Impresii Viticulture?

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

Impresii Viticulture?

18 Apr 2019, 11:46

Ce părere aveți de Viticulture? Câtă interacțiune e între jucători? E rejucabil? Cu ce l-ați compara?

emisanSB
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Executioner

Re: Impresii Viticulture?

18 Apr 2019, 12:07

E inca cel mai bun joc al lui Stegmaier si in general e un keeper.
Are nevoie de Tuscany pentru o experienta completa, deci e costisitor.
Are aceeasi interactiune pe care o poate avea oricare alt worker placement.
Nu cred ca e asa recomandabil de jucat in 2 desi e gandit sa scaleze eficient.
Are rejucabilitate mare si teoretic rasplateste partidele multiple, pentru ca incepi sa inveti deckurile de carti si iti poti face o strategie mai coerenta.
Ca plusuri as putea remarca productia foarte foarte buna. :tu:
Ca minusuri mentionez un oarecare element de "luck of the draw". Cărtile sunt destul de diverse si nu toate sunt asa bune, unele sunt mai potrivite pentru inceput, altele mai potrivite pentru sfarsitul jocului, unele iti pot castiga jocul daca ti se potrivesc ca o manusa pe productia ta de vinuri. :td:
Un joc bun dar un pic cam scump (impreuna cu Tuscany)

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

18 Apr 2019, 12:14

emisanSB wrote:
18 Apr 2019, 12:07
Un joc bun dar un pic cam scump (impreuna cu Tuscany)
Eu vad jocul la 240 lei si extensia 120 lei, asta fara vre-un discout aplicat. Cred ca la ce preturi avem pentru euro deluxe ( viticulture in opinia mea este un joc deluxe ca si componente) in jur de 70-90€ si cele cu miniaturi 100-120€. Nu vad acest joc + extensie ca fiind unul de clasa joc scump.

emisanSB
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2019, 12:21

Tuscany Essential Edition e 120 (are doar 3 module din cele 12 ce le contine Tuscany)
Editia completa Tuscany era tot vreo 240.
Si sper sa nu ma insel dar cred ca monezile metalice se achizitioneaza separat (sau poate sunt incluse in Tuscany - nu mai retin).
Dar si asa, 240+120 = 360 lei. 320 lei redus (cu aproximatie).
Eu inca nu am dat 320-360 lei pe un joc, pana acum. De aia mi se pare un pic cam scump.
Last edited by emisanSB on 18 Apr 2019, 12:25, edited 1 time in total.

danyelb
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2019, 12:23

emisanSB wrote:
Eu inca nu am dat 320-360 lei pe un joc, pana acum. De aia mi se pare un pic cam scump.
Inseamna ca nu ai ce cauta pe forum :)))))
Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.

emisanSB
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2019, 12:43

Pe de alta parte, pentru un gamer, evaluarea pretului de achizitie depinde foarte mult si de "valoarea" jocului, oricat de subiectiva sau obiectiva ar fi aceasta.
Pentru cineva care considera Viticulture de nota 10, 400+ lei pentru o editie completa, nu e foarte mult.
Insa altfel pune problema un colectionar care il considera de nota 8.

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

18 Apr 2019, 13:50

Eu l-am jucat doar o data, cu 4 jucatori dintre care unul cam incet. A fost foarte frustrant pentru ca a durat mult dar in acelasi timp a fost foarte dependent de cartile trase. Nu m-a convins deloc.
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

18 Apr 2019, 14:03

Mulțumesc tuturor, cred că voi aștepta Vinhos și atât atunci :)

mihnea_1309
Wizard Meeple
Wizard Meeple

18 Apr 2019, 14:45

Mie mi s-a parut un joc mediocru. Nu prost, dar nici pe departe atat de bun pe cat hype era in jurul lui la momentul acela. Agricola e asemanator si mult mai bun (ca gameplay evident, nicidecum ca prezentare/artwork/componente). Un lucru mi-a displacut clar: cartile sunt dezechilibrate. In principiu cine trage cartile mai bune o sa castige. L-am dat la un math trade dupa vreo 5-6 sesiuni de joc...good riddance.

