Concursuri de boardgames 12.09.2010, ora 14.00, Tabiet

Forum rules
Nimic nu e mai frumos decat o dupa-amiaza din weekend in compania unor prieteni de gasca si a unor jocuri tari. Hai sa ne intalnim, sa ne cunoastem si sa ne distram. Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, poate forumul nostru va ajuta sa va cunoasteti cu alti pasionati din orasul vostru sau din imprejurimi si sa va intalniti la un joc. Intalnirile sunt deschise oricui dar ar fi bine sa confirmati prezenta in topic-urile deschise in acest scop, pentru a putea face in mod corect rezervarile, etc.

La ce concurs ati dori sa participati?

Mr. Jack (joc de baza)
9
33%
Memoir '44 (joc de baza)
3
11%
Carcassonne (joc de baza)
7
26%
Ricochet Robots
3
11%
Blokus
2
7%
Alt joc (scrie jocul in raspuns)
3
11%

Total votes: 27

Mihnea

Concursuri de boardgames 12.09.2010, ora 14.00, Tabiet

03 Sep 2010, 22:19

Salut,

Avind in vedere ideile vehiculate in diverse discutii m-am gindit sa lansez un sondaj cu privire la ce concursuri ati dori sa fie organizate. Nu ne impiedica nimeni sa le organizam pe toate dar trebuie sa incepem cu ceva :).
Ca data de organizare a primului concurs propun duminica, 12.09.2010, ora 14.30. Daca preferati in timpul saptaminii (probabil seara) exprimati-va dolenatele.

Lista contine jocuri relativ rapide, atit ca aranjare cit si ca mecanica de joc. De asemena cred ca ar fi mai potrivite, cel putin la inceput, jocuri de 1-1, astfel incit sa nu fie probleme daca nu sint multi participanti. Daca aveti alta optiune de joc scrieti in raspuns.
Vor fi concursuri pentru diverse jocuri dar primul organizat va fi cel care va avea cele mai multe voturi in acest sondaj. o sa avem si premii 8-)
Am lasat posibilitatea de a vota toate optiunile, deci nu va jenati sa votati toate jocurile :)

Daca are cineva cunostinta de jucatori de Game of thrones Card game si alte jocuri similare (Magic the gathering, World of warcraft TCG etc) va rog mult mult de tot sa ii rugati sa ma contacteze sau sa imi lase datele lor de contact.

Ca sa nu mai existe confuzii am schimbat titlul topicului. Vor fi doua intilniri organizate, pe 11 si 12 septembrie. fiecare cu topicul ei. Propunerea este ca intilnirea de pe 12 sa fie axata pe concursuri. Probabil ca dupa 2-3 concursuri se va transforma in intilnire normala, cu diverse jocuri :D.
Rugamintea este totusi sa votati cu incredere jocurile preferate pentru concurs ca sa putem sa ne dotam cu citeva pina duminica. De asemenea, daca se poate, va rog muuuuult de tot sa veniti si voi cu jocuri, propuse sau nu la comcursuri.

In legatura cu jocurile propuse la concurs momentan avem 1 Mr. jack, 2 carcassonne de baza, 1 ricochet
Last edited by Mihnea on 07 Sep 2010, 15:48, edited 2 times in total.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

Re: SONDAJ: Concursuri de boardgames in Ceainaria Tabiet

03 Sep 2010, 22:37

Eu as propune si Mr. Jack in NY, Carcassonne cu prima extensie (Inns and Cathedrals) si eventual Tikal (desi acesta din urma nu stiu cat ar prinde, pentru ca nu am idee daca s-ar aduna suficienti jucatori)

adixor

03 Sep 2010, 22:45

da, 1:1 e perfect, cel putin la inceput. as recomanda ticket to ride, dar la capitolul >2 jucatori. E ok duminica viitoare pt mine! YUMMY!!

Mihnea

03 Sep 2010, 22:59

as propune jocurile de baza pentru ca pe acelea le cunoaste majoritatea. plus ca mai trebuie si achizitionate.

putem organiza primele tururi de mr. jack normal si finala sa se joace NY. sau sa fie un fel de masters, ca la snooker :))

Jinks

04 Sep 2010, 01:17

Carcassonne e singurul pe care il stiu si care imi place, dar nu sunt un mare fan al jocurilor 1 vs 1 (cu exceptia CCG).
Jucatori de AGoT si WoWTCG stiu vreo 3-4. La AGoT eu am fost cel care i-a corupt, dar am fost si primul care s-a plictisit de joc, mai ales de varianta jucata in 4.
WoWTCG inca mai joc sporadic, dar nu cred ca sunt mai mult de 4-5 oameni pe care sa ii vad venind pe la concursuri constant.
Legat de Magic the Gathering, stiu ca sunt destul de multi jucatori, i-am tot vazut pe la locatiile unde jucam WoWTCG, dar din moment ce nu ma prea preocupa jocul, n-am avut multe contacte cu ei.
Legat de propuneri de jocuri, as mentiona 1960: Making of a President si LCG-urile care au mai aparut in ultima vreme: Warhammer Invasion, Call of Cthulhu, Heroes of Graxia, Ascension: Rise of the Godslayer, etc;

adixor

04 Sep 2010, 09:49

la 2 player as putea pune si Twilight Struggle, DAR aceste jocuri (si cele enuntate de Jinks) nu cred ca se pot juca la noi inca in cadrul unui concurs, fiind cunoscute de mult prea putini. In grup cred ca sunt maxim 4 jucatori de twilight struggle si probabil nu mai multi de 1960. As merge pe cele din sondaj pentru ca sunt cunoscute de multi si nu sunt foarte lungi (conteaza!). trebuie sa fim mai mainstream :)

Jinks

04 Sep 2010, 11:58

Personal nu stiu sa joc nici Mr.Jack, nici Memoir 44, pentru ca nu m-au atras niciodata jocurile 1 vs 1. Propuneam 1960 pentru ca mi se parea mai interesant, dar nici pe ala nu l-am jucat. Carcassone mi-e familiar pentru ca l-am jucat in 4-5.
Blokus presupun ca e foarte simplu de invatat, dar e foarte abstract iar Ricochet Robots imi pune creierii pe bigudiuri.
In ceea ce ma priveste, principala mea atractie la genul asta de intalniri ar fi posibilitatea de a juca jocuri de 5, 6 sau mai multi jucatori (care pun accentul pe partea sociala din boardgaming: negociere, bluffing, etc), pe care nu prea am ocazia sa le joc in mod normal. Pentru 1 vs 1 mai bine stau acasa si ma joc Starcraft2 :P

adixor

04 Sep 2010, 13:19

era vorba de doar concursuri. bineinteles ca nici eu in general nu merg la intalniri de grup sa ma joc in 2 sau solo :)

nuk3r

04 Sep 2010, 15:44

Eu am jucat doar Mr. Jack in NY si Memoir 44, sunt singurele la care pot participa cu mici sanse :)

had3z

06 Sep 2010, 15:12

cred ca ajung si eu. am votat ricochet robots.

majoritatea jocurilor din cele mentionate au o strategie aparte, nu cred ca merge un campionat pe asa ceva, mai ales ca sunt jocuri din categoria light. nu ca logica, ci ca dedicatia jucatorilor (exceptie carcassone)

jakkal

06 Sep 2010, 16:10

as incerca sa ajung si eu duminica.

mi-ar placea un concurs de Race for the Galaxy (desi nu m-as da inapoi nici de la unul de Carcassonne sau 1960).

chrislove

07 Sep 2010, 12:11

concurs de Race? tu? ne spargi pe toti in minutul 2....:))

Mihnea

Re: Concursuri de boardgames 12.09.2010, ora 14.00

07 Sep 2010, 15:47

Ca sa nu mai existe confuzii am schimbat titlul topicului. Vor fi doua intilniri organizate, pe 11 si 12 septembrie. fiecare cu topicul ei. Propunerea este ca intilnirea de pe 12 sa fie axata pe concursuri. Probabil ca dupa 2-3 concursuri se va transforma in intilnire normala, cu diverse jocuri :D.
Rugamintea este totusi sa votati cu incredere jocurile preferate pentru concurs ca sa putem sa ne dotam cu citeva pina duminica. De asemenea, daca se poate, va rog muuuuult de tot sa veniti si voi cu jocuri, propuse sau nu la comcursuri.

In legatura cu jocurile propuse la concurs momentan avem 1 Mr. jack, 2 carcassonne de baza, 1 ricochet

jakkal

07 Sep 2010, 20:39

chrislove wrote:concurs de Race? tu? ne spargi pe toti in minutul 2....:))
Nu fii atat de sigura.... nu am jucat niciodata cu mai mult de 2 jucatori. La Multiplayer Race sunt incepator :)

haretel

07 Sep 2010, 22:56

Am o nelamurire: in caz ca se organizeaza concurs de Jack, cum am proceda ?
Ma gandesc ca intr-un meci intre 2 spieleri de valori apropiate ar castiga in 70% din cazuri detectivu'

Am putea juca toate meciurile in dublu exemplar: o data ca detectiv si o data ca Jack, dar pbbil ca s-ar ajunge la egalitate; ajungem la o pb pe care o ridica Dang in alt topic; ce propuneti ? nu prea am idei ....

haretel

07 Sep 2010, 23:00

M-a lovit o idee: in caz de castig prin bulan (gen acuzi fara sa fii sigur si o nimeresti) si de egalitate, castigatorul cu noroc pierde meciu'

sugestii ?

chrislove

08 Sep 2010, 00:12

mai, norocul nu e facut sa pierzi :)

dar se poate penaliza cel ce face acuzatii in primele x ture. si totusi: sunt deectiv, am ramas cu 2 suspecti. am banuieli pe unu, dar nu sunt sigura. acuz, si castig. de ce sa mi se anuleze castigul?

legat de concurs, putem trage cu ochiul cum au mai facut altii prin locuri mai rasarite

haretel

08 Sep 2010, 00:38

Multam pt hint, Chris; o idee simlificata de la un turneu de MJ din Geneva:
1 pct pt victorie cu detectivu' si 2 pcte pt victorie cu Jack; fiecare meci consista din 2 partide

pare decent, nu ?

inca un amendament: in caz de egalitate dupa cele 2 partide (1-1 sau 2-2) castiga cel care a castigat mai rapid
ex: dc spieler A (detectiv) castiga prima partida in runda 7.2, iar spieler B(detectiv) castiga a2-a partida in runda 7.4 , gagniantu' e spieler A

nuk3r

08 Sep 2010, 14:39

Ca sa scapati de dilema asta, va propun sa facem concurs de mr. Jack in New York, aduc eu jocul. Acolo sansele sunt cam 50%

Post Reply

Return to “Intalniri si evenimente”