant. O idee foarte proasta, dar care pare sa prinda (din pacate) teren. Mie "hibridele" nu-mi plac neam, dar deh....

thenede
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 13:41

De acord ca deck buildingul pur e destul de plictisitor..

La hibride tind sa nu fiu de acord, cred ca daca nu e doar deck building doar de dragul de a construi un pachet, rezultatul e de multe ori o surpriza placuta: Rococo, Quest for El Dorado, etc.

Corwin
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 13:48

Heh, nu stiu cu cine esti de acord, ca ceilalti pareau sa spuna ca prefera deck building pur. :)

thenede
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 14:06

cu "ideea ca deck buildingu' in sine este cam anost" - e o idee excelenta - nu vad cum mecanica iei o carte, o pui in discard mai trec doua ture, shuffle shuffle, te rogi sa tragi cartea aia, vine dupa vreo 3 ture ca mecanica singulara poate starni pasiuni...

in final e o parere personala, si nu critic pe nimeni.

Corwin
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 14:43

Oh, n-am zis ca n-ai dreptate. Nu e mecanismul meu preferat, nu am prea multe de zis despre el.

Doar ca nu stiu cu cine erai de acord ca nu e fain, cand ceilalti au spus ca le place.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

04 Mar 2019, 15:13

VZQ wrote:
04 Mar 2019, 11:59
Este (probabil) efectul Clank! - ideea ca deck buildingu' in sine este cam anost, si ca reteta succesului este sa-l combini cu alte mecanici, ca sa devina produsul incitant. O idee foarte proasta, dar care pare sa prinda (din pacate) teren. Mie "hibridele" nu-mi plac neam, dar deh....
Cred ca la asta se referea :-)

VZQ
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 16:00

thenede wrote:
04 Mar 2019, 14:06
cu "ideea ca deck buildingu' in sine este cam anost" - e o idee excelenta - nu vad cum mecanica iei o carte, o pui in discard mai trec doua ture, shuffle shuffle, te rogi sa tragi cartea aia, vine dupa vreo 3 ture ca mecanica singulara poate starni pasiuni...

in final e o parere personala, si nu critic pe nimeni.
Mie fix aia-mi place; este mai multa strategie decat pare. Insa dupa cum am spus, prefer DB-urile gen Ascension (cu "piata" dinamica). Acu', depinde si ce ai jucat, dar nu vad cum ar putea de ex sa para Star Realms anost... ideea cu DB-urile pure este ca (in general) nu sunt greu de inteles si de jucat, si toata lumea incepe exact din acelasi punct. Iar constructia deckului in timpul jocului ofera mai multa flexibilitate decat daca ai alcatui un deck inainte de joc, pentru ca poti schimba strategia, pe masura ce testezi eficienta cartilor - mie cel putin asta mi se pare misto.

In ceea ce priveste hibridele... tot ce am vazut / incercat complica lucrurile inutil.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

04 Mar 2019, 22:06

Ca toti cei de-aici, si eu am descoperit cateva mecanici preferate, iar deck-buildingul e clar in top trei (alaturi de tile laying. stiu, nicio legatura). Dar, exact cum a spus si VZQ, am aflat ca-mi place odata cu Ascension, pentru ca "piata dinamica". Dominion bores the s..t out of me, l-am luat de doua ori, l-am jucat de fiecare data once si i-am facut vant, not for me. Tot piata dinamica e si in Harry Potter si in El Dorado, doua favorite. Si ajung la hibride: El Dorado are doua mecanici absolut bizare impreuna, daca te gandesti, race si deck-building, insa rezultatul e spectaculos, pentru mine cel putin. Nu ma mai satur de el, mai ales ca are si super-modular-board, adica merge in sute de variante, care ii dau si gradul de dificultate, de la easy la evil.

VZQ
King Meeple
King Meeple

05 Mar 2019, 03:12

La mine top 3 este: DB, tile placement, set collection (in ordinea asta) :) Toate DB-urile Dominion-style pe care le-am incercat nu mi-au placut deloc.

DeeDee
King Meeple
King Meeple

05 Mar 2019, 09:51

deck building + race suna ca ceva ce e musai sa incerc!

Corwin
King Meeple
King Meeple

05 Mar 2019, 10:50

Daca sunteti interesati de combinatia asta, puteti incerca si Automobiles. Bag building + race. Am jucat mai mult in 2, dar mi se pare ca e mai bun in 4, sunt mai multe sanse ca jucatorii sa se incurce unul pe altul.

Edit: Nu stiu insa daca poate fi gasit pe undeva. Eu l-am jucat online.

Corwin
King Meeple
King Meeple

10 Mar 2019, 12:23

Terra Mystica: Merchants
Next in alphabetical order we have Terra Mystica for which James Wolfpacker is developing an expansion currently titled Merchants. Here's his overview of the expansion: "It will have Merchants (ships for most factions) generated by a new building called the Shipyard (for most factions). Factions will send their Merchants to opponent's buildings to gain VP and resources. Factions receiving Merchants will be able to charge power as if an opponent built next to the building. This adds a new tactical movement element to the already deep strategy of Terra Mystica while maintaining perfect information.

"All 20 factions will receive a board extension to upgrade a Trading Post into the Shipyard with additional Special Actions to move and build ships. There will be new additional favors, round tiles, bonus tiles, town tiles, and power actions. This expansion MIGHT also come with physical versions of the online maps Loon Lakes and Fjords. This expansion is expected to be available at Essen in 2019." He's running tests of this expansion on Tabletop Simulator, and he explains how to get involved with the testing in this BGG thread.
Daca aveti cont de Tabletop Simulator si vreti sa testati, puteti vedea detaliile aici: Another Terra Mystica Expansion Is in Development!

Dupa cum se spune si in acel topic, nu e vorba de extensia prevazuta de catre designerii originali, la aia inca se mai lucreaza. Asta va fi tot oficiala, dar e facuta de o persoana care e printre primii in clasamentul din aplicatia de Terra Mystica. Dintre hartile de care vorbeste, harta Loon Lakes e deja disponibila in aplicatie, si e interesanta si diferita de celelalte. Fjords este disponibila doar aici: https://lodev.org/tmai/ (vs AI) si aici: https://terra.snellman.net/changes/ (vs humans, dar interfata neprietenoasa, n-am jucat niciodata).

Haddeo
King Meeple
King Meeple

10 Mar 2019, 23:13

Dar o harta modulara și o varianta de jucat in 2 la fel de buna ca in Gaia ? :)
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

Corwin
King Meeple
King Meeple

10 Mar 2019, 23:31

Poate cu extensia cealaltă. Având în vedere că asta nu e făcută de designerii originali, nu mă aștept să includă atâtea lucruri noi.

26octombrie
King Meeple
King Meeple

23 Mar 2019, 15:19

Counting the days...

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

23 Mar 2019, 15:44

:))) Am dat clik am rezistat 30 secunde. Cand a zis co-op game l-am oprit.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

27 Mar 2019, 08:14

Kickstarter-ul incepe pe 1 Apr 2019.
Mai multe detalii aici: https://www.mojitostudios.com/
Also, the box cover is done:
Image
DanielIndru wrote:
06 Dec 2018, 10:13
Cleopatra and the Society of Architects: Deluxe Edition

Pe Kickstarter in 2019.
This new edition will have a whole new graphic by the talented Miguel Coimbra and a free-standing, totally 3D palace.
In addition of a new graphic design, it will have a new rulebook updated by the designers for major simplicity and fluidity:

The combination of Resource card to discard in order to build the pieces of the Palace have been reworked.
The gains from the building of the Palace’s pieces have been recalculated
The consequences of corruption have been reviewed.
The Great Priest is no longer activated in the same way
The number of players passed from 3-5 to 2-4.
There is a new specific system to manage the Character cards, which are no longer part of the deck, and are instead handled separately.
https://www.boardgamegeek.com/boardgame ... xe-edition

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Post Reply

Return to “Discutii generale”