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

18 Apr 2019, 15:46

Nici pe mine nu m-a dat deloc pe spate, cu atât mai mult cu cat am jucat înainte Vinhos, un joc excelent și în care tema este foarte prezenta.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

18 Apr 2019, 20:10

Am jucat doar o data fara expansiuni. Nu l-as mai juca nici pentru bani. M-a plictisit ingrozitor. E genul de joc care te minte frumos ca ai multe actiuni posibile, cand de fapt alegi din 2-3 si depinzi ce carti se trag. Plus... investesti foarte mult in foarte putin. Te chinui mult sa faci un butoi de vin... nu stiu... nu e rewarding.. eu m-am simtit ca acel om care nu stie sa innoate, se arunca in piscina, da din brate si picioare pana ramane fara aer si cand scoate capul mandru sa vada cat a innotat observa ca e la 1m de marginea bazinului.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

adelindumitru
Super Moderator
Super Moderator

18 Apr 2019, 20:57

Nu cred ca am mai văzut atât consens privind un joc :lol:. Mulțumesc, m-ați salvat de o achiziție care probabil mi-ar fi displăcut.

Haddeo
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2019, 22:17

Și eu l-am vândut, tot din cauza cartilor :D
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

18 Apr 2019, 22:19

Haddeo wrote:
18 Apr 2019, 22:17
Și eu l-am vândut, tot din cauza cartilor :D
Si eu l-am cumparat tot din cauza cartilor :)

Haddeo
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2019, 22:20

emisanSB wrote:
Sa nu te apuci de vreun lcg ccg or any other cg atunci :D :D ca o sa ajungi sa dai și 3200-3600
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.

Keyser
King Meeple
King Meeple

18 Apr 2019, 23:58

Pe bgg jocul are nota 8.1 (eu i-am dat 10), sunt 17k de votanti, presupun ca marea majoritate se pricep la boardgames deci nota este obiectiva. (nu ca 10-le meu sau plictiseala lui Tavi de exemplu :P), vorbesc de essential edition aici.

Jocul arata foarte bine pentru un euro, componente simpatice, fiecare casuta forma ei, lemn nu plastic (desi aici e subiectiva treaba).

Este genul de joc care te rasplateste daca iti gandesti actiunile bine dar nu te pedepseste prea tare daca gresesti ceva (evident ca vei fi in spate dar nu out of the game ca la Orleans de exemplu). Cand il joci pentru prima oara o sa fie un pic complicat sa iti faci un plan pentru ca nu stii foarte bine actiunile din anotimpurile urmatoare, nu stii cati pioni sa pastrezi pentru toamna/iarna si cand ajungi acolo poate sa fie frustrant ca nu mai poti face toate actiunile. Dar asta se rezolva in primele doua runde (in care oricum ceva ai facut, poate nu optim dar ai o baza gen cladiri, bani sau struguri). Plus ca este genul de joc care nu te controleaza, nu iti impune sa faci ceva, de exemplu sa iti hranesti muncitorii. Vrei sa faci vin runda asta? Poti. Vrei sa pregatesti mai multi struguri si sa faci runda viitoare un vin mai bun? Poti. Nu esti obligat sa ai vin in runda X ca vine nu stiu ce scoring sau taxa si daca nu ai pierzi puncte. (da teotihuacan , tzolkin. agricola etc. la voi ma refer).

Cat despre carti, eu vreau un pic de random in jocurile mele, altfel joc abstractul suprem Sah si am satisfactia ca daca sunt cel mai bun nu o sa pierd niciodata. Asa ca, nefiind cel mai bun de la masa pentru ca nu am rabdarea necesara, ma bucur de un boost dat de o carte buna venita la momentul oportun, boost care ma poate ajuta sa castig jocul. In majoritatea jocurilor apreciate daca ai noroc la zar, carti, evenimente, vecini care nu stiu jocul etc. vei avea sanse mai mari de victorie, aici pur si simplu poti avea sansa sa tragi o carte care sa se lege sau nesansa sa tragi o carte care nu e buna. Cu ce e diferit de majoritatea jocurilor? Si sa nu spuneti ca sunt prea op cartile. Da se poate intampla sa se lege, dar ia jucati 10 partide sa vedem, le castiga pe cele mai multe cel cu strategia mai buna? Altfel, repet, sah, castigi 100% din timp daca te enerveaza implicarea norocului in joc.

Il joc de fiecare data cu placere, nu imi increteste fruntea, nu trebuie sa imi strofoc creierii sa tin minte o secventa de 15 mii de actiuni pe care trebuie sa le fac intr-o anumita ordine, am interactiune cu ceilalti de la masa, nu dureaza mult (chiar si in 5 jucatori, poate daca cel putin 3 sunt kasparovi), este un joc pe care il joc de drag, iar la final nu ma doare capul.

Despre Vinhos nu prea pot spune multe, l-am jucat o data, demult. Tin minte ca era ceva cu vremea, ca mi s-a parut extrem de greoi si ca abia asteptam sa se termine. Dar nu e o parere pertinenta dupa doar un joc si ala acum ceva ani buni.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Ailur
Wizard Meeple
Wizard Meeple

19 Apr 2019, 00:28

Mie mi-a placut mai mult decat Vinhos ( dar in general nu sunt fan Lacerda, deci asta n-ar trebui sa fie un criteriu major ).

Tematic, Vinhos se concentreaza pe partea de marketing a afacerilor cu vinuri: castigi premii, le cresti valoarea perceputa pe piata, etc. In Viticulture plantezi soiurile de vin, culegi strugurii, mai organizezi un tur pentru vizitatori. In Vinhos incerci sa le faci pe plac juratilor de la concursuri sau sa le influentezi criteriile de jurizare, in Viticulture storci tu strugurii cu mana ta.

In Vinhos esti intr-un birou, in Viticulture esti chiar in podgorie.

emisanSB
King Meeple
King Meeple

19 Apr 2019, 00:36

Haddeo wrote:
emisanSB wrote:
Sa nu te apuci de vreun lcg ccg or any other cg atunci :D :D ca o sa ajungi sa dai și 3200-3600
Din fericire sunt ferit de pericolul asta, pentru că nu mă pasionează LCG-urile. :)

Corwin
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Terraformer

19 Apr 2019, 00:51

Keyser wrote:
Cat despre carti, eu vreau un pic de random in jocurile mele, altfel joc abstractul suprem Sah si am satisfactia ca daca sunt cel mai bun nu o sa pierd niciodata.
Exista multi pasi intre jocuri de noroc pur si Sah. Mie imi place ca si in jocurile de carti sa pot sa am un oarecare control asupra lor. Nu-mi place sa trag o carte si ma uit ce buna/proasta e. Prefer draft, sau un tablou de carti din care sa cumperi, sau jocuri cu zaruri in care am optiuni si pentru zaruri mici, si pentru mari, etc. Ma deranjeaza mecanismul de tras carti random chiar si in jocuri unde cartile au efect mult mai mic (A Feast for Odin), inde-ajuns incat sa incerc variante.

Pe de alta parte poate daca jucam cu jucatori mai rapizi si dura mai putin tot jocul nu m-ar fi deranjat atat partea aleatorie. In general cu cat e mai scurt jocul cu atat ma deranjeaza mai putin norocul din el. Dar nu mi-a facut cu ochiul destul cat sa-i mai acord o sansa.
Keyser wrote:
Pe bgg jocul are nota 8.1 (eu i-am dat 10), sunt 17k de votanti, presupun ca marea majoritate se pricep la boardgames deci nota este obiectiva.
Well, ne-a intrebat pe noi, altfel se uita doar pe BGG. :P Pe mine ma intereseaza mult mai putin notele unor necunoscuti, prefer mai degraba review-uri, sau note de la persoane carora le stiu preferintele.
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

19 Apr 2019, 08:41

emisanSB wrote:
19 Apr 2019, 00:36
Haddeo wrote:
emisanSB wrote:
Din fericire sunt ferit de pericolul asta, pentru că nu mă pasionează LCG-urile. :)
Never say never... :roll:

Post Reply

Return to “Discutii generale”