De ziua femeii

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
acidutzu

De ziua femeii

08 Mar 2013, 07:58

Doamna din mine a decis sa se rasfete, asa ca mi-am luat un joc micut si dragut dulce (acum cinci ani pentru Oana orice, orice era dragut, acum orice, orice este dulce - desi foloseste cam des termenul asta pe puii de animale (sa ma tem pentru ei?) - asa ca trebuie sa raman in trend).

Mi-am luat si eu Android: Netrunner.
from http://www.boardgamegeek.com/image/1324609

Nu m-a atras de nici un fel, dar toata lumea era cu Netrunner in sus, Netrunner in jos. Incepeam sa ma simt exclus din haita.
M-am uitat peste reguli, peste filmulete, dar tot nu facea click. Iar Netrunner in sus, iar Netrunner in jos. Ce naiba are mai, ca nu vine cu un cupon de 80% reduce la orice alt joc?
M-am mai uitat putin, am realizat ca terminologia o s-o distruga pe Oana, o sa-mi dea cu el in cap si nu o sa mai am voie sa-mi cumpar nimic pana la nunta de Niobiu. Am testat terenul aseara cu "Vrei sa te duc in heap-ul meu papusa, te fac un run de o sa-ti dau rez la toate hainele?". M-a privit lung, a deschis gura sa zica ceva, nu avea ce (stun +5), i s-a zbatut o pleoapa, iar a vrut sa zica ceva, a dat din cap si s-a mutat in capatul celalalt al canapelei (charm -200).
Iar Netrunner in sus, Netrunner in jos. Deja devenea grav. Ce ma faceam? Daca ma intalneam cu cineva de pe forum si doream sa port o discutie minuscula?

- Am incercat Tzolk'in.(Eu)
- :shock: O oo oooo! Mai incet baiatu'!
- Ce?
- Tzolk'in is so last intalnirea nationala Sibiu. Acum se poarta Android: Netrunner.
- Se poarta?
- Da baiatu'. Daca ai o parere despre Datasucker bine, daca nu adio!

Ce sa fac? Mi-am luat Dungeon Command: Tyranny of Goblins de la gura, mi-am sters o lacrima, doua si am plecat in cautarea Runnerului risipitor. Nici nu se mai gasea prin Bucuresti, cel putin nu la magazinele astea de jos. Mi-am amintit ca mai este unul mic ascuns pe undeva, care arata ca mai are in stoc. Am dat o plimbare de seara pana acolo. Apoi am dat o fuga pana la bancomat, pentru ca nu acceptau card. Am pus mana pe el. Daca intereseaza, mai este unul singur disponibil. ;)

Diseara ma sacrific la un Anna Karenina, pentru ca maine Oana sa se sacrifice la un Netrunner. Lose-Lose situation.

P.S. Pupici tuturor doamnelor exterioare si interioare. Sunteti niste dulci!Image

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

Re: De ziua femeii

08 Mar 2013, 09:16

Dude, you suck. Ai modifiere negative si la Bluff si la Diplomacy si la Intimidate. :)))
Succes la Anna Karenina.

P.S. Daca vrei Netrunner poti veni sa joci cu noi oricand.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

08 Mar 2013, 09:18

Felicitari.
Ce vreau eu sa zic (si asta de ceva timp incoace) nu are legatura cu 8 Martie, dar nu stiu unde as putea sa pun postul asta, asa ca scriu aici.
Cand vad vanzoleala asta in jurului lui Netrunner nu pot sa nu ma gandesc la Deschapelles. Nu stiu daca mai urmareste forumul pentru ca a plecat din tara de ceva timp si poa' nu mai are timp...Cred eu ca daca ar mai fi fost pe aici ar fi fost foarte activ pe forum la subiectul Netrunner. Nici nu se discuta pe forum despre Netrunner pe vremea cand el visa deja concursuri de Netrunner. Stiu ca atunci cand a plecat din tara kiar isi cauta in zona unde urma sa locuiasca daca exista ceva comunitati de boardgameri care sunt doritori de Netrunner. He he...pionier nene ce sa mai! Daca ar vedea acum dupa niste multe luni bune ca Netrunner e fierbinte pe forum cred ca s-ar oftica putin ca nu mai e in Romania. Si-a cumparat jocul printre putinii ca l-au prins in primul lot (cred ca de la Taraba...si nu avea cutia turtita ;) ), manualul il stia de mult pe dinafara...a incercat ceva aici pe forum dar nu a prins la nimeni pe vremea aia (vorbesc de august 2012). Bravo lui, baiat destept! http://forumboardgames.ro/viewtopic.php ... 405#p28405. Din lipsa de doritori si cred ca mai mult din pasiunea pentru joc si-a pierdut cateva ore cu mine anul trecut prin vara/toamna si am bagat cateva jocuri nefiind eu cea mai potrivita persoana pentru nivelul lui. Succes!

am uitat sa adaug si eu:
Pupici exterioare si interioare tuturor doamnelor! (pisica d'aia clipicioasa n-am) :twisted:
HACK OR GET WHACKED!

Rautz

08 Mar 2013, 10:16

Aoleu nu Anna Karenina.
Am vizionat mii de filme dar cred ca pot numara pe degete filmele la care nu am rezistat pana la sfarsit. La Anna Karenina nu am rezistat nici 10 minute. Si sa nu crezi ca e o chestie barbateasca, nici Anca nu s-a putut uita la asa ceva.
Daca tot vrei sa te sacrifici uitati-va la Silver Linings Playbook sau Les Miserables, altfel nici macar n-o sa mai ajungi la Netrunner.

Nu mi se pare nici o vanzoleala cu Netrunnerul, au fost cateva vorbe de la cei de la Sibiu, dar acum doar eu trag de lume sa jucam, fara nici un succes. N-am reusit sa strang nici macar un om cu care sa-l jucam. Eu o sa mai tot incerc...

fl0po
King Meeple
King Meeple

08 Mar 2013, 10:35

nu am urmarit foarte atent...dar am tot vazut "Netrunner" pe ici pe colo si mi-a atras atentia....din ce am reusit eu sa joc (2-3 jocuri anul trecut) nu pot sa ma dau cu parerea. dar nici nu pot sa zic ca nu mi-a placut.
HACK OR GET WHACKED!

acidutzu

08 Mar 2013, 10:35

Singurul film la care am zis pas a fost "Copacul foarte plictisitor al vietii". Dupa zece minute ne-am uitat unul la altul, ne-am intrebat ce porcarie e asta si l-am sters.
In primul rand Les Miserables a aparut abia acum o ora HD, Silver Linings Playbook nu este HD pe Ro. In al doilea rand am o mare lista cu tot ce vrem sa vedem si le scot treptat cu ajutorul lui random.org, pentru ca altfel scot doar filme cu roboti, mitraliere si sharks with frikin lasers attached to their heads, ceea ce strica armonia in casa. :D

Principalul motiv pentru care am evitat Netrunner este dat de natura lui. Este LCG, ceea ce aduce un munte de extensii. Eu sunt compulsiv in a strange carti dulci, asa ca am zis mai bine sa ma pazesc. Si asa 25% din wishlist-ul meu este compus din extensii la Lord of the Rings, pe care il joc singur, dar pe care vreau sa-l completez. Nebunie!

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

08 Mar 2013, 11:10

Bahaus wrote: Nu mi se pare nici o vanzoleala cu Netrunnerul, au fost cateva vorbe de la cei de la Sibiu, dar acum doar eu trag de lume sa jucam, fara nici un succes. N-am reusit sa strang nici macar un om cu care sa-l jucam. Eu o sa mai tot incerc...
Am infiltrat si eu prin bagaje o factiune de runner si o corporatie si vreau sa-l joc saptamana viitoare la o seara de jocuri; daca o sa vii la o intalnire organizata de tudor am putea juca; cunosc regulile dar inca nu am apucat sa-l joc.

Rautz

08 Mar 2013, 11:25

Suntem in proces de rezolvare cu 2 locatii pentru Netrunner, noi o sa mai tot mergem Marti in Deja Vu pentru ca ne-a placut mult.
Va trebui sa discutam ziua pentru a doua locatie, se ocupa Tavi(MandrulDuce).

Minel

08 Mar 2013, 11:57

Apropo de Netrunner: eu unul simt ca joc ceva foarte elitist, profi. Nu cred ca MTG sau alte jocuri de concurs mi-ar inspira acelasi feeling. E vorba si de tematica, si de mecanicile de joc bazate si pe bluff.

fl0po
King Meeple
King Meeple

08 Mar 2013, 12:01

Minel wrote:Apropo de Netrunner: eu unul simt ca joc ceva foarte elitist, profi. Nu cred ca MTG sau alte jocuri de concurs mi-ar inspira acelasi feeling. E vorba si de tematica, si de mecanicile de joc bazate si pe bluff.
te asteptam cu el pe bursa la vanzari..... ;)
HACK OR GET WHACKED!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

08 Mar 2013, 12:06

Se poate face un start-up foarte cool pentru o piata dedicata de Netrunner. O sa ma documentez mai bine. Vad ca FFG-ul are deja suport pentru organized play sub forma de kit-uri cu premii ca sa ia cam la fiecare ceva. Probabil va fi o taxa minima de participare pentru organized play-ul efectiv (cand ne decidem sa facem pe bune un turneu si nu sa ne intalnim sa facem deck-testing). Premiile pot veni si din sponsorizare si vor veni SIGUR din timp in timp, insa pentru a avea un fenomen care sa ajunga un MTG elitist daca vreti, e nevoie de organizare constanta, educarea pietei, investitie de timp (ca sa iti cresti pool-ul de jucatori), etc...
Vorbim ne auzim pe saptamana viitoare cand voi sti cu certitudine lucruri.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

08 Mar 2013, 12:12

Martea ne gandeam sa venim si noi,in Deja vu.

acidutzu

09 Mar 2013, 07:49

Hai ca i-am supravietuit Annei.

Si ne-a placut.
In primul rand ne-am identificat usor. Vronsky vrea sa se logodeasca cu Kitty, o intalneste pe Oana Karenina si se indragosteste de ea. Pai e frumos domnul Tolstoi? Furati vietile oamenilor asa usor, da' cu un drept de autor, ceva nu sariti?

Intr-adevar primele zece minute au fost ciudate, putin teatru comic, poate putin Kusturica(?). Ne-am vaccinat cu Holy Motors, un film atat de ciudat incat nu l-am putut recomanda decat unei persoane (bun filmul, nu zic nu, dar, ca si in jocuri, necesita grupul potrivit :lol: ), asa ca aceste minute au fost relaxante. Pe mine unul nu ma deranja daca tot filmul pastra ritmul asta. Insa pasul se schimba, atunci cand un mic grup de figuranti incep sa cante la...nu mai stiu ce, pentru ca mi-am reamintit o faza din Holy Motors si m-am lasat purtat de ea, si filmul devine serios.

Asta este cea mai buna acordeoneala ever*! (*pana la proba contrarie :lol: )

Ce mi-a placut cel mai mult a fost plasarea filmului intr-un teatru. Tot filmul era o piesa de teatru. Asta este partea cea mai ciudata la mine (printre multe altele). Imi place la nebunie sa vad un film jucat de parca ar fi o piesa de teatru, dar urasc cu incredibila pasiune teatrul conventional (ca analogie - un homofob gay). Nu stiu de ce, am tot incercat sa-mi explic. In cele din urma m-am acceptat si cu asta basta. Putea sa fie mai rau. Sa dau 3000+ pe jocuri. :lol:

Oana l-a comparat insa cu o piese de balet. Fiecare cu nebunia lui.
Apropo de balet - apropo doar pentru ca se intampla in aceeasi sala - recomand Carmen de Bizet. Daca intereseaza am o intreaga poveste legata de aceasta piesa. Eu si Michelle Flaherty avem cate o poveste despre orice.

Fiind finalul piesei contine spoilers. :D

Este unul dintre cele 1000 de semne adevarate ale Apocalipsei - ameritrash-erul care merge la opera?

Hei si ajungem la penibila americana scena de sex. Ce ma mai amuz cu Oana in legatura cu asta. Comparam cinematografia europeana cu cea pudica de peste ocean.

Filmul american - nu are nici o rusine in ceea ce priveste violenta, chiar se straduieste sa verse tot mai multa cu fiecare film. Dar cand vine vorba de sex treaba se schimba. Camera tremura, se muta in coltul tavanului, totul este negru, vedem maxim un umar sau o ureche, fiecare se comporta de parca s-ar teme ca celalalt incearca sa-l violeze.

Filmul european - la noi mai incet cu violenta pe scari, insa compensam cu mai multa libertate erotica. Iti dai seama ca privesti un film european daca vezi un penis, pe care se si zoom-eaza. Daca vezi un om gol mergand prin casa asa cum fiecare mergem goi prin casa (cei care merg sau care au mers). Daca nu vezi o femeie coborand din pat cu cinci cearsafuri pe ea si mergand intr-o parte ca racul. Cine facea asta in realitate? Oameni care fac dragoste asa cum fac eu, tu, el sau ea (Oana nu se pune pentru ca ea-mi pune perna pe fata si ma violeaza :mrgreen: ), nu cu cojocul pe ei, nu din camere separate, nu plangand dupa.

Iar o iau razna.

Revenind, filmul mi-a placut mai mult decat ma asteptam, iar Oana a fost incantata ca a respectat cat a putut cartea.

Acum Netrunnerul sa vedem daca se ridica la acelasi nivel. :lol:

Minel

09 Mar 2013, 13:55

fl0po wrote:
Minel wrote:Apropo de Netrunner: eu unul simt ca joc ceva foarte elitist, profi. Nu cred ca MTG sau alte jocuri de concurs mi-ar inspira acelasi feeling. E vorba si de tematica, si de mecanicile de joc bazate si pe bluff.
:) daca apare vreodata, va fi scump ca o sa fie cutia ticsita de carti.

acidutzu

09 Mar 2013, 20:55

Am jucat doua partide.
Tare haios jocul. Am lasat-o sa fie runner pentru ca mi s-a parut mai usor de manevrat.

Moartea nr 1:

Da peste Neural Katana cu doua carti in mana.

Moartea nr 2:

Da peste Wall of Thorns cu doua carti in mana.

- Am murit?
- Nu, dar ramai peste carti.
- Putem considera ca n-am facut run?
- Sigur iubire.

.....mai trec doua ture...vede ca avansez de doua ori o carte.

- Run!
- Sigur iubire. Unde?
- Acolo unde ai avansat.
- Bine iubire.
- Activezi Ice-ul?
- Nu. Poti sa-mi iei cartea, uite eu platesc un ban, tu citeste ce face.
Intoarce Project Junebug.
- Cat damage?
- Patru.
- Am doar trei carti.
- Pacat. :lol:

Rautz

09 Mar 2013, 22:04

Trebuie macar sa simulezi ca-ti protejezi serverul, altfel runnerul poate da 'jack out' chiar si inainte de a accesa cartile din server.
E destul de clar daca nu vrei sa rez-uiesti ice-ul ca e un trap (sau poate un bluf foarte bun)

acidutzu

09 Mar 2013, 23:06

Ma gandeam ca nu are sens sa activez ice-ul tinand cont ca avea un program specializat pe ice-ul respectiv. Asa mai bine pastram banii, decat sa-i folosesc, ea sa-mi treaca peste ice si sa-mi pierd si cartea.

Mi se pare mie sau bluful vine doar din partea corporatiei? Mi se parea mai interesnt daca si runnerul putea sa blufeze. Sa tina si el programele cu fata in jos ca sa fie mai riscant sa deschid un ice. Asa, vazand ce programe are, stiu ce merita sa pazesc si ce ice-uri sa activez.

Poate jucam gresit.

Rautz

09 Mar 2013, 23:30

Intr-adevar corporatia e cea care bluffeaza pentru ca e singura cu carti ascunse, toate cartile runnerului sunt pe fata.

Chiar si daca ai icebreakere tot costa sa treci de ice-uri (credite sa maresti puterea, credite sa spargi subrutine)
Ice-urile nu se pierd cand trece peste ele, tot ce face un program e sa sparga subrutinele, o data runul incheiat toate subrutinele se reactiveaza si intr-o tura viitoare va trebui iar sa treaca peste toate; deci tu platesti o data, initial, sa rezuiesti, dar runnerul plateste de fiecare data ca sa treaca peste ice.

In cazul de fata problema era clara: daca nu rezuiesti iceul adversarul isi da seama imediat ca tu ai un trap acolo si nu continua.

Runnerul 'bluffeaza' prin deckul pe care-l foloseste, il tine mereu in alerta pe corporatist prin multitudinea de carti pe care le poate avea in deck:
-trebuie sa-ti pazesti arhiva altfel are o carte cu care iti intra in HQ facand run pe arhiva
-trebuie sa-ti protejezi R&D altfel are o carte care trage 3 carti din R&D si probabil gaseste agende.
-trebuie sa nu faci prea multe servere altfel are o carte care primeste 8 credite la un run pe server
-trebuie sa protejezi HQ pentru ca are o carte cu care iti fura 5 credite si isi da lui 10.
etc.
Deci partea de bluff vine din deckbuilding de partea runnerului.

fl0po
King Meeple
King Meeple

10 Mar 2013, 00:43

Minel wrote:
fl0po wrote:
:) daca apare vreodata, va fi scump ca o sa fie cutia ticsita de carti.
atunci astept varianta cu cutia turtita.....
HACK OR GET WHACKED!

acidutzu

10 Mar 2013, 06:47

In cazul de fata era
Gordian Blade - str 2&Break code gate subroutine vs Enigma - str 2 ice code gate

Am instalat enigma inainte sa joace gordian blade
Ea dadea 2 bani ca sa sparga subrutinele (si avea destui), eu dadeam 3 ca sa o activez si tot ajungea la server. Asa preferam sa nu folosesc banii, ca sa pot instala altceva mai tarziu. Chiar daca se retrage pentru ca nu activez ice-ul, tot pierde un click.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”