Hai sa ne jucam 09 - 3 Iulie 2010 - Cafe Lente

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.
adixor

Re: Hai sa ne jucam 09 - 3 Iulie 2010 - Cafe Lente

05 Jul 2010, 11:46

eu am ajuns acolo si tot nu am jucat unele pe care voiam sa le joc, dar avem timp.

despre locatie ar mai fi de zis ca daca am fi fost 26 cum am ajuns sa fim de cateva ori la mandala, am fi avut reale probleme cu mesele (mesele bune de joc sunt putine, restul sunt circulare si mici si in plus cand a inceput ploaia toti de afara s-au mutat inauntru si de-abia au avut loc). dar nu e chiar imposibil, intr-adevar e o locatie buna, luminoasa si placuta.

recomand daca ai si timp si cu cine sa mai organizezi niste intalniri intre timp, cum ziceam pana dupa mijlocul lui august noi nu prea o sa mai avem intalniri (in bucuresti :D ). boardgamers cound on you :)

Ioana

05 Jul 2010, 15:29

Frumoase pozele, o sa soseasca si ale mele in curand, pe joi sper (acum suntem plecati din buc. si nu se pune problema de ulpoad in coltul acesta de lume in care suntem :D ).

Indy
Chief Meeple
Chief Meeple

05 Jul 2010, 15:33

Pe ce insula tropicala sunteti ? :p

Ioana

05 Jul 2010, 15:40

Ehe... ce frumos ar fi sa fim acum undeva prin Canare sau Maldive, dar nu suntem decat la tara (deocamdata :D) si netu' merge cam greu.

jakkal

05 Jul 2010, 19:51

Impresiile mele:

- Agricola (family version): Cum aproape toti erau implicati in jocuri cand am ajuns eu (undeva in jur de 12.30), am inceput cu Dang si Diana un joc de Agricola. Avand in vedere ca vroiam sa-l joc de foarte mult timp, am fost captivat de el si chiar mi-a placut foarte mult, desi am iesit ultimul (Diana a iesit invingatoare). Este primul joc cu worker placement pe care l-am jucat si nu ma face decat sa-mi doresc mai mult sa invat si sa joc noua achizitie, Caylus!

- Tales of Arabian Nights: Apoi, am intrat impreuna cu Adixor si cu Ioana in Povestile celor 1001 de nopti, eu fiind Alladin! Alt joc care nu m-a dezamagit, este exact asa cum ma asteptam: o experienta. Mi-ar fi placut sa am mai multe status-uri "ciudate" (singurul "interesant" a fost Insane spre finalul jocului). Singurul motiv pentru care nu am castigat acest joc, a fost ca aveam status-ul On Pilgrimage si nu puteam sa termin jocul pana cand nu scapam de el...si astfel Adixor a reusit sa iasa invingator!

- Puerto Rico: La final, m-am alaturat lui CostyBGB, Carmen, Dang si Diana pentru un Puerto Rico in 5. Alt joc pe care nu-l mai jucasem pana acum. A fost singurul care m-a dezamagit. Desi este interesant, mi s-a parut ca-i lipseste ceva.....a fost cam "fara gust", pentru mine. Dar il voi mai juca, pentru a-mi da seama daca intr-adevar este asa sau e doar o impresie dupa primul joc. Costy a castigat datorita faptului ca Dang nu a reusit sa puna un colonist pe cladirea de 6 pe care tocmai o construise!

Inca o intalnire excelenta, in care am avut posibilitatea sa joc jocuri foarte bune (primele 2 pozitii din topul BGG!). Din pacate nu pot merge la munte, asa ca astept cu nerabdare urmatoarea intalnire in Bucuresti.

chrislove

05 Jul 2010, 20:21

Puerto rico nu e genul de joc sa faca furori din prima. E mai sec decat Agricola, din cauza temei in principiu si a graficii (totusi e mult mai vechi decat aceasta, si e totusi un merit ca se mentine pe primul loc). Cu timpul insa vei descoperi frumusetea jocului, si poate vei trece cu vederea grafica. Mie imi place mecanica simpla curata.

Caylus a fost pt mine personal o dezamagire, grafica nu mi-a placut de la inceput, dar cel mai frustrant mi s-a parut miscarea provostului. Sunt curioasa ce parere o sa ai dupa ce il joci, mai ales ca poti sa il compari si cu Agricola si Puerto Rico. Cred ca gasesti si la intalnirile noastre doritori sa il joace.

jakkal

05 Jul 2010, 20:39

chrislove wrote:Puerto rico nu e genul de joc sa faca furori din prima. E mai sec decat Agricola, din cauza temei in principiu si a graficii (totusi e mult mai vechi decat aceasta, si e totusi un merit ca se mentine pe primul loc). Cu timpul insa vei descoperi frumusetea jocului, si poate vei trece cu vederea grafica. Mie imi place mecanica simpla curata.
Nu e vorba de grafica... nu sunt adeptul jocurile care impresioneaza doar prin grafica (de exemplu: A Castle for all Seasons mi se pare un joc f slab, desi are grafica superba). Poate ca din cauza ca l-am jucat in aceeasi zi cu Agricola (care m-a impresionat!), poate e din cauza ca seama (un pic) cu San Juan (un joc care mi se pare slab)... Oricum, nu voi refuza sa-l mai joc, pentru a-i prinde "savoarea" :)

Dang

06 Jul 2010, 09:53

jakkal wrote:- Puerto Rico: La final, m-am alaturat lui CostyBGB, Carmen, Dang si Diana pentru un Puerto Rico in 5. Alt joc pe care nu-l mai jucasem pana acum. A fost singurul care m-a dezamagit. Desi este interesant, mi s-a parut ca-i lipseste ceva.....a fost cam "fara gust", pentru mine. Dar il voi mai juca, pentru a-mi da seama daca intr-adevar este asa sau e doar o impresie dupa primul joc. Costy a castigat datorita faptului ca Dang nu a reusit sa puna un colonist pe cladirea de 6 pe care tocmai o construise!
Acum am citit regulamentul la Puerto Rico si mi-am dat seama ca am jucat gresit.
Jocul se termina la sfarsitul rundei in care Diana a epuizat VP-urile. Nu mai tin minte cine era guvernatorul, dar daca ajungea tura la mine luam mayor-ul si activam cladirea mare. (sau daca lua altcineva mayor intre timp)
Si tot in regulament scrie ca se puncteaza si cladirea mare, cu 4 puncte, chiar daca e neactivata. Se puncteaza si bonusul daca e activata.
Deci scorul era 43 Costy 42 eu daca nu mai ajungea randul la mine, si castigam daca ajungeam sa fac Mayor :)

Asta asa, doar ca sa ma simt eu mai bine :)
:twisted:

Ioana

06 Jul 2010, 16:02

SUPER = cuvantul care descrie cel mai bine intalnirea de sambata. M-am simtit SUPER bine in Cafe Lente iar timpul a trecut SUPER repede! Jocuri au fost destule, nici n-am apucat sa le deschidem pe toate. Totusi, parca am simtit lipsa unor fillere precum Blokus (de care mi se facuse pofta), Dominion, Ingenious sau Ricochet Robots.

In deschiderea dupa-amiezii am jucat 2 Pandemic unul dupa altul, foarte palpitante si contagioase :D. Din pacate suras333 si Laura au plecat la scurt timp dupa incheierea celui de-al doilea joc :(. [Grupul incepe sa se subtieze.]

Disperati sa jucam cat mai mult si sa nu pierdem timpul, ne-am apucat repede (adixor, ioana si jakkal) de-un Tales of the Arabian Nights in care Seherezada (me) a avut numai statusuri tampite ce i-au adus pierzania. Dupa ce-am terminat Tales-ul, eu si adixor ne-am inhamat la un BattleLore si-am inceput incet si sigur (ca un Cadillac) sa-i facem setupul. Abia ce i-am explicat regulile lui adixor ca-si anunta plecarea Costy, Carmen, Dang, Diana si jakkal :( iar noi nici n-am apucat sa jucam vreun un joc cu ei... Hm, mai bine ne spuneati ca nu stati pana noaptea tarziu (ca boardgameaholicii de noi), sa fi jucat la inceput un party game cu totii! [Grupul s-a subtiat considerabil.]

Noi, cei ramasi la mese, ne-am continuat linistiti incursiunea in atmosfera celor doua jocuri, BattleLore si Agricola. La scurt timp dupa ce-am mancat o bataie (bine-meritata) de la adixor, am inceput cu intrebarile catre jucatorii de Agricola: Cat mai aveti? Da' ziceati acum 10 minute ca terminati in 5 minute etc. Intr-un final au terminat si ei jocul :), iar Daniel, care trebuia sa fie la munca de la ora 15, s-a dus in sfarsit la munca :D.

Minusculul grup ramas, format din 6 persoane (Dan, Ioana, adixor, chrislove, mezak, Marvie), si-a incheiat seara cu Buzz It! O alegere exceptionala! Am ras cu lacrimi si, daca n-ar fi zis marea majoritate sa plecam acasa, as fi fost in stare sa-l joc la nesfarsit. O seara foarte frumoasa care s-a incheiat la fel de frumos. La mai multe! [Grupul a plecat acasa!]

adixor

08 Jul 2010, 00:31

si am primit si pozele de la ioana! Thanks!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

08 Jul 2010, 07:59

Bleahe, prea verde totu. Bring out the red meat :D

Nice meeting. Definitively have to try buzz it!

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

08 Jul 2010, 09:23

Sa aveti grija sa nu ajungeti Peco k in golful Mexicului... ;) :lol:
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

criss

08 Jul 2010, 14:46

@ioana: Superbe comentariile la poze! :)

@jakkal: dupa peste 100 de jocuri la activ, parerea mea este ca Puerto Rico este cel mai bun joc pina la data actuala. Nu este genul de joc care se poate aprecia dupa un singur joc. Este genul de joc la care iti mai vin idei si dupa 50 de jocuri la activ.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Jul 2010, 14:48

criss wrote:@ioana: Superbe comentariile la poze! :)
Cunoscandu-l pe Adixor, cred ca el este responsabil cu subtitrarea. Aia cu Mc Hammerii rocks :D

Ioana

08 Jul 2010, 15:13

Comentariile sunt opera lui adixor :D iar pozele comentate sunt marca inregistrata Ioana :D

adixor

08 Jul 2010, 15:14

Chuckila wrote:
Cunoscandu-l pe Adixor, cred ca el este responsabil cu subtitrarea. Aia cu Mc Hammerii rocks :D
actually it RAPS :)

adixor

08 Jul 2010, 15:16

Ioana wrote:
Comentariile sunt opera lui adixor :D iar pozele comentate sunt marca inregistrata Ioana :D
da, cred ca facem o echipa foarte buna. completata bineinteles de toti cei care apar in poze si fara de care noi nu prea am avea ce face :)

haretel

11 Jul 2010, 22:59

M-am amuzat teribil uitandu-ma la poze; si mi-ati facut chef de Agricola si de Battlelore :)

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”