Math Trade 2015

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Post Reply
Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Math Trade 2015

08 Apr 2015, 00:01

Yup, unii useri au avut parte de schimburi multe si frumoase:
Plu - 9/12
BogdanM - 14/23
vthor - 5/9
Teddy - 7/17

:tu: :tu:

bogdanm
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 00:51

acum mi-am adus aminte de MT.. :) 14 schimburi, nu e rau.. :)
mi-a luat Chuckila Tumblin dice-ul dar nu-i nimic..

multumesc Chuckila pentru organizare!

maine trimit mesaje celor carora am sa le trimit jocuri sa ne organizam

Rautz

08 Apr 2015, 00:56

Chuckila wrote: Teoretic user mistakes la listarea jocurilor nu e baza de re-run
Teoretic este, pentru ca rezolvarea normala e ca daca ai listat gresit, ii cumperi jocul nou. In cazul acesta, nu se poate.
Si nu e nici un caz care afecteaza doar o singura persoana, lipsa jocului afecteaza si pe altii care poate si-au dorit atat de mult un joc OOP incat au preferat sa nu bifeze altele, doar ca sa maximizeze sansele sa-l ia.
Prezenta unui joc care nu exista, in lista, efectiv a alterat rezultatele.
Daca acesta nu e motiv de rerulare, ce altceva ar fi? (chiar sunt curios). De fiecare data asteptam 1-2 zile pana la 'rezultate finale' dar nu stiu ce altceva in afara de acest scenariu ar putea sa se intample.

Intreb doar de curiozitate, in privinta jocului respectiv sunt neutru, desi l-am avut in lista, n-a fost o prioritate.

iadrianik
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 01:34

Rautz wrote:Teoretic este, pentru ca rezolvarea normala e ca daca ai listat gresit, ii cumperi jocul nou. In cazul acesta, nu se poate.
Si nu e nici un caz care afecteaza doar o singura persoana, lipsa jocului afecteaza si pe altii care poate si-au dorit atat de mult un joc OOP incat au preferat sa nu bifeze altele, doar ca sa maximizeze sansele sa-l ia.
Prezenta unui joc care nu exista, in lista, efectiv a alterat rezultatele.
Din punctul meu de vedere, daca suf ii ofera lui vthor o alternativa pe care vthor o accepta, totul se rezolva. In acest caz, nu este nevoie de rerun.
Daca vthor nu accepta decat Stronghold, atunci fie suf face rost de el (chiar daca e OOP, e disponibil pe BGG), fie se face rerun (si probabil wantlist-ul lui suf e sters).
Oricum decizia e a lui Lucian, ca moderator al math trade-ului.
Rautz wrote:Daca acesta nu e motiv de rerulare, ce altceva ar fi? (chiar sunt curios).
- arbitrajul de bani/geekgold (trecut explicit in regulile math trade-ului)
- situatii in care (doar ca exemplu) se schimba The Lord of the Rings: The Card Game (Tretiak) contra The Lord of the Rings: The Card Game + sweeter The Lord of the Rings: The Card Game – The Hunt for Gollum (almi) (situatie care, dupa parerea mea, trebuie interzisa)
- cazul in care trebuie sa faci un schimb pe care nu l-ai bifat in OLWLG (dintr-o erorare a softului; nu stiu daca asa ceva se poate intampla, e doar o presupunere)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 08:09

iadrianik wrote:- situatii in care (doar ca exemplu) se schimba The Lord of the Rings: The Card Game (Tretiak) contra The Lord of the Rings: The Card Game + sweeter The Lord of the Rings: The Card Game – The Hunt for Gollum (almi) (situatie care, dupa parerea mea, trebuie interzisa)
Aceasta situatie este considerata tot arbitraj si este interzisa in cadrul Math Trade-urilor. Aveam impresia ca am listat acest caz in cadrul Geeklistului, recitind se pare ca nu am facut-o. De la urmatoarea editie va fi trecuta negru pe alb, sa nu lasam loc de discutii. Daca nu ma insel, in Math Trade-urile europene aceasta situatie este explicata in clar.

Multumesc pentru (inca) o observatie buna :).

Rautz, nu am zis ca nu re-rulez. Chiar ieri ii spuneam lui suf, daca doreste sa intrebe lumea despre un potential re-run, acordul meu il are. Insa este acord al participantului la trade, unul din cei 28, nu al organizatorului. Pe de alta parte, cum spuneai si tu, rezolvarea normala in aceste cazuri este sa incerce sa se inteleaga cei doi. Poate suf gaseste ceva sa ii ofere din colectia proprie, sau din jocurile pe care la are la trade. O suma de bani. Sau o combinatie de cele doua.

Daca nu se gaseste nicicum calea de mijloc, atunci re-rulam cu wantlistul lui suf gol.

suf
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 10:53

Hai ca am rezolvat: vthor primeste Kings of Air and Steam plus Le Havre: The Inland Port in loc de Stronghold.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 11:06

suf wrote:Hai ca am rezolvat: vthor primeste Kings of Air and Steam plus Le Havre: The Inland Port in loc de Stronghold.
:tu: Ma bucur ca ati reusit sa va intelegeti. Nu imi faceam prea mari griji, cunoscandu-va pe amandoi de oameni faini. Eram sigur ca ajungeti la un consens. :tu:

Am sa va rog si pe ceilalti sa verificati jocurile, sa fie complete. Mai astept pana deseara sa vedem daca mai sunt si alte probleme ridicate, daca nu ii putem da bice :)

vall
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 11:08

suf wrote:Hai ca am rezolvat: vthor primeste Kings of Air and Steam plus Le Havre: The Inland Port in loc de Stronghold.
... si toata lumea rasufla usurata :D
Cu suf participant activ in toate buclele, erau mari sanse ca cel mai bun MT ever sa se duca la garla dupa re-run fara el...
:tu: suf si vthor pentru o rezolvare decenta!

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

08 Apr 2015, 11:12

In eventualitatea foarte probabila ca se confirma lista, ce nume pe forum are SETHP de pe bgg ?
Thanks.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 11:16

MandrulDuce wrote:ce nume pe forum are SETHP de pe bgg ?
BogdanM din Tg-Mures. Cu el esti OK, are des vizite in Bucuresti si probabil puteti face schimburile in persoana.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 11:24

Rautz wrote:
Chuckila wrote: Teoretic user mistakes la listarea jocurilor nu e baza de re-run
Teoretic este
Amandoi avem dreptate, chiar daca pare ciudat :) Teoretic nu este baza de re-run, practic se poate ajunge ca sa nu riscam un om care nu isi va primi jocul (sau alternativa). Teoretic un user care nu poate sa isi tina partea de targ este baza de re-run, insa practic cel care a introdus problema face tot posibilul sa nu strice Math Trade-ul celorlalti participanti. Depinde de perspectiva din care privesti.

Comunitatea de boardgameri este insa una din cele mai placute comunitati online din care am facut parte, in afara de unele mici uscaturi inerente (care se curata in timp), oamenii sunt foarte faini si responsabili.

suf
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 11:49

Sistemul de Math Trade e prea fragil pentru a putea face re-run-uri. Are dezavantajul ca cei mai "darnici" vor fi dezavantajati. Singura sansa sa nu ne simtim nedreptatiti e ca participantii sa nu stie ce want list-uri au ceilalti. Odata rulat tool-ul, se poate determina in mare masura cine ce a bifat. Din pacate sistemul asta ii pedepseste pe participanti pentru limitarile lui (unii zic ca la fiecare math trade se "tzapeste" cineva), dar stiam asta de la bun inceput. Important e ca mai miscam praful de pe jocuri.

Rautz

08 Apr 2015, 12:00

unii zic ca la fiecare math trade se "tzapeste" cineva
Poate intr-o lume in care toate obiectele au o valoare bine definita si e posibil sa obtii acea valoare.
Daca insa nu poti sa transformi jocul in bani, la fiecare trade fiecare castiga cate putin.
Practic absolut toate tradeurile inseamna ca ai dat un joc pe care nu-l joci si care mai si ocupa loc degeaba pe un joc pe care-l vei juca cel putin o data si care te atrage mai mult.
Din perspectiva mea la fiecare math trade toata lumea care face tradeuri castiga.

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

08 Apr 2015, 12:48

O, ce ma bucur ca s-a rezolvat, n-aveam absolut niciun chef s-o luam de la capat. Vthor, multumim pentru intelegere, Suf, multumim pentru ca ai fost descurcaret ;)
Acum, mai pragmatic: daca mai voia cineva ceva de la mine din lista, let me know, poate facem vreun ... trade, ceva :lol:
Imi amintesc cum dupa tradeul trecut, unde n-a iesit nimic, am schimbat cu veselie vreo trei jocuri, so...why not?

rockerrullz
Wizard Meeple
Wizard Meeple

08 Apr 2015, 14:14

26octombrie wrote:O, ce ma bucur ca s-a rezolvat, n-aveam absolut niciun chef s-o luam de la capat. Vthor, multumim pentru intelegere, Suf, multumim pentru ca ai fost descurcaret ;)
Acum, mai pragmatic: daca mai voia cineva ceva de la mine din lista, let me know, poate facem vreun ... trade, ceva :lol:
Imi amintesc cum dupa tradeul trecut, unde n-a iesit nimic, am schimbat cu veselie vreo trei jocuri, so...why not?
Din pacate pleaca din colectia ta ceea ce vroiam de la tine :( Asteptam totusi lista cu se s-a dorit de la fiecare :)

bogdanm
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 15:28

ce UID au pe forum : ALMI, DANIEL113 si VTHOR?

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

08 Apr 2015, 15:38

bogdanm wrote:ce UID au pe forum : ALMI, DANIEL113 si VTHOR?
Almi=Vall

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

08 Apr 2015, 15:38

Vall, Daniel Stefanescu, bvicthor
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

suf
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 15:47

Incurajez pe toata lumea sa inregistreze schimburile pe BGG (cand se da drumu' la schimburi). In felul asta primiti (si dati) si rating.

bogdanm
King Meeple
King Meeple

08 Apr 2015, 15:59

VickdaReaper wrote:
Vall, Daniel Stefanescu, bvicthor
Multumesc!

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”