Teddy wrote: ↑13 Apr 2019, 13:53
rault wrote: ↑13 Apr 2019, 11:52
Haddeo wrote: ↑13 Apr 2019, 11:15
Arată super, dar nu ne lasă așa

.
Ce imprimanta ai? Ce probleme ai avut cu ea? Ce recomanzi? Ce alte imprimante recomanzi? Ce ghiduri /tutoriale?
Am 2 imprimante. Creality CR-10s si Creality Ender 5. Practic CR-10S o folosesc pentru insert-uri si tot ce e mare ca dimensiune si Ender 5 pentru miniaturi / teren / print-uri detaliate.
Probleme apar des. E un hobby care consuma mult timp si departe de plug & play. Pentru asta exista grupurile de Facebook si tutorialele de youtube care ajuta mult cu rezolvarea / invatatul

.
Daca ar fi sa recomand, as recomanda in functie de ce nevoie exista. Pentru cine vrea sa printeze multe insert-uri, s-ar putea ca unele design-uri sa fie prea mari pentru a incapea pe Ender 5 de exemplu. Nu e foarte dificil sa imparti in 2 un fisier si sa le printezi separat, dar va trebui sa le lipesti dupa. Pentru a evita asta recomand CR-10s care are suprafata de printare mare si acopera orice insert disponibil.
Daca insa scopul e sa printezi mai mult miniaturi / teren, atunci recomand Ender 5. E mai usor de ansamblat, utilizat si ofera detalii ceva mai bune datorita structurii.
Decat sa dau un search mai bine va intreb pe voi.
Cat costa o imprimanta din asta magica?
Cat costa consumabilele?
Cat dureaza sa printezi o figurina?
Cat de fiabile sunt aceste imprimante?
Vad ca arata super miniaturile de la Mita.
Va incurajez sa mai postati realizarile de la imprimantele 3D
Imprimanta costa de la 130E - 300E in functie de ce model si cat de mare vrei sa fie zona de printare. Daca vrei un CR-10S poti plati si 500E.
Imprimantele vin pe sistem dropship din Europa dar se cumpara din Aliexpress recomand sa urmariti promotii cand preturile scad substantial.
Consumabile 1 rola de filament te poate costa intre 50lei si 150lei depinde de unde cumperi si ce pretentii ai.
La cat dureasa sa printezi o figurina aici totul depinde de cat de mult detaliu doresti sa aiba figurina. Eu la ale mele dupa prime unde au pierdut putin detaliu dar nu se mai vad asa excesiv liniile de printare pot sa le dau o nota de 6,5. Ca si timp dureaza cam 30-50 min sa printez o miniatura. Poti sa scoti si de un 10 daca doresti dar cred ca timpul se ridica la cateva ore bune.
Eu o am de o luna si nu am investit nimic in ea pana acum, este un Ender-3 si m-a costat 170E am totusi pe drum 1 extruder nou in caz ca am probleme cu asta, mai multe varfuri de schimb si o sticla termorezistenta pe care am platit cam 25E. Ender-5 a lui Raul a costat undeva in zona 250-280E. Se mai pot adauga mici imbunatatiri